Arkadaşımın bebege bağırması

Bebeğe bağırılmasını savunacak mizaçta bir insan değilim ancak...
Maalesef 2-3 kere yaptım, hala vicdan azabını yaşarım.
Kendimden örnek vermem gerekirse, gerçekten çok ama çok zor bir bebeğim var.
Her şeyimiz bir savaş, yememiz, uykumuz, giyinmemiz, banyomuz.
Uyanık olduğu her sürede cebelleşiyoruz biz.
Gören herkes sabır diliyor zaten, içlerinden değil direkt yüzüme 'ahh vahh' çekiyorlar.
Ve evet, ben de insanım.
Anneliğim 3-5 saat değil, günün 24 saati ve ömrüm yettiği kadar.
Ama gerçekten ve gerçekten aklınızı oynatma eşiğine geldiğiniz oluyor, tam bir bebeğe bağırma olarak değil yüksek sesle offlama puflama, bıktım artık istemiyorum çığlıkları yükseliyor, yastıkları yumruklamaya başlıyorsunuz sinirden.
Ağlama krizi nöbetleri, hayatla bağ koparmaya kadar gidiyor bazen.
Uykusuzluk, açlık, sosyal hayat sıfırlanması vs gibi etkenler de eklenince, insan olduğunuzu unutup bir robot gibi hareket ediyorsunuz.
Eğer bebeğim olmadan önce okusaydım bu konuyu, kadına beddua bile edebilirdim ama yaşayınca işler değişiyormuş.
Ha, haklı mıyım asla!
Önce bebeğim, sonra Allah affetsin beni.
O arkadaşınıza en güzel yardımı; yanında olup içini dökmesini sağlayarak ve yeni çözümler göstererek yapabilirsiniz.

Buradan mı devam edeceksin şimdide?? hırsını alamadın sanırım??
Evet ben bağırılmadan büyüdüm açık ve net söylüyorum , şimdi sen ailenden psikolojik şiddet gördün diye bağırarak büyütüldün diye herkes bunu yaşamış olmak zorunda mı??

9 aylık bebeği bağırarak büyüten bir anne psikolojik açıdan sağlıklı değildir ve psikolojisi bozuktur net!..

Kendinde açıklamışsın belki sorumluluk ağır geliyor belki başka sorunları var diye kendinde kabullenmişsin aslında sorunlu bir anne olduğunu ama muhalefete bağlamışsın yine kendini....

Değişik bi dünyan var belli, herkesi de bu şekilde genelleme yapamazsın...

1 hafta kaldığınız için düzeni bozulduğundan sizden rahatsız olmuş, size tepki veremediği için de sinirini bebeğinden çıkarmış olabilir. 1 hafta küçük bebeği olan bir annede kalmak için uzun bir süre, üzgünüm.

9 haftalık algılayıp kadını Loğusa sendromu diye yaftalım .
Bir psikologla görüşmesini sağlayın

benim takıldığım nokta da şu oldu siz neden 1 hafta kadının evinde kaldınız ki? belki de sizin 1 hafta kalmanızdan rahatsız oldu sinirlendi tahammülü kalmadı. bağırmasını haklı çıkarmaz bu durum tabi ama ben çocuğumla falan uğraşırken bi de 1 hafta kimseyi ağırlayamazdım valla.

yardımcı oldunuz mu bari en azından? oturmadınız sürekli değil mi? bebekli kadında kalıyorsanız yükünü hafifletmeniz gerekir yani.

Benim abimin eside uc bucuk yasindaki yigenime bagiriyor.. halbuki cok akilli bir cocuk.. simariyormus cocuk guya, hic ilgisi yok.. bizimleyken gayet uysal, akilli, konuskan.. yavrucaz.. neden bagirdigini bilmiyorum, sonra oturup agliyor abimin esi.. 9 aylik cocuga neden bagiriyor ilginc gercekten.. uzuldum bebege..

Bebek bakımına odaklanma ve bakımı üstlenmek konusunda zorluk yaşıyor olabilir, çok normal. Birde yaşadığı özel sıkıntıları da varsa artık zorlanıyor olabilir. Bununla alakalı gerçektej kendisini bu kadar düşünüyorsanız, uygun dille konuşup destek almasını sağlayın. Bebeğe bağırıyorsun destek al değil elbette, biraz bunalmışsın, açılmaya ihtiyacın var diyerek. Zira bebeği katarsanız, ters teper. Bebeğim gelişimine de katkınız olmuş olur...

Hahahahah anne yemek yemeyen çocuğuna sesini yükseltti diye psikolojik şiddet uygular oldu şimdi de

Abartmayın allah aşkına tamam kimse çocuğuna bağırmasın ama yok ruh hastası yok psikolojik şiddet falan yahu bahsettiğimiz şey bir ANNE. Zaten hayatı yeterince zor kadını bi de tımarhanelik etmeyin.

