• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım hamile ve sürekli bunu anlatıyor ve benim dertlerimi önemesemiyor

ikiyeonkala0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2023
154
57
28
Sorun sürekli bundan bahsetmesi değil sürekli şikayet etmesi. Midesi bulandığı için ağlıyor. işin kötü tarafı ben çok zor bir süreçten geçiyorum aile içi ciddi problemlerim var ve bunu bilmesine rağmen sürekli kendinden bahsetmesinden çok sıkıldım. Mide bulantısı normaldir sonuçta hamile bunu mesala neden çok büyük bir dert gibi görüyor ki? Kendi derdimi anlatıyorum konuyu bi anda kendine döndürüyor. Ne yapmalıyım bu durumdan yoruldum.

Herkesin derdi kendine büyük:) O mide bulantısı sizin bildiğiniz mide bulantısından değil yalnız. Ancak yaşarsanız anlarsınız.
Başka arkadaşınızla dertleşin madem.
Mesala bu değil hanımefendi. Evet herkesin kendi derdine büyükse bencillikten uzak bir tavırla arada bir nasılsın dememek için mide bulantısı bahane değildir bence değil mi :)

Mesala bu değil hanımefendi. Evet herkesin kendi derdine büyükse bencillikten uzak bir tavırla arada bir nasılsın dememek için mide bulantısı bahane değildir bence değil mi :)
Ve zaten ona göre tavır aldım merak etmeyin ama hamile olduğu için, onu nasıl kırmadan yaparım bunu asıl sormak istediğim bu

Valla ben anneme bile kapat konuştukça midem bulanıyor kusacağım diyordum kaldı ki o sıkıntı içerisinde arkadaşımı dinleyeyim. Bence sizin de anlayışlı olmanız gereken bir dönem.

Valla ben anneme bile kapat konuştukça midem bulanıyor kusacağım diyordum kaldı ki o sıkıntı içerisinde arkadaşımı dinleyeyim. Bence sizin de anlayışlı olmanız gereken bir dönem.
Zaten öyle yapıyorum fakat ben de insanım uğraştığım sorunlar var hamile değilim ama zor bir süreçten geçiyorum telefonu kapat demesene razı olurdum da yani ben derdimi anlatırken beni kesip kendine döndürmesine razı olamıyorum

Bunları arkadaşınıza söyleyin o zaman. Bu iletişimsizlik bana garip geliyor, bu kadar içinize atacağınıza neden ben kötü bir süreçten geçiyorum, dertleşmeye ihtiyacım var ama sen sürekli kendinden bahsediyorsun demiyorsunuz. Uyarın, devam ederse bilin ki uzun bir süre böyle devam edecek. Çocuk doğduktan sonra da hep çocuk bakmanın ne kadar zor olduğundan ve ne kadar yorulduğundan bahsedecek. Uzun bir süre arkadaşınızın gündeminde bu olacak. Konuşun, düzeltirse sıkıntı kalmaz düzeltmezse de ya uzun bir süre alttan almaya razı olun ya da iletişimi azaltın

Sorun sürekli bundan bahsetmesi değil sürekli şikayet etmesi. Midesi bulandığı için ağlıyor. işin kötü tarafı ben çok zor bir süreçten geçiyorum aile içi ciddi problemlerim var ve bunu bilmesine rağmen sürekli kendinden bahsetmesinden çok sıkıldım. Mide bulantısı normaldir sonuçta hamile bunu mesala neden çok büyük bir dert gibi görüyor ki? Kendi derdimi anlatıyorum konuyu bi anda kendine döndürüyor. Ne yapmalıyım bu durumdan yoruldum.
Siz derdinizi anlatırken önemsemeyip kendini anlatmaya başlaması çirkin tabii. Ama bu bir huydur. Hamile kalmadan önce de böyledir büyük ihtimalle. Yanında huzursuz oluyorsanız biraz mesafe koyun. Arkadaş sonuçta, isteseniz hayatınızdan kolayca çıkarabilirsiniz.

Sanırım bunu daha önce tecrübe ettiniz . Eğer öyleyse tam olarak nasıl bir tavır aldınız
eğer samimi arkadaşınız ise açıkca rahatsız olduğunuzu belli edebilirsiniz. eğer hala devam ediyorsa ona göre iletişimi azaltırsınız. tek taraflı anlayış göstermenize gerek yok.

İlgi manyagi birisi sanirim bunu da senden çıkartıyor

Back
X