- 19 Mayıs 2016
- 968
- 863
- 53
- 40
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
canim normal dogum bana gore daha iyi bebis icinde daha iyi sezeryan oldu mu bebis dogdugunu bilmezmis ve hemen enfeksiyon kapma hasta olabilirmisKızlar en son kendim için konu açmıştım eşimle ilgili ama o konu günler sonra halloldu aileler araya girdi babam hatrına..şimdilik çok şükür bi sorun yok
Bu konuyu bi arkadaşım için açtım kendisi eski iş yerimden ama hala görüşürüz..kendisi hamile doğumuna 2 ay var ve doğumdan korkuyor :/
Ben de tecrübeli olan sizlere sormak istedim sezeryan mi daha iyi normal doğum mu??
Sezeryanda en azından doğum sancısı yok diye biliyorum hatta şimdilerde estetik dikişler oluyormuş ve doğum sonrası da öyle günlerce yatılmıyormuş doğru mu doğum yapan arkadaşlar yazarsa sevinirim
İnşallah canım hayırlı doğumlar dilerimBu iş isteğe göre oluyor muydu yahu ! Bende normal yollarla olsun diye kendimi zorluyorum. Ama benim oğlan doğum pozisyonunu almıyor. Mecburi sezeryan olucam. Bu mecburiyet bile beni üzüyor. İnsalalh ben de sezeryan oldum hemen ayağa kalktım diyen kişilerden olurum
Canım hayırlı doğumlar dilerim :)Bu iş kişiye ve hatta doktora göre bile değişiyor. Ablam iki sezaryen oldu. İlkinde 15 günde zor toparladı, ikinci de ertesi gün kalkıp çocuğa bakmaya başladı. Hatta yemek yapmaya kalkıştı. Demek ki yapılan dikiş ya da dikişi yapan bile olayı değiştiriyor.
Bizim ülkemizde normal doğumun normal olmadığını düşünenlerdenim. Adamlar açılmayı beklemek yerine kesi atmayı tercih ediyorlar malesef. Şahsen ille de bir yerimde dikiş olacaksa Karnımda olmasını tercih ederim. Eski bir vajinismuslu ve normal doğumdan korkan biri olarak sezaryen düşünüyorum şahsen. Korktuğum ya da istemediğim bir şey için de kimsenin beni zorlama hakkı olduğunu düşünmüyorum. Anlaşılan oğlum da benim gibi düşünüyor, hâlâ doğum pozisyonu almadı :)
Ben de senin gibi düşünüyorum canımBende iki kere sezaryen doğum yaptım. Bence çok harika idi. Hiç Bir şey hissetmeden bebeklerim hediye gibi uyandıktan sonra kucagima verildi. Akşamında ayakta idim. Çok konforlu bir hastanede iyi bir doktor ile sezaryen bile çok güzel.
Karındaki kesiyi, oturup kalkarken yada yattığında doğrulmaya çalışırken hissediyorsun. Onun dışında acımıyor bile. Ama kesi olan bölgemin altı sinir iletimi azaldığı için uyuşuyor. Yıllar sürüyor bu durum. Ben sezeryan değilde miyom ameliyatı olmuştum. Toplamda bir bebek ağırlığında miyom çıkardılar bende. Portakal kadardı bir tanesi. Ben o uyuşukluk hissinden rahatsız oldum. Eğer her şey normalse normal doğum en güzeli. Ama korkuda bir engel ilşte.Kızlar kavga gürültüye gerek yok :)
Hani derler ya sezeryan olunca karnın kesildiği için kalkamıyosun günlerce yatıyosun dikişlerin acıyo filan doğru mu acaba
Geçmiş olsun canımKarındaki kesiyi, oturup kalkarken yada yattığında doğrulmaya çalışırken hissediyorsun. Onun dışında acımıyor bile. Ama kesi olan bölgemin altı sinir iletimi azaldığı için uyuşuyor. Yıllar sürüyor bu durum. Ben sezeryan değilde miyom ameliyatı olmuştum. Toplamda bir bebek ağırlığında miyom çıkardılar bende. Portakal kadardı bir tanesi. Ben o uyuşukluk hissinden rahatsız oldum. Eğer her şey normalse normal doğum en güzeli. Ama korkuda bir engel ilşte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?