arkadaşımı kıskanıyorum

Kıskançlık maalesef ama inanin aşmaya çalışıyorum..
Çok tatlısınız :) geçenlerde başka bir yorumda da yazmıştım kıskanmak da insani bir duygu neticede, abartılmadığı sürece tabi. Kendi iyi yönlerinizi düşünün onlara yoğunlaşın başkalarıyla değil kendinizle daha çok ilgilenin o zaman kıskançlık azalır.

Kıskançlık değil bu imreniyorsunuz..
Kıyafet konusunda ben kendime daha çok yakışanı bulabilirim derseniz onun üstündekini aramayı bırakır değişik şeyler arasınız. Sabrına gelince nasıl olduğunu öğrenin mutlaka...

kıskançlık değil bu sürekli yan yana olmaktan ona benzemeye başlamıştın bunun tam tersi de olabilirdi oda sana benzeyebilirdi fark etmen güzel bişey biraz dikkat edersin artık

Ben ayrı bir dünya ayrı bir merkezim ama arkadaşlar arasında olabiliyor bazen.Demem şu ki sizin elinizde olan bişey tarzınızı hemen değiştirmekle başlayın ise

İki aile inanilmaz güzel vakit geçiriyoruz beraber yurtdışına bile gittik defalarca bununla birlikte ev ya da dışarı ortamında da çok eğleniriz komik videolar filmler izleriz yani neredeyse eşimle başbaşa olmaktan daha çok severim onlarla olmayı
Gelgelelim ben zamanla bu arkadaşıma benzemeye çalıştığımi farkettim mesela giyim tarzım son 4 5 yılda çok değişti farkında olmadan hep onun tarzı şeyler almışım
Saç şeklim aksesuarlarım hatta nerdeyse ev eşyalarım bile hep onunkilere benziyor

Bu kadar içiçe olunca ister istemez etkileniyorsundur.Bir de sözkonusu zevkli ve karizmatik bir kadınsa özenmek olabilir.Tamam olumlu bir rol model olabilir ama kadının kopyası olmana gerek yok:) Saçtan eve kadar hep aynı demişsin,çok fazla.

Ben hiç anlamam tatile seyahate arkadaşlarla gitmeyi.Eşimle zaman geçirmeyi tercih ederim.Başkalarıyla olunca gönlümce gezemeyecek veya dinlenemeyecek gibi hissediyorum.
Biraz kendinle kalırsan daha çok kendin olabilirsin diye düşünüyorum.

Evet maalesef benim de yeni farkettigim bir durum bu ve sizlerden aslında bunu aşmak için yardım bekliyorum.
Bu arkadaşım 4 5 yıllık bir arkadaşım ve eşlerimiz de çok yakın arkadaş
İki aile inanilmaz güzel vakit geçiriyoruz beraber yurtdışına bile gittik defalarca bununla birlikte ev ya da dışarı ortamında da çok eğleniriz komik videolar filmler izleriz yani neredeyse eşimle başbaşa olmaktan daha çok severim onlarla olmayı
Gelgelelim ben zamanla bu arkadaşıma benzemeye çalıştığımi farkettim mesela giyim tarzım son 4 5 yılda çok değişti farkında olmadan hep onun tarzı şeyler almışım
Saç şeklim aksesuarlarım hatta nerdeyse ev eşyalarım bile hep onunkilere benziyor
Bunun artık ciddi bir sorun olduğunu geçenlerde farkettim üzerinde aslında herkeste olan basit bir gömlek vardı dün kendimi o gömleğin aynısını ararken buldum
Maddi durumlarimiz aynı benim onun en az iki katı giysim ayakkabım çantam vardır ( mesleğimden ötürü ) o az alır çünkü mesleği gereği pek giyemez herneyse gene de onda olanın bende olmasını istiyorum hep ve bu duruma gerçekten üzülüyorum arkadaşım çok iyi niyetli ve karakterde bir insan aramız da çok iyi bunu neden yapıyor olabilirim

( psikolog falan demeyin lütfen ota çöpe de gidemeyiz ki psikologa ben siz kk kadınlarının gözlem ve önerilerinin çok iyi olduğunu düşünüyorum )
bence siz arkadaşınızı kıskanmıyor onu çok sevdiğiniz için onda gördüğünüz herşeyi beğeniyor ve kendinizde de olsun istiyorsunuz. iyi anlaşan arkadaşların zamanla zevkleri de birbirine benzemeye başlar sizin yaşadığınız durum buymuş gibi geldi bana yine de kendinizi şöyle test edin; eğer herhangi birşeyin sadece kendinizde olmasını istiyorsanız ve onun sahip olduklarını haketmediğini düşünüyorsanız evet kıskanıyor olabilirsiniz ancak ben ifade şeklinizden arkadaşınıza karşı bir çekememezlik hissetmedim tam tersi kardeşiniz gibi gördüğünüzü hissettim

Bence gayet iyi niyetlisiniz. Olaya bakisiniz gayet objektif, kendinizi ifade etme tarziniz da gayet olgun. Kiskanc insan boyle konusmaz ki.

Eğer bahsettiğiniz kadarsa artık kardeş gibi olmuşsunuz.nasıl bir kardeş ,abla yada abiyi taklit etmeye çalışıyor model alıyor sizde binevi öle olmuşsunuz.bu kıskançlık değil.

