Arkadaşım nişanlandı, kafası karışık.

Burada arkadaşınızın bir ayrım yapması gerekiyor.
Hala eski sevgilisine karşı böyle hissettiği için mi şimdikinde aynı çekimi bulamıyor,
Yoksa o hissi hatırlıyor ve o hissi mi arıyor?

İlki ise hemen bitirsin. İkincisi ise bazen daha erken yaşta duyulan heyecan daha dorukta yaşanabiliyor. Aynısını hayatı boyunca yakalayamayabilir. o heyecan birlikteliği devam ettirmeye yetseydi zaten eskisi ile olurdu :)
Kişiye bağlı yine de... aşk olmazsa olmazdır kimisi için, sonra birliktelik eziyete döner. Kimisi de kendini güvende hissetmeyi ve sevilmeyi sever.
Bence sizin karara etki etmemeniz en sağlıklısı. Kendini dinlesin..
Evet bu çok önemli bir karar buna etki etmemek en mantıklısı.

Arkadaşınızı inanılmaz bencil buldum, yazıktır.
Aslında kendi hislerinden emin olmamasını düşünüyor da bu karşı taraf için de önemli. Bir anlamda karşı tarafı da düşünmüş oluyor çünkü o da böyle bir evlilik istemez herhalde.

Aslında kendi hislerinden emin olmamasını düşünüyor da bu karşı taraf için de önemli. Bir anlamda karşı tarafı da düşünmüş oluyor çünkü o da böyle bir evlilik istemez herhalde.
Biraz korumuş gibi oldum ama sevdiğim bir arkadaşımdır, mutlu olmasını da istiyorum. Hayırlısı olur inşallah.

hiç nişan attınız mı yada siz severken karşı taraf yüzüğü atmak için elinden geleni yaptı mı?
nişanlanarak büyük bir adım atılmış sonuçta bunun bozulması ile ilgili geçen süreçler özellikle karşı tarafa çok acı veren bir süreç..
kastettiğim şey buydu çok zorlu ve acı verici bir süreç.madem duygularından emin değildi nişanlanacak kadar niye ilerledi?şimdi mi aklına gelmiş?
tekrar söylüyorum, arkadaşınız çok bencil. yazık karşı tarafa üzüldüm çok

sanki beni tarif etmişsin ünv de iken çok çalkantılı bir aşk yaşamıştım o duyguyu çok ama çok iyi biliyorum bir daha da hiç yaşamadım şu an hala seviyor ve özlüyor muyum tabi ki hayır.. ve bende aynı arkadasın gibi düşünüyordum evlenirken karşımdaki kişi gerçekten çok düzgün iyi niyetli ve beni seven biriydi ciddiydi yasadığım yorucu aşktan sonra belki de dinlenmek istedim. arkadasına tavsiyem eğer aklı hala eskisinde değilse inan aşk kalmıyor bir süre sonra

sanki beni tarif etmişsin ünv de iken çok çalkantılı bir aşk yaşamıştım o duyguyu çok ama çok iyi biliyorum bir daha da hiç yaşamadım şu an hala seviyor ve özlüyor muyum tabi ki hayır.. ve bende aynı arkadasın gibi düşünüyordum evlenirken karşımdaki kişi gerçekten çok düzgün iyi niyetli ve beni seven biriydi ciddiydi yasadığım yorucu aşktan sonra belki de dinlenmek istedim. arkadasına tavsiyem eğer aklı hala eskisinde değilse inan aşk kalmıyor bir süre sonra
İnşallah mutlu olurlar, evlenecek gibiler çünkü.

kara sevda olmasada olur
mantik evliligi diye bisey var sonuçta dunyadaki insanlarin yarisida bu sekilde evleniyor
otekine asik olmusta nolmus sonuç ortada saygi sevgi yok belki aldatma bile vardir

ee bu adamin suçu ne saygida sevgide kusur etmemek mi

arkadasin dogru yolda diye dusunyorum

Güzel bi arkadasliklari var ve anlasabiliyolar. Arkadasin seviyorum da diyorsa bence evlenmemek icin bi neden yok aşk zaten gecici bi duygu bana gore. Diger iliskisiyle kiyaslama yapması da normal . Ben olsam anlastigim ve bana deger veren bi insansa evlenirdim.

Mantıklı bir aşk evliliği yapmak da mümkün. Aşk denilince çoğu kişinin zihninde kavga,gürültü ve acı çekmek canlanıyor. Sanki tutkunun karşılığı bunlarmış gibi algılanıyor. Ama bunlar sadece egonun ve alt etme dürtüsünün devreye girdiği yanılsamalardan ibaret. Aşk bu denli yıpratıcı ve acı veren birşey değil bence. Aşkta tutkuyla hatta bazen şefkatle sevişmek denen birşey var, kurduğun cümleleri bin tane süzgeçten geçirip konuşmak var, dürüst olmak var, kendin gibi olmak var, iyi bir iletişim kurmak var, güven duymak var. Yani insanların birbirlerini hırpaladığı, saçma sapan kıskançlıkların taktiklerin ve kırıcı konuşmaların olduğu ilişkileri insanlar aşk sanıyorlar. Ya da sadece mantık olması gerekiyormuş gibi düşünüyorlar. Oysaki aşkın zıttı mantık değil. Herşey dengedeyken güzelmiş bence. Birinin yanında hem deli gibi heyecanlanıp hem de saygı duyduğun ve değer gördüğün bir şey de mümkün.

O yüzden arkadaşınız öncelikle eski ilişkisiyle karşılaştırmayı bıraksın. Fakat heyecanlanmıyorsa bu da büyük problem bence. İnsan evlenmeye hazırlanırken tatlı bir telaş içinde olmalı bu kadar heyecansız bir şekilde de olmaz.

Back
X