şizofreni hastalığı hakkında hiçbir bilginiz yok sanırım
1Sen hanım şizofrenide çift kişilikli olanlarda var..herkezde farklı seyrediyo...bazıları sadece hayal görür,olmayan şeyler olmuş farzeder..bazılarıda 2-3 karakter barındırır içinde..yani herkesde farklı
Çok hassas ve şahsi bir konu.benim en yakın arkadaşım şizofreni hastası.4 yıldır tedavi görüyor.doğal olarak dönem dönem takıntıları var.bugünde bana ben evlenirsem hamile kalırsam ilaç kullanabilir miyim diye sordu. bende doktoruna sor dedim.hayır kimseye sormak istemiyorum dedi.bende araştırıyorum bu konuyu ama hiç birşey bulamıyorum genel şeyler var...sizce ben napabilirim.doktoruyla da görüşemiyorum çünkü burda değil doktoru.
Yanıldınız hanımefendi. Bilgim var. Zira uzun bir süre şizofreni rahatsızlığı olan bir tanıdığıma aylarca bakmıştım. Doktoruyla vs. iletişimim daimiydi. Benim yazdığıma bu cevap ne alaka onu anlamadım? İlaç kullanıp kullanmaması buradan öğrenilmez. Psikeatri uzmanı bile yorum yapsa bu konuya sağlıklı olmaz.. Beklentiniz nedir acaba ben mi kaçırıyorum yoksa orayı? Hastalığın evresi, gidişatı, yoğunluğu bilinmeden, analiz edilmeden ne kadar sağlıklı bir sonuca ulaşabilirsiniz?
zorrrr çok zooorrrrr bi durum
Bu kadar ayrıntıyı bilmemin nedeni bir aile dostumuzun da kızı bu hastalıkta.Yakın arkadaşımdır.
Kendisi dünya güzeli ve çok akıllı neşeli bir kızdı, evlendi ve bazı sorunlar yaşadı daha sonra bu teşis konuldu yurt dışında.
Ağır ilaçlar kullandı..Halada kullanıyor..Ailesinde kimsede yok, 20 yaşından sonra yakalandı.
Şuanki durumu stabil evre.. Bu evre olması rağmen verilen ilaçlar tam bir facia.
Ben hala inamıyorum hasta olduğuna. Ağır bir depresyondu sadece.
Yanlış teşis sonrası bu duruma düştü diye düşünüyorum..
Hastalığını kabul etti ve buna göre yaşamaya çalışıyor.
Şizofreni herkesin bildiği gibi çift kişilikli olma durumu değildir.
Duygulardaki karışık evrelerdir. Anne karnında yahut ergenlikte beyinde gelişen gizli bir durummuş.Bu durum olumsuz bir çevresel etkide ortaya çıkıyormuş.
İlla çevresindekilere zarar verecek diye bir kaidede yok..Kendi iç dünyalarında yaşarlar ne yaşayacaklarsa.
Akut evresi var bu hastalıkta işte bu saldırganlığada, kendilerince kendi dışlarında dünya kurmayada neden olur.
Evresine göre değişiyor yani, herkesi aynı kefeye koymamak lazım.
evlenir mi bilmem ama şizofreni hastasının çoçuk bakması çok zor ve sakıncalı olabilir.
şizofreni halüsülasyonların görüldüğü ve gaipten sesler gelen bir hastalık değil mi?
ve tedavisi yok diye biliyorum yani tamamen kurtulma şansı yok diye biliyorum ben...
bir şizofrenin günlüğü diye bir parça okumuştum netten...olmayan kişilerle kendini arkadaş falan sanıyordu...
canım ben küçükken eski bi komşumuz şizofren hastasıydı... evlenmeden önce ailesi bunu eşinden saklamış... tabi adam bilmiyo...kadın hamile kalıyo hemen ve o zaman anlaşılıo..çünkü hatırladığım kadarıyla hamilelik gibi durumlar zaten normalde bile ruh halimizi etkilediği için onunda durumunu tetiklemiş...eşi o şekilde öğrenmiş...sonra bizim apartmanımıza taşındılar 2.çocuğuna hamile kaldı ve ilaçlarını içmeyi reddediyomuş o zaman..bizler o şekilde öğrendik...çok hassas bir durum... bu yazılanları hastalarda okur bi şekilde kötü etkilenir diye yazmaktanda çekindim açıkçası... ama kesinlikle ilaçlarını düzenli içmeli...ve kocaman oldu o kadının çocukları şimdi...
benim kardesim su an 30 yaşında.ve 18 yaşından beri liseden sonra şizofren hastası hemde kronik şizofren yani geçmeyen cinsinden en son devresini bike yaşadık en ağırlarından diyeblirim.biz bu durumu bildiğimiz için zaten o da hayatda böyle birsey istemedi yani evleneyim çoçuğum olsun demedi sadece hayatımda tek içimi acıtan sey ben evlendiğimde anneme ..........anne benim çeyizim ne olcak ablama mı verceksin demesiydi anneme yeni evimizde benim odama çeyizlerimi ser demeseydi yıılarca çektik bu hastalıgı allh yaşatmasın kırdı döktü kendi kendine konuştu bağırdı ellerini durmadan yıkardı şizofrenden başka bir detakıntıları vardı 1-2 gün banyodan hiç çıkmazdı ellerini çamaşır suyuyla yıkardı şu an ağır ilaçlar alıyor diyeblirimki 100kgya çıktı aşırı kilo aldı haplar çok ağır hastanede yattı polis zoruyla hastaneye gittik vs vs bizim zorumuzla ilac alıyor değilse ilacdan nefret ediyor yemekleri yerlere dökerdi duvarlara vururdu kendi kendine konusarak bağırırdı bazen anlamsız şeyler söylerdi...anneme bana babama cok vurdugu oldu beni sacımdan tutup çok dövmüştür ama şükür iyi su an içimize bile girmezken odasından çıkmazken şu an çok çok iyi benim oğlum var onu bile sevmeyi bırakın al şunu üsütümü kirletcek diyen kardesimin kucağından oğlum düşümüyor çok seviyor onu yani diyceğim en ağır benim kardesimken düzelme ihtimali varmıs 12 yılsonra bile olsa şükür sizin arkdasınızda düzeleblir ama evlenmesi bence çok mantıklı değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?