- Konu Sahibi Yumusaksurat
-
Siz kalacağınız yerin parasını niye ödüyorsunuz ki ortak ödenecek olsa bile o ödesin siz ona ödeyin madem. Hiç sevmem böyle insanları. Eskisi gibi samimi davranmayın çok ısrar ederse de samimi olduğunuz 3. Kişiden fikir alın ki yaptığının yanlış olduğuna ikna olsun.Merhaba arkadaşlar,
Benim çok samimi olduğum bir arkadaşım var.
Yaklaşık on yıl önce aynı iş yerinde çalışmaya başladık. O gün bugündür çok samimiyiz. Bu arkadaşımın üç çocugu var benimde bir çocugum var. Arkadaşımla birlikte çocuklari da alıp bir iki günlüğüne bir yerlere gitmek istedik. Benim şahsi arabam var. Arabayla gidecektik. Bunu konuşurken işte ikimizinde maddi durumu birbirine yakın bu yüzden kimsenin hakkı kimseye geçmesin dedik. Benzininden , yiyeceklere, kalınacak yere kadar harcanan para ikiye bölünecek diye konuştuk. Neyse plan yaptığımız gün çocuğum çok hastalandı gidemedik ve ertelemek zorunda kaldık. Arkadaşım belli etmese de çok üzüldü kendini hazırladığını söyledi sürekli. Aradan iki hafta geçti bende arkadaşımı arayıp haftasonu müsaitse gidebileceğimizi söyledim. Oda çok mutlu oldu. Buraya kadar herşey güzel. Şehrimize yakın olan göl kenarı bir yere gittik. Ve iki gün bir gece orda kaldık. Gidince yakıtı fulledim. Kaldığımız apartın ödemesini yaptım. Evde börek , çörek tarzı şeyler hazırladım. Arkadaşım da biraz içecek ve abur cubur almıştı. Neyse eve dönünce ben giderler hesaplanacak ve ikiye bölünecek sanıyorum. Eve vardık arkadaşımda tık yok. Diğer gün oldu konuşuyoruz konuyu bile açmıyor. Ve ayrıca güzel geçmediğini, yorucu geçtiğini söyledi. Bende tüm maddi sorumluluğu bana yüklediği için biraz soğudum ve bunu hissedip sorunca bende bu bizim ortak planımız değil miydi neden herhangi bir ödeme girişiminde bulunmadın bu şekilde davranman beni kırdı dedim. Oda bu bizim o gün için ortak planımızdı evet ama sonradan sen gidiyoruz deyince ben ödeme ortak olacak diye düşünmedim keşke yeniden söyleseydin dedi. Kendimi o kadar kullanılmış hissettim ki. Nasıl yani plan zaman olarak ertelendi diye ben mi davet etmiş oldum onu? Ve bana şey dedi ama bende bbişeyler getirmiştim. Aldığı abur cuburları da çocukları yemişti oysaki. Ve asla payıma düşen neyse vereyim demedi. Ve vermesini geçtim kendini asla suçlu görmedi. Gerçekten çok sevdiğim biriydi. Şimdi ona nasil davranacağımı bilmiyorum. Size soruyorum arkadaşlar. Bir plan yapılınca gün ertelendi diye ben mi karşılamak zorundaydım gerçekten?
Demeyin de zaten, kendinizi daha kötü hissetmeyin. Kadın size söylemiş, ortak olduğunu söyleseydin belki de gelmezdim demiş. Terbiyesiz etik yoksunu tipik bir çakal. Merhaba günaydın dışında konuşmayın, o konuşmak isterse de işim var diyip gidin. Ben ergen kızlarıma öğretiyorum bunu, yanınızda yeterli para yoksa hemen haber verin göndereyim ya da o an arkadaşınız verdiyse ertesi gün parayı geri vermemiz lazım diyorum. Kadın 3 çocuğuyla kalmış yemiş içmiş hesabı da 1 çocuklu arkadaşına ödetmiş.Belki de...
Evet ufak tefek çay kahve ısmarlama olaylarına takılmam bile ama bu bana büyük bir tokattı. Zaten soğuduğumu hissetti kendisi de. Koptuk artık. Sadece yapım gereği bir daha seninle görüşmek istemiyorum tarzında cümleler kuramam. Sadece uzak kalabilirim...
Gerçekten ben bu vicdansızlığa gelemiyorum. Herkesi de maalesef kendim gibi sanıyormuşum. Ama bu dönüm noktam olacak kesinlikle...Siz dönüşte yakıt şu kadar+otel şu kadar yarısı şu kadar diyip ona gönderecektiniz ibanınızı yazıp. Bize de geçen yıl eşimin kuzeni geldi eşi ve 2 çocuğu ile bizim de iki çocuğumuz var, hiçbir yerde ellerini ceplerine atmadılar, sanki misafir diye hep biz ödemek zorundayız. Biz de 4 kişiyiz onlarda toplam 8 kişi, bir kişiye yüklemek vicdansızlık ya. En son çocuklara dondurma aldım, eşi de aldı dondurma ben ödedim.
