- 16 Ocak 2021
- 4.279
- 7.693
- 108
- 30
- Konu Sahibi burcumsu12
Merhabalar. Anlatacağım kişi ile liseden beri arkadaşız. Anne baba yıllar önce ayrılmış. Baba arayıp sormamış kendi hayatını kurmuş. Arkadaşımı çok ekilemiş tabiki bu durum. Ama onda fark ettiğim bir şey var . Sürekli insanlarla olan ilişkisini bu olayı anlatarak manipüle ediyor olması. Örneğin erkek arkadaşı olunca ayrışacakları zaman bunu kullanıyor "babam da bunu yaptı zaten ordan yaralıyım baba sevgisini aradım sende" gibi. Erkek arkadaşları da ayrılmıyor ama sonraki süreçte onu kullandıklarını hissediyorum ve çok üzülüyorum. Sonra diyorum ki boş ver asıl o virilerini elde etmek ve elde tutmak için bunu kullanuyor. Bu yanlış tavrım da canımı sıkıyor. Şimdilerde sürekli işsizliğinden, ilişkilerinde dikiş tuttaramadığından dem vurmaya başladı. Her buluştuğumuzda sadece karamsar karamsar artık hayatının toparlanamayacağını zaten babasız olduğu için bu hallere düşrüğünü tekrar edip duruyor. Biz ona iş bulma konusunda destek oldukça savrulup duruyor. Bu bahanenin arkasına daha fazla saklanır oldu. Etrafımda babasız büyüyüp aslanlar gibi olan birsürü kadın var. Psikolojik destek de alıyor ama bir gelişme gözlemlemiyoruz. Sizce arkadaşımıza nasıl destek olabilirz ?