Arkadasim haklimi sizce

Konumu guzelce okuyunuz hanimrfendi. Benim islerimi yapmamla ilgili sikintim yok. Mutlulugumu devam ettirmek icin buldugum yol cok iyi geldi diyordum hani. Gittiginiz uzman varsa yinede alablirm aderesi
Yok ben tam tersinizim ev işinden nefret ederim belki ben de gitmeliyim sorun olarak görmesem de çünkü benim nefret ettiğim tek başıma yapmaktır aslında. Böyle durumların programları bile varya.ondan dedim yatakları her gün ilk defa yatilacak gibi olmalı,klozetleri her gün boşaltılıp temizlenmeli tezgahın üstünde hiçbir zaman bir bardak dahi kalmamalı gibi şeyleri var. Kötü bir şey demedim aslında.

Diyorm ya canim saatlerce kendi bakimlarimi bile yapabliyorm artik.yemeklerim hazir.evim temiz.sacima yzuume bakimlarim oh mis.diger turlu her kavgada sinirden herseyi atar kenarda yatardim.daha cok yorulurdum.simdi oyle rahatimki.

Tam da anlattiginiz gibi bizim de evliliğimiz. Gerçekten de bu şekilde kavga olmuyor.

Evlendigim ilk yıl sanki her şeyi birlikte yapmaliymisiz gibi düşünürdüm ama doğal olarak da adam bunalirdi. O zaman calismiyordum da.

İkinci yıldan sonra çalışmaya başladım.
Eşim evin içinde her işe yardım eder.
Yemegimizi yedikten sonra o film izler uyuyana kadar.
Ben diğer odada kitap okurum, telefon gorusmelerimi yaparım, ertesi gün için hazirligimi yaparım.
Arada bir bazen eşim gelir bana bişey istiyor musun der bazen ben ona gidip sorarım
Böyle geçinip gidiyoruz işte :)

Eşime karismadigim sürece dünyanın en mutlu insanı :D

dışarıyla ilgili de tüm işleri kendisi halleder. Ben sadece alışveriş listesi hazırlar eve bırakırım.
Çok yorgun oldugumda yemeği de yapar.
Yani kısaca iyi yönlerini saysam bir sürü.
Daha benden bir bardak su istememiştir, üç yıllık evliyim. Ve her akşam meyvemi hazırlar getirir.

Tek püf noktası ona karışmayacaksın, benle konuş benle ilgilen diye üstüne gitmeyeceksin :)

KIzlar merhaba umarim hepiniz iyisinizdir.
Oncelikle kendimden biraz bahsedeyim cunku konunun icinde bazi sorularla kafaniz karismasin.Mutlu bir ailede buyudum.Bes kisilik ailmizde herkes birbirine deyim yerindeyse ölür.maddi manevi anne baba kardesler kenetliyizdir.anne baba tarafimdada cok sevildim.kisacaci hic sevgiye ilgiye muhtac kalmadim.
Simdi evlendim.esim hayatimda gordugum kimseye benzemiyor.iyiyken cok iyi kotuyken cok kotu.mesela maddi olarak beni hic darda birakmaz.ama bende calisip kazandigim icin kimde ne varsa bazen hediyeler aliriz bazen ihtiyaclari beraber karsilariz. Ama kavgalar hic bitmiyor.mesela ani ofkesi var.trafikte hic yapmayi sever eve geliriz ben bunun icin soylenirim.kavga cikar. Yada ben cok sosyalimdir cikma etme cok demez ama konusur bende cevabini veririm.kavgalar hep bundan oturu.bu adamin guzel bir huyu var 7 yildir taniyorum ucuncu bir kisi hic aramiza girmedi.baska bir kiz kadin meselesi hoc olmadi.olduysada hic duymadim.bu konuda guvenim tam.surekli ayni odada kavga edince bende cozumu soyle buldum.yemegi yapiyorum uzunca sohbet ediyoruz.ona bunu soylemiyorum ama sohbeti uzun tutmaya sikmamaya calisiyorum.sonra o tv basina geciyor.bir saat sonra onune meyve kuruyemis koyuyorm.ben arka odalara geciyorum.temizlik utu.islerimi aksamdan yaparim.arada ugrar bir iki operim bir iki laf eder cikarim.bazende balkonda kahve icerim.ama onunla odada asla uzun kalmam.ve boyle cok mutluyum oda mutlu.arada cagiriyor sanirim anladi.guluyor.delisin diyor. Ama kavga etmemek icin herkes mutlu oldugu seyleri yapiyor.karni doyduysa tv ver dunyalar onun. Zaten mic mic olmayi sevmem.cinsel hayatimiz gayet yerinde.geceleri beraber yatariz.ama bunu dun bir arkadasimla konustum ayni zamanda evlendik oda esinden cok sikayetci.hergun kavga ediyoruz diyo.ama benim yaptigiminda yanlis oldugunu soyledi.oysa esim ona karismayinca cok mutlu.karni doysun yeter.aksamlari isten alir bazen disarda kahve bazen yemek yapariz.kavgalarimiz bitti mesela.ama sizcede yanlismi yapiyorum?
İyi bir huyu var başka kimse olmadı mı dediniz ben mi yanlış anladım. Bu zaten olması gereken bir şey. Arkadaşınızı fesat gördüm çözümünzü kıskanmış olabilir. Ben çözümde bir yanlışlık göremedim eşinize çocuğunuz gibi davranmanız dışında. (Karnını doyur önüne yiyecek bir şeyler koy kısmı için söyledim)

