• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım

telasememuresi

Guru
Pro Üye
30 Ocak 2014
4.982
10.832
408
Bir arkadaşım var...
Aylar önce hayatına biri girdi. Çocuk daha sonra biriyle nişanlanmış. Hayatına girdiğinde süre zarfında falan sosyal medyadan eklemiş yazıyormuş. Birden iletişimi kesip başkasıyla nişanlanmış.
Arkadaşım bana anlattığı zaman tabii ki acısını anladım destek de oldum. Çünkü arkadaşlık budur. Çocukla ilişkisi hakkında ayrıntıya özel hayatına saygıdan girmeyeceğim. Sadece birden nişanlandı.
Kimi zaman sosyal medyadan reelsler gönderiyordu bana ve okuyordum izliyordum,kendi acısıyla ilgili. Birkaç kez daha konuştuk. Artık dedim ki "kendi yoluna bak". "Yapamıyorum diyor"
Boşanan bir arkadaşım daha var. Onunki daha zordu. Kolay toparlanılmıyor biliyorum ama bu şekilde sürekli durduğu yerde. Dışarı çıkıp bir şey yapmak istemiyor. 10-20 kez aldatan erkek,kalp kıran erkekle alakalı reelsler atıyor. Artık üzülmekten çok kendi için bir şeyler yapmasını söyledim.
KİMSENİN ACISINI KÜÇÜMSEMİYORUM. AMA ARKADAŞIMIN BU ŞEKİLDE 0 ÇİZGİSİNDE OLMASI VE İYİLEŞMEK İÇİN BİR ŞEY YAPMAMASI BENİ DELİ EDİYOR.
Arkadaşım diyorum,elbetteki destek oluyorum. Sizin arkadaşınız olsa ne yapardınız? Kırmadan,iyileşmesini tavsiye etmek için ne yapardınız? Görüntü ekleyeceğim.

En iyi cevap
Bir 5 sene önce olsa kendim parçalardım iyi olsun diye, bugün yorum bile yapmam, böyle insanların acıdan beslendiğini çevresine de negatif yüklediğini düşünüyorum,
hayat çok kısa kimsenin duygusal çöplüğü olmak istemiyorum bu saatten sonra açıkçası, böyle insanlar da zaten bugün bunu unutur yarın dram yaratacak başka bir şey bulur.
Aynısı benim başıma geldi, arkadaşımın erkek arkadaşı başkasıyla evlendi. Yemin ederim içimi kuruttu. Ben bir de rasyonel bir insanım, çok duygusal değilim mantık insanıyım. Hayatımda hiç aşk acısı çekmedim terkedilmedim açıkçası empati yapamıyorum. Boşansam üzülmem gibi geliyor. Öyle olunca onun acısı bana gerçekçi gelmiyor. Neyse bir süre sonra normale döndü yaklaşık 1 yıl sonra.

Ya diyorum da yapamıyorum diyor canım. Hikayelerini,dmlerini görsen artık başın ağrır. Yapamıyorum tek sözü. Demin yine bişey atmış artık atma şunları diyorum özür dilerim diyor ama hiç iyileşmeye gönlü yok.
Siz niye okuyorsunuz ki bakmayın reelsine.

Kıssadan hisse arkadaşlık hamallık değildir hayat zaten her insanı bazen çok zorlar anlatır çözersin aynı duyguda kalmaya devam edeceksen çekilir köşene toksik radyo aktif ışınlarını öyle dokersin.Arkadaslik taktir övme keyif alma varsa güzeldir sürekli dert babası olunmaz bir insan hayatında sürekli aşk acısı ilişki sorunları yaşıyorsa birazda kendine mantığına dönüp bakacak ergenlik dediğin her şeyi düşünmeden yapan ruh hali yetişkin insanlara hem yakışmıyor hemde günü kurtarmıyor .İnsan birazda dertlerini çözmeye istekli iyi olmaya niyetli olacak .Kısacası enerji vampirlerin den uzak durun gerek yok.

