Arkadaşım haklı mi?

Güncelleme:

eşim öğlen eve geldi. Dedim dün beni çok üzdün.
O da dedi: ben seni niye üzeyim. Her yerin üslubu var. İş yemeği evet ama casual bir ortam. Millet tişörtle gelecek sen bana elbise gösteriyorsun. Zaten bütün gün bir aradasınız. Kim kime neyi ispatlıyor? Yok bana iltifat etmiyorsun yok bilmem ne. Çok ettim ben zamanında. Kafanda bir şey var ona takılmışsın.
Ben dedim ben görülmek istiyorum. Öğlen geliyorsun tv izliyorsun. Bir sarıl bir güzel laf et.

o da dedi istemiyorsan gelmem.
Başım ağrıyor böyle konuşmalardan ve yemeğini bitirip normalden 30 dakika evvel evden ayrıldı.

bakış açınız çok yanlı. Siz benim nereden biliyorsunuzdüşünecek başka ciddi şeylerim olup olmadığını?
belki çok ciddi sağlık sorunlarım var, belki çocuklarımın. Belki anam babam yok?
İnsanların maddi durumları iyi diye hiçbir şeyden etkilenme hak kı yok mu?
Allah paranın mutluluk olmadığını öğretecek sınavlar vermesin size.
Âmin âmin çok Sağolun.

Sorununuza gelecek olursam
Ayrılmayı gerektirecek bir sebep göremedim. Okul çağında Çocuklarınız olduğuna göre uzun zamandır evlisiniz.
Eşiniz demek ki böyle biri
Sizde kabul etmişsiniz.
Ben insanların değişebileceğine pek inanmam.
O Yüzden ya aile terapistine gidebilirsiniz ya da çok mutlu değilseniz de ayrılırsınız.

Güncelleme:

O da dedi: ben seni niye üzeyim. Her yerin üslubu var. İş yemeği evet ama casual bir ortam. Millet tişörtle gelecek sen bana elbise gösteriyorsun. Zaten bütün gün bir aradasınız. Kim kime neyi ispatlıyor? Yok bana iltifat etmiyorsun yok bilmem ne. Çok ettim ben zamanında. Kafanda bir şey var ona takılmışsın.
Ben dedim ben görülmek istiyorum. Öğlen geliyorsun tv izliyorsun. Bir sarıl bir güzel laf et.

Başım ağrıyor böyle konuşmalardan ve yemeğini bitirip normalden 30 dakika evvel evden ayrıldı.
Ama eşin burda tamamen haklı canım ortama göre giyinmek en doğrusu değil mi

Güncelleme:

Bu tavrı pek hoş olmamış eşinizin canını sıkan başka şeyler mi var iş,sosyal hayat vs
hani böyle bunalmışta en yakınından acısını çıkarmaya çalışıyor gibi size tavırları kaba ve kırıcı
yok değil derseniz eşiniz biraz komplexli galiba :kahve:

Bu tavrı pek hoş olmamış eşinizin canını sıkan başka şeyler mi var iş,sosyal hayat vs
hani böyle bunalmışta en yakınından acısını çıkarmaya çalışıyor gibi size tavırları kaba ve kırıcı
yok değil derseniz eşiniz biraz komplexli galiba :kahve:
Eşim şu an bulunduğu ülkede ve işte sadece ben ve çocuklar için bulunuyor. Çok mutlu o açıdan diyemem. Bunun yarattığı bir stres olabilir üzerinde muhakkak.

Ama eşin burda tamamen haklı canım ortama göre giyinmek en doğrusu değil mi

buradaki ortam sorunu ortamın her şeyi kaldırabilir olacağı. Casual chic diye bir orta var. Bu şekilde vukuu bulacak bir İş yemeğine tişörtle gelen olacaksa o onların kalitesidir benim için

