Arkadaşım haklı mi?

gösteriş ve şatafat için yaptığınızı düşünüyordur

ne yazık ki öyle...

ben hep konuşurum. Eşim bunların konuşulmasını sevmez. Sorunlardan hoşlanmaz. Başı ağrır, uyur. Mesela büyük bir sorun olur. Gider uyur. Ben bu sebeple eskiden hep sorunlarıkamufle ederdim. Ama bir süre sonra incinmişliklerimi susamadım. O zaman da böyle oldu

akıl hocaların Doldurmuş yine diyor
cok itici bir uslubu var anlasilan, konusmaya iletisim kurmaya kapali, sizin hissettiklerinize onem vermiyor benim anladigim. cok uzucu bir durum sizin acinizdan...

arkadasinizda bunu gormus ve bu yuzden size bu sekilde soylemis olabilir. biz nihayetinde anlttiginiz kadarini biliyoruz, ama sartlar ne olursa olsun benim hislerime onem vermeyen bir erkekle bende evli kalmazdim....

Evde kadın veya erkek detaycı olunca maalesef bu tarz sıkıntılar oluyor.

Sizin su bardağı altlığı olmadan olmazınız, benim oturan adamı kaldırıp koltuk örtüsünü düzeltmem gibi
maalesef bunlar erkeklere tuhaf geliyor en basit örnek bu.

Giyinmekte bunun ayrı bir versiyonu.

Sizin aile ve onun ailesinin yaşam farkından kaynaklanan detaylar yüzünden bu tip sorunlar oluyor.

Eşiniz hep mi böyleydi. Y.dışına gittikten sonramı böyle oldu bu nokta çok önemli. Belki gerçekten sıkıntılı bir dönemden geçiyordur. Konuşmak en güzel çare başka yolu yok.

Sizi kırdığınızı ve detaylarınızla sizinde onu kırdığınızı farketmelisiniz birlikte.

Arkadaşınıza takılmayın. Siz kendinizi nasıl hissediyorsunuz olumsuz cevap aldığınızda psikolojik v.s. baskı hissediyor munuz üzerinizde bu önemli.

İllaki maddiyat değildir mutsuzluk kendinizi çok dinlemeyin derim ben birçok insanın istediği yaşam şartlarına sahipsiniz ama huzur çok önemli böyle giderse sağlığınıza yansır kanısındayım (psikolojik)

Bu arada bulunduğunuz yerde bir kadın olarak yaşam zor mu ? Sadece merak ettim cevaplamak zorunda değilsiniz

Türkiye'de çalışırken şu anda şartlar gereği evde olmanız sizide yıpratmış olabilir.

Herşeyi biran önce yoluna koyabilmeniz dileğiyle

ne yazık ki öyle...

ben hep konuşurum. Eşim bunların konuşulmasını sevmez. Sorunlardan hoşlanmaz. Başı ağrır, uyur. Mesela büyük bir sorun olur. Gider uyur. Ben bu sebeple eskiden hep sorunlarıkamufle ederdim. Ama bir süre sonra incinmişliklerimi susamadım. O zaman da böyle oldu
semurcan gerçekten özür dilerim sizi ne incitmek ne de üzmek amacında değilim ama eşiniz kendi söylediklerini normal karşılayan, sizi anlamaya çalışmayan ve kendinizi ifade etmek istediğinizde kendini haklı gördüğü için konuşmaktan kaçan, sorunları görmezden gelip üstünü örten bir adam, ona göre kendisi olması gerektiği gibi, sizi de eşinin üzerinden şatafat ve gösteriş yapma meraklısı gibi görüyor hissine kapıldım:(

Bu bence büyük bir sorun, eşiniz kendisinde kusur görmediğinden sizle çift terapisine gitmek istemeyecektir ama bence siz kendiniz için bir terapi ayarlayın, en azından sorunların kaynağına inmek, kendinizi ve eşinizi, evliliğinizi dışarıdan bir gözle değerlendirmek için size çok faydası olacaktır.

