arkadasimin davranisi

Benim takıldığım 1+1 eve 4 kişi nasıl sığıyor

2 yaşında çocuğu olan anne kendi evini temizledi bitirdi sıra başkalarının bayram temizliğini yapmaya geldi. Pes! Nezaketen yardım teklif etmiş olsanız bile bir daha kimseye böyle birşey demeyin insanlar utanmıyor bakın gördünüz. 2 yaşında çocuklu kadından yardım beklenmez, kendisine yardım edilir. O yaşta çocuğumla alt tarafı çamaşır asıcam diye hassas yerlerimden alevler çıkıyor benim, insanlar ne düşüncesiz olmuş.

Ay daha neler. Bizim milletin yetiştirilme tarzından olsa gerek ağzımıza yapışmış böyle cümleler kurmak, nezaketen de olsa söylüyoruz çoğunlukla ama karşı tarafta bilir hani bunun anlamını.
Resmen bayram temizliğini kitlemiş size. Siz sormadınız mı ağustostaki sünnetin temizliğini neden hazirandan yapıyoruz hayırdır diye?
2.5 yaşında canavar gibi bir kızım var, kendi dolabımın içini silsem yarabbi şükür derim. Bir de eşim özel olarak beni uzağa arabayla götürecek başkasının evinde dolap sileceğim.
Açık açık söyleyin, bahaneye gerek yok. Yüzsüzlük resmen

neden arkadaşsınız bu durumu sorgulayın derim

İyi görünecegim diye her şeye ben yaparim, ben yardim ederim diye kendini ortaya atanlara iyi oluyor aslinda.
Yerleri silmek 1+1 evde iş bile değil ki niye sizi cagirsin cocuk bile yapar zaten. Gelmişken sağlam iş vereyim demiş demek ki.

Acik acik o kadar agir temizliğe giremeyeceğinizi soyleyin.
Ben kendi minicik evimi eşimle temizlerken sıkılıyorum millet başkalarina teklif ediyor.

Arkadaşınız yüzsüzün teki bu çok ayrı mesele. Ama kadınlarkulübünü okumak benim çevremdeki insanlara karşı olan güven duygumu çok zedeliyor. Acaba yüzüme güldü de arkamdan mı saydırıyor diye düşünüyorum. Kadının tavrından rahatsızsınız. Haklısınız da. Muallakta kalacak bir nokta bile yok. Yüzüne neden gülüyorsunuz? Gerçek hayatta da çevremde birbirinin arkasından konuşuyor insanlar ama ben hiçbir yakın arkadaşımın başka yakın arkadaşları hakkında ( aynı ortamda olalım olmayalım) bu şekilde bir tavır izlediğini görmedim. Daha uzak olduklarımızı yapıyoruz. Ama siz bu kadınla evini temizleyecek kadar yakınsınız teklif edildiğine göre. Keşke eskisi gibi daha şeffaf olsa ilişkiler. Tavsiyeme gelecek olursak bence kadına ben ağustosta mevlüt için kaba temizliğe yardım ederim dedim. Bu kadar derin temizliği hem de haziranda kusura bakma yapamam kendi evime çocuklarıma zor yetiyorum diyerek açıklamanız.

Eşime söyledim, temizliğe yardıma gideceğim götürür müsün dedim ama o "ben sana kıyamam kimsenin evinde temizlik yapamazsın" dedi getirmedi siz kızınıza yaparsınız artık diyin

Annem ve kv dem dahil hic kimseye demiyorum temizlige falan yardim ederim diye. Çünkü yeri geliyor kendi evime temizlikci abla geliyor yarım gün temizliyor gidiyor cam mutfak dolabi falan. Zaten temiz bir insanimda ağır islerim olmuyor. Annem ve kv demede diyorum anne ben veririm abla gelsin temizlesin. Kv dem icinde aynisini diyorum benden ev işi beklemesinler diye. Hastalik vs sknti olur arkadas eş dost o anlik yapilir temizlik yemek vs ama durup dururkende kimsenin evini temizleyemem herkes yapsin temizligini kendi ailemede maddi destek olurum tutsunlar birini yaptirsinlar. Sizde öyle yapin küçük çocuklarınız var arkadasiniz yapsin temizligini genc kızı varmis

Yani adettendir, sorulur bir ihtiyacın var mı diye. Karşı taraf da genelde sağolasın canım çok şükür yok der ve bu muhabbet biter.