İşin doğrusu kıskançlık kısmını bilemem ama ben bi arkadaşla çok takılmaya başlayınca o çok takıldığım süreçten bi iki gün sonrası bile sürekli onun sesiyle konuşuyor iç sesim hatta sevmediğim insansa bana daral geliyor bunalıyorum :KK70: delirdi bu kız diyeceksiniz ama öyle bu insanın pek elinde değil etkileniyorsunuz kiminle çok takılırsanız.Bir de geçenlerde okumuştum mesela siz bir kitap bile okurken oradaki insanların duygularını okuyorsanız beyin o duyguları sizin kendi gerçek duygulatınız gibi yorumluyormuş bunu düşünerek ruh halim bozuksa güzel şeyler yazıp okumayı deniyorum belki beyni kandırmanın bi yolu olabilir hehe

Son düzenleme:
Bu kıskançlık değil ki seviyorsunuz ki beğeniyorsunuz yakıştırıyorsunuz ki kendinizde de görmek istiyorsunuz aynı gömleği içinizde biriktirdiğiniz kin yoksa sıkıntı yapmayın kardeş gibi görmeye başlamışsınız çünkü

İnsanlar zamanla, vaktinin çoğunu geçirdiği kişiye benzeyebilir. Bence beğeni ya da hareketlerinizin benzemesi çok normal bu kısım için kıskançlık göremiyorum. Sadece onda olan her şeyin bende de olmasını istiyorum dediğiniz kısım biraz sakıncalı. Siz de var olan her şey onda var mı? Neden onunla kendinizi kıyaslıyorsunuz ki maddi olarak da denk sayılırmışsınız??

Evet maalesef benim de yeni farkettigim bir durum bu ve sizlerden aslında bunu aşmak için yardım bekliyorum.
Bunun artık ciddi bir sorun olduğunu geçenlerde farkettim üzerinde aslında herkeste olan basit bir gömlek vardı dün kendimi o gömleğin aynısını ararken buldum
Maddi durumlarimiz aynı benim onun en az iki katı giysim ayakkabım çantam vardır ( mesleğimden ötürü ) o az alır çünkü mesleği gereği pek giyemez herneyse gene de onda olanın bende olmasını istiyorum hep ve bu duruma gerçekten üzülüyorum arkadaşım çok iyi niyetli ve karakterde bir insan aramız da çok iyi bunu neden yapıyor olabilirim

( psikolog falan demeyin lütfen ota çöpe de gidemeyiz ki psikologa ben siz kk kadınlarının gözlem ve önerilerinin çok iyi olduğunu düşünüyorum )
Yakın arkadaşlarda olan bir durum. Benimde yakın arkadaşım var bir sure önce alışverişe gittik neredeyse aynı şeyleri aldık. Hep aynı şeyler dikkatimizi çekti. Tarzını beğendiğin birinin yolundan gitmek Cokta sorun değil bence. Ben bunu kıskançlık olarak görmüyorum. Benim için kıskançlık aldığım şeye ehh ışte diyen yada dudak büken birinin daha sonra gidip aynısını almasıdır.

Ben de hep ablamı taklit ederim , aşırı sevdiğim için olarak düşünüyorum , kıskançlık değil...☺️

Canım bence sendeki kıskançlık değil, arkadaşlarin zevkleri bir süre sonra birbirlerine benzer. Onun da senden kaptığı bir şeyler vardır.
Benim çok yakın bir arkadaşım var birbirimizde aynı giysiden olduğundan bile haberimiz olmadığı halde kac kere pisti olduğumuzu sayamayiz. Herkes bizi anlaşıp da öyle giyiniyoruz zannediyor.

Ben kıskançlık olarak düşünmedim dikkatinizi çekiyor sanırım aldığı şeyler size de yakışır diye düşünüyorsun bir süre alışverişe tek çıkın ve onda gördüğünüz şeyleri almamaya çalışın. Bu şekilde iyi anlaşıyorsanız mesafe koymanız doğru gelmiyor bana .

Bana da normal geldi, bende süslü canlı arkadaşlarımın yanında bakımıma daha dikkat ediyorum, daha neşeli canlı oluyorum, bakımsızın sessizin yanında daha bakımsız oluyorum, insanın sosyal bir canlı olmasıyla ve uyum sağlama özelliğiyle ilgili sanırım. Herkeste oluyordur, bazen yakın arkadaşlarla birbirimizden habersiz tıpatıp benzer şeyleri giyip gelmiş oluyoruz, kelimeler, vurgular kapıyoruz. Siz de olmasını istediğiniz bir karakter özelliğini beğenmekte de sorun yok, düşmanca duygular beslemiyorsunuz, bence sorun yok. Hepimizin hissettiği insani duygular bence, ona sorsak o da sizde imrendiği şeyler bulacaktır. Niyetiniz kötü olmadıkça bir sorun yok ki, kötü bir hissinizden de bahsetmemişsiniz.

Herkesin dediği gibi tarzını begeniyorsunuzdur kıskançlık olsa ay şu giydigine bak çirkin o kıyafet beni hakediyor felen derdin:D

Back
X