Yaaaa... Benimde kafamdan aşağı kaynar sular döküldühahahaa ay kusura bakmayin sinirim bozuldu. bu kisiyi acil cikarin cevrenizden boyle sacma bit yalan ben gormedim daha once
böyle arkadaş olmaz beleş mezar bulsa içine atlar ayol terbıyesızMerhaba arkadaşlar,
Benim çok samimi olduğum bir arkadaşım var.
Yaklaşık on yıl önce aynı iş yerinde çalışmaya başladık. O gün bugündür çok samimiyiz. Bu arkadaşımın üç çocugu var benimde bir çocugum var. Arkadaşımla birlikte çocuklari da alıp bir iki günlüğüne bir yerlere gitmek istedik. Benim şahsi arabam var. Arabayla gidecektik. Bunu konuşurken işte ikimizinde maddi durumu birbirine yakın bu yüzden kimsenin hakkı kimseye geçmesin dedik. Benzininden , yiyeceklere, kalınacak yere kadar harcanan para ikiye bölünecek diye konuştuk. Neyse plan yaptığımız gün çocuğum çok hastalandı gidemedik ve ertelemek zorunda kaldık. Arkadaşım belli etmese de çok üzüldü kendini hazırladığını söyledi sürekli. Aradan iki hafta geçti bende arkadaşımı arayıp haftasonu müsaitse gidebileceğimizi söyledim. Oda çok mutlu oldu. Buraya kadar herşey güzel. Şehrimize yakın olan göl kenarı bir yere gittik. Ve iki gün bir gece orda kaldık. Gidince yakıtı fulledim. Kaldığımız apartın ödemesini yaptım. Evde börek , çörek tarzı şeyler hazırladım. Arkadaşım da biraz içecek ve abur cubur almıştı. Neyse eve dönünce ben giderler hesaplanacak ve ikiye bölünecek sanıyorum. Eve vardık arkadaşımda tık yok. Diğer gün oldu konuşuyoruz konuyu bile açmıyor. Ve ayrıca güzel geçmediğini, yorucu geçtiğini söyledi. Bende tüm maddi sorumluluğu bana yüklediği için biraz soğudum ve bunu hissedip sorunca bende bu bizim ortak planımız değil miydi neden herhangi bir ödeme girişiminde bulunmadın bu şekilde davranman beni kırdı dedim. Oda bu bizim o gün için ortak planımızdı evet ama sonradan sen gidiyoruz deyince ben ödeme ortak olacak diye düşünmedim keşke yeniden söyleseydin dedi. Kendimi o kadar kullanılmış hissettim ki. Nasıl yani plan zaman olarak ertelendi diye ben mi davet etmiş oldum onu? Ve bana şey dedi ama bende bbişeyler getirmiştim. Aldığı abur cuburları da çocukları yemişti oysaki. Ve asla payıma düşen neyse vereyim demedi. Ve vermesini geçtim kendini asla suçlu görmedi. Gerçekten çok sevdiğim biriydi. Şimdi ona nasil davranacağımı bilmiyorum. Size soruyorum arkadaşlar. Bir plan yapılınca gün ertelendi diye ben mi karşılamak zorundaydım gerçekten?
Sen üzülüyorsun ama o aynen devam ediyor hayatina bir adaletsizlik yok mu? Hala daha disarda gorusmem evime cagiririm diyosun böyle biri eve cagrilir mi? Konu yiyip icilenin parasi mi? Velev ki unuttu parayi vermeyi vs amenna ama konuyu actiginda pardon diyip vermesi lazimdi. Istedigin halde vermiyor ustune senin yuzunden gec gittik o yuzden sen karsilamalisin gibi bi köylü uyanikligi yapiyor bu noktadan sonra silmen lazim bu insani, beş kuruş için seni aptal yerine koyuyor çünkü. Sen hala kendine gorusebilme bahaneleri yaratiyorsun. Bir de diyorsun ki bu zamana kadar ictigimiz cay kahveleri hep ben odedim. Sebep? Üçünde beşinde degilim de niye oyle yapasin baska arkadasin mi yok?Ama konuyu açıp rahatsızlığımı dile getirmeme rağmen oralı olmadı ki. Nasıl alabilirim ki. Lanet gelsin paraya giden gitti. Keşke üzülmeseydim bu kadar
hangi uygulama yazabilir misiniz :)Siz payına düşeni hesaplayıp ertesi günü göndermeniz lazımdı onun girişimde bulunmasını beklemeden.
Biz arkadaşlarla bir yerlere gidince bir uygulama kullanıyoruz. Yemek kimin kartından ödendi. Kaç para tuttu. Eşit mi bölünecek her şey kaydediliyor. Tatil dönüşü çat bölüşüyoruz.
