Arkadaşımın düğünü

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
herkese selam,

Ağustosta arkadaşımın düğünü var ve bu tarihte bebeğim üç aylık olmuş olacak. Sadece anne sütü ile besleniyor mama yok. Arkadaşımın düğününde bir iki kadeh bir şey içmek için heveslendim. Bu nedenle aynı gün önceden sağdığım sütleri dondurmadan iki ayrı biberona koyup yanıma alsam sizce mantıklı mı? Bebeğim 2-3 saat aralıkla emiyor. Doktorumuz bir iki kadehten bir şey olmaz ama için rahat edecekse 2 saat geçsin en azından dedi. Ne anne sütünün bozulup bebeğimi rahatsız etmesini istiyorum ne de riske atıp bebeğimi alkol aldıktan sonra emzirmek istiyorum. Çare bulamazsam oturup meyve suyu içeceğim tabi ama eskisi gibi bir düğüne gidip eğleneceğim diye çok heveslenmiştim. Şu an araştırıyorum anne sütü dışarda 3-4 saat dayanır diyor. Moralim bozuldu, ondan konuyu buraya açtım.

sagdıgınız sutu yanınıza alsanız olur da
alkol aldıkdan sonra bı sure sutunuzu sagıp dokeceksınız heralde

burda bı uye arkadas var cocugunu emzırmesıne ragmen sarap ıcmeye gıderdı esıyle
derdım ben kahve bıle ıcmıyorum dıkkat edıyorum
aman kan yapar sarap ıyıdır cocuga yarar derdı sasırtıcı sekılde !

sızın endıselenmenıze bebegınızı dusunmenıze sevındım

Yok süt sağıp dökmekle geçmezmiş alkol, bir müddet bekledikten sonra vücuttan atılırmış. Zaman geçmesi gerekiyor yani.

Mantikli. Tabii sagdiginiz sutler bebegin kac icimine yetiyor onu hesaplamaniz lazim. Dolapta 24 saate kadar sorun olmaz. Hem o gun hem de 1 gun onceden sagarsaniz daha rahat edersiniz. Ama disarda 3 4 saat kadar korunabiliyor sanirim. Hani o yuzden dugun bitiminde hazir bir sut daha olmasi lazim evde dolapta.

Eğlenmek illâ alkolle olan birşey değil.içmeden de keyif alabilirsiniz
Bu kadar kafaya takmaya değmez, büyüttüğünüzü düşünüyorum.önceliğiniz bebeğiniz olsun.

Nasıl eğleneceğim hakkında tavsiyeye ihtiyacım yok, anne sütü muhafazası ile ilgili bilginiz varsa paylaşmanız kafi.

Yok süt sağıp dökmekle geçmezmiş alkol, bir müddet bekledikten sonra vücuttan atılırmış. Zaman geçmesi gerekiyor yani.
ne kadar surede gecıyor acaba...
ben olsam bu durumda alkol almayı dusunmezdım heralde rıske gırmeye degmez cunku
bı damla bıle olsa anne sutu ıcsın dıye delırıyordum da :)

ama sagdıgınız sut iş gorur

O zaman o gün sağdığımı çıkarken sağıp dolaba koymadan yanıma alacağım, bir gün önceden sağdığımı dolaba koyup gece gelince vereceğim. Doğru mu anlamışım?

O zaman o gün sağdığımı çıkarken sağıp dolaba koymadan yanıma alacağım, bir gün önceden sağdığımı dolaba koyup gece gelince vereceğim. Doğru mu anlamışım?
hava sıcak oldugu ıcın bozulmaması adına termosa koymanızı tavsıye ederım
ben olsam buzdolabına koyardım dısarı cıkarken de termosa koyardım beslenme saatıne yarım saat kalada bıberona cıkarır oda ısısına gelmıs olacagından verırdım

sutumu sagdıgımda boyle yapıyordum

Nasıl eğleneceğim hakkında tavsiyeye ihtiyacım yok, anne sütü muhafazası ile ilgili bilginiz varsa paylaşmanız kafi.
Dert yazmışsınız siz de,ben de derdinize farklı bir bakış açısı getirdim, illâ sizin beklediğinİz doğrultuda cevap vermek zorunda değilim.
Her neyse ben de yazmam, sorununuza çözüm bulmanız dileği ile

ne kadar surede gecıyor acaba...
ben olsam bu durumda alkol almayı dusunmezdım heralde rıske gırmeye degmez cunku
bı damla bıle olsa anne sutu ıcsın dıye delırıyordum da :)

ama sagdıgınız sut iş gorur

Bu sıcakta bozulacaksa gerçekten değmez. 2-3 saatte geçer, 1 kadeh şarap içsen bebeğin alacağı alkol miktarı en fazla 0.00'lı bir şeyler dedi doktor yani çok az. Ben yine de karaciğerini düşünüyorum yazık daha gelişmemiş. Üff :) bu arada şarap örneğinize ben de bir örnek vereyim benim de bir arkadaşım gün aşırı kırmızı biralardan içerdi süt yapıyor diye :)

Evet o da olur ama bence tersini yapin çünkü eski sütü daha hizli bitirmis olursunuz. Yeni sut de taze kalmis olur. Sagabildiginiz kadar sagin, çünkü sütle aslinda alkolun ne kadar gectigi tam bilinmiyor. Olabildigince gec emzirirsiniz. Buzlukta 2 3 ay kadar saklanabiliyor zaten. Ihtiyaç fazlasi olursa buzluga atarsiniz.

Ama dolaba koyduğumu yanıma alırsam çözüldükten sonra en fazla bir saat ömrü oluyormuş. Biz anca bir saatte gideriz düğüne.

Son düzenleme:
Bebişi düğüne götürmeseniz? Ağustos ayında hava çok sıcak olur, süt bozulabilir. Veya en azından termosta götürebilirsiniz. Gerçi süt ılık olmadan bebeğiniz içmeyebilir. Bence en güzeli bebişi güvendiğiniz birine bırakmak. Seslerden rahatsız olabilir, insanların ilgisinden bunalabilir. Bebiş evdeyken siz de daha rahat eğlenebilirsiniz.

Ama dolaba koyduğumu yanıma alırsam çözüldükte sonra en fazla bir saat ömrü oluyormuş. Biz anca bir saatte gideriz düğüne.

Haklisiniz. Onu düşünmedim, eski sut dolapta yasamaya devam etsin o zaman. Ama N nscckts in dedigi gibi termos isi de cok mantikli. Garanti olur bozulmama konusunda.

Aslında en mantıklısı öyle ama en fazla bir saat duruyor babaannesinde falan. O da zorla. Başkasının kucağında bile ağlıyor ayrılamıyoruz :) daha önce iki düğüne gittik sorun çıkarmadı yazık uslu uslu oturdu Maşallah.
Direkt sağıp mı termosa koymalıyım yoksa soğuk olarak koymamı mı söylüyorsunuz?

sagdıgınız sutu agzı kapalı bı sekılde dolabın orta katına (sabıt sogukluk) koyun bu sekılde buzdolabında 2 gun kalabılır
dısarı cıkacagınız zaman dolaptakı soguk sutu termosa koyun
bebıse vermeden yarım saat once bıberona koymanız yeterlı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…