• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın annesinin düşünceleri :(

piperr

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.013
482
323
15 yıllık çok yakın ve çok sevdiğim bir arkadaşım var memleketlerimiz aynı. Yazın biz memlekete gittiğimiz zaman görüşebiliyoruz arkadaşımın ailesinin orada bir kafeleri var ve orayı işletiyolar ailecek.
Çoğu zaman vakit geçirmek için onların kafesine gidiyorum yoğun olmadığı zamanlar muhabbet falan beraber zaman geçiriyoruz. Bir kaç kerede gezmek için planlar yapmıştık. Bir kere merkeze gidiceklerdi alışveriş için arkadaşım benide çağırdı beraber gezmiş oluruz diye gittik hazır gitmişken biraz daha takılalım falan dedik, arkadaşım ve kardeşleride çok istediler ama ailesi izin vermedi geri döndük. Bir kerede burda bi yere daha gittik ama ailesi yine sorun çıkardı kafe yüzünden. Arkadaşım artık çok sıkıldım biraz bende gezmek istiyorum hem kafede yoğun değil diğer çalışan bir şekilde idare ediyo diye ailesini çok takmadan geldi ( bu arada gittiğimz yerler yakın yerler yarım saat mesafe falan ). Bi kaç yer daha söylediler ilerleyen günler için gidelim değişiklik olur diye. Bende tamam dedim çünkü her gün müsaitim. Bana hep uyar siz ayarlayın ben gelirim dedim.
Ama arkadaşımın annesi benim kızlarına gitmek için sürekli baskı yapıp kandırdığımı falan düşünmüş olmalı ki dün anneme üstü kapalı imalı konuşmuş. Sadece ben sürekli şuraya gidelim şunu yapalım falan diyomuşum gibi. Ben kızlarıma izin vermiyorum, ama sürekli yeni şeyler çıkıyo tarzı şeyler demiş. Annem bugun bana söyledi inanılmaz üzüldüm arkadaşımın annesinide çok severim. Ama ben kimseyi zorla bi yere götürmüyorum ki çoğu zaman arkadaşım ve kardeşleride bişeyler yapalım falan diyolar.
Bugun arkadaşım tekne gezisine gidelim mi dedi bişey diyemedim. Ben müsaitim gidebilirim ama annesi yine ben fikri bulup ikna etmişim gibi düşünücek diye. Sizce nasıl davranmalıyım napmalıyım kızlar inanılmaz çok üzüldüm ve moralim bozuldu :( her akşam onların orda oturuyoduk gitmeye çekiniyorum artık :( arkadaşımla ben 24 kardeşleride 19 yaşında ikizler

Annene söyle durumu.Annende arkadaşının annesine anlatsın,senin çocukların istiyormuş gezmek desin.

Arkadaşınıza annesi yüzünden kırıldığınızı söyleyin.En sevmediğim anne tipi; " kızları zaten melek olup,hep en yakın arkadaşları onları yoldan çıkarır"
Arkadaşınızın annesi 24 yaşındaki kızı anasına şikayet edecek, çocuk gibi.Annesiyle eskisi gibi konuşmayın, arkadaşınız gerekeni yapsın,annenize durumu açıklayın.

Arkadaslarin annesine soylesin biz istiyoruz cogu zamada x i biz cagiriiruz die..bence geziyede git yaomadgn seyler icin cekinmenede gerek yok

bence arkadasinizin annesini arayin sert bir dille konusum derim. ne demeye calisiyor benim kizlarim hic gezmez sizin kiz mi surukluyor demek istiyor. bence herkes haddini bi bilsin sizden kac yas buyuk olursa olsun cemkirmeniz lazim.

Anneler bazen boyle seyler söyleyebiliyor. Uzulmeyin lutfen.
Arkadasinizla dertlesircesine durumu acin o sizin icinizi ferahlatacaktir

Canım koskoca kadınım benim annemde aynı şeyi yapıyor.
Sigara içiyoruz, "Falanca filanca alıştırdı senide."
Gezmeye gidiyoruz " Falanca filanca gezsin diye şöförlük yapıyorsun."
Kahve içiyoruz atıyorum hesabı ben ödeyince "Benim kızım da böyle bir salak işte."
Bende sallamıyorum. Baktım çok çoşuyor veriyorum cevabını. Hele kalkıp arkadaşıma eşime dostuma böyle bir şey söylerse ciddi cıngar çıkartıyorum.
Şimdi arayıp teyze neden böyle dediniz desen mümkün değil ikna edemezsin iyice pekişir düşünceleri. Arkadaşınla konuş annesine o anlatsın uygun bir dille artık nasıl anlaşıyorsa. Durumu açıkla ona yeter annesini şikayet etme yani. Sende çok üzülme işte anlattım benim annemde bu modelden.

Belkide arkadasiniz ' anne kumral5454 gezelim diyor kiramadim ben gidebilirmiyim?" diye izin istiyordur.
Bende yaparim oyle arada izin koparmak zor olursa o yuzden biliyorum.
E normal olarak anneside fikir senden cikiyor saniyor.
Bi sor bakalim arkdasina hep senin adinimi kullaniyomus izin almak icin.

Birgün ben genç kızken ki o vakit yoğun çalışıyorduk hafta sonu "sinema için annesinden izin alıp sinemaya gidelim dedik başka kız arkadşımda vardı ki hepimiz blrbirimizi tanıyoruz aynı işte çalışınca ama arkadaşımın annesi sinemaya izin vermedi ,vermeyince bende kızdım ama para kazanmaya kızını yolluyorsun dedim , olsa birşey o zamanda olur dedim arkadaşımın anneside duldu kızının parsına muhtaç dı sizin durumunuzda buna benzer olmuş annesi sadece para kazanmasına razı anlaşılan

Anneler böyle genelde.
Ama ben olsam arkadaşıma annen benimle arkadasligindan rahatsız gibi hissediyorum derdim

arkadasınız suraya gıdelımmı derse
canım annen huzursuz oluyor benden bılıyor oyuzden rahatsızım ıcıme sınmıyor de
annende bılsın gercegı

Ailesinden izin almak için sizi öne sürüyor olabilir arkadaşınız
Ya da kızına söz geçiremeyince sizi aradan çıkartmak daha kolay gelmiş olmalı.
Arkadaşınızı durumdan haberdar edin,
Yoksa o da ne oldu bi anda soğuk davranmaya başladı diye düşünebilir

Back
X