Ya sen anneliği türk erkeğinin kocalığı ile karıştırdın heralde :) bugün bağıran ilerde döver falan.. bi de tüp bebek olunca ne oluyor, daha mı bi evlat oluyor? Biz sakınmıyoruz di mi yavrumuzu ne de olsa bizimkisi doğal yollu bebek.. tövbe tövbe..

Arkadaşlar bi konuya açıklık getireyim fitil ettiniz beni. Bağırsın çağırsın dövsün etsin demiyorum. Bebek bu ya. İnsan gibi davransın bebeğine bu konuda hemfikiriz evet, konuyu dağıtmayalım.

Buradan atıp tutmak kolay. Hangi biriniz sokakta komşuda bi bebeğe yapılan yanlış için anne babayı uyardınız? Yanınızdaki kadın oğlunun ensesine şaplağı indirince "aaa aman efendim psikolojik gelişimini olumsuz etkiler rica ederim yapmayınız" diyebileniniz var mı?

Oldu olacak sosyal hizmetleri arayın konu sahibi kadının evladını elinden alsınlar :)) var mı böyle bi dünya? Kadını canavar anne ilan edişinize inanamadım ben.

aman be ne yaparsaniz yapin. ben benim ki daha mi Evlat dedim.oradas sormusum acaba ben mi cok hassasim diye.
ben uyariyorum parkta orada burada gordugumde uyariyorum. yapmayin melek daha o diyorum. sen uyarmiyorsan o senin vicdanina kalmis. anne olmadan once de uyarirdim simdi de uyariyorum daha sonra da uyaricam. dolmusta tartistigimi bile biliyorum ben.
ne yaparsaniz yapin evlatlarinizla. yazik ki bu dusunce icinde buyuyecekler. bagirsan da bagirmasan da bu zihniyetin oldugu bi ebeveyn ile buyuyecek sen yapmasan da o vicdan icinde o mantelite icind buyuyecek. tv izlerken izledigin bir habere yaptigin boyle sacm bir yorumu duyarak buyuyecek ve ne yazik ki en yakin ornek sen olacagin icin seni ornek alacak dusunceni yazik cok yazik....
valla kucukken bagiran buyuyunce dover tokat atar. gordum biliyorum. once poposuna kucuk saplak sonra yuzune. 9 aylik arkadasim bebe 9 aylik. idrak edebiliyor musun????
siz devam edin bu sekilde savunmaya. ne kadar siddet yanlisi ne kadarr vicdansiz varsa burada toplanmis ya. herkes de aman anneyi anlayin aman soyle yapin boyle yapin. dun gece 2 de yattim sabah 7 de kalktim gece belki 3 belki 5 defa kalktim yorgunluktan oluyorum ama yine de evladima bagirmayacagim. ben bunu omrum boyunca yapmiycam. siz yapin. benim kiymetlim. Rabbimin emaneti bana. sen nasil dusunursen nasil davranirsan davran. daha da bana cevap yazilmasin. sikildim Sizlerin bu sekilde mantiksiz ve manasiz seyi savunmanizdan.
tavsiye duzgun oku. okuyamiyorsan kendini gelistir. sacma cumleleri cimbizlayip oyle mi boyle mi diye sorma.
eger baguran kadini tanisaydim once uyarir ise yaramazsa sonra da 183u arardim oldu mu???
sizin mantiginiza da sizlere de aydinlik diliyorum. dah fazla da mantiksiz savunmanizla beni mesgul etmeyin....

Yazdıklarını okumadım canım. Sana rabbinin emaneti gözünün bebeğiyle sağlıklı, mutlu, huzurlu upuzun bi ömür dilerim. Hoşçakal:)

ya kızım sen kendini ne sanıyosun be herkesin iatediği konuyu okuyup yorum yapma hakkı var ve bende kendimce yorum yapıyorum kendini bi halt sanma. Bana bağırılmasını ben psikolojik şiddet falan olarak görmüyorum yeri geliyo kadınlar artık dayanmıyo. Sen kendini ne diye mükemmel zannedip herkesi yargılama,kötüleme hakkı buluyosun acaba bide yorumlarımı üstüne alınma sana yorum yapmıyorum konu sahibine yapıyorum egoya bak. Gören de çocuğun kafasını duvarlara vuruyor,üstünde sigara söndürüyo zanneder. Sen öyle büyümemişsin zatenbelli. O yüzden insanları anlamadan yorum yapıp duruyosun

