• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım

telasememuresi

Guru
Pro Üye
30 Ocak 2014
4.982
10.832
408
Bir arkadaşım var...
Aylar önce hayatına biri girdi. Çocuk daha sonra biriyle nişanlanmış. Hayatına girdiğinde süre zarfında falan sosyal medyadan eklemiş yazıyormuş. Birden iletişimi kesip başkasıyla nişanlanmış.
Arkadaşım bana anlattığı zaman tabii ki acısını anladım destek de oldum. Çünkü arkadaşlık budur. Çocukla ilişkisi hakkında ayrıntıya özel hayatına saygıdan girmeyeceğim. Sadece birden nişanlandı.
Kimi zaman sosyal medyadan reelsler gönderiyordu bana ve okuyordum izliyordum,kendi acısıyla ilgili. Birkaç kez daha konuştuk. Artık dedim ki "kendi yoluna bak". "Yapamıyorum diyor"
Boşanan bir arkadaşım daha var. Onunki daha zordu. Kolay toparlanılmıyor biliyorum ama bu şekilde sürekli durduğu yerde. Dışarı çıkıp bir şey yapmak istemiyor. 10-20 kez aldatan erkek,kalp kıran erkekle alakalı reelsler atıyor. Artık üzülmekten çok kendi için bir şeyler yapmasını söyledim.
KİMSENİN ACISINI KÜÇÜMSEMİYORUM. AMA ARKADAŞIMIN BU ŞEKİLDE 0 ÇİZGİSİNDE OLMASI VE İYİLEŞMEK İÇİN BİR ŞEY YAPMAMASI BENİ DELİ EDİYOR.
Arkadaşım diyorum,elbetteki destek oluyorum. Sizin arkadaşınız olsa ne yapardınız? Kırmadan,iyileşmesini tavsiye etmek için ne yapardınız? Görüntü ekleyeceğim.

En iyi cevap
Bir 5 sene önce olsa kendim parçalardım iyi olsun diye, bugün yorum bile yapmam, böyle insanların acıdan beslendiğini çevresine de negatif yüklediğini düşünüyorum,
hayat çok kısa kimsenin duygusal çöplüğü olmak istemiyorum bu saatten sonra açıkçası, böyle insanlar da zaten bugün bunu unutur yarın dram yaratacak başka bir şey bulur.
kimsenin negatif duygularini akittigi copluk olmayin. siz psikolog degilsiniz arkadassiniz. derdini usulunce dinler gerekirse tavsiye verirsiniz uyar uymaz kendi tercihi ama gelip size ayni konuyu 100 defa anlatip sizi de kendi acisiyla zehirlemesine izin vermeyin. bazi insanlar acidan beslenir bugun bunu dert eder yarin baska bir seyi

Bir arkadaşım var...
Aylar önce hayatına biri girdi. Çocuk daha sonra biriyle nişanlanmış. Hayatına girdiğinde süre zarfında falan sosyal medyadan eklemiş yazıyormuş. Birden iletişimi kesip başkasıyla nişanlanmış.
Arkadaşım bana anlattığı zaman tabii ki acısını anladım destek de oldum. Çünkü arkadaşlık budur. Çocukla ilişkisi hakkında ayrıntıya özel hayatına saygıdan girmeyeceğim. Sadece birden nişanlandı.
Kimi zaman sosyal medyadan reelsler gönderiyordu bana ve okuyordum izliyordum,kendi acısıyla ilgili. Birkaç kez daha konuştuk. Artık dedim ki "kendi yoluna bak". "Yapamıyorum diyor"
Boşanan bir arkadaşım daha var. Onunki daha zordu. Kolay toparlanılmıyor biliyorum ama bu şekilde sürekli durduğu yerde. Dışarı çıkıp bir şey yapmak istemiyor. 10-20 kez aldatan erkek,kalp kıran erkekle alakalı reelsler atıyor. Artık üzülmekten çok kendi için bir şeyler yapmasını söyledim.
KİMSENİN ACISINI KÜÇÜMSEMİYORUM. AMA ARKADAŞIMIN BU ŞEKİLDE 0 ÇİZGİSİNDE OLMASI VE İYİLEŞMEK İÇİN BİR ŞEY YAPMAMASI BENİ DELİ EDİYOR.
Arkadaşım diyorum,elbetteki destek oluyorum. Sizin arkadaşınız olsa ne yapardınız? Kırmadan,iyileşmesini tavsiye etmek için ne yapardınız? Görüntü ekleyeceğim.
Hıc bsey yapmam. Zaten dert keder ıcınde bı dünya kendi sorunlarımız var . Bide sorunları olanları teselliye uğraşamam.
Yardım ve destek hattı değilim