Yani arkadaşınız bariz iyi niyetinizi kullanmaya çalışıyor, nemalanmak gibi niyeti. Yok yok boşverin siz mevlüde falan gidin elbette ama araya mutlaka bol bir mesafe koyun.

bayramdan sonra 10 gun falan koye gidecegim diyecegim :) kuserse kussun umrumda degil uslup sekli itti beni abartti o ne zaman ararsa biz koye gidiyoruz ya tuhhh diyecegim 10 gun falan kalcaz diyecegim terbiyesize

16 yaşında kızı olan arkadaşıma benim iki küçük cocugum varken temizlik teklif etmezdim. Birlikte ana kız çokta güzel temizlik yaparlar üstelik ev 1+1.

Sozunuzden donemezseniz ben ancak cam kapı silebirim evimdeki dolaplari bile silemiyorum çocuklarım durmaz deyin geçin. Bir sürü de iş kilitlemis daha şimdiden.

Siz de lüzumsuz bir teklifte bulunmussunuz kusura bakmayın da 1+1 evi 16 yaşındaki kızıyla beraber birkaç saatte bitirirler siz neden iki tane küçük cocugunuz varken temizlige yardım edeyim diyorsunuz? Kullandirmayin kendinizi yorumları okumadım ama umarım bu kadının size yaptığı gündelikçi muamelesinden sonra o evi temizlememissinizdir.

yok gitmedim hayir bide 1 2 saate bitermi dolaplar tek tek cikartilip yerlestirelecek dedi kendin yap ozaman napiverem sinir oldugum icin konu actimda. kimseye iyi davranmican ama iste herkeste boyle degilki arkadasim bana dese ben saol valla biz hallederiz dee kapatirim konuyu

3 yillik arkadas o bu kadar samimiyet olusturmussa bende oha derdim .

konumla ilgilenen arkadaslar... ben cocuklarla zor oluyo ta oraya da gelemiyorum sicak vs dedim. bana esimle gelip seni aliriz biz dedi:))) senin ev ne kadarki zaten dedim laf arasinda kucil ev yaparsin dedim resmen benim dediklerimi aldirmadan gel sen iste camlari falan silersin diyo gercekten sok oldum ben uygun dille resmen gelmek istemiyorum demis olmusum degilmi... ararsa bahane uydurcam evde degiliz falan diyecegim

Kusura bakma rahatsızım, kendi evimi bile temizleyemiyorum, zahmet edip gelmeyin de. Bundan dolayı kırılıp küserse de hiç durmasın, sizi temizlikçi yerine koyuyor resmen.

Alınganlık yapmıyorsunuz. Düğün yapacak maddi durumu varmış. Yardımcı bir kadın bulsun. Böyle insanlara pişkin olmak gerekiyor. Bunları düşünüp strese girmeyin dediğin tür temizliği yapamam kusura bakma deyin.

Açık açık söylemek niye bu kadar zor geliyor? Açık konuşacaksınız diye kırıcı olacak diye bir şey de yok. Nazik bir dille "kendimi iyi hissetmiyorum bu aralar, yardımcı olamıycam" deseniz hem karşı taraf işine bakar hem de siz bu konuyu dert etmekten kurtulursunuz. Hala net konuşmuyorsunuz. Gitmek istiyor gibi konuşup davranırsanız insanlar da çözüm sunar size gitmeniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…