Arkadaşımın bebege bağırması

9 aylık el kadar bebeye bağırılmasını savunacak insanlar neredeyse! yok artık ya! sorunu kimle ise neyle ise gitsin onla çözsün! psikolojisi bozuksa gitsin tedavi olsun , el kadar bebenin psikolojisini bozarak mı sorunu çözecek!

konu sahibi hiçbişey yapamazsın. yok ki bizde yurtdışındaki gibi sert katı kurallar. benim bebem istediğimi yaparım havasında anneler babalar! baksana burda da anneye kızacağına sana dalmış millet.. yazık...

Hep milletin baskisindan dolayi oluyo bunlr iste bak babannen laf soylicek zayfsn diye dems bence psikolojisi bozlms olablr bazen bende acayip sinirleniyorm kucucuk cock ama insan yoruluyo bagrsam anlamicak kizsam anlamicak kucucuk cok napablrsn oturup agliyorm sonunda yorgunluktan

O kadın depresyonda. Destekçisi yok belli ki. Eleştireni de bol gibi. Yanına gidip yardımcı olacak vaktin varsa ol. Gündelik işlerine, bebek bakımına... yavaş yavaş farkındalığı olur. Desteği olursun...

11 aylik kizim var saydiklarinizi ben de yapiyorum ama bagirmiyorum. Birakin bagirmayi o agladiginda ben de aglayacak kadar kotu olabiliyorum. ki bence konu sahibi anneligini sorgulamamis ne yapabilirim.diye sormus belli ki kendisi cocuk sahibi degil. saldirmadan once empati yapin. bence gayet de iyi bir arkadas bana ne diyip sirtini donebilirdi ama o burada konu acip care bulmaya calismis.

konu sahibi sanirim arkadasinizda ruhsal bir takim sorunlar var. ailesinden boyle gormus olabilir. destek al desen de bu tipler pek yanasmaz buna. yapabilecegin birsey yok. uyarmissin artik...

bu bebeler buyuyup topluma karisiyor. mutsuz ve huzursuz bireyler oluyorlar. kendi cocuklarini daayni sekilde yetistiriyorlar ve bu dongu neredeyse hic kirilmiyor...
komsumun KIZI da hep annesinin babasina yalanini goruyor kiz 3 yasinda yemin ederim ben boyle yalan soyleyebilen bir cocuk gormedim.
cocuk gordugunu yapiyor iste.
dilerim iyi birer anne baba olabiliriz hepimiz. cok savunmasizlar cok kucukler cok kirilganlar...

Belliki ruh sağlığı yerinde değil zira el kadar bebeğe bağırmak ne demek? Siz güzel güzel sakince konuşun bence..tedavi olursa daha iyi olur hem kendisi hem bebeği için

Cevapların hepsine bakındım da konu sahibini haksız, anneyi haklı gören ne çok insan var. Ne enteresan, çeşit insan var burada da hayret ediyorum bazen :)
Bir annenin bebeğine bağırmasını nasıl bu kadar haklı görüp "yardımcı olsaydın o zaman" diyebilmek ne ilginç, daha burada yazılanlara tahammül edemiyorsunuz ekran karşısından. Bir insanla aynı evin içinde arkadaşınız dahi olsa bu durumda kalınca neler yaparsınız.
Herkes çok dürüst maşallah...
Konu sahibi sen maalesef uyarmak ve konuşmak dışında bir şey yapamazsın, konuşabilirsin çok mu bunalmış ya da sıkıntısı ne bununla ilgili bilgi alarak yönlendirebilirsin. Bir kaynağı olmalı, eşinin evde olmaması, ailesinin yanında olmaması, evde yalnız kalması sebebini bulmak lazım. O da bu kadar tepki veren bir anne olmak istemiyordur eminim (saf kan bir kötü değilse).

"ama çok yorucu çocuk yetiştirmek taam mı!" sanki biz çok kolay diyoruz zorsa git sana yardım etmeyen kocana bağır, anana babana bağır. gücü el kadar bebeye yetiyor ya gidip bütün hırsını sabiden çıkarıp sonra da "imi çik yirildim, hiç dinlinimiyirim.." diye kendilerini aklamaya çalışmalarına çıldırıyorum!