Hıc bsey yapmam. Zaten dert keder ıcınde bı dünya kendi sorunlarımız var . Bide sorunları olanları teselliye uğraşamam.
Yardım ve destek hattı değilim
O evreye gelebilsem.... arkadaşım tabii ki dinlicem ama kendi için bir şey yapmayıp 20 tane o çocuğu anlatan reels atması canımı sıkıyor artık...........

O evreye gelebilsem.... arkadaşım tabii ki dinlicem ama kendi için bir şey yapmayıp 20 tane o çocuğu anlatan reels atması canımı sıkıyor artık...........
Dinleme lutfen.
Kendin için...
Herkesi ara ara dinlersin tabi, insanız başkalarının acılarına kayıtsız kalamayız

Ama iflah olmazların acılarını niye sürekli dinliyoruz? Onlar bizimkine ne kadar kafa yorar, adam daha kendi acısına kayıtsız? Kendisi için adım atmıyor yerinde sayıyor.

Yok çivi çiviyi söker mantığında değilim ama bunalımdaysan saç kestirmek bile bir terapidir. Workshoplar falan var. Yapmıyor maalesef.
Eğer elinizden geldiğince yönlendirip fikir verdiyseniz ama yapmıyorsa o da artık kendi bileceği iş. Yönlendirmeye çalışarak sadece kendinizi yorduğunuzla kalırsınız. Bazı insanlar iyileşmek istemezler.
Size en azından yapamıyorum diye cevap vermiş. Benim konuştuğum kişi verdiğim her tavsiyeyi yapacağım diyordu sonra bir bakıyordum hala yerinde sayıyordu. Tavsiyelerinizi verdikten sonra kenara çekilin üstüne fazla düşmeyin. Benim önerim budur.

Dinleme lutfen.
Kendin için...
Herkesi ara ara dinlersin tabi, insanız başkalarının acılarına kayıtsız kalamayız

Ama iflah olmazların acılarını niye sürekli dinliyoruz? Onlar bizimkine ne kadar kafa yorar, adam daha kendi acısına kayıtsız? Kendisi için adım atmıyor yerinde sayıyor.
Haklısın. Konudaki bazı üyeler,acıdan besleniyor dedi. Evet iyileşmek istemiyor.....

Eğer elinizden geldiğince yönlendirip fikir verdiyseniz ama yapmıyorsa o da artık kendi bileceği iş. Yönlendirmeye çalışarak sadece kendinizi yorduğunuzla kalırsınız. Bazı insanlar iyileşmek istemezler.

Size en azından yapamıyorum diye cevap vermiş. Benim konuştuğum kişi verdiğim her tavsiyeyi yapacağım diyordu sonra bir bakıyordum hala yerinde sayıyordu. Tavsiyelerinizi ver sonra kenara çekilin üstüne fazla düşmeyin. Benim önerim budur.
Ya diyorum da yapamıyorum diyor canım. Hikayelerini,dmlerini görsen artık başın ağrır. Yapamıyorum tek sözü. Demin yine bişey atmış artık atma şunları diyorum özür dilerim diyor ama hiç iyileşmeye gönlü yok.

