Allah allaaaaahhh her yere her yakın arkadaşını çağırmak zorunda mı? Böyle şeylere alinmayin,gücenmeyin lütfen ya.
Belki öyle denk geldi , belki de neredeyse bütün turlarda olan tek kişinin daha çok para ödeyeceği sistem vardır o turda da (tek kişiye tek oda verileceği için bazen inanılmaz pahalli olabiliyor, iki kişi gidip tek odada bu masraftan kurtulmak isteyebiliyorlar), az para ödemek için iki kişi olmuşlardır , belki akıllarına gelmemiştir.. belki o arkadaşıyla arasida bir sırrı vardır, ortak dertleri vardır ...binbir türlü seçenek var yani. Belki siz çok nazlisinizdir,yolda sizi istememişlerdir , ya da dertli olduğunuzu yazmışsınız, belki de bu dönem modunuz düşük oldigu için keyifli tatilde keyifsiz arkadaş istememiş olabilirler... türlü türlü sebep var. Belki de hiç sebep yok,o an akıllarına gelmemiştir.
ben de tüm yolculuklara tek çıkarım, benimle de gelmek isteyen arkadaşlarım olur, 'ayy ben de kamp yapmak istiyorum ama hiç yapmadım, bir dahakine beni de çağır' diyen. Çadır benden, tüm malzemeler benden,hamak benden, kamp duşu benden, mangal benden,ateş yakma benden, gidecek yer bulma benden, çoğu zaman ulaşım olmadigi için alternatif yol bulma benden... Olası bir aksilik durumunda arkadaşın suratını çekme benden, yeri begenmezse kendini kötü hissetme benden...yani neden peşime birisini takayım ki,bana en ufak bir katkisi olmadiktam sonra? Ben de tabii ki çağırmiyorum. İnşallah alinmiyorlardir, alınıyorlarsa da yapacak bri şey yok. Kafamı dinlemeye tatile gidiyorken insanların kafamı meşgul etmesine izin vermemeyi tercih ediyorum.
Cok alıngan olmaya gerek yok, herkesin kendi hayatı. Misal,beni ennn yakın arkadaşım nişanina davet etmedi (ki etse giderdim şehrine,ona da söylemiştim) ama kendince haklı sebeplerle çağırmadi. Alınmak,güvenmek yerine hediye arıyorum gönderecek
boşver, sen kendi davranışlarından sorumlusun. Kimse için canını sıkmaya degmez