Kıssadan hisse arkadaşlık hamallık değildir hayat zaten her insanı bazen çok zorlar anlatır çözersin aynı duyguda kalmaya devam edeceksen çekilir köşene toksik radyo aktif ışınlarını öyle dokersin.Arkadaslik taktir övme keyif alma varsa güzeldir sürekli dert babası olunmaz bir insan hayatında sürekli aşk acısı ilişki sorunları yaşıyorsa birazda kendine mantığına dönüp bakacak ergenlik dediğin her şeyi düşünmeden yapan ruh hali yetişkin insanlara hem yakışmıyor hemde günü kurtarmıyor .İnsan birazda dertlerini çözmeye istekli iyi olmaya niyetli olacak .Kısacası enerji vampirlerin den uzak durun gerek yok.
Kesinlikle öyle. Arkadaşlık 1 anlatır 2 anlatır gülersin. Bazen travmanı gülerek anlattığın kişi de olabilir arkadaşlık. 3 ay arama sonra ara sana gönül koymaz neden aramadın diye. Arkadaşım diye seviyordum. Tabii ki dinlicem ama sürekli değil. Çöp kutusu tabirine daha uygunmuşum onu anladım şuan😂

Kesinlikle öyle. Arkadaşlık 1 anlatır 2 anlatır gülersin. Bazen travmanın gülerek anlattığın kişi de olabilir arkadaşlık. 3 ay arama sonra ara sana gönül koymaz neden aramadın diye. Arkadaşım diye seviyordum. Tabii ki dinlicem ama sürekli değil. Çöp kutusu tabirine daha uygunmuşum onu anladım şuan😂
Birde mutluluk mutsuzluk bulaşıcı ne tür arkadaşlarınız varsa o gelir hayatınıza bu nedenle endişeli sürekli sorunlu devamlı dertli yerine daha yetkin hayatını kontrol edebilen duyguları ile başetmeyi bilen arada tökezleyen insanları toplayın çevrenize

Ben sabırlı biriyimdir ve kötü durumda kalmasını da istemediğim için elimden geldiğince tavsiyeler vermiştim. Ama aylar sonra bir baktım hala yerinde sayıyor üstelik daha da kötüleşmiş. Hala yakınıyor dövünüyor ama icraat sıfır. İyi ki de mesafe koymuşum dedim. Gün geliyor kendimizi bile motive edemiyoruz, bu enerjinizi hele ki iyileşmek istemeyen birine asla harcamayın

Benim de bir arkadaşım iş yeriyle ve ailesiyle sorunlar yaşıyordu sürekli anlatıyor anlatıyor üzülüyor. Ben de onun adına üzülüyordum gerçekten yanından ayrılınca bile düşünüyordum artık. Ama sonra anladım bu kişi çözüm aramıyor farklı bir fikir istemiyor karşısındakini çöp kutusu gibi kullanmak istiyor anlatsin anlatsın rahatlasın. Hatta ben ona en ufak bir fikir söylesem ama şöyle ama böyle diyordu hatta sinirleniyordu bence. Gerçekten kıza acıdığım için arkadaşlığımı kesmedim insanlara zor zamanında yardımcı olmak gerekiyor diye düşünüyordum ama bir yerde sabrım tükendi artık görüşmüyorum.
Çocuklara ve ergenlere destek olunur ama yetişkin insanlara yapacak çok bir şey olmuyor. Acı çekmek istiyorsa çeksin ne yapalım.

Benim de bir arkadaşım iş yeriyle ve ailesiyle sorunlar yaşıyordu sürekli anlatıyor anlatıyor üzülüyor. Ben de onun adına üzülüyordum gerçekten yanından ayrılınca bile düşünüyordum artık. Ama sonra anladım bu kişi çözüm aramıyor farklı bir fikir istemiyor karşısındakini çöp kutusu gibi kullanmak istiyor anlatsin anlatsın rahatlasın. Hatta ben ona en ufak bir fikir söylesem ama şöyle ama böyle diyordu hatta sinirleniyordu bence. Gerçekten kıza acıdığım için arkadaşlığımı kesmedim insanlara zor zamanında yardımcı olmak gerekiyor diye düşünüyordum ama bir yerde sabrım tükendi artık görüşmüyorum.
Çocuklara ve ergenlere destek olunur ama yetişkin insanlara yapacak çok bir şey olmuyor. Acı çekmek istiyorsa çeksin ne yapalım.
Ben fikir söylediğimde çok mantıklı yapacağım diyordu hatta yapacağına dair şöyle planım var böyle planım var yazıyordu. Sonra bi baktım aklınca beni kandırdığını sanarak kendini kandırmış. Yerinde saymayı geçtim daha da kötü durumda. Düşmanı ona böyle bir kötülük yapamaz kendini salmış, tavsiye versen saatlerce dinler hatta yaparım der ama harekete geçmez. Sürekli dert yakınan düşük enerjideki insanlarla muhatap olmamak en iyisi o yüzden