Üzgünüm ama ben buradan bakınca gördüğüm tablo eşine çok aşık, deli gibi seven ve hayran olan, bu sebeple de eşini kimsenin laf söyleyemeyeceği bir yere koyan, onu adeta ulaşılmaz yapan bir kadın ve bunu görmeyen, belki umursamayan, bir iltifatı, takdiri dahi çok gören, sevilmekten kibirlenmiş bir adam.

Eşim şu an bulunduğu ülkede ve işte sadece ben ve çocuklar için bulunuyor. Çok mutlu o açıdan diyemem. Bunun yarattığı bir stres olabilir üzerinde muhakkak.

Baska bir ulkede yasama sansiniz yok mu? Eger durum buysa esiniz ister istemez mutsuzlugunun hincini kotu uslubuyla sizden cikariyor olabilir. Benim esim bulundugumuz ulkede benimle evlenmese sozlesmesini uzatmayacakti ama benim doktoram sebebiyle uzatti ve ben bu sure sonrasi onun bu ulkede kalmasini isteyemem. Cunku mutsuz oldugu yabanci bir ulkede yasamak cok zor, yasadigi ulkeyi eh iste derecesinde seven bir insan olarak soyluyorum bunu.

Bu konu ve sen

Uyumsuz geldi bana desem

Yani benim kafamda hep şıkır şıkır bir kadın ve bundan memnun bir eş profili vardı

Neyse sayfaları okumadım

Lakin eşinin iş ortamı ve söyledikleri doğru mu

Yani gidilen yemekte herkes kot tişört mü yoksa herkes elbiseli vs de eşin konuya hakim mi değil

Örneğin pazar gezmesine kahvaltıya köye gittiğimizde mini etekli topuklu ayakkabı ile gelen uyumsuzdur bana göre ya da düğüne converse kot ile gelen

Eşin sana cidden baskı mı yapıyor yoksa çevresinde x in eşi şöyle böyle diye yorum mu istemiyor

Bir de madem adamın fikrini istemiyorsun neden elbisenin fotosunu attın şimdiye kadar eşime hiçbir kıyafetin fotosunu atmadım ne alırken ne giyerken

konu sahibi bence siz cok kibarsiniz, esiniz de cok kaba.

He bunun sebebi sudur budur onu bilemem de,

bence siz bu kadar kibar olmayin,
cok zor bir sey degil gonul almak.

onun disinda ortamina gore giyinmek konusunda da milletin tisort giydigi yerde siz abiye giyecek degilsiniz elbette, ama illa ki insanin tarzindan dolayi bir farklilik olur; millet tisort giyerken siz biraz daha klasik bir elbise giyebilirsiniz, hic de siritmaz, neden sizi siz yapan tarziniza bu kadar karsi ki bu adam.

sevgili hanımlar,

Buraya her konu açmaya niyetlendiğimde nasılsa hallolacak, aciz olma diyorum... dayanamayıp açtığımda sonrasında kendimi çok kötü hissediyorum...

Türkiye çoğunluğuna göre iyi sayılabilecek bir hayatım var. Çocuklarım yabancı kolejde eğitim alıyorlar, yatılı yardımcım var, iyi bir evim, görece sosyal hayatım var. yılda iki yahut üç kere yurt dışı tatili imkanım var.

Evlatlarım... Sağlıklı, Allah’a şükür çok da sevimliler. Eşim iyi kariyerli, eli yüzü ve en mühimi ahlakı düzgün biri.

