• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım hamile ve sürekli bunu anlatıyor ve benim dertlerimi önemesemiyor

Sorun sürekli bundan bahsetmesi değil sürekli şikayet etmesi. Midesi bulandığı için ağlıyor. işin kötü tarafı ben çok zor bir süreçten geçiyorum aile içi ciddi problemlerim var ve bunu bilmesine rağmen sürekli kendinden bahsetmesinden çok sıkıldım. Mide bulantısı normaldir sonuçta hamile bunu mesala neden çok büyük bir dert gibi görüyor ki? Kendi derdimi anlatıyorum konuyu bi anda kendine döndürüyor. Ne yapmalıyım bu durumdan yoruldum.
Az görüşün yapacak birşey yok. Çocuklu biri olarak yazıyorum, çocuklu olanlar da hep çocuğundan bahsediyor. Ama karşı ile alakalı değil çocuk bebek tüm vaktinizi aldığı için ek bir konuşacak konumuz yok. Kızım dört yasid ayken hayatını tekrra elime aldim ve başka konulardan konuşabilir seviyeye geldim diyebilirim. Herkesin gündemi farklı , sohbet sarmiyirsa bencillik olarak geliyorsa çok samimiyse iz ben de şunları yaşıyorum diye anlatın. Ama çok da önemli değilse sohbetimizi azaltabilir belli bir noktaya çekebilirsiniz. Bu düğün zamanı da böyle olur mesela

Anlayışlı gösterin tarzı yorumlara bakmayın. Kimsenin hamilelik bulantılarını çekmek zorunda değilsiniz hele ki bencil brinini. Madem çok midesi bulanıyor aramasın yada doktora gitsin.
İşte zaten ben napabilirim ki? Midesi bulandığı için beni arayarak ağlıyor telefonun ucunda ve o sırada benim kendi yüklerim varken bunun için aranıp onu sakinleştirmeye çalışmak falan bana ağır gelmeye başladı

Az görüşün yapacak birşey yok. Çocuklu biri olarak yazıyorum, çocuklu olanlar da hep çocuğundan bahsediyor. Ama karşı ile alakalı değil çocuk bebek tüm vaktinizi aldığı için ek bir konuşacak konumuz yok. Kızım dört yasid ayken hayatını tekrra elime aldim ve başka konulardan konuşabilir seviyeye geldim diyebilirim. Herkesin gündemi farklı , sohbet sarmiyirsa bencillik olarak geliyorsa çok samimiyse iz ben de şunları yaşıyorum diye anlatın. Ama çok da önemli değilse sohbetimizi azaltabilir belli bir noktaya çekebilirsiniz. Bu düğün zamanı da böyle olur mesela
Benim 1 buçuk ay sonra nişanım olacak benimle bunun heyecanını bile paylaşmadı sırf hamile olduğu için

Düğün zamanı da böyle olur diyorsunuz ama benim 1 buçuk ay sonra nişanım olacak kimseye sürekli nişanımdan bahsetmiyorum ve bu bahsettiğim arkadaşım benimle günün heyecanını bile paylaşmadı sürekli kendini anlattığı için

Zaten öyle yapıyorum fakat ben de insanım uğraştığım sorunlar var hamile değilim ama zor bir süreçten geçiyorum telefonu kapat demesene razı olurdum da yani ben derdimi anlatırken beni kesip kendine döndürmesine razı olamıyorum
Sürekli kendini anlatıyorsa o başka tabi. Ben konuşmak istemiyor olarak algıladım. Sanırım telefonlarını açmazdım.

Benim de en yakın arkadaşım hamile. Hamileliğinden de konuşuyoruz benim konularımdan da konuşuyoruz ama seni hiç dinlememesi gerçekten yanlış. Hamilelikten önce de mi böyleydi? Bazı tipler olur ya sadece kendini konuşmak ister arkadaşlık kavramından bir haberdir.
Yani yine benden fazla anlatırdı ama bu kadar değildi

İşte zaten ben napabilirim ki? Midesi bulandığı için beni arayarak ağlıyor telefonun ucunda ve o sırada benim kendi yüklerim varken bunun için aranıp onu sakinleştirmeye çalışmak falan bana ağır gelmeye başladı

Ona "seni anlıyorum, ama şuan zor bir süreçten geçiyorum ve üstesinden gelmem gereken bir çok sorunum var bu yüzden daha dengeli ve sakin olduğun biz zamanda konuşalım" deyin anlamsa da kendi bilir.

Düğün zamanı da böyle olur diyorsunuz ama benim 1 buçuk ay sonra nişanım olacak kimseye sürekli nişanımdan bahsetmiyorum ve bu bahsettiğim arkadaşım benimle günün heyecanını bile paylaşmadı sürekli kendini anlattığı için

siz arkadas degilmissiniz ki, onun derdini dinleyen birisiniz sadece.

Mide bulantısı berbat bir şey, üşütünce midenin bulanması gibi değil ciddi boyutta yaşayan gebeler var. Şahsen kendime bile tahammül edemiyodum her şey kokuyor ve mide bulandırıyodu ayrıca sürekli bulantı hali sağlıklı düşünmeyi engelleyip depresif bi yere çeker insanı. Midede olan bi sinir uyarılır sanki hiç geçmicekmiş gibi gelir. Yani arkadaşınızın bu durumda hep bundan bahsetmesi ağlayacak seviyelere gelmesi çok normal, sizde paylaşmak istiyosunuz bir şeyleri çokta haklıca bi istek ama insanın canı burnundayken ne dert görüyor gözü ne nişan neşesi.
Bence bi süre konuşmanızı azaltın ama kopmayın bu süreci hafiflediğinde yine aynı olursa o zaman bazı şeyleri değerlendirin derim. Sizi sevmese yakın görmese arayıpta ağlamaz çok hassas dönem.
Ben hamileyken çok yakın arkadaşım lohusaydı gece arar ağlardı ki ben çok zor gebelik geçirdim. Boğuluyorum derdi ağlamasını unutamıyorum hiç içerlemedim mesela bende riskli gebeliktim. Doğurdum lohusa haliyle ilk o koştu bana 🥹
Aranızdaki bağ sağlamda hemen reaksiyon almayın derim.

Mide bulantısı berbat bir şey, üşütünce midenin bulanması gibi değil ciddi boyutta yaşayan gebeler var. Şahsen kendime bile tahammül edemiyodum her şey kokuyor ve mide bulandırıyodu ayrıca sürekli bulantı hali sağlıklı düşünmeyi engelleyip depresif bi yere çeker insanı. Midede olan bi sinir uyarılır sanki hiç geçmicekmiş gibi gelir. Yani arkadaşınızın bu durumda hep bundan bahsetmesi ağlayacak seviyelere gelmesi çok normal, sizde paylaşmak istiyosunuz bir şeyleri çokta haklıca bi istek ama insanın canı burnundayken ne dert görüyor gözü ne nişan neşesi.
Bence bi süre konuşmanızı azaltın ama kopmayın bu süreci hafiflediğinde yine aynı olursa o zaman bazı şeyleri değerlendirin derim. Sizi sevmese yakın görmese arayıpta ağlamaz çok hassas dönem.
Ben hamileyken çok yakın arkadaşım lohusaydı gece arar ağlardı ki ben çok zor gebelik geçirdim. Boğuluyorum derdi ağlamasını unutamıyorum hiç içerlemedim mesela bende riskli gebeliktim. Doğurdum lohusa haliyle ilk o koştu bana 🥹
Aranızdaki bağ sağlamda hemen reaksiyon almayın derim.
Biraz konuşmayı azaltıcam bu ara çünkü kendimi şu sıralar düşünmek zorundayım. Sonrasına da sizin dediğiniz gibi bakarım artık ama şu an bu durum ağır geliyor bana çünkü ben de kendi dertlerimle uğraşıyorum

Hamilelik öncesi nasıldı arkadaşınız

Hormonlar dan kaynaklı olabilir aradığında suanda müsait değilim mesajı gönderin sonrasında da biraz sorunlarım var zamana ihtiyacım olacak diyin zaten 12. Haftadan sonra gecıyor bulantılar . Ama öncesinde de hep kendını anlatıp sizi dinlemiyorduysa mesafe iyidir

Biraz konuşmayı azaltıcam bu ara çünkü kendimi şu sıralar düşünmek zorundayım. Sonrasına da sizin dediğiniz gibi bakarım artık ama şu an bu durum ağır geliyor bana çünkü ben de kendi dertlerimle uğraşıyorum
Evet sizde kendi açınızdan haklısınız, arkadaşınız sağlıklı düşünemiyor ve hormonların esiri olmuş durumunda o açıdan düşünün, düzeldiği halde size böyle davranırsa arkadaşlığınızı gözden geçirirsiniz.
Arkadaşlık dostluk çok önemli değerli şeyler bi anda kesip atmamak gerek diye düşünüyorum hele böyle özellikli durumlar varsa iki taraf içinde.

Bu genel bir durum mu? Herkes de mi oluyor yani
Biraz da hormonal bir şey.hamileyken hormonlar coşuyor.bende hamileyim mesela iki haftadır her şeye ağlıyorum 😅
Belki seninle konuşurken. Bile midesi bulanıyor olabilir.
Ama sizde kwndinizce haklısın ben olsam söylerdim herhalde .Yani sitem edebilirsiniz arkadaşınıza yakinsaniz zaten alinmaz

Back
X