geçen tv de bir psikiyatristi dinledim hamile bi kadın soru sormuştu sıkıntı yaşıyorum ama hamileyim diye ilaç kullanamıyorum vs. diye
psk. zorunlu hallerde hamileyken kullanılan ilaçlar var dedi
kullanabilir yani doktor ona göre verir telaş etmesin.....
inşallah öyledir zaten doktoruna sormadan bişey sölemicem kendisine ama takıntı yaptıgı için sürekli onu düşünüyor ve soruyor.
arkadaşınızın ciddi bir rahatsızlığı var,onun takıntı olarak sorduğu şeylere netten falan araştırarak cevap aramayın lütfen.sadece doktoru ile görüşerek kararlar alması için yönlendirin.
anlamadığım, ortada değil hamilelik, evlilik dahi yokken ne alaka? ayrıca evlendiği zaman eşi halleder bu sorunu size gerek bile kalmaz bence
geçen tv de bir psikiyatristi dinledim hamile bi kadın soru sormuştu sıkıntı yaşıyorum ama hamileyim diye ilaç kullanamıyorum vs. diye
psk. zorunlu hallerde hamileyken kullanılan ilaçlar var dedi
kullanabilir yani doktor ona göre verir telaş etmesin.....
inşallah öyledir zaten doktoruna sormadan bişey sölemicem kendisine ama takıntı yaptıgı için sürekli onu düşünüyor ve soruyor.
psikolojiyle ilgilendiğim için anlıyorum canım takmıştır şimdi ona
ama doktorlar ona göre bir ilaç veriyorlarmış falan dersin en azından biraz o takıntıdan vazgeçer belki
geçmişolsun....
Beş sene evveline kadar şizofrenide verilen ilaçlar kısırlığa dahi neden oluyordu, gebeliğe imkan vermeyen ilaçlardı..
Şimdilerde bu riskin büyük kısmı ortadan kalktı.
Şizofrenilerde hamilelik kontrol altında devam ediyor çünkü ilaç kullanımı riskli olduğundan tedaviyi uzatıyor, dozajlar azaltılıyor.
..
Uzun uzadıya, kesin hüküm içeren cvp. vermeyin, geçiştirmeyinde.
''Bildiğim kadarıyla şizofreni hamileliğe engel değil, ilaçlar doktor kontrolunde verilir.'' Şeklinde cvp.yabilirsiniz.
Arkadaşınız hangi boyutta bu hastalıkta bu önemli fakat bu hastalarla iletişim kurarken onlar hakkında çok bilginiz olmalı.
..
Aklıma birşey takıldı ; görüştüğü biri mi var arkadaşınızın ?
Bu soru durup duruken gelmemiştir aklına..Şuan bir şey düşünüyor olabilir ya da bir durum yaşıyordur ?
merhaba benim karşı komşumda şizofreniydi.ama dereceleri var tabi.arkadaşında söylediği gibi hamile iken kullanabileceği iaçlar var.fakat arkadaşınız hastalığını öyle benimsemiş görünüyor ki sanki normal bir durum içinde olduğunu zannedip hiç bir çaba göstermeden gelecekteki planları arasına hastalığınıda dahil ediyor.bu çok kötü değil mi.komşum 2 sene sonra iyileşti ama yine tutarsız harektleri normal insanlara göre biraz daha belirgin.tüm aile bireylerinin bu dönemdeki hastalara dikkatli davranması gerekiyor.ilk öğrenilmesi gereker hastalığın hangi safhada oluşu.tedavi olmadan evliliği yada bebek sahibi olmayı asla düşünmesin derim.çünkü istem dışı bunalmalar sabır gerektirecek bu anlarda telafisiz zararlar doğurabilir.Allah yardımcısı olsun
ben evlilik hazırlığı yapıyorum bu onu üzüyor sevdiği biri var ama hastalığı maalesef engel oldu ilişkisine.benim evleniyor olmam nişanlanmam bunları aklına getirior.onu çok seviyorum benim kıymetlim canım ona en iyi şekilde destek vermek istiyorum.herşey aslında onun hayatında yoluna girmişti.ama bu aralar böyle şeylere takılması bana sucluluk duygusu veriyor.
evet gebelikte kullanılan ilaçlar var ama depresyon için filan. şizofreni çok ciddi bir rahatsızlık ilaçlar da çok ağır. şizofreni ve bir bebek...keşke iyi şeyler düşünebilseydim ama...
evet gebelikte kullanılan ilaçlar var ama depresyon için filan. şizofreni çok ciddi bir rahatsızlık ilaçlar da çok ağır. şizofreni ve bir bebek...keşke iyi şeyler düşünebilseydim ama...
Evlilik hazırlığınızdan çok mu haberdar oluyor ?
Eğer biliyorsanız hangi safhada hastalığı ?
Zaman zaman hep yaşayacaktır.. Bir düzene girer, bir sinyal alamaz hayattan..
Ben tam anlamıyla iyileşeni hiç duymadım.
Birde yanlış teşis konulup, bu kullanılan ilaçlarla o kişiyi dış dünyadan koparan, gerçekten şizofreniye iten doktorla var.
Kime güveneceğine bilmiyor insan.
canım bir tanıdığımın kızı şizofreni hastasıydı.hamile kaldığında hastalığı çok ilerledi.hamilelik psikolojiyi zayıflattığından bu tür hastaların hastalığı ilerleyebiliyormuş.hamilelik çok kötü geçti hamilelikten sonra da kendini balkondan attı ölmedi ama zaten çocuğuyla ilgilenemedi bile.herşey baya kötüye gitti.annesini öldürmeye bile kalktı kaç kere.allah korusun zor bir hastalık.bir çocuğun annesinin hasta olması ne kadar zor o çocuğun psikolojisini düşünsenize.herkesin anne olmaya hakkı var ama böyle tedavisi olmayan hastalıkları olanların anne olması doğru olmayabilir.tabi arkadaşına hamile kalmamalısın diyemezsin.onu rahatlatıcı şeyler söylemeye çalış.allah yardımcısı olsun
maalesef her anından haberdar oluyor.ben çok anlatmak istemiyorum ama o bu konuyla çok ilgili...
safha olarak aslında doktoru herhangi bir safha söylemedi.???? yalnız hastalığı çok ileri değil onu biliyoruz.çünkü erken farkedildi ve tedavi gördü belki biiliyorsunuzdur hastalık ailede diğer kişilerde yoksa 20 yaşından sonra olduysa çok ileri düzeyde olmuyor.çok şükür iyi sayılacak bir durumda. ama işte biz çok dikkat ediyoruz bazen istemeden hatalar yapıyoruz.son zamanlardada iletişimimiz düzeldi.benden başka hiç arkadası yok.omuzlarımda büyük bir sorumluluk hissediyorum hata yapmadan korkar oldum.bugünde konuyu sürekli çevirdi.sonunda bunu söyleyince aklıma takıldı tedirgin oldum yarın sormasından korkuyorum.inşallah sormaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?