belliki cevresi surekli kadini elestiriyor anneligi hakkinda bu cocuk zayif iyi yedirmiyorsunuz bence sunu yap bunu yap ben olsam oyle degil boyle yapardim okadar cocuk buyuttum hic bir bisey girmedum v.s v.s toplumda bir cok annenin maruz kaldigi durumlar kocadanda destek yoksa oda ustune ustluk annesin yapacan tabi diyorsaa tamam kadin kendini sorgulamaya ben nasil anneyim demeye kenduni yetersiz bulmaya basliyor bu noktodada cocuga patliyor sen yersen bana laf etmezler mantigiyla tabiki dogru degil ama o an idrak edemiyor eminim daha sonra cok uzulup aglayip bebegini opuyordur hic bisey bebege bagirma hakki vermez o ayri arkadasinizi uyarmak yerine onun iyi bir anne oldugunu cevresindekilere aldiris etmemesini onun yasadigi sorunlarin butun annelerin yasadigini onu elestirenlere kizip cocugunu degistirmeye calismak yerine cocuguna sarilip opmesini onun kendine ozel bir cocuk oldugunu soyleyin tipki butun cocuklar ve bebekler gibi bence arkadasinizin bunlari duymaya ihtiyaci var elestirilmeye ve kotu bir annesin insan bebegine bagirirmi denmesine degil degil mutlu anne mutlu cocuk demektir

bazen annelik zorlayabiliyor insanı, ama bağırmak çok yanlış tabi. bazı insanlarda öfke kontrolü vardır. benim eşimde de var. nadir de olsa 4 yaşındaki oğluma bağırdığı zamanlar oluyor, ki canından çok sever oğlunu. bağırdığı zaman içim acıyor ve bu yüzden eşimle boşanmayı düşündüğüm bile oldu.
öfke kontrolü için tedavi şart. benim eşim tedaviyi kabul edecek bir adam değil, e siz arkadaşına git tedavi ol diyemeyeceğinize göre yapacak bir şey yok maalesef. eğer sevgi dolu bir anneyse çocuk annesine bu haliyle alışacak, kabul edecek.

Yazdıklarını okumadım canım. Sana rabbinin emaneti gözünün bebeğiyle sağlıklı, mutlu, huzurlu upuzun bi ömür dilerim. Hoşçakal:)
evet gercekten okumamissin son paragraftaki emanete kadar gelmissin. komiksin sana da mutluluklar. dilerim evladin vicdanli yetisir

Bebeğe bagirmanin hiçbir mantıklı açıklaması yok evet. Hiçbir gerekçesi de yok. Bagirmamali.

16 aylık bir oğlum var. Hayatımda gördüğüm en zor bebek. Aşırı hareketli. Uykuya geçişte inanılmaz zorlanıyor. Saatlerce uğraşıyorum. Yemek yerken dahi hareket etmek istediğinden, beslenmesi işkence benim için. Bez değişimi korku filmi gibi. Saçını taramak mümkün değil.

Tırnak kesme banyo yapma kısımlarına deginmiyorum bile.

Aylardır yalnizim. Yardım eden bir kişi bile yok yanımda. Tek başıma buyutuyorum. Bazen günlerce evden cikamadigim oluyor. Bazen bütün gün tuvalete gitmek mümkün olmuyor. 16 aydır uyuyamıyorum. Eşimle sorunlarım var. Bir buçuk sene içinde çok sevdiğim dört yakinimin ağır hastalığı olduğunu öğrendim. Elimden geldiğince böyle zor bir bebekle onların da yanında olmaya çalışıyorum.

Evladıma birkaç kez bağırdım. Yaşadığım hiçbir şeyi Allah kimseye yasatmasin. Bagirmam, bilinçli bir bağırma değildi. Kontrol edebilseydim zaten ederdim. Ben robot değilim. Kaldirabilecegimden çok daha ağır yükler var sırtımda.

Ruh sağlığı da tıpkı vücudumuzun diğer organlarında bozulmalar olduğu gibi bozulabilir. Böbrek taşı oluşurken "merhaba sana ağrı vereceğim sidiklerin kanlanacak haberin olsun" diye önceden haber vermiyor. Keşke verse. Yahut grip olmadan önce "merhaba dostum ben sümük. Hastalığın sonucu olarak burun deliklerinden akacagim haberin olsun" demiyor. Sağlık bozulunca reaksiyon gelişiyor. Habersiz, kontrolsüz.

Ruh sağlığı da öyle aniden bozulmuyor. Bir süreç bu. Reaksiyonlar aniden gelişebiliyor ama. Kontrol edilemiyor bazen. Ben kötü bir anne değilim. Kontrolum dışında bir reaksiyon gösterdim. Şayet önlem almaz çocuğuma bağırmaya devam eder hatta bunu bir eğitim biçimi olarak kullanirsam kötü bir anne olurum.

Ancak kontrolum disinda gelişmiş birkaç ses yukseltme halim oldu diye muhteşem mom lar beni linç edecekse hepsini paralarım. Hatta çimdik saldırısıyla en anne yerlerini yipratirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…