• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım hamile ve sürekli bunu anlatıyor ve benim dertlerimi önemesemiyor

Biraz da hormonal bir şey.hamileyken hormonlar coşuyor.bende hamileyim mesela iki haftadır her şeye ağlıyorum 😅
Belki seninle konuşurken. Bile midesi bulanıyor olabilir.
Ama sizde kwndinizce haklısın ben olsam söylerdim herhalde .Yani sitem edebilirsiniz arkadaşınıza yakinsaniz zaten alinmaz
Zaten ettim dün ama bugün ben bir şey anlatırken yine kendi derdinden bahsetmeyi tercih etti

Biraz da hormonal bir şey.hamileyken hormonlar coşuyor.bende hamileyim mesela iki haftadır her şeye ağlıyorum 😅
Belki seninle konuşurken. Bile midesi bulanıyor olabilir.
Ama sizde kwndinizce haklısın ben olsam söylerdim herhalde .Yani sitem edebilirsiniz arkadaşınıza yakinsaniz zaten alinmaz
Yani hamilelik bir sorumluluk bunu bilerek bu yola adım atıyor insanlar. Bence insan o süreçte yönetebilmeyi öğrenmeli en azından eşi dışındakilere bu kadar psikolojik olarak yük olmamalı. Eşinin de çocuğu çünkü her türlü çekmek zorunda. Ama ben ayrı bir bireyim. Anlatabilmişimdir umarım

Evet sizde kendi açınızdan haklısınız, arkadaşınız sağlıklı düşünemiyor ve hormonların esiri olmuş durumunda o açıdan düşünün, düzeldiği halde size böyle davranırsa arkadaşlığınızı gözden geçirirsiniz.
Arkadaşlık dostluk çok önemli değerli şeyler bi anda kesip atmamak gerek diye düşünüyorum hele böyle özellikli durumlar varsa iki taraf içinde.
Evet sağlıklı düşünemiyor dün bu konuda sitem etmeme rağmen bugün yine ben anlatırken kendi derdine döndürdü olayı yine

Bu genel bir durum mu? Herkes de mi oluyor yani

Virüs bu virüs annelik virüsü 🤣🤣

Arkadaşınızın derdini küçümsemeyin konuşamıyor olabilir diyecektim ama lafı kendine çevirebildiğine göre bulantısı o düzeyde değil.

Yavaş yavaş uzaklaşın. Aradığında bir cevap veriyorsanız bir vermeyin, konuşmaları kısa kesin. Belli bir zaman sonra aramayacaktır.
Eşine nazlanamıyor , eşi nazlamıyor muhtemelen sizi yakın görüyor. Kocasına yapacaklarını size yapıyor. Vardı benimde böyle bencil eski bir arkadaşım. Artık yok 🤣

Virüs bu virüs annelik virüsü 🤣🤣

Arkadaşınızın derdini küçümsemeyin konuşamıyor olabilir diyecektim ama lafı kendine çevirebildiğine göre bulantısı o düzeyde değil.

Yavaş yavaş uzaklaşın. Aradığında bir cevap veriyorsanız bir vermeyin, konuşmaları kısa kesin. Belli bir zaman sonra aramayacaktır.
Eşine nazlanamıyor , eşi nazlamıyor muhtemelen sizi yakın görüyor. Kocasına yapacaklarını size yapıyor. Vardı benimde böyle bencil eski bir arkadaşım. Artık yok 🤣
Doktor demiş zaten daha fazla bulantısı olanlar var ileri düzeyde değil seninki demiş

Zaten öyle yapıyorum fakat ben de insanım uğraştığım sorunlar var hamile değilim ama zor bir süreçten geçiyorum telefonu kapat demesene razı olurdum da yani ben derdimi anlatırken beni kesip kendine döndürmesine razı olamıyorum
Ya insanlar çok nazlı ya da ben kendime hiç acımamışım. Nedense ben hiç bir konuda öyle olmadım çok kötü bir gebelik geçirdim bebeğimi kaybettim ameliyat oldum ama sırf karşımdakini üzmemek için hiç kimseye dert yanmadım. Bana da onların derdi basit geliyordu ama yine de dinleyip fikir veriyordum. Karşınızdaki insan eğer her konuda böyleyse arkadaşlığınızı bence gözden geçirin. Eğer değilse hamilelik hormonlarından da olabilr sevdiğiniz bir arkadaşınız ise siz alttan alın

Yani hamilelik bir sorumluluk bunu bilerek bu yola adım atıyor insanlar. Bence insan o süreçte yönetebilmeyi öğrenmeli en azından eşi dışındakilere bu kadar psikolojik olarak yük olmamalı. Eşinin de çocuğu çünkü her türlü çekmek zorunda. Ama ben ayrı bir bireyim. Anlatabilmişimdir umarım
ben sizi anladım da hamilelik öncesi böyle biri değilse demek ki gerçekten hormonlarıyla alakalı. ben kolay bir hamilelik geçirdim. ne mide bulantısı ne mide yanması yaşadım ama kafa bambaşka oluyor o dönem. biriyle uzun uzun sohbet edemiyordum. şimdi bir bebeğim var hala öyleyim sanırım. sizin arkadaşlığınız da sağlam bir temele sahip değilse bebekle beraber tamamen kopacaksınız. çünkü maalesef ilk birkaç sene tüm odağı bebek olacaktır. bi süre arkadaşlığınızın devamı için görüşmeyi azaltın bence.

Ya insanlar çok nazlı ya da ben kendime hiç acımamışım. Nedense ben hiç bir konuda öyle olmadım çok kötü bir gebelik geçirdim bebeğimi kaybettim ameliyat oldum ama sırf karşımdakini üzmemek için hiç kimseye dert yanmadım. Bana da onların derdi basit geliyordu ama yine de dinleyip fikir veriyordum. Karşınızdaki insan eğer her konuda böyleyse arkadaşlığınızı bence gözden geçirin. Eğer değilse hamilelik hormonlarından da olabilr sevdiğiniz bir arkadaşınız ise siz alttan alın
Ben normalde çok dert anlatan biri değilim zaten hep daha çok o anlatırdı. Ama şimdi sorunlarım varken sürekli kendine döndürmesi bana çok batıyor ben dertleşmeye çok ihtiyaç duyan biri değilken şu sıralar duyuyorsam buna da kırılma hakkım var bence

yani hamile veya cocuklu insanlarda genel olarak kimseyi dinlememe, dinlese bile duymama, duysa bile “öff derde bak” tavrı var 😂 kendimden biliyorum. herkesin derdi bana aşırı saçma geliyor 😂 he ben öyle habire kendimi de anlatmıyorum ama kimseye de “nasılsın” diye sormuyorum 😂 cünkü banane kim nasıl 😂

sizi dinleyecek birine anlatın dertlerinizi. dertleri sizi ilgilendirmeyenleri de dinlemeyin. Allah kolaylık versin diyip gecin 😂

Arkadaşınız hep mi böyleydi yoksa hamile olduktan sonra mı bu şekilde bencilleşti? Eğer gebelikten sonraysa geçicektir.
Aslında bunu çok farketmedim çünkü galiba hiçbir zaman önemsemedim. Çünkü ben normalde gerçekten dertleşmeye ihtiyaç duyan biri değilim. Eğer duyuyorsam işin içinden çıkamıyorum demektir. Yani beni dinlerdi ama hep o daha çok anlatırdı ama rahatsız olmazdım. Dediğim gibi yapım bu çünkü. Ama bu sıralar kara bulutlar tepem de hem de nişan arifesi evet hamile ama ben bile bu kadar dert anlatmak istiyorsam ne kadar zorlandığımı tahmin edebilirdi

O da sizin aile dertlerinizden yorulmustur. Milletin aile ici sorunlari baskasinin cidden umrunda olmayabilir sıkıcı da gelir. Yani şu ulkede milletin psikolog aliskanligi filan olsa bence arkadaşlik olayi biraz daha cozulecek gibi geliyor. Herkes herkesi bedava psikologu olarak kullanmaya calisiyor biri daha cok anlatinca sorun cikiyor. 😄😄😄

Burda dert okuyup yaziyorum ama ister yaziyorum ister yazmiyorum ister bir yorum yazip geciyorum devam etmiyorum canim istemezse. Lakin birisi birebir bana anlatip yorum beklese çok sıkılabilirim duruma göre.

Arkadaşlığınızın daha önceden olduğunu düşünüyorum. Arkadaşınız hep böyle değilse hamilelik sürecinde idare edebilirsiniz. Her hamilelik aynı olmuyor belki arkadaşınız gerçekten zorlanıyor ve sizin sorununuzu dinlerken iyice bunlaiyor olabilir. Ben eşime biraz sessiz nefes al dediğimi biliyorum. Çünkü inanılmaz midem bulanıyordu 10 kilo verdim ama dışarıdan kimse bu şekilde geçirdiğimi bilmiyor yani midem bulanıyor vs diye anlatıyordum da karşıya ne kadar geçtiğini bilemiyorum. Muhtemelen çevremde sizin gibi düşünenler olmuştur. Şimdi bebeğim doğdu burda anlatıldığı gibi her dk bebeğimi anlatıp insanları bunaltmiyorum. Hamilelik ve lohusalik sürecinde özellikle ilk kez yaşanırken insan zorlanıyor basit şeyleri bile büyütebiliyor. Hatta ben bebeğim olduktan sonra sürekli kendime keşke çevremde hamile olanlara, yeni doğum yapanlara daha çok özveri gösterseydim diye kızdım.

O da sizin aile dertlerinizden yorulmustur. Milletin aile ici sorunlarini baskasinin cidden umrunda olmayabilir sıkıcı da gelir. Yani şu ulkede milletin psikolog aliskanligi filan olsa bence arkadaşlik olayi biraz daha cozulecek gibi geliyor. Herkes herkesi bedava psikologu olarak kullanmaya calisiyor biri daha cok anlatinca sorun cikiyor. 😄😄😄

Burda dert okuyup yaziyorum ama ister yaziyorum ister yazmiyorum ister bir yorum yazip geciyorum devam etmiyorum canim istemezse. Lakin birisi birebir bana anlatip yorum beklese çok sıkılabilirim duruma göre.
Ben anlatmıyorum ki normalde. Anlatamıyorum hatta müsade etmiyor kendisi. Sanırım siz beni anlamadınız. Ben normalde çok anlatılmasından rahatsız olmam. Daha çok dinlerim hep. Ama insanım şu an daha çok dinleyecek bir dönemden geçmiyorum

Ben anlatmıyorum ki normalde. Anlatamıyorum hatta müsade etmiyor kendisi. Sanırım siz beni anlamadınız. Ben normalde çok anlatılmasından rahatsız olmam. Saha çok dinlerim hep. Ama insanım şu an daha çok dinleyecek bir dönemden geçmiyorum
O da dinleyecek bir donemden gecmiyor işte. Birbirinizi salın bence bu dönemde.

Aslında bunu çok farketmedim çünkü galiba hiçbir zaman önemsemedim. Çünkü ben normalde gerçekten dertleşmeye ihtiyaç duyan biri değilim. Eğer duyuyorsam işin içinden çıkamıyorum demektir. Yani beni dinlerdi ama hep o daha çok anlatırdı ama rahatsız olmazdım. Dediğim gibi yapım bu çünkü. Ama bu sıralar kara bulutlar tepem de hem de nişan arifesi evet hamile ama ben bile bu kadar dert anlatmak istiyorsam ne kadar zorlandığımı tahmin edebilirdi
Siz muhtemelen sıkı dostlar değilsiniz bu sebepten kopacak gibi duruyorsunuz. Açıkcası hamileyken sürekli bulantı çekerken arkadaşının ailevi sorunlarıyla ilgilenmek şöyle dursun kocasının nefes alış verişine takıyor insan.

Siz muhtemelen sıkı dostlar değilsiniz bu sebepten kopacak gibi duruyorsunuz. Açıkcası hamileyken sürekli bulantı çekerken arkadaşının ailevi sorunlarıyla ilgilenmek şöyle dursun kocasının nefes alış verişine takıyor insan.
Niyetim kopmak değil. onu kırmadan kendimi de düşünebilmek. düşüncenizin aksine sıkı dostlarız. Sadece karakterlerimiz farklı. He insanda olduğu gibi. Bana sürekli bunları anlatıyor zaten hepsine vakıfım merak etmeyin. Ama biraz empati yapın. Benim yerimde olduğunuzu düşünün eminim hoşunuza gitmeyecek düşünmesi bile. Ne kadar yakın arkadaş olursanız olun birinin hamilelik sürecinde size not defteri muamelesi yapması bireyselliğe aykırı bence.

Niyetim kopmak değil. onu kırmadan kendimi de düşünebilmek. düşüncenizin aksine sıkı dostlarız. Sadece karakterlerimiz farklı. He insanda olduğu gibi. Bana sürekli bunları anlatıyor zaten hepsine vakıfım merak etmeyin. Ama biraz empati yapın. Benim yerimde olduğunuzu düşünün eminim hoşunuza gitmeyecek düşünmesi bile. Ne kadar yakın arkadaş olursanız olun birinin hamilelik sürecinde size not defteri muamelesi yapması bireyselliğe aykırı bence.
Ve sürekli her gün mide bulantısını anlatması normal bir şey mi ? Bana sorarsınız değil. Sürekli aynı şey anlatılmaz

Sorun sürekli bundan bahsetmesi değil sürekli şikayet etmesi. Midesi bulandığı için ağlıyor. işin kötü tarafı ben çok zor bir süreçten geçiyorum aile içi ciddi problemlerim var ve bunu bilmesine rağmen sürekli kendinden bahsetmesinden çok sıkıldım. Mide bulantısı normaldir sonuçta hamile bunu mesala neden çok büyük bir dert gibi görüyor ki? Kendi derdimi anlatıyorum konuyu bi anda kendine döndürüyor. Ne yapmalıyım bu durumdan yoruldum.
hiç çekemem öyle bencil insanları. yakın zamanda bende hamileydim hatta feci şekilde bulantım vardı ve tedavi sürecinden geçmiştim. psikolojik ve biyolojik olarak zor bir dönemde olmama rağmen arkadaşım eşinden ayrıldı o dönemde gündemde hep o vardı valla hatta hep ben ona yardım ettim süreci kolay atlatsın diye elimden geleni fazlasıyla yaptım. arkadaşınızı bebek olunca fazla göreceğinizi de sanmıyorum bence başka arkadaşlarınızla dertleşin

Back
X