Kalmamı arkadaşım istedi.eşi is seyahetindeydi yurtdışında karanlıktan ve gece evde kalmaktan korkar eşi zaten çocukluk arkadaşım rica minnet kaldım
buna cevap bile vermeniz çok gereksiz..kimse kimsenin evinde zorla kalmaz zaten heleki benekli evde..arkadaş insana batar mi ya, ne saçma. Kimse kilif aramasin Arkadaşınız hasta ve tedavi görmesi gerekiyor.. yazık o bebeğe..

saldırmak kelimesi yanlış ve çirkin olmuş öncelikle onu söyleyim. yani sakin bir anne kelimesi değil şu anda. o yüzden inandırıcılığınız gitti önce bunu söyleyim. akıl var mantık var yani. belli ki anne yorgun. ben olsam orda cnm sen yorulmuşsun istersen ben yemeği yedireyim.. çocukla ilgileneyim sen de dinlen denilebilir. arada bir gidip çocukla bir iki saat oynayarak anne dinlendirilir. olmadı bir kahveye davet edip çocukla gene oynayabilir. evet ben anlıyorum seni yoruluyorsun ama o da bebk. ağlamadan derdini anlatamaz ki gibi telkinlerde bulunalbilr. yani burda konu açarak anneyi çok ezmesi mantıklı değil bence. kaldı ki her çocuk bir değil. belki asla uyumayan bebektir. belki kimse destek olmuyordur. birazda anne açısından bakmak gerekli. belki çocuğuna sizden daha iyi bakıyordur. belki sizin çocuğunuzdan daha temizdir, belki sizin çocuğunuzdan daha güzel besleniyordur, belki siizn çocuğunuzdan daha kaliteli zaman geçiriyordur. bunu hiçbirimiz bilemeyiz.

ne yurtdışıymış arkadaş! yurtdışını bu kadar büyütmeyin gözünüzde lütfen. orası anne babanın elinden alınan çocukların iğnelerle uyutulup, yok edildiği yerler! ülkemden bu kadar nefret eden insanları gördükçe ben de ayrı çıldırıyorum.

ülkemden nefret ettiğimi nerden çıkardın ne laka nereye bağladın konuyu? hayatımın hiçbir döneminde ne yurtdışında yaşama merakım oldu , ne de ülkeme tek bir kötü lafım. saçma oldu yani buraya bağlamanız

derdim şu çocuğuna al bağır çağır, bir Allahın kulu müdahale edebiliyor mu? döv hatta , kapanıp gider üstü. Almanyada yaşayan eltim yazın burdaydı, eşim yeğenini biraz sert öptü yanağı kızardı eltimin paniğini görmen lazım! ya gidene kadar iyileşmezse ne yaparım diye aklı çıktı.

çocuklar annelerin babaların tapulu malı değil, dövemez sövemez, "çik yirildim bigin" diye avaz avaz bağıramaz! kanunlarda bu iş nasıl bilmiyorum ama uygulamada "benim çocuğum sanane " diye yol ortasında el kadar çocuklar tekme tokat dövülüyor!

bence ilk mesajınızı editleyip neden 1 hafta kaldığınızı belirtin çünkü millet el kadar bebenin uğradığı psikolojik şiddete takacağına sizin neden 1 hafta arkadaşınızda kaldığınıza takmış...
konuya gelince arkadaşınıza durumu aynen bize anlattığınız gibi anlatın, dışarıdan nasıl göründüğünün farkına varmasını sağlayın.
bebeğiyle empati kurmasını isteyin, kendisinden 3-4 kat büyük birinin, hem de dünyadaki en sevdiği, en güvendiği, en muhtaç olduğu insanın ona sürekli bağırdığını düşünmesini, böyle bir durumda ne hissedeceğini sorgulamasını sağlamaya çalışın.
bebek için çok çok üzüldüm, aynı durumdaki tüm yavrular için inanılmaz üzülüyorum, keşke herkes anne olamasa...

