arkadaşıma ne diyeyim?

Bu anlattığınız parazit akraba konusu

Benim yengemin dayısı da eşini boşayıp 50 yaşındaki adam 18 lik bir kızla amcamlara yerleşti
Amcamlar Tamm 2 sene onları beslediler parazit gibi

Birde amcamlar da kalırken çocuk yaptılar
Amcamın evde kayınvalidesi kayınpederi iki de çocuğu yaşıyordu üstelik

Utanmaz insanlar

En son amcam boşandı da kurtuldu

Yani evli bekar genç yaşlı hiç farketmiyor

Son düzenleme:
Özellikle bekarları yatılı kabul etmeme sebebiniz nedir?

Ahlaki sebeplerse eğer, misafirin medeni durumunun bununla alakası yok ahlaksızın evlisi bekarı olmuyor çünkü, ayrıca yakınlardan kötülük görmeyeceğinizin garantisi de yok, neredeyse her gün kayınpeder gelinini kaçırdı, abi yengesini istismar etti, pedofili dayı haberleri çıkıyor, her akraba ahlaklı, her bekar ahlaksızdır diyemeyiz.

Kültürümüz bu diyorsanız o zaman farklı şehirde yaşayan ve size geleceğini söyleyen kişilere buyur gel demeden önce planının ne olduğunu sorarsınız, tatile mi geliyorsun nerede kalacaksın vb gibi, sizde kalmayı düşünüyorum derse kusura bakma biz bekarları yatılı ağırlamıyoruz deyip açıkça söylersiniz.

Biz evimizde birilerini ağırlıyorsak karakteri ve ahlakından emin olmuş da çağırmışızdır, ahlakını bildiğimiz insanlar evli-bekar fark etmeksizin evimizde kalabilirler de, ki bekar arkadaşlarımızı yatılı ağırladık defalarca.

Açıkçası siz arkadaş misiniz onu anlamadım çok iyi tanıyıp samimi olmadığım biri yani dostum demedigim biri niye benim evime yatılı kalmak için gelsinki beni sevip beni görüp evliliğimi kutlamak ve hediye vermek için diyedir yani.Onun dışında arkadaş isek dost kavramına gelemediysek ve amaç burdaki bı işi halledip benim evide otel gibi kullanmak ise bir günlük hani dışarı para vermiyim gibi .Olay benim için samimiyetde biter ne kadar tanıdığım ve sevdiğim bağlayıcı bende

Konu sahibinin konusunu dagitmama adina topluca cevaplayim,

Cilek, abi bize issiz kaldigindan bahsederek gelmedi, sadece memlekete geri donuyorum, ev bulana dek bikac gun sizde kalacagim dedi, issiz birinin ev bulmasiyla calisan birinin ev bulma sureci sende takdir edersinki ayni degil, tuzaga dusurulduk orda.

Benim ornegimi anlatma amacim bekar erkekler evlilerin evinde kalmamali algisi kotu tecrubelerle oluşuyor ama bu tecrubeler illa +18 olmak zorunda degil. Bircok aile benim yasadigim gibi tecrubelerden koyuyor bu kurallari, evet benim konumda bekar olmasi en onemsiz detay sayilabilir size gore, ama evli olsaydi en azindan kirli camasirlarini yikamak gibi durumlarla ben yuzlesmezdim. (Bunu acayim, esim bu konuda oldukca titizdi, abisine camasirlarini odasinda biriktirmesini ve kendi yikamasini soyledi ama o hem odasinda biriktirdi hem bizim kirlilerimizin arasina atti, dolayisiyla ben camasir sepetini bosaltirken istemedigim goruntulerle yuzlestim)

Ay dehşet kv ile ne durumdasınız

Kv bizde bayildiktan sonra bir de 2.cocugumun dogumuna geldi iste, zaten soguk ve mesafeli biriydi hala da oyle, sadece ihtiyaclari olduklari zaman kapimizi caliyorlar, ariyorlar.
Nedense bu kültürdeki insanlarla gelininin evinde diğer oğullarının yani kayının yıllarca kalmasında sakınca görmeyenlerle aynı kişiler.
Anlayamadim canim? Benim kulturumu kastediyorsan biz de kayinbiraderler kimseye gidip kalmaz, kayinpedere gelin bakmaz kizi bakar, yatili kalma kulturumuz de yoktur, kimsenin evine gidip yikilmayiz. Dayim sehir disinda yasiyor, onu gormeye gittigimizde otelde kaliriz mesela.