Burda problem olan eşinizin uslubu. Abartı bulduysa elbiseyi bunu doğru bir şekilde söyleyebilirdi.ama akşam yemeğine de hele bahsettiğiniz gibi bir yemekse kotla da gidilmez. Eşiniz dikkat çekmenizi ya da gösteriş olarak değerlendirdiği şeyleri sevmiyordur belki ama herşeyin uslubu adabı vardır. Konuşulması gereken şey budur, çare boşanmak gibi gözükmüyor yani. Belki arkadaşınız bizim burda bilmediğimiz şeylere şahit olmuştur ondan bu yorumu yapmıştır. Yine de abartılı buldum. Farklı sosyal konumlardan geldiğiniz için eşiniz sizi bu şekilde ezmeye de çalışıyor olabilir, erkeklerde çok rastlanılan bir durum. Sizin de uğraşınız, işiniz olsa karakterinizi kabul ettirmeniz daha da kolay olur sanki. Durumunuzu en iyi siz biliyorsunuzdur, ortaya ilk atılan boşanma kelimesiyle kafanızı bulandırmayın, sorunlarınıza teker teker çareler bulmaya çalışın.

problem olan eşinizin uslubu
Eşiniz dikkat çekmenizi ya da gösteriş olarak değerlendirdiği şeyleri sevmiyordur
çare boşanmak gibi gözükmüyor
Sizin de uğraşınız, işiniz olsa karakterinizi kabul ettirmeniz daha da kolay olur sanki.

Ben gazeteciydim. Eşim için işimi bırakıp yurt dışına gittim. Dolayısıyla şu an evde bulunmamın benim. Ev hanımı olmayı istememle alakası yok.
Boşanmayı düşünmüyorum. Arkadaşımın maksadını anlamaya çalışıyorum sadece.
Evet eşimin üslubu kırıcı.
Ve kesinlikle dikkat çekilmekten hoşlanmıyor

Aslında kararlarını kendi alan biriyim ve genelde evde hep benim isteklerim gerçekleşir.
Sorun eşimin daha mütevazı benim ise daha görsel odaklı olmam. Ona göre gazete kağıdında da yenir maksat muhabbet olsun, bana göre ise su bardağı altında tabak olmadan servis edilemez...
Ikinizunki de abartı gibi geldi bana. Ne gazete kağıdında yemek yiyecek kadar özensizim ne de su bardağını tabaksiz servis etmeyecek kadar takıntılı. Ortalamayim belliki :KK70: boşanma sebebi midir sanmam ikinizde biraz normallesin bence.

Aslında kararlarını kendi alan biriyim ve genelde evde hep benim isteklerim gerçekleşir.
Sorun eşimin daha mütevazı benim ise daha görsel odaklı olmam. Ona göre gazete kağıdında da yenir maksat muhabbet olsun, bana göre ise su bardağı altında tabak olmadan servis edilemez...
Aşırı abartıyı sevmem o öyle büyümemişse görmemişse sizinkileri yadırgıyordur gösteriş nümayiş de bir yere kadar

Ben gazeteciydim. Eşim için işimi bırakıp yurt dışına gittim. Dolayısıyla şu an evde bulunmamın benim. Ev hanımı olmayı istememle alakası yok.
Boşanmayı düşünmüyorum. Arkadaşımın maksadını anlamaya çalışıyorum sadece.
Evet eşimin üslubu kırıcı.
Ve kesinlikle dikkat çekilmekten hoşlanmıyor
Dışarda çalışmamanızı yargılandığımı sanmayın. Kadınlar evde yeterince çalışıyorlar zaten. Bazı erkeklerde gözlemlediğim bir durum bu. Eşiniz uslubunu değiştirir umarım. Ben olsam o arkadaşıma bir daha hiç birşeyimi anlatmam, yapıcı olmadığı aşikar.

Çünkü anneniz İstanbul’da büyümüştür ve çırağanın hedef kitlesini biliyordur.
Ben bir Arap ülkesinde yaşıyorum, şirket ve muhattapları üst düzey Araplar. Elbisemin milimlik dekoltesinden bile benim emin olmam gerekeceği için yolladım.
Sanırım net ifade edebildim
Peki o Arap erkeklerinin eşleri abartmiyor mu? Ben nerede çok abartılı giyinmiş, aşırı makyaj yapmis, parfüm şişelerini üzerine boca etmiş gibi kokan kadın görsem Arapça konuşuyor da.

anlattiginiz problemin tek sebebi sizin kadin onun erkek olmasi. ha romantik erkekler yok mu var, biri de benim evde yasiyor:) ama inanin o bilr cogunlukla hoduk😂

sizin gosterisi sevdiginizi ve o yuzden boyle davrandiginizi dusunuyor olabilir, ona gore bunlarin hepsi gereksizdir anlarim ama uslup cok cirkin acikcasi. hep mi boyledir? yani esim bu uslupla begenmedigi birseyi soylese bana (ki soyleyemez) karsima alir neden bu yuzden boyle davrandigini sorardim. sakince konusur benim icin anlamini ve onemini ifade ederdim. onun fikirlerini alirdim rahatsizlik duydugu neler var sebepleri neler onlari anlamaya calisirdim ve durumu cozdukten sonra ortada bulusacak bir cozum uretirdim.

ama esiniz konusmaya anlasip ortada bulusmaya musait biri degil midir? en basitinden bu uslubu degistirmesini soylediginizde ne diyor?

Peki o Arap erkeklerinin eşleri abartmiyor mu? Ben nerede çok abartılı giyinmiş, aşırı makyaj yapmis, parfüm şişelerini üzerine boca etmiş gibi kokan kadın görsem Arapça konuşuyor da.

arap sıfatı geniş bir coğrafyaya yayılı
Ben Suudi Arabistan’dayım
Evet kadınlar çok ama çok gösterişliler. Fakat Suudi kadınları expatlarla zaten çok haşır neşir değiller. Konumumuz gereği çok Suudi arkadaşım var. Dünkü yemeğe katılacak eğitimde olan kadınlar zaten abartılı değiller ama asla da kotla gitmezler

anlattiginiz problemin tek sebebi sizin kadin onun erkek olmasi. ha romantik erkekler yok mu var, biri de benim evde yasiyor:) ama inanin o bilr cogunlukla hoduk😂

sizin gosterisi sevdiginizi ve o yuzden boyle davrandiginizi dusunuyor olabilir, ona gore bunlarin hepsi gereksizdir anlarim ama uslup cok cirkin acikcasi. hep mi boyledir? yani esim bu uslupla begenmedigi birseyi soylese bana (ki soyleyemez) karsima alir neden bu yuzden boyle davrandigini sorardim. sakince konusur benim icin anlamini ve onemini ifade ederdim. onun fikirlerini alirdim rahatsizlik duydugu neler var sebepleri neler onlari anlamaya calisirdim ve durumu cozdukten sonra ortada bulusacak bir cozum uretirdim.

ama esiniz konusmaya anlasip ortada bulusmaya musait biri degil midir? en basitinden bu uslubu degistirmesini soylediginizde ne diyor?
Beni incitecek üslup kullandığını kabul etmiyor

sevgili mune
Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet onun prestiji benim için çok önemli. Onun emeğiyle geldiği yeri ben de çabalarımla güzelleştirmek istiyorum.

bazen kendimi ifade edemediğimi sanıyorum.
uygun olmamış bir ayakkabı, daha şık olabilecekken basit durmak, varken yapamamak beni nefes anlamıyormuşsum gibi hissettiriyor. Belki de anormal olan benimdir bilmiyorum. Ama onu çok seviyorum. Temennim iyi olanı daha da iyi eylemek.
Bana bu mesajınız sonraki yazılarınızda eşinizle bu konuyu konuşmadığınızı okudum, nasıl olur bilemiyorum zira herkesin eşiyle iletişim yolu farklıdır lakin kırıldığınız noktaları, beklentilerinizi, eşinizin beklentilerini ele alacağınız bir konuşma yapmanız şart olmuş bana kalırsa, çünkü yazdıklarınızdan görüp anladığım eşini seven, eşinin işine, mesleğine saygı duyan, onu yüceltmek ve prestiji için çabalayan bir kadın var karşımda, belki eşiniz yaptıklarınızı onun için yaptığınızı anlamıyordur, gösteriş ve şatafat için yaptığınızı düşünüyordur, bu yanlış anlamayı ortadan kaldırmalısınız, ki evliliklerde sevgi saygı kadar iletişiminde önemli olduğuna inanırım, iletişimsizlik, kendini ifade edememek sizi istemediğiniz yerlere sürükler ve bir süre sonra evliliğinizde kaos ve patlamalar başlar, bu da daha çok kırılmaya, ağızlardan istemsiz çıkan sözlerle kapanmayacak yaralara neden olur.

Back
X