Arkadaşımın Korkusu

Bu iş kişiye ve hatta doktora göre bile değişiyor. Ablam iki sezaryen oldu. İlkinde 15 günde zor toparladı, ikinci de ertesi gün kalkıp çocuğa bakmaya başladı. Hatta yemek yapmaya kalkıştı. Demek ki yapılan dikiş ya da dikişi yapan bile olayı değiştiriyor.

Bizim ülkemizde normal doğumun normal olmadığını düşünenlerdenim. Adamlar açılmayı beklemek yerine kesi atmayı tercih ediyorlar malesef. Şahsen ille de bir yerimde dikiş olacaksa Karnımda olmasını tercih ederim. Eski bir vajinismuslu ve normal doğumdan korkan biri olarak sezaryen düşünüyorum şahsen. Korktuğum ya da istemediğim bir şey için de kimsenin beni zorlama hakkı olduğunu düşünmüyorum. Anlaşılan oğlum da benim gibi düşünüyor, hâlâ doğum pozisyonu almadı :)

Bu iş kişiye ve hatta doktora göre bile değişiyor. Ablam iki sezaryen oldu. İlkinde 15 günde zor toparladı, ikinci de ertesi gün kalkıp çocuğa bakmaya başladı. Hatta yemek yapmaya kalkıştı. Demek ki yapılan dikiş ya da dikişi yapan bile olayı değiştiriyor.

Bizim ülkemizde normal doğumun normal olmadığını düşünenlerdenim. Adamlar açılmayı beklemek yerine kesi atmayı tercih ediyorlar malesef. Şahsen ille de bir yerimde dikiş olacaksa Karnımda olmasını tercih ederim. Eski bir vajinismuslu ve normal doğumdan korkan biri olarak sezaryen düşünüyorum şahsen. Korktuğum ya da istemediğim bir şey için de kimsenin beni zorlama hakkı olduğunu düşünmüyorum. Anlaşılan oğlum da benim gibi düşünüyor, hâlâ doğum pozisyonu almadı :)

Arkadaşın hamileliğin keyfini çıkarsın. Bebeğin doğum anı geldiğinde, doktor muayene edip ona göre uygun doğum yöntemiyle doğumu yaptıracaktır.

Arkadaşınızın doğum sancısı başladığında belkide açılması çok hızlı olacak, 1-2 saatte bebeğini kucağına alacak.

2 sezeryan doğum yapmış biri olarak, hemen ayaklanmama rağmen hala dikiş yerlerimde ara ara sancı batma oluyor. Sürekli sırt ağrısı çekiyorum.

En güzeli normal doğum en sağlıklısı ama ben sezeryan oldum mecburiyetten.İlk dogumumda genel anestezi oldum baya etkiledi narkoz beni korkudan 8 yıl çocuk yapmadım.2 çocugumda araştırdım epidural oldum çok memnun kaldım bebeğimin ilk sesini duymak kadar harika bir duygu yoktur dünyada.İyileşme süresi tam anlamıyla kalkmak felan 1 hafta ama epiduralden çıkınca 3. saate kendin kalkıp yürümeye başlatıyor doktor.

Sezaryen
Ilk cocugumda aynı gün ayaklandim uyusmayinca bi de genel yedim üstüne ama etkilemedi beni zaten çok yatmayi seven bi tip değilim.
Ama 2. Çocukta baş agrilarim berbattı.
10 15 sn lik görme kayıpları yasiyodum ve felç olucam diyodum kacarim yok tam 10 gün sürdü buna rağmen yine ilk gün ayaklandim.
Tek dezavantajı 6 aylik bi hamile gobegine sahibim hala ve umarım eritmeyi basarabilirim

Normal doğum yapmayı o kadar çok istedimki hep pilates yaptım ördek yürüyüşü bile yaptım o koca göbekle, pilates topunun üzerinde zıpladım açılma olsun diye 12 saat boyunca uğraştım sonra 12 saat suni sancı aldım ama olmadı, herşey yolunda giderse kesinlikle normal diyorum hem bebek hemde anne için en sağlıklısı

canim normal dogum bana gore daha iyi bebis icinde daha iyi sezeryan oldu mu bebis dogdugunu bilmezmis ve hemen enfeksiyon kapma hasta olabilirmis

İnşallah canım hayırlı doğumlar dilerim
Canım özelde parasıyla seçenler var bilmiyorum yapıyorlar galiba

Canım hayırlı doğumlar dilerim :)
Valla ben de arkadaşım da normalden korkuyoruz normalde de dikiş atılıyormuş o sancıyı canlı çekmektense uyutulmayı tercih ederiz diyoruz
Sana katılıyorum

Kızlar normal daha iyi elbette ama onda da dikiş oluyor üstelik kaç saat acı sancı sürecek belirsiz..insanın her yeri çatlar ıkınmaktan..
Sezeryanda tamam doğum sonrası belki dikişler acıyacak belki ayaga kalkamayacak ama en azından doğumanı o sancı hissetmeyecek üstelik dikişler estetik atılıyo artık incecik..
Sanırım arkadaşım da sezeryan olacak özel hastane yapıyormuş 1500tl

Bende iki kere sezaryen doğum yaptım. Bence çok harika idi. Hiç Bir şey hissetmeden bebeklerim hediye gibi uyandıktan sonra kucagima verildi. Akşamında ayakta idim. Çok konforlu bir hastanede iyi bir doktor ile sezaryen bile çok güzel.

Ben de senin gibi düşünüyorum canım

Kızlar kavga gürültüye gerek yok :)
Hani derler ya sezeryan olunca karnın kesildiği için kalkamıyosun günlerce yatıyosun dikişlerin acıyo filan doğru mu acaba
Karındaki kesiyi, oturup kalkarken yada yattığında doğrulmaya çalışırken hissediyorsun. Onun dışında acımıyor bile. Ama kesi olan bölgemin altı sinir iletimi azaldığı için uyuşuyor. Yıllar sürüyor bu durum. Ben sezeryan değilde miyom ameliyatı olmuştum. Toplamda bir bebek ağırlığında miyom çıkardılar bende. Portakal kadardı bir tanesi. Ben o uyuşukluk hissinden rahatsız oldum. Eğer her şey normalse normal doğum en güzeli. Ama korkuda bir engel ilşte.

Geçmiş olsun canım
Acımıyorsa sorun yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…