Arkadaşımın Korkusu

Kızlar ben hamile kalırsam normal doğuramam gibi geliyo çok korkuyorum ondan..yapamam yani sanırım sezeryan için konusurum doktorla
Sezeryan olduğun gün keşke normal dogursaydim deme de...
İkiside zor doğumun hiç bir şekli kolay değil.

Aksi bir durum olmadıkça normal normal normal der çekilirim. Adı üstünde. Doktorum bu arada.

Normal veya sezaryen fark etmez ikisi de zor ve acı verecek. Adı üstünde DOĞUM. Öyle kolay anne olunmuyor :) Arkadaşına söyle olayları akışına bıraksın, pozitif düşünsün. Doğum öncesi prenatal yoga, pilates vs faydasını görebilir. Doğum anını düşünmek yerine bebek bakımı çocuk yetiştirme kitapları okusun. Yok onlar da olmuyorsa roman okusun kafasını dağıtsın. Hamile kalmış bi kere o bebek nasıl olsa doğacak :)

2 sezeryan oldum.ikiside çok güzel geçti.ama ikinci si biraz ağrılı geçti ama öyle aşırı değil.

Ama normal doğumda an ve an o acısı sancısını çekmek..yürek ister sezeryanda en azından uyuyosun
Ben spinal oldum uyanıktım
Genel olunca uyuyorsun ama o uyanıp da ağrı kesicinin etkisi geçince görürüm ben :)
Hele bı ilk ayağa kalkış
Öksürük veya hıçkırık tuttumu dikis yerin patlicak sanıyorsun
Ben hapsurdum hapsurunca açıdan ağlayamadim bile çünkü dikiş yerin çok ağriyor aglayamiyorsun gulemiyorsun
Ne olursa olsun
Rahmin 7 kat kesiliyor
Neşter degiyor vücuda
Soğuk havalarda veya ayağını usutunce için ağrıyor
Ağır kaldır yorul için ağrıyor
Annem normal doğurmuş benden dinamik

Normal doğum her zaman daha iyi

Ki benim canım berktir 3 kez ameliyat oldum vücut alışık doğumdan 3 gün sonra çamaşır serdim 6 günlükken yer süpürdüm ona rağmen açıyor diyorum bak

Normal doğumu rahat yapabilmek için hamilelik platesi ve nefes egzersizi kursları var öneririm
Hem o sancı olmalı ki doğum başlasın sancı olmadan kasilmadan bebek dışarı çıkamaz ki

Normal doğum okadar zor olsa tarlada doğuran hastaneye yetişemeden yolda doğuranlar olmazdı havuza küvette girip doğuranlar var evde yıkanırken küvette doğumu başlayan doğuranlar var :)

Keşke bende normal dogurabilseydim sezeryan gerekmedikce önerilmez zevkine sezeryan olmamalı bence ...

Epidural doğum
Yani belden uyuşturma oluyor acıyı az hissediyorsun ama normal doguruyorsun doktoruna sorsun o arkadaşın

2 cocugum var, ilki normal dogum, ikincisi sezeryan... ikisinide yasamis biri olarak kesinlikle normal dogum diyorum..

Sezeryan zaten bir ameliyat, dogal sürec degil... suan sezeryan yerimi gördükce sinir oluyorum..

Ben sezeryandan sonra cok cok daha zor toparlandim.. ameliyathanede hatirliyorum kendi kendime 'ne kadar rahatmis sezeryan' demistim.. ama sonraki 2 hafta hayatimda görmedigim agrilar gördüