- Konu Sahibi eleni_nazli
-
nedir bu kendine hakimm olamayan kızlarımızın hali. onların adına üzülüyorum
biz gayet fikir alisverisinde bulunduk kesinlikle tartisma yok herkesin fikrine saygim var.
kendine hakim olamayan sadece kızlarımız değil diye düşünüyorum sonuçta bu çocuk olayı tek başına yapılmıyor ya da söylediğinizden şu anlaşılıyor açıkçası erkekler kendine hakim olamaz bu normal istedikleri yapsın ama kızlarımız neden kendine hakim olmuyor? Hakim olması gereken varsa o da iki taraftır erkeklere bu kadar serbest alan niye bırakılır anlamam sonra böyle olur işte babasız bebekler ... Neden erkeğe kendini tutması öğretilmedi ki hiç aslan oğlum paşa oğlum aman milli olmuş aman kimi hamile bırakmış umrunda mı kimsenin ama kızlar neden kendine hakim olmuyor oluyor hemen. Bence ik tarafta bu tür olaylara mahal vermemek için kendine hakim olmalıdır yoksa böyle erkekler yetiştirdikçe anneler daha çookk bebekler aldırılır, sokağa atılır sadece kızlarımızın hakim olarak çözebileceği mesele değildir bu.
Tartışmaya dönüşmemiş olsa yukarıdaki uyarı gelmezdi sanırım!
olan olmuş şimdi bunu tartışamıycaz, Çünkü olmuş ve bitmiş çözüm bulmamız lazım ,
Allahım yaa..biz burda kaç aydır afedersiniz bi tarafımızı yırtıyoruz,döktüğüm parayı saymıyorum bile doktora tahlile şuna buna..isyan etmiyim diyorumda,olmuyo işte.biz istiyoruz olmuyo,Allah böylelerine veriyo..
ilk doktora gittiğim günü hatırladım şimdi.yanımda bi kız oturuyodu,muhabbet ediyoduk,ben derdimi anlatınca 'yaa benimde arkadaşım hamile kaldı,daha yeni aldırdı bebeğini' dedi.
sokaklarda yeni doğurulup oraya buraya bırakılan bebekler,hiçbi günahı yokken çöpe atılan bebekler...
korunmak çok kolay,sadece 7-8 liraya bakıyo biliyo musunuz??üstelik prezervatif kullanmayan bi adamla ilişkiye girmemek kızın elinde,aynı şekilde d.kontrol hapı içmeyen kızla korunmadan ilişkiye girmemekte bi erkeğin elinde.
Maalesef erkekler hamile kalamadigi icin cok ustune dusmuyolar sanirim olan gene kizin bedenine oluyor cunku hamile kalanda doguracaksa katlanmak zorunda olanda o aldiracak olsa derdine tasasina dusmek zorunda kalanda o ....erkekler umursamiyor bence.
kizin yasi cok kucuk...
bence en mantiklisi aldirmak...
daha kendisi cocuk bebege nasil tek basina annelik yapacak...?
uzgunum ama aldirmak arkadas icin en dogrusu olur...
bizim bebegimiz olmuyor, sizin olmasina ragmen aldiriyorsunuz diyen arkadaslarin isyani gereksiz...
bu hamile kalmis kisilerin sorunu degil, hayat neyi gerektiriyorsa onu yapmak zorunda insan...
ayrica!!!
eger kizin erkek arkadasi yabanci ise Amerikali falansa yani Turk degilse bebekle kesinlikle ara sira gormekten baska ilgilenecegini sanmiyorum!
yabanci erkekler icin babalik sorumlulugu bizimkiler kadar cok olmuyor, bir kac kadindan evlilik disi cocuk yapan cok erkek var bu sekilde...
Maalesef erkekler hamile kalamadigi icin cok ustune dusmuyolar sanirim olan gene kizin bedenine oluyor cunku hamile kalanda doguracaksa katlanmak zorunda olanda o aldiracak olsa derdine tasasina dusmek zorunda kalanda o ....erkekler umursamiyor bence.
Erkeğin umursaması gereken kızın bedeni,fiziği,kocaman olucak karnı,şişecek olan ağzı burnu ya da alacağı kilolar değil zaten;dünyaya gelecek olan bebek..belkide babasız büyümek zorunda kalacak olan bi çocuk..bir kere değil,üç kere üzerine düşünülmesi gereken bi konu bu bana göre.dediğim gibi korunmak çok ucuz 7-8 liraya bakıyo.
Canim aslinda Amerikada cocuklarina bakan babalarda var, ben cok yanliz cocuguyla yasiyan erkeklerede sahit oldum. BIrazda mahkemeyle alakali mesela bazen annenin bakmasi sakincali olabiliyor, uyusturucu kullanimi, mesleki durumun cocuk bakmaya elverisli olmamasi, kumar alkol veya psikolojik rahatsizliklar gibi... Ama genelde anneler bakiyor ben gayri mesru olsada cocuguna bakan babalar gordum Amerikada ama burada Tr da olsa bence hic bir erkek bakmaz, bizim ulkemizde o oran sifira yakin neredeyse... esi olunce bile erkekler kendi oturup bakmiyor ki kaynanalara fln dusuyr is gene.Dunyanin neresne giderseniz gidin cocuklarin bakimi ilk anneye duser bu boyledir.Ulkemizde cocuguna bakan erkek sayisi digerlerine kiyasla cok dusuk nerdeyse yok denecek kadar az.
aslinda dogum kontrol hapi da cok cabuk insani hamile birakabilir. cok duzenli kullanmak lazim 1-2 kere kacirdinmi hemen hamile kaliyorsun hatta bazen hic aksatmadan kullansanda hamile kaliyorsun. Ben bu sekilde hamile kalmistim korunmama ragmen olmustu maalesef.Fakat baska sebeplerden dolayi aldirmak zorunda kalmistim hala daha cekiyorum rahim agzi yaram var su an hamilede kalamiyorum bu sebeplerden. Iste rahime bagli aslinda cok ilginc bende hamile kalinmaz saniyordum ama sanirim prezarvatif daha mantikli her korunma surecinde risk oluyor maalesef. ama dogum kontrol hapi dikkat etmeyenler icin risk dikkat etseniz bile risk. Ben aksatmadigim halde hamile kalmistim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?