Arkadaşım Galiba Eşcinsel

Öncelikle konuyu polemik oluşturmak için açmadım. Lütfen MEDENİ bir şekilde konuşalım.

Uzun zamandır tanıdığım bir arkadaşım var. Eşcinsel olduğundan şüpheleniyordum ama beni ilgilendiren bir konu olmadığı için ne ben sordum ne o söyledi şimdiye kadar. Ancak son dönemde benimle özellikle bazı konularda konuşuyor. Net olarak olmasa da çıtlatıyor diyebilirim. Ya benim sormamı istiyor ya da söyleyecek ama çekiniyor gibi geldi.

Öncelikle bu konuda herkesin fikrine ve yaşantısına saygı duyuyorum. LGBT'yi destekleyen ve bu yaşam tarzını benimseyen bir insan değilim. Ama homofobik de değilim. En başta da söylediğim gibi BANA NE!

Sorum şu. Arkadaşıma onunla arkadaşlığımın özel tercihleri ile bağımsız olduğunu nasıl belli edebilirim? Söylemesi için yüreklendirmeli miyim? Veya söylerse nasıl bir tepki vermeliyim?

Sanki ben eşcinselim dese, pek umursamam gibi geldi. "Öyle mi bilmiyordum" deyip hayatıma devam ederim. Ama vurdumduymaz gibi de görünmek istemem. Desteğe ihtiyacı varsa desteğimi de esirgemek istemem. Sizce nasıl davranmalıyım?

bana guvenip bunu benimle paylaştığına çok sevindim, desteğe ihtiyacın olursa ya da konuşmaya ben burdayım temalı konuşmalar yapabilirsin.

Öncelikle konuyu polemik oluşturmak için açmadım. Lütfen MEDENİ bir şekilde konuşalım.

Uzun zamandır tanıdığım bir arkadaşım var. Eşcinsel olduğundan şüpheleniyordum ama beni ilgilendiren bir konu olmadığı için ne ben sordum ne o söyledi şimdiye kadar. Ancak son dönemde benimle özellikle bazı konularda konuşuyor. Net olarak olmasa da çıtlatıyor diyebilirim. Ya benim sormamı istiyor ya da söyleyecek ama çekiniyor gibi geldi.

Öncelikle bu konuda herkesin fikrine ve yaşantısına saygı duyuyorum. LGBT'yi destekleyen ve bu yaşam tarzını benimseyen bir insan değilim. Ama homofobik de değilim. En başta da söylediğim gibi BANA NE!

Sorum şu. Arkadaşıma onunla arkadaşlığımın özel tercihleri ile bağımsız olduğunu nasıl belli edebilirim? Söylemesi için yüreklendirmeli miyim? Veya söylerse nasıl bir tepki vermeliyim?

Sanki ben eşcinselim dese, pek umursamam gibi geldi. "Öyle mi bilmiyordum" deyip hayatıma devam ederim. Ama vurdumduymaz gibi de görünmek istemem. Desteğe ihtiyacı varsa desteğimi de esirgemek istemem. Sizce nasıl davranmalıyım?
cinsel tercihleri sizi ilgilendirmiyorsa neden bunu ille de itiraf etmesini istiyorsunuz ki. sizin arkadaşlığınızı kaybetme korkusundan söyleyemediğini mi düşünüyorsunuz? kendisini hazır hissettiğinde söyleyecektir. siz itiraf ettirmemelisiniz zorlayarak bence.

Madem umursamiyorsunuz ne diye itiraf ettireceksiniz amaç ne ?

arkadaşınızın sizinle daha yakın konuşmasını istemez miydiniz? arkadaşımın kendisini bitirip tuketen bir sırrı olsa ben yanımda rahatça konuşması için onu yureklendirirdim.
homoseksuel olmasını umursamıyor ama surekli aralarında görunmez bir mesafe istemiyor, ben anladım sanırım konu sahibini.

ben ayrıca şunu anlamıyorum olay eşcinsellik olunca bir kısım insan acaip bir ruh haline burunuyor, gayse sana ne, gaylik şöyle mi senin için, ne diyosun sen bunu diyerek falan diye. tamam arkadaşlar en duyarlı sizsiniz tamam.
SJW bu gerçekten.
aslında homoseksuelliğin normal olduğunu kabullenmeyenler böyle abartı tepkiler veriyorlar, normal arkadaşlar bu durum normal. sizin ateşli savunmalarınıza da ihtiyacı yok kimsenin.