Lakin ben mutsuzum. bu mutsuzluk genele yayılan bir şey değil. Nadiren de olsa boğazıma oturan ve yutkunmadığım bir şey.

sorun eşim ile hayat tarzı farklılığımız ve bunun etkileri.

konu bugün kıyafet üzerine vukuu buldu. Akşam çok önemli, eşli bir iş yemeği vardı. giyeceğim elbiseyi fotoğraf yolladım. Fikrini sorduğumda:

- saç makyaj yaparsan ve elbise giyersen gitmem, götürmem. Giy kot üzerine sweatshirt yoksa götürmem. giyinmeyi bilmiyorsun, abartıyorsun. Diye bir yanıt aldım ve boğazımda bir yumru ile öylece kaldım.

kimse yoğurdunun ekşiliğini kabul etmez ancak sosyo kültürel seviyesi güçlü bir ailede büyüdüm, gerek giyim gerekse tavırlarıma çok dikkat eden biriyim. Eşimle farklılığımız benim özendiğini her şeyin onun için sıradan olması.

misafir gelecek hazırlanan masa abartı.
İş yemeği olacak kıyafetim abartı.
Toplantısı vardır giysisini seçerim, o abartı.
Doğum gününde plan yaparım o abartı. ona kalsa evde yemek yapsam ve yesek... dışarıda planlanan şeyi bile kendim için yapıyorum...

eşimi çok seviyorum. Böylesi anlarda Attila ilhan’ın dediği gibi; felaketim oluyor, ağlıyorum.

bir arkadaşıma anlattım bugün olanları. Kendisi eşimin beni aşağıladığını, hakir gördüğünü, psikolojik şiddet uyguladığını ve boşanmam gerektiğini söyledi.
Ben böyle düşünmediğimi söylediğimde de beni kendimi kandırmakla itham etti.

sizce ben kendimi mi kandırıyorum?
Bence arkadaşınız çok abartmış, belkide hayatınızı kıskanıyor olabilir,evet esinizle aranızda farklılıklar var sizi üzen ama halledemeyeceginiz şeyler değil bence

Suudi Arabistan’da yaşıyorum. Size de iyi geceler
Ben fransadasın sanmıştım

Suudi Arabistan a hiç gitmedim ama eşimin iş yemeğine pantolon ceket kombinle giderdim

Adama sormuşsun o da burada elbise saç makyaj olmaz demiş ok der kot da giymez klasik kombin yapardım pantolon tulum vs

Gittiğim yeri gözlemler bir dahaki sefere de ona göre giyinirdim

Arkadaşının gerçekten arkadaşın olup olmama durumunu bir gözden geçir bence. Kıskanma olabilir mi? Anlattıkların boşanmayı gerektirecek şeyler değil.

Dünkü yemeğe katılacak eğitimde olan kadınlar zaten abartılı değiller ama asla da kotla gitmezler

Ne giyerlerdi

Senin giymeyi düşündüğün gibi giyinmezlerdi değil mi

Ben hiç ortamı bilmiyorsun sanmıştım

Eşin onların ne giyeceğini biliyor mu aşağı yukarı

Ben eşinin başkalarının yanında senin "özenti" görünmeni istemediğini düşünüyorum

Evet bu senin burada yahut avrupa da normalin olabilir de orada x profesörün eşi sıfatı ile abartılı durabilir

Eklemek istiyorum asıl psikolojik baskıyı arkadaşın sana yapmış. Ya boşan ya da kendini kandıran ezik bir kadın olursun gibi bir ikileme sokmuş. Naçizane tavsiyem arkadaşın sandığın kişiyle aile konularını konuşma.

Eklemek istiyorum asıl psikolojik baskıyı arkadaşın sana yapmış. Ya boşan ya da kendini kandıran ezik bir kadın olursun gibi bir ikileme sokmuş. Naçizane tavsiyem arkadaşın sandığın kişiyle aile konularını konuşma.

ben de aslında arkadaşımdan şiddet görüyormuş gibi hissettim kendimi aynen

cok itici bir uslubu var anlasilan, konusmaya iletisim kurmaya kapali, sizin hissettiklerinize onem vermiyor benim anladigim. cok uzucu bir durum sizin acinizdan...

arkadasinizda bunu gormus ve bu yuzden size bu sekilde soylemis olabilir. biz nihayetinde anlttiginiz kadarini biliyoruz, ama sartlar ne olursa olsun benim hislerime onem vermeyen bir erkekle bende evli kalmazdim....

bu durumu genele yayılsaydı evet... ama biz çok nadir olarak bunu yaşıyoruz. Pire için yorgan yakılmaz. Sadece öyle anlarda motivasyonum düşüyor hayata karşı.