Ama karsi tarafi kastediyorsan (esimin tarafi) onlara gore ben yobazim, kayinbiraderimi evimde istemedigim icin.

Yani sizde haklisiniz aslinda evli halleriyle de evime yerlesebilirlerdi ama ben evli halleriyle yerlesince isin icinde bir kadin oldugu icin (ya da 3.kisi diyelim) daha rahat kovardim. Cunku abinin sagi solu hic belli degildi, anlattigim uzun yazida yazdim evden git dedigimde saldiri pozisyonuna gecmisti, acikca korkuyordum abiden ne yalan söyleyim.

Neyse bitti gitti zaten ben agzimin payini aldim :)

Kesinlikle sizi kastetmiyorum. Eş aileniz sorun. Siz haklısınız. Sonuna kadar. İyi niyet te bir yere kadar. Emeğinize sağlık. Yoksa daha çok üzülecektiniz

Bekara ev yok gibi konu. Bekarlar ölsün mü? Ara arkadaşını söyle kan kancıktan çıkar biz böyle öğrendik aileminde vasiyeti var de bekar bir kadını eve alamam. Kızda anlasın nasıl biri olduğunuzu görüşmesin sizinle yazık üzüldüm arkadaşınıza

Salon Kadini konudaki mesajınızı okudum, af buyurun kusura bakmayın ama buradaki kabahatli eşiniz, siz kayınbiraderin karakterini alışkanlıklarını bilmeyebilirsiniz ama eşiniz abisini tanır, 3-5 günlüğüne diye gelip 3-5 ay kalmışsa eşinizin hatası.

Siz bebekle annenizin evine gidiyorsunuz eşiniz hala abisini evden çıkaramıyor, iş buldu ev buldu demişsiniz lakin abisi her defasında yan çizmiş ve misafirliğin tadını kaçırmışsa, eşiniz abisinin bavulunu toplayıp kapı önüne koyacak abisine de hadi selametle deyip evden çıkaracaktı.

Bazı durumlarda ayıp diye düşünmek de bir yere kadardır, o yüzden ayıp olur diye düşündük yanlış bir tutum olmuş bence.

Eskilerin bunu söylemesindeki tek sebep 'şeytan dürter' kafası başkada açıklaması yok girin sorun sebep olarak günah,ayıp,uygun değil derler.
Ha ama bu durum yakın akrabalardan gelmez diye birşey yok ben aynı evin gelini ve damadının kaçtıklarını biliyorum. Dünürüne yürüyen baba biliyorum. Baldızına bakan enişte biliyorum bakın hepsi evli kategorisindeki akrabalar o yüzden evinize girip çıkacak insanları karakterlerine göre seçmeye çalışın nenelerinizin uyduruk yuva koruma yöntemlerine göre değil.

Neden böyle vasiyet ediyorlar?

Neden böyle vasiyet ediyorlar?
Belki ahlaki, belki de kültürleri böyle olduğundan, genelleme olmasın ama bu tip öğretiler mi desem ne desem doğru olur bilemedim, evlenen gençlerin büyük kısmında özellikle bekarlara karşı bir önyargı oluşmasına sebep oluyor, evli insan bekarlarla arkadaş olamaz, bekar insan misafirliğe gelemez, iş veya arkadaş çevresindeki bekarlarla dışarıda görüşemez gibi yasaklar kurallar gelmesine neden oluyorlar.

Sebep genelde bekar insan evli olanı yoldan çıkarır oluyor ama ohooo ne evliler var bekarlar onlardan ahlaklı.

Bence önemli olan görüştüğünüz kişinin medeni hali değil karakteridir ve sizin yeri geldiğinde olaylara müdahale kabiliyetiniz.

Haklısınız.Zaten eve çağırılacak adam vardır eve çagırılmayacak adam vardır iki tip yani.Genelleme yapmak doğru olmaz herkes sapıkmış gibi.Evimize girecek adamın azdan çoktan nasıl olduğunu biliyor insan.(bazen çok güvendiklerimiz de sırtımızdan bıçakladığı oluyor o ayrı tabi)Benimde çok yakın arkadaşım var ona çok güveniyorum oda bana öyle annem bana böyle bir şey söylese asla kabul etmezdim.

Arada tanıdığınızı zannettiğiniz ama hiç tanıyamamışım dediğiniz insanlar olur fakat evinizde yatılı-yatısız ağırlayacak kadar benimsediğiniz kişilerin genelde karakterini çok iyi bilirsiniz zaten huyu suyu size uyduğu için arkadaş olursunuz yakınlık kurarsınız, tanıdığınız bildiğiniz insana da sapık muamelesi yapılmaz, ahlakından şüpheniz olan biriyle evde ağırlamayı bir kenara bırakın arkadaş da olmamanız gerekir, yanılıp arkadaş olunduysa da bitirmeli.