öncelikle eşcinsellik bir tercih değildir hanımlar, kimse aa biraz da hemcinsimden hoşlanayım, gideyim onlara aşık olayım bir de aşk acısı çekeyim falan demiyor emin olun :) bunu tercih edenler de illa ki vardır ama onlar genelde fantezi amaçlı yapıyorlar. gerçekten eşcinsel olan bir insan zaten ömrünün sonuna kadar öyle olmaya devam ediyor. diğeri fantezi. fantezileri de bilemeyeceğimiz için onu pas geçiyorum. tercih doğru bir kelime değil yani aslında. şöyle düşünün, siz birine aşık oluyorsunuz ama aşk elinizde olmayan bir şey sonuçta, değil mi? kime aşık olacağınızı seçemiyorsunuz :) ben ahmete değil de hasan'a aşık olmayı tercih ettim diyemiyorsunuz. gönlünüz kayıyor ve bi bakmışsınız, aşıksınız :) ya da mesela bazen ne yaparsanız yapın karşısınızdaki insana aşık olamazsınız hatta sevemezsiniz bile. neden sevemiyorsunuz? çünkü aşk, bir tercih değil. tercih olsaydı ben de zengin, yakışıklı, kendine bakan, aşırı cool birine aşık olurdum yani çoktan, misal.
gelelim sizin arkadaşa... eğer bunu söylemek isterse kendisi yapsın, siz hiç sormayın. söyleyesi varsa söyler. hiç zorlamaya gerek yok. o anlatır veya anlatmaz. rahatsız oluyorsanız da devam etmezsiniz arkadaşlığınıza, o kadar mühim bişey değil.

Gerçekten size ne? kendi anlatmak istese anlatır. Bir insanın özelinin bu şekilde kurcalanmasından hiç hoşlanmıyorum. Sırf merakınızdan dolayı özel hayatını irdelemeniz sizin iyi bir arkadaş olmadığınızı gösteriyor. Böyle bir arkadaşım olsa görüşmeyi keserdim.

Hiçbir arkadaşımın yanında ben erkeklerden hoşlanıyorum gibi bir yorum yapmadım, yani ben eşcinsel olmadığımı açıklamak zorunda olmadığım gibi bir başkası da tam tersini açıklamak zorunda değil. Kendi anlatmak isterse anlatır bana bir şey ifade etmezdi sanıyorum ki.

Kız sizden mi hoşlanıyor benle alakalı konular demişsiniz
Bu söylenmesi gereken bir şey değil bence bu arada kimse heteroseksüelim ben demiyorsa kimse ben eşcinselim diye de bir açıklama yapmak zorunda değil.

doğal davranmanız yeterli bu özel bir durum değil
Farklı dinler var farklı yönelimler de var farklı olan pek çok şey var
Ve hiç biri özel değil sadece farklılıklar

her zamanki gibi olmanız yeterli

Arkadaşlığınızdan memnunsanız bence o söylemeyene denk söylemeyin yani siz normal devam edin ..

Ben de bir arkadaşimin escinsel oldugunu dusunmustum . Hala meram ediyorum acaba oylemiydi diye . Lise doneminde arkadastik sonra bir konuda tartistik ve bir erkegin bir kizdan öc almasi gibi benimle cok ugrasti aldatilmisin birinin verdigi tepkileri verdi tabii o zaman cok uzgundum anlamamistim ama saskindim . Bir kac yil sonra onunla ortak bir arkadasla tanismistimm . Kiz bana aa sen onunla arkadasmisin dedi evet dedim bana o kiz escinsel galiba aramiz cok iyiydi her seyimizi paylasirdik sonra bir tartisma oldu bana eziyet etmeye basladi sevgilisinden ayrilmis bir erkek gibiydi falan dedi ben şok oldum bana yasattigi seylerin aynisini o kizada yapmis şok gecirmistim . Ona erkeklerden nefret ettigini falanda soylemis . Ama kizlara ilgi duyuyorum diye bir seyde soylememis . Hala aklimda beni cok uzmustu o donem okula gitmek istememistim icime kapanmistim onun yuzunden . Herkesi bana karsi doldurmustu tum sinif benimle konusmuyordu . Millete soruyordum niye konusmuyorsunuz diye kimse cevap vermiyordu bana . Sonra staj zamaniydi okuldan koptum bende oyle tamamen ayrildik

Ya benim sormamı istiyor ya da söyleyecek ama çekiniyor gibi geldi.
Arkadaşınız dertleşme ihtiyacı hissediyor ama çekiniyor. Eşcinsel olması arkadaşınız olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Arkadaşlar birbirine destek olur, önceden aranız nasılsa öyle devam etmelisiniz.

Öncelikle arkadaşınız kadın mı rrkek mi?size normal arkadaşı gibi mi yoksa karşı cinse yaklaşır gibi mi yaklaşıyor ?