Bu arada bulunduğunuz yerde bir kadın olarak yaşam zor mu ? Sadece merak ettim cevaplamak zorunda değilsiniz

buraya en şekilde geldiğiniz hayatınızın nasıl olacağını belirliyor. Eşim Avrupa vatandaşı, üst düzey akademisyen. Burada üst düzey bir şirkette görevli. Haliyle hayatımız - maşallah ki- buradaki genel Türklere karşı daha rahat. Ben şayet evlatlarım içim hayırlıysa 10 yıl daha kalmakK isterim

Akıl hocanızdan kastı nedir ? Kimlerdir ?

Konuya özne olan arkadaşım ve onun gibiler

sevilmekten kibirlenmiş bir adam.

bazen ben de tam böyle hissediyorum

Baska bir ulkede yasama sansiniz yok mu? Eger durum buysa esiniz ister istemez mutsuzlugunun hincini kotu uslubuyla sizden cikariyor olabilir. Benim esim bulundugumuz ulkede benimle evlenmese sozlesmesini uzatmayacakti ama benim doktoram sebebiyle uzatti ve ben bu sure sonrasi onun bu ulkede kalmasini isteyemem. Cunku mutsuz oldugu yabanci bir ulkede yasamak cok zor, yasadigi ulkeyi eh iste derecesinde seven bir insan olarak soyluyorum bunu.

sorun şu ki ben burada yaşamaktan çok mutluyum

millet tisort giyerken siz biraz daha klasik bir elbise giyebilirsiniz, hic de siritmaz, neden sizi siz yapan tarziniza bu kadar karsi ki bu adam.

bilmiyorum

kesinlikle ben de öyle hissettiğim için açtım konuyu zaten

buradaki ortam sorunu ortamın her şeyi kaldırabilir olacağı. Casual chic diye bir orta var. Bu şekilde vukuu bulacak bir İş yemeğine tişörtle gelen olacaksa o onların kalitesidir benim için
Madem bu kadar kendinden eminsin adama neden sordun ki? Amaç gerçekten ortam Hakkında fikir edinip ona göre giyinmekten çok bugün karşımdakini nasıl darlayabilirim olmuş. Tişört giymek her zaman pejmürde olmak demek değil, çok peşin hükümlüsün, buna bakarak kalite analizi yapan kişi kaliteyi ancak görüntüde yakalayabilir imajı çiziyor.

Esınızı degıstırmeye calısmayın. Fıkırlerını soylrfıgı ıcın de ne uzulun ne de yargılayın. Soylemese daha mı iyi. Sızın giyiö tarzınızı begenmemesı sizin sosyo kulturel cevrenız geregi giyim zevkınız oldugu anlamına da gelmez bence.Sız oyle oldugunu zannedıyor olabılırsınız. Ben de bazen bazı kadınlara bakınca cok abartılı buluyorum. Bazıları cok kadın kadın gelıyor gozume. Bazıları bes saat hazırlanmıs sankı kafede kahve ıcmek ıcın.Yanı guzel olmak ıcın cok ugrasmıs goruntusunu sevmıyordur belko esınız de. Bakımı ve guzellıgı sevıyordur ama dozunda. Sık olmak ıcın illa elbıseye luzum yok, veya elbıse var elbıse var. Ben sizi gormedim bilmıyorum ama belkı bunlarla alakalı dusunebılırsınız. Arkadasınız sacmalamıs net.ona yorum bile yapmıyorum.

Back
X