Hayat zaten zor, bizim de hayatımız zor herkesin imtihanı farklı. Bir de iyileşmek istemeyen biri için dil döküp çaba harcamak, onun enerjisini de üzerimize almak çok yersiz. Ben artık bıraktım o işleri. Derdin dermanı kişinin kendisindedir

Ya diyorum da yapamıyorum diyor canım. Hikayelerini,dmlerini görsen artık başın ağrır. Yapamıyorum tek sözü. Demin yine bişey atmış artık atma şunları diyorum özür dilerim diyor ama hiç iyileşmeye gönlü yok.
Ben mesafe koydum muhatap olmuyorum. Kimsenin dert kutusu olmayın. İyileşmeye gönlü yok, içindekileri döküp hayatına devam ediyor

Sanırım Khomyuk Khomyuk söylüyordu; arkadaşlık dediğin kişiye bir şeyler katar. Sürekli dert kutusu olarak görüldüğünüz ilişkiler arkadaşlık değildir. Onun ücretsiz terapisti gibi bir şey oluyorsunuz. Bizim de dertlerimiz var o zaman biz de sürekli anlatıp susmayalım. Arkadaşlık bu değildir

Teşekkür ederim. Arkadaşını tabii ki dinleyip anlarsın ama sana 20 tane aşk hayatıyla ilgili reels atsa başın ağrımaz mı? 🙄
Ben kaç ay hastanede kaldım tümör sürecim, bacağıma protez... ve hala düzgün yürümeye çalışıyorum. Bu süreçte ne ailemi ne sevgilimi derdimle darlamamışımdır. Hep farklı şeylerden bahsederim. Dertliyim şöyleyim diye konuşmak kişiye ne katıyor ki. Siteye de elli konu açabilirdim açmıyorum. Negatif konuşmakla hem kendini hem de çevreni negatife boğarsın buna gerek yok. Zaten hayat zor, negatif kişilere mesafe koymanızı tavsiye ederim. Ben olsam mesajlarını sessize alır bakmazdım

İki tür insan var birincisi bu hayatta başınıza herşeyin gelebileceğini ve aynı hataları tekrar edip durmanın saçmalık olduğunu fark edip kendini toplayanlar kurtulanlar ikincisi acidan beslenip mağduru oynayıp konuşup konuşup devam edenler ben ikinciler için birşey yapılmadığına eminim olmuyor gelen vuracak giden vuracak yapacak bişey yok .Unutmayan debelenen insana ne yapılır anlat anlat anlamıyor bunları biri sevmiyorsa yok bu insanlar şahsen sonunda karşı tarafa hak veriyorum sıkıyor tam özeti bu başta destek acıma sonra sıkıyor bunu bilsin devam etsin

Ben kaç ay hastanede kaldım tümör sürecim, bacağıma protez... ve hala düzgün yürümeye çalışıyorum. Bu süreçte ne ailemi ne sevgilimi derdimle darlamamışımdır. Hep farklı şeylerden bahsederim. Dertliyim şöyleyim diye konuşmak kişiye ne katıyor ki. Siteye de elli konu açabilirdim açmıyorum. Negatif konuşmakla hem kendini hem de çevreni negatife boğarsın buna gerek yok. Zaten hayat zor, negatif kişilere mesafe koymanızı tavsiye ederim. Ben olsam mesajlarını sessize alır bakmazdım
Geçmiş olsun
Arkadaşınla da bir konuşursun iki konuşursun. Tavsiyesine uymaya çalışırsın. Öyle yapmıyor. Yemin ederim başım ağrıyor şuan yazmış yine.

Geçmiş olsun
Arkadaşınla da bir konuşursun iki konuşursun. Tavsiyesine uymaya çalışırsın. Öyle yapmıyor. Yemin ederim başım ağrıyor şuan yazmış yine.
Teşekkür ederim 🩷 Mesajlarını sessize alın bakmayın. Anlık olarak içini döküp rahatlamaya çalışıyor ama o kendi istemediği sürece icraate geçmeyecek. Siz sadece kendinizi yorduğunuzla kalırsınız