SPLID uygulamanın adı herkes yüklüyor birbirinizi ekliyorsunuz. Sonra harcamalar giriliyor. Biz bayağı sevdik. Eşli kalabalık gidiyoruz tatile. Herkes bir şey alıyor karman çorman sonra bölüşmüyoruz eşler amaaan aramızda paranın lafı mı olur diyordu ama bazısından çok gidiyor sanki ben az mı ödedim diye insan rahatsız oluyor. Böyle bir çözüm bulduk. Erkekler hoşlanmadı da ilk. Şimdi alıştılarhangi uygulama yazabilir misiniz :)
Var başka arkadaşlarim en eski ve sık görüştüğüm bu olduğu için ufak şeyleri sorun etmemiştim. Ama o benim gibi düşünmüyormuş. Bana ders oldu zatenSen üzülüyorsun ama o aynen devam ediyor hayatina bir adaletsizlik yok mu? Hala daha disarda gorusmem evime cagiririm diyosun böyle biri eve cagrilir mi? Konu yiyip icilenin parasi mi? Velev ki unuttu parayi vermeyi vs amenna ama konuyu actiginda pardon diyip vermesi lazimdi. Istedigin halde vermiyor ustune senin yuzunden gec gittik o yuzden sen karsilamalisin gibi bi köylü uyanikligi yapiyor bu noktadan sonra silmen lazim bu insani, beş kuruş için seni aptal yerine koyuyor çünkü. Sen hala kendine gorusebilme bahaneleri yaratiyorsun. Bir de diyorsun ki bu zamana kadar ictigimiz cay kahveleri hep ben odedim. Sebep? Üçünde beşinde degilim de niye oyle yapasin baska arkadasin mi yok?
Ben ne diyeceğimi bilemedim. Ortak olarak düşündüğüm de bile beni etkileyen bir tutardı tek ödeyince daha çok sarsıldım dedim. Baktım oralı olmuyor mideme kramp girdi zaten. Tm neyse dedim bundan sonra birlikte bir yerlere gitmeyiz dedim. İnanın oralı olmadı ben utandım artık konuşmayı devam ettirmeye.e siz ne dediniz cevap olarak? normalde para peşine düşmem asla ama burada paradan öte göz göre göre yalancılık var. yanlış anlaşılacak bir şey yok çünkü. mevcut plan aynı şekilde farklı tarihe ertelenmiş sadece. kadın da bedava tatil diye düşünmüş. ya velev ki siz karşılayacağınızı söylediniz. insan yine de teklif eder. bu işin raconu budur.
ben olsam “yanlış anlamışsın, ortak ödeyeceğiz diye konuşmuştuk. lütfen gönderir misin üstüne düşen kısmı?” derdim. o utanmadıysa ben de utanmazdım. arkadaşlığımızı da
bitirirdim. böyle küçük hesapların peşindeki insanların anladığı dil bu.
SPLID uygulamanın adı herkes yüklüyor birbirinizi ekliyorsunuz. Sonra harcamalar giriliyor. Biz bayağı sevdik. Eşli kalabalık gidiyoruz tatile. Herkes bir şey alıyor karman çorman sonra bölüşmüyoruz eşler amaaan aramızda paranın lafı mı olur diyordu ama bazısından çok gidiyor sanki ben az mı ödedim diye insan rahatsız oluyor. Böyle bir çözüm bulduk. Erkekler hoşlanmadı da ilk. Şi
Çooook iyiymiş gerçekten ama ben bir daha kimseyle bir yere gitmeyeceğim için kullanmıcam. d. d. dSPLID uygulamanın adı herkes yüklüyor birbirinizi ekliyorsunuz. Sonra harcamalar giriliyor. Biz bayağı sevdik. Eşli kalabalık gidiyoruz tatile. Herkes bir şey alıyor karman çorman sonra bölüşmüyoruz eşler amaaan aramızda paranın lafı mı olur diyordu ama bazısından çok gidiyor sanki ben az mı ödedim diye insan rahatsız oluyor. Böyle bir çözüm bulduk. Erkekler hoşlanmadı da ilk. Şimdi alıştılar
kendi kendinize oturup üzülmeyinGerçekten onu o kadar seviyordum ki para yüzünden ondan soğudum diye kendime kızıyordum. Sonra dedim ikimizde eşitlik hatta o bir tık daha iyi benden. Ben ona bunu asla asla yapamazdım. Vicdanım bırakmazdı
Ne kadara mal oldu bu tatil size ?Çooook iyiymiş gerçekten ama ben bir daha kimseyle bir yere gitmeyeceğim için kullanmıcam. d. d. d
ne saçmalıyorsunuzMerhaba, açtığım diğer konular yıllar önce açılanlardı. Ve o konuların çoğunda çocuğumdan bahsetmiştim. Hatta okulda yaşadığımız olaylarda vardı. Ayrıca bazı konuları arkadaşlarım için onların adına açıp özellikle belirtmiştim bunu. Yani şuan arkadaşıma olan kırgınlığımla açtığım konuyu okuyup bakayım fake mi değil mi öğreneyim de hatta öğrenmesem de olur ben fake olarak damgalarım kadınları gaza getireyim belki linçleriz tarzında ki düşünceniz de beni şaşırttı doğrusu. Konum veya konularımın fake olduğunu düşünüyorsan zaman ayırıp yılların konularını tek tek tek kurcalamak için vaktini harcama. İyi günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?