bak şimdi ben de bir anneyim bilemiyorum çocuğun var mı yok mu?? oğlum ilk 6 ay hiç uyumadı köşelere girip ağlardım yorgunluktan. sakinleşmek için. o ağlarken ben de ağlardım. inan çok yorucu. ha çocuğu yapmayı biliyorsun bakmayı da bileceksin dersin belki. işte bilemiyorsun. öyle sevilen çocuklar gibi olmuyormuş. hatta her çocuk bir olmuyormuş. bazen altına bile yaptığın oluyor. sırf ağlamasın diye wc gidemiyorsun. tabi bunu her kadın kaldıramayabiliyor. bunu görünce kadına tü kaka demektense bir yardımcı olmaya çalışılır. çaktırmadan uyarılar yapılır. ben bebekli görünce hemen elinden alıp yemek ye sen diyorum. çayını iç diyorum. evine gidersem tek çöp koymayıp toparlıyorum. bunu çocuğum olmadan önce bilmiyordum. biraz ılımlı yaklaşmak gerek savunduğum bu. tabi ki al döv çocuğu demek değil.oğlum 3 yaşında daha poposunu şaplatmadım. kıyamam ki o çok masum, melek. Rabbimin hediyesi.
ama inanın yurtdışında aile elinden alınan çocuklara güzel hayat vaad edilmiyor. siz orayı övgüleyince ülkemize bakış açınız rahatsız etti beni. iyi akşamlar.

birde agladimi üzülmüyor gibi geldi bana
Bir hafta kalman beni ilgilendirmez bazı üyeler ona takılmış diye yorumu şimdi okudum. Arkadaşınızın bağırıp durması hiç hoş değil ama onu uyardım dediniz tamam dedim bir arkadaşın yapması gereken bir şey sonra da alıntıladığım yeri okudum. Yani iyilik peşindeyseniz bu yorumu niye yaptınız ki? Samimi gelmediniz bana...

çocuğuna bağırıp çağıran yoruldum laflarının arkasına saklanan ailelerin alınsa keşke çocuklar! benim çocuğum sen karışma ben terbiyesini vericem diye de böyle rahat psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayamasa aileler keşke!!

hala 9 aylık çocuğuna bağıran anneyi savunan bir anne karşımda.... ne diyim , yazık....

guzelim sen iyi misin? ben benden kotu mu bakiyor dedim??? benim cocugumdan daha iyi olabilir ama ben cocuguma bagirmiyorum. uzerine 4.5 aylik da hamileyim. yardim eden kimsem de yok ama bak tekrar soyluyorum BAGIRMIYORUM. ki zor yemek yiyen ve zor uyuyan bir bebegim var.
nereden tutarsan tut elinde kaliyor.
hem sen onceki yazida kimsenin anneligi sorgulanamaz demedin mi??? benimkini sorgular gordum seni...
cocugun var mi bilmiyorum. dilerim diledigin anda aramadan sahip olursun. annelik zaten fedakarlik demek babanesi cocuguma zayif diyecek diye bebegime bagirmam ben. kiymetlim benden ote benden ziyade... o nedenle bence daha fazla benimle atisma。anneyim SUKROLSUN ve hamileyim. yorgunluktan gece kafami koyar koymaz uyuyorum. ama icuncu kez soyluyorum birak kizima bagirmayi daha sesimi yukseltmedim. belki benim kizimdan cok daha iyi bakiliyordur ama dorduncu kez soyluyorum ben bagirmiyorum. yalnizim yardimcim yok daha biraz once kizim koca surahi ayrani haliya doktu ben temizledim o guldu ama ben yine de bagirmadim bak bu da bes oldu.
islamda peygamberimiz bile uyatiyorken cocuga bagirmanin hic bir bahanesi OLAMAZ.

en sinir oldugum seylerden biri de bu. bunun yaninda ben senden daha iyi anneyim ya da anneydim mantigi. neys buvkonu uzar gider. bir cocuk 15 yasina d gelse bagirarak bir yere varamazsin. bunu cevremden cok iyi anliyorum.
gelecekte birgun o cocuk sana bagirdiginda nerede hata yaptim diye arar durursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…