Maalesef deneyimledim ilk dediginizi.Kendi kuzenim ve aynı zamanda her şeyimi paylaştığım en yakın arkadaşım resmen düşmanımmış haberim yokmuş gerçekten mükemmel rol yapıyormuş hepimiz onu saf bilirdik ama saf benmişim meğersem.Benim her şeyimi her yaptığımı aileme kadar konuşmuş kıskanmış kötülemiş başka bir arkadaş sayesinde öğrendim sen neden ona bu kadar güveniyorsun senin hakkında böyle sözler söylüyor diye.Zorda olsa kabul etdi şimdi arsızca yine yakın olmaya çalışıyor akraba oldugumuz için denk geliyoruz ama asla yüz vermiyorum tabi ki.Yüzleşmek istedim hep sebebi ne böyle yapmanın diye hep kaçtı kabul etmedi çünki savunacak bir tarafi olmadığının kendiside farkında.

bir çok kişi bu kültürün sebebini sormuş, açıkçası gelin eve girerken bal sürülmesi, çocuk doğunca tuzlanması kadar eski bir doğu Anadolu adetinin temelini bilemeyeceğim ancak doğru veya yanlış hepimiz belli mitlerle büyüyor ve kabllenmesekte bilinçaltımızda şekillendiriyoruz. o yüzden yaşadıkça karşıma çıkan gelenek ve görenekleri ayırt etmeye, temellendirmeye çalışmam çok normal. Ayrıca böyle bir konu hakkında neden yalan söyleyeyim ki jdbshb istemesem direkt kabul etmem. eleştirmeden yapıcı biçimde yorumlayanlara görüşümüz uyuşsun uyuşmasın çok teşekkür ederim.

Var öyle insanlar ve maalesef uzak sandıklarınızdan değil de genelde yakın bildiklerinizden çıkıyor böyleleri, geç de olsa gerçek yüzünü görmüşsünüzvelhasıl dışarıda merhaba merhaba görüşülecek insanlarla evde ağırlayacağınız insanlar başka, misal eşimin sık sık görüştüğü ama benim yüz yüze tanıma fırsatım olmadığı bir aileyle tanıştım geçenlerde, dışarıda bir mekanda tanıştık birkaç saat sohbet edip adamın ve eşinin fikirlerini, davranışlarını ölçüp tarttım, eşim nasıl buldun diye fikrimi sorunca ne kendimi ne onları sıkmadan arada bir evde yemek çay ağırlayabileceğim birileriymiş, istediğin zaman eve davet edebilirsin dedim.

Seçici olmak gerekiyor ama dediğim gibi bu seçicilik medeni hale göre değil karaktere göre olmalı.

Evet sizin yorumlarınız dikkatimi çekiyor, olgun ve anlayış barındıran yorumlarınız var

yaşadığın bu berbat deneyimin konuyla alakası yok bence
biz basit 1-2 gece kalmalı, "yakın arkadaşlar" arasındaki meseleyi konuşuyoruz
senin konundaki abi kişisi senin asla yakının değil ve ev tutana kadar sizde kalabilir miyim derken balık baştan buram buram kokmuş
kim 2 gün içinde ev bulabilir ki?
adam geldiğinde 3-5 ay kalacağım demiş ona da okey demişsiniz
üstelik eşin inanılmazın da ötesinde hatalı ve pasif kalmış bu konuda
adam dışarı çıktığında kilidini değiştireceksin ve kapıya gelip arıza çıkardığında polis çağıracaksın, bitecek gidecek
ama biz bu konu altında basit misafirliklerden bahsediyoruz yoksa isterse dünyada en güvendiğin arkadaşın olsun, onun da gelip haftalarca kalması asla doğru değil.

Madem böyle bir durum var eşinizi anne veya anneannenize gönderin misafir gidene kadar.

Ama onlar damadıda kabul etmezler gibime geliyor.

Allah allah 2 gün gelip kalacak birine keşke gelin demeseydiniz.

Bu saatten sonra gel ama ye iç git mi diyeceksiniz ?

Sonuçta siz de o evde olacaksınız.

Biri bana böyle bir konuyla gelse bir daha bırak evine gitmeyi adını bile duymak istemem

Bahane uydur madem. Keşke baştan çağırmasaydın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…