Bazı arkadaşların bu kadar açık bir metini bile anlamakta zorlandığını görmek beni çok şaşırttı. Sana ne yazanlar, itiraf ettirmeye çalıştığımı düşünenler.. Bir de ben niye azar yedim bir çoğunuzdan onu bile anlamadım.

Siz hiç bir arkadaşınızın içten içe kıvrandığını görüp, üzüldüğüne şahit olmadınız sanırım. Ya da onun üzüntüsüne üzülüp çözüm aramaya çalışmadınız...

Linç etmek için bahane aramayın lütfen!

Arada anlayışlı bir kaç arkadaşa çok teşekkür ederim. Ne yapmam gerektiğini anladım. Zor bir süreçten geçiyor, umarım çözümünü bulabilir.

Söylemek isterse hazır olunca söyler.

Önceden hazırlık yapıp strateji belirlemek yerine akışına bırakmalısınız bence.

Konu açma sebebinizi anlıyorum, pek çok kişi günlük rutininin / güvenli alanının dışında bi durumla karşılaşacağını hissettiğinde kendini buna hazırlamak, takınacagı tutumu önceden hesap etmek istiyo. Bu sizin için arkadaşınızın cinsel yönelimi ile ilgili size açılmasıdır, bi başkası için bambaşka bi şeydir.

Ama işte bu plan program hali ikili ilişkilerin samimiyetine çok kolay zarar verebilir. Yanlış bi şey söylemeyeyim ya da şaşkınlığımı, konuya ilişkin kafa karışıklığımı göstermeyeyim derken kendinizi soguk, kasıntı, samimiyetsiz bi diyalog icinde bulabilirsiniz bi anda. Gerek var mı, hiç yok.

Bırakın diyalogunuz dogal akışında devam etsin. İcinizden geldigi gibi davranın. Konusma arasında yakaladıgınız bi seyle ilgili sormak istediginiz bi sey varsa sorun mesela. Şaşırdıysanız saklamayın. Cesaretlendirmek ya da cesaretlendirmemek meselesi degil yani, kınamadan yargılamadan uzak saf bi empati ile samimi ve dürüst olma meselesi.

Zaten "Herkesin kendi özel hayatı, benim o kisiye bakısımı, aramdaki iliskiyi etkilemezdi, ihtiyacı olan bi sey varsa da destek olurum. Kavram olarak dogru bulmamam beni baglar neticede karsımdakini degil" demissiniz. Gayet makul bi bakış açısı bu. Bu düsüncelerde kimseyi gücendirecek bi sey yok, olmamalı. O nedenle arkadaşınıza da söyleyebilirsiniz gayet.

Yoksa politik dogruculuk yapıp sizinle bağdasmayan bi kavramı benimsiyomuş gibi yapmak zorunda degilsiniz. Konu ne olursa olsun. Sadece saygı ve insan paydasında bulusabilin yeter.

Birini sevebilmek, hayatına saygı duyabilmek, empati yapabilmek, varlıgını kabul etmek için onun her şeyinin sizin dogrularınızı yansıtması gerekmiyor. Kavramlarla olan kavgamızı insanlara yansıtmamak böyle bi sey. Ki siz bu ayrımı bilen bi kadınsınız belli ki. O yüzden kasmayın, kendiniz olun, bi şeycik olmaz.

Boşverin bence, siz böyle bir şey söylemeyin. O kendisi istese söyler zaten. Ayrıca belki de böyle bir şey yok ama siz yanlış anladınız.

Benim eşcinsel arkadaşlarım var fakat sizin yaşadığınız süreci hiç yaşamadım. Tanıştığımızda biliyordum zaten çoğunu. Bir arkadaşım daha üniversitenin ilk yılı ben kendimi yeni keşfediyorum, kadınlardan hoşlanmıyormuşum, erkeklermiş tercihim dediğinde peki deyip geçmiştim. Eski kız arkadaşı vasıtasıyla tanıyordum ama çok umrumda olmadı bu itirafı. Sonra sordum ona, ilişkimizde herşeyin aynı kalmasını istiyorum ben,senin bunları söyledikten sonra beklentin var mı benden, sorayım mı bir şeyleri görmezden mi geleyim, nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum ve seni rahatsız hissettirmek istemiyorum diye. Söyledi söyleyeceğini ona göre devam ettik.

O gelip söylemedikten sonra ağzından laf almaya çalışmak pek olmaz bence. ilişkinizin dinamiği nedir çok bilmiyorum. Yanınızda rahat ve güvende olduğunu hissetmesi yeterli bana göre.

Back
X