Ben fikir söylediğimde çok mantıklı yapacağım diyordu hatta yapacağına dair şöyle planım var böyle planım var yazıyordu. Sonra bi baktım aklınca beni kandırdığını sanarak kendini kandırmış. Yerinde saymayı geçtim daha da kötü durumda. Düşmanı ona böyle bir kötülük yapamaz kendini salmış, tavsiye versen saatlerce dinler hatta yaparım der ama harekete geçmez. Sürekli dert yakınan düşük enerjideki insanlarla muhatap olmamak en iyisi o yüzden
Bana da benim fikrimi soruyordu sozde ama mesela iş yerinde sorun yaşıyorsan en basitinden giriş çıkış saatine dikkat edersin ki idareci sana laf edemesin. Bu sürekli geç kalıyordu yani çok.basit geç kalma ki karsi tarafın elinde bir koz olmasın diyecek olsam bile yüzü düşüyordu ama şöyle oldu ondan geciktim ama başkası da geç kalıyor falan filan bin tane şey söylüyor. Gerçekten enerjisi düşük insanları yanınızdan uzaklaştırın vs gibi söylemleri bencilce buluyorum insan insana muhtaç diye düşünüyordum ama.bazilari da hayatını düzeltmek istemiyormuş boşuna bizi de yoruyorlar.

Bekarken aşk acılarıni dinlememek için hiç bir kız arkadaşımın özel hayatını iyi yada kötü hiç bir şeyini dinlemiyordum.
Kendiler anlatıp anlatıp rahatlayıp benim içimi şişiriyolardı.

Gorusmeyı kesın, aynı sehırde de degılmıssınız. Boyle ınsanlar duygusal olarak sızı somurur, dertlerını yığar sonra bı anda ıyıleşır ve ırtıbatı azalttıgı ılk kısı sız olursunuz. Sankı sız ona negatıf basmıssınız gıbı muamele eder. Iyı anda yanınızda olmaz kotu anda olur cunku kotuyu konusmak daha kolaydır.

Çözüm odaklı yaklaşılmayı istemiyorlar o çözümü yapmak istemiyorlar onunla beraber ah vah edeceksin hayata isyan edeceksin. Bunu istiyorlar.
❤️

Gorusmeyı kesın, aynı sehırde de degılmıssınız. Boyle ınsanlar duygusal olarak sızı somurur, dertlerını yığar sonra bı anda ıyıleşır ve ırtıbatı azalttıgı ılk kısı sız olursunuz. Sankı sız ona negatıf basmıssınız gıbı muamele eder. Iyı anda yanınızda olmaz kotu anda olur cunku kotuyu konusmak daha kolaydır.
Aslında o aklıma geldi.... Yani gerçekten kaldıramıyorum. İyileşmek için bir şey yapmıyor sürekli bunalım bunalım. Yaa daha kötü şeyler yaşayanlar var. Sürekli acılı paylaşım halinde. Unutmaya fırsat bırakmıyor. 20 tane reels göndermiş. Sessize alıyorum mesajlarını falan.

Aslında o aklıma geldi.... Yani gerçekten kaldıramıyorum. İyileşmek için bir şey yapmıyor sürekli bunalım bunalım. Yaa daha kötü şeyler yaşayanlar var. Sürekli acılı paylaşım halinde. Unutmaya fırsat bırakmıyor. 20 tane reels göndermiş. Sessize alıyorum mesajlarını falan.

Bu videoyu atıp engellesen nasıl olur 🤣

Back
X