Arkadaşımın düğününe gidemeyeceğim ne demeliyim

yamukyumuk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2016
5
0
1
35
İyi günler arkadaşlar
Henüz atanamadım. Gelirim yok. Bu ay kurbandan dolayı ailem sıkışık.
Şehir dışındaki arkadaşımın kınası var. Aynı evde kalmıştık okurken.
Yol parasını borçla halledebilirim ama elim boş olacak bu sefer de.
Çok moralim bozuk.. Ne yapmalıyım ne demeliyim

Dürüst olun, neticede geliriniz yokmuş.

Eski ev arkadaşınızmış, ailenizin maddi durumunu az çok biliyordur.

Kaldı ki hakikaten samimi bir ilişkiniz varsa önemli olan orada bulunmanızdır.

Benim düğünüm için 24 saat yoldan gelen bir arkadaşım vardı, bırakın hediye beklemeyi, dönüş biletini ben aldım. Yanımda olmasından büyük hediye yoktu.

Ha yok gitmeme kararınız kesin ise, aynı tarihte bir akrabanızın düğünü olduğunu söyleyip mutluluklar dileyin.

Hiç gitmemek mi gidip bir şey takmamak mı? Tabiki gidip bir şey takmamak. Ben arkadaşım o gün yanımda olsunda bir şey takmasın isterim. Ne olacakki bir çeyrek eksik olsa? Sonra ev hediyesi veya güzel bir babydoll falan alırsın.

Sizi gormesi yeterli bence hem boyle gunlerde insanlar mutluktan kim ne getirmis diye dusunmezler heralde ya. Yani ben evlenicek olsam sevdiğimle gozum görmez hediyeyi altini falan

dugun ne zaman, gunluk tanitim islerinde calissaniz en kotu 50-60 gecer elinize tam bilmiyorum ama oda size yeter.
Ya da acikca soyleyin gelmek istiyorum boyle boyle diye. Eger dugun onceden belliyse neden hazirliksizsiniz diye sormak istiyorum.

ben arkadaşımın nikahına gitmiştim aynı şekilde atanamaıştım ailemin durumu sıkışıktı arayıp geleceğim ama böyle böyle ailemin durumuda sıkışık sana hediye alamayacağım ama kusura bakmazsın demi canım yanında olmak istiyorum ama elimden bu kadarı geliyor demiştim sonra bebeği oldu bende atanmıştım bebk kıyafetleri yanında altın götürdüm dedimki şakayla düğünde bişey takamamıştım onun yerine de geldim eğer gerçekten samimi arkadaşınsa alınmaz ki arkadaşım bana gelmen yeter bişey getirirsen alınırım falan demişti bence açıkca durumu söyle eğer gidecek durumdaysan sonuçta seni anlayacaktır

Ben böle konularda kendimi hiç kasmam. Bide ev arkadaşınmış. Son paramıda yola veriyorum altın vs param olunca getiricem dersin biter gider. Türk filmi çevirmeye gerek yok bence.

Kimse kimsenin her şeyine yetişemez. İnsanız, olabilir. Güzel bir dille anlatıldığı sürece düğün,nikah,kına nedir ki? Önemli olan arkadaşlığınız.

Eğer bunu dert ediyorsanız anlatın. Güzelce izah edin. Sizi anlayacaktır. Arkadaşınızı sevdiğiniz belli. Yoksa dert edip başlık açmazdınız. İnşallah sorunsuz hallolur her şey:)

Son düzenleme:
Borca girmenin anlamı ne ki ? Sonuçta işiniz olacak durumunuz olacak alırsınız bi ev hediyesi ya da düğün hediyesi evine ziyarete gidersiniz. Yakın arkadaş değil misiniz onun size anlayışla yaklaşması gerekir. En yakin arkadaşım aynı sebebte dolayı düğünume gelemedi aramızda hiç sorun olmadı bu.. borca girmeyin zira bir geliriniz yok . Gerçekten yakın arkadaşsaniz zaten anlayışla karsilayacaktir.

Yakın arkadaşın varlığı önemlidir. Ne takip takmadigi değil. Onun için yola düşmek yeterince hediyedir

Yol parası yerine küçük bir hediye gönderme fikri bana da mantıklı geldi. Bir iki sene önce ben de aynı şekilde gidememiştim o zaman hediyeyi akıl da edememiştim. Hala içimde borcum olarak duruyor o. Düğünleri de kınaları da çok uzaktaydı ama onların. Artık çocuk olunca ya da bir vesileyle oraya gidersem telafi edeceğim. Siz benim gibi geç kalmayın.

Yol parasına çeyrek altın ya da gram altın alıp yollayın bence. Zengin insanlar değillerse insanın evlilik sürecinde paraya ihtiyacı olur sizin de küçük bir katkınız olur çifte.
Samimi arkadaşsanız durumu anlatın anlayışla karşılayacaktır.

Bulunduğunuz şehirden düğün için araç gidiyordur belki? Aynı durumdaydım hem düğün hediyesi hem yol parası beni sıkıştıracaktı arkadaşım ayarlamış erkek tarafının kaldırdığı otobüsle gittim ben de.
Yol parasıyla da altınımı almış oldum.
Arayıp konuşun arkadaşınızla. Hiç gitmemenizdense gidip takı takmamanız daha iyi.
Hiç oluru yoksa arayıp durumu anlatın anlayış gösterecektir.

Kınasına git bence de.Ama söyle hediye getiremiyorum sıkışığım de.Çalışmaya başlayınca hediyesini götürürsün.Benim için arkadaşım yakacağı altından daha değerlidir.

dugun ne zaman, gunluk tanitim islerinde calissaniz en kotu 50-60 gecer elinize tam bilmiyorum ama oda size yeter.
Ya da acikca soyleyin gelmek istiyorum boyle boyle diye. Eger dugun onceden belliyse neden hazirliksizsiniz diye sormak istiyorum.
Çok küçük bir yerde oturuyorum öyle işler yok burda düğün bi hafta sonra
Sınavım vardı ve ailem bu aralar hep sıkışıktı akrabaların düğünü kardeşimin ünisi vs. hiç para istemedim ailemden..

Acikca soyle konus arkadasinla sonra git yaninda ol bence. Sonra durumun duzelince alirsin hediyeni misafir olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…