Teşekkür ederim 🩷 Mesajlarını sessize alın bakmayın. Anlık olarak içini döküp rahatlamaya çalışıyor ama o kendi istemediği sürece icraate geçmeyecek. Siz sadece kendinizi yorduğunuzla kalırsınız
İki tür insan var birincisi bu hayatta başınıza herşeyin gelebileceğini ve aynı hataları tekrar edip durmanın saçmalık olduğunu fark edip kendini toplayanlar kurtulanlar ikincisi acidan beslenip mağduru oynayıp konuşup konuşup devam edenler ben ikinciler için birşey yapılmadığına eminim olmuyor gelen vuracak giden vuracak yapacak bişey yok .Unutmayan debelenen insana ne yapılır anlat anlat anlamıyor bunları biri sevmiyorsa yok bu insanlar şahsen sonunda karşı tarafa hak veriyorum sıkıyor tam özeti bu başta destek acıma sonra sıkıyor bunu bilsin devam etsin
Bazen beni arar mısın diyor arıyorum. Açmıyor. Kendi aradığında Ben müsait olmuyorum. Sonra birkaç kez görüşünce insan arkadaşına öyle mi yapar neden bakmadın falan filan yarım saat o oğlanın yaptığını,kıza ne aldığını,kızın hikayelerini dinliyorum. Artık atma bunları bana iyileş,kendine değer ver artık diyorum. Bakalım ne kadar yapabilcek. Bir kez daha atarsa artık........ 😅 İnsan arkadaşı üzülsün istemez ama her zaman da aynı şey. Yani dertten besleniyor.

Bazen beni arar mısın diyor arıyorum. Açmıyor. Kendi aradığında Ben müsait olmuyorum. Sonra birkaç kez görüşünce insan arkadaşına öyle mi yapar neden bakmadın falan filan yarım saat o oğlanın yaptığını,kıza ne aldığını,kızın hikayelerini dinliyorum. Artık atma bunları bana iyileş,kendine değer ver artık diyorum. Bakalım ne kadar yapabilcek. Bir kez daha atarsa artık........ 😅 İnsan arkadaşı üzülsün istemez ama her zaman da aynı şey. Yani dertten besleniyor.
Biraz da dertli olup kabuklarına çekildikleri için başka aktiviteler yapmıyorlar. E tek konuşacakları, tek gündemleri de dertleri olduğu için sadece bu konuyla var olabiliyorlar. Sohbet etmeye açacak konuları yok yani. Anca dertleri var dinleyip mental sağlığını bozmak isteyene

Ay valla ben sînîr olurum arkadaşlarım bilir bir yere kadar hayır susayım dinliyim diyorum içi açılsın eeee aynı şeyi anlatıp duruyor yahu herif evlendi gitti ilişki bitti bilmem kaç güneş doğdu üstüne dinle dinle bu sefer niye yorum yapmıyorsun yogurtmu bu çay mi ne faydası var algılamıyor kapatmış kendini yok böyle insanları eledim valla benimde hayatımdan cikarasim geliyor bu kadarda sevmez insan acıyı

Her atilan mesjai okumak,her soylenileni duymak zorunda degilsin.Davranislarinda ilerleme yoksa tavsiye vermem ben.Anlatmaya başladığında konu degistiririm.Hatta sorun uydururum.Hayatimin merkezinde ben varim imaji yaratirim.Zaten iyilesmeye gönlü olan profesyonel yardim alir.Caba gosterir en azindan.Degilse idrak edemiyorsa bile konu sizi aşar.Nihayetinde sadece arkadassiniz.Bu durum sizi aşar.

Ay bide düşünsene hadi bunu atlattı bı daha sevdi gene kendinden verdi verdi kendi kalmadı .Ayrıldı bı daha sizi aradı Allah'ım döngüye bak anlatır anlatır anlatır bide sonunda siz anlamayan olursunuz falan yer valla ömrünüzü ne paylaşacaksın kendine yardımı olmayanla size ne faydası olacak ki hayat boyunca keyif desen yok olumlu pozitif desen yok hep bir ah vah hali yok ya ölümlü dünya hasta olursunuz

Back
X