Oncelikle kendimden biraz bahsedeyim cunku konunun icinde bazi sorularla kafaniz karismasin.Mutlu bir ailede buyudum.Bes kisilik ailmizde herkes birbirine deyim yerindeyse ölür.maddi manevi anne baba kardesler kenetliyizdir.anne baba tarafimdada cok sevildim.kisacaci hic sevgiye ilgiye muhtac kalmadim.
Simdi evlendim.esim hayatimda gordugum kimseye benzemiyor.iyiyken cok iyi kotuyken cok kotu.mesela maddi olarak beni hic darda birakmaz.ama bende calisip kazandigim icin kimde ne varsa bazen hediyeler aliriz bazen ihtiyaclari beraber karsilariz. Ama kavgalar hic bitmiyor.mesela ani ofkesi var.trafikte hic yapmayi sever eve geliriz ben bunun icin soylenirim.kavga cikar. Yada ben cok sosyalimdir cikma etme cok demez ama konusur bende cevabini veririm.kavgalar hep bundan oturu.bu adamin guzel bir huyu var 7 yildir taniyorum ucuncu bir kisi hic aramiza girmedi.baska bir kiz kadin meselesi hoc olmadi.olduysada hic duymadim.bu konuda guvenim tam.surekli ayni odada kavga edince bende cozumu soyle buldum.yemegi yapiyorum uzunca sohbet ediyoruz.ona bunu soylemiyorum ama sohbeti uzun tutmaya sikmamaya calisiyorum.sonra o tv basina geciyor.bir saat sonra onune meyve kuruyemis koyuyorm.ben arka odalara geciyorum.temizlik utu.islerimi aksamdan yaparim.arada ugrar bir iki operim bir iki laf eder cikarim.bazende balkonda kahve icerim.ama onunla odada asla uzun kalmam.ve boyle cok mutluyum oda mutlu.arada cagiriyor sanirim anladi.guluyor.delisin diyor. Ama kavga etmemek icin herkes mutlu oldugu seyleri yapiyor.karni doyduysa tv ver dunyalar onun. Zaten mic mic olmayi sevmem.cinsel hayatimiz gayet yerinde.geceleri beraber yatariz.ama bunu dun bir arkadasimla konustum ayni zamanda evlendik oda esinden cok sikayetci.hergun kavga ediyoruz diyo.ama benim yaptigiminda yanlis oldugunu soyledi.oysa esim ona karismayinca cok mutlu.karni doysun yeter.aksamlari isten alir bazen disarda kahve bazen yemek yapariz.kavgalarimiz bitti mesela.ama sizcede yanlismi yapiyorum?

Canım bence çok güzel bir düzen kurmuşsunuz. Bozmayın derim.

Psikolog görüşü:
Karı ve koca kendılerine ait alanlarında özgür olmalı ve ortak alanlarında konuşabilmeli.

Siz bunu başarmışsınız.
Devamlı dip dibe yaşanılan evlililkler bir süre sonra bıkkınlık veriyor.
Her evlilikte özlem duygusu tadılmalı.
Eşin de olsa mesafenin koy ki saygı her daim olsun.
Kimseye aldırış etmeden kararlılıkla bu tutuma devam etmenizi öneririm.
Ben de bıraz sizin gibiyim ve nr zaman oyle olduysam eşim daha çok benimle ilgilenir oldu.

Psikolog görüşü:
Karı ve koca kendılerine ait alanlarında özgür olmalı ve ortak alanlarında konuşabilmeli.

Siz bunu başarmışsınız.
Eşin de olsa mesafeni koy ki saygı her daim olsun
Ben de bıraz sizin gibiyim ve ne zaman oyle olduysam eşim daha çok benimle ilgilenir oldu.

Bence bulduğunuz yöntem hiç mantıksız değil. Kimi eşler sürekli dip dibe olmak ister, kimileri de kendilerine yalnız vakit bırakmak ister. Ben de eşimle akşamları sohbet ederim, çocuklarımla oynarım ama mutlaka yarım saat de olsa yalnız kalmak ve tek başıma bir şeyler yapmak isterim. Kitap okumak, internette takılmak ya da cilt bakımı yapmak gibi... Bunlar beni rahatlatıyor ve kalan zamanımda daha pozitif olmamı sağlıyor. Eşiniz de bu sürede tv seyretmek istiyorsa, bırakın seyretsin. Gün için de azıcık uzaklaşmak bence faydalı :)

Yok ben tam tersinizim ev işinden nefret ederim belki ben de gitmeliyim sorun olarak görmesem de çünkü benim nefret ettiğim tek başıma yapmaktır aslında. Böyle durumların programları bile varya.ondan dedim yatakları her gün ilk defa yatilacak gibi olmalı,klozetleri her gün boşaltılıp temizlenmeli tezgahın üstünde hiçbir zaman bir bardak dahi kalmamalı gibi şeyleri var. Kötü bir şey demedim aslında.
Mesela bana gore mutfak tezgahi bos olmali hani bakildigi zaman duzenli sifir bir tezgah.katiyen bulasigi elimde yikamam cunku tezgaha koymamam lazim.o makineyi gerekirse hergun cakistirrim dusunun. Yada evde salonda bir koltuk takimi bir tv unitem ve buyuk bir hali var sadece kenarda sadece iki abajur. Evin her odasi sade.perde ve hali takintim var bir evi gosteren odur derim hep. Yani kendi bakimimda oyle.takintim var esimi asla utususz gomlekle cikarmam bana laf gelir diye dusunurum.yada herzman bir fon ve makyajliyomdir. Asil benim uzmana gotmem lazim galiba canm

Tam da anlattiginiz gibi bizim de evliliğimiz. Gerçekten de bu şekilde kavga olmuyor.

Evlendigim ilk yıl sanki her şeyi birlikte yapmaliymisiz gibi düşünürdüm ama doğal olarak da adam bunalirdi. O zaman calismiyordum da.

İkinci yıldan sonra çalışmaya başladım.
Eşim evin içinde her işe yardım eder.
Yemegimizi yedikten sonra o film izler uyuyana kadar.
Ben diğer odada kitap okurum, telefon gorusmelerimi yaparım, ertesi gün için hazirligimi yaparım.
Arada bir bazen eşim gelir bana bişey istiyor musun der bazen ben ona gidip sorarım
Böyle geçinip gidiyoruz işte :)

Eşime karismadigim sürece dünyanın en mutlu insanı :KK70:

dışarıyla ilgili de tüm işleri kendisi halleder. Ben sadece alışveriş listesi hazırlar eve bırakırım.
Çok yorgun oldugumda yemeği de yapar.
Yani kısaca iyi yönlerini saysam bir sürü.
Daha benden bir bardak su istememiştir, üç yıllık evliyim. Ve her akşam meyvemi hazırlar getirir.

Tek püf noktası ona karışmayacaksın, benle konuş benle ilgilen diye üstüne gitmeyeceksin :)
Iste aynen boyle biliyormusnuz adama surekli sende yapacaksin diyordum ya baktim hep kotu yapiyor ben her defasinda bidaha ustten.bakiyordum cikiyor arkadaslariyle hep disarda. Bakiyorum mesaiyi hep uzatiyo sonra dedim ne okuyo dedi evde benle hep kavga yapiyosn uzuluyorum. Bir aydirr ohh mis.en cokta kendime bakim yapabldigeme seviniyorum vallahi

İyi bir huyu var başka kimse olmadı mı dediniz ben mi yanlış anladım. Bu zaten olması gereken bir şey. Arkadaşınızı fesat gördüm çözümünzü kıskanmış olabilir. Ben çözümde bir yanlışlık göremedim eşinize çocuğunuz gibi davranmanız dışında. (Karnını doyur önüne yiyecek bir şeyler koy kısmı için söyledim)
Sizce evlendigimiz adamlar cocuk degilmi. Mesela bizimki cocuk gibi. Benim ustumu urtup beni opermisnn diyo gelde gulmee yaa gece gece guluyorm

Psikolog görüşü:

Siz bunu başarmışsınız.
Eşin de olsa mesafenin koy ki saygı her daim olsun.
Ben de bıraz sizin gibiyim ve nr zaman oyle olduysam eşim daha çok benimle ilgilenir oldu.
Mesela bir buyugumuz var bizden yasca cok buyuk ve esimin is arkadasi jizden cok cok rutbeli. Gecen evimize geldi. Kardrsim sen benim esimden tam on yas kucuksun.ne zman evine gelip esini alsam evine soyle bakarim hep temiz ferah. Seni bazen isyerinde goruyorum hep guleryuz temiz yanlis anlama ama esinde hep diyor Abi Allah esimden razi olsun.beni rahatsiz etmez evime giderim.disariya cikmak istemiyorum demis.aslinda benim amacim ozlenmek degil kavgalari en aza indirmekti.cok tesekkur ederim guzel gorusinuz icin.yanlis yapmiyorum demekki

Mesela ben dizi izlemeyi cok severim yok siyaset dinleyelim diyor yada haberleri aciyor yahu elimi altindaki internetten hersabah izliyorm haberleri birak dizi izleyelim diyorum hayir dizidekilr salak diyor haddiiii baslasin kavga o diyor o kalacak ben diyorum o kalacak
Iyide sizin yonteminizde hep haber izliyor siz diziyi su andada izleyemiyorsunuz. Bir taraf hep taviz verdiginde eeeeeh yeter artik deme olasiligi artiyor tamam kavga etmeyin ama ortak seyleri ortak paydada birlestirebilmelisiniz. Esinizden evde kacarak ne kadar dayanabilirsiniz ki ortak yasiyorsunuz ikinizinde istedikleri ayni kaynak oldugunda siz hep esinize birakip icerde baska seyler mi yapacaksiniz bence erkekler nasil alisirsa oyle gidiyor eger bu durumu surekli saglayamayacaksaniz hic alistirmayin iyi dusunun

Iyide sizin yonteminizde hep haber izliyor siz diziyi su andada izleyemiyorsunuz. Bir taraf hep taviz verdiginde eeeeeh yeter artik deme olasiligi artiyor tamam kavga etmeyin ama ortak seyleri ortak paydada birlestirebilmelisiniz. Esinizden evde kacarak ne kadar dayanabilirsiniz ki ortak yasiyorsunuz ikinizinde istedikleri ayni kaynak oldugunda siz hep esinize birakip icerde baska seyler mi yapacaksiniz bence erkekler nasil alisirsa oyle gidiyor eger bu durumu surekli saglayamayacaksaniz hic alistirmayin iyi dusunun
Yani bazen mic mic olmayida cok sever. Bende kendimle ilgilenmeyi cok severim. Herseyin yeri ayri.ama bence biyle daha degerli zamanim bunu kesfettim.herseye yeebiliyorum.o bana market pazari haletsin yeterli oluyor bu konuda

Yani bazen mic mic olmayida cok sever. Bende kendimle ilgilenmeyi cok severim. Herseyin yeri ayri.ama bence biyle daha degerli zamanim bunu kesfettim.herseye yeebiliyorum.o bana market pazari haletsin yeterli oluyor bu konuda
dediğim gibi bu tamamen sizin beklentiniz. ama her zaman bunu yapabilecekseniz sürdürebileceksiniz alıştırın. Bir yazı okumuştum ve hala çok hak veririm. Erkekler kadınların değişmeyeceklerine inanarak kadınlar erkeklerin değişeceklerine inanarak evlenirlermiş. yani eşiniz sizden bu yaptığınızı ömrünüzün sonuna kadar yapmanızı bekleyecek. eğer yapamayacaksanız hiç alıştırmayın. benim demek istediğim bu. alışkanlıklar helede erkeklerde ve çocuklarda çok zor değişiyor. oğlum elimi tutarak uyuyor. onu bile bıraktıramıyorum henüz 20 aylık. o yüzden alışkanlıkları kurarken 20 kez düşünmeli. Haaa benim için sorun yok diyorsanız her ilişki kendine hastır mutluysanız ne güzel devam edin.

Şimdi aslında siz çok iyi anlaşan bir çift olsanız mesela.
Adam akşam spora gitse
Siz kızkıza bi yerlere çıksanız
Veya adam maç izlerken siz başka odada ütü yapsanız
Ya da siz kitap okurken adam pc oynasa
Bunlar normal kabul edilir.
Evli de olsak bireysel olarak yapacaklarımız vardır,yaparız bazen.
Ama bunu sırf bir arada durmamak kavga etmemek için yapınca kulağa yanlışmış gibi geliyor.
Yanlış ya da doğru diyemicem.
Aslında yaptıklarınızda sorun yok ama yapılış nedeni sorun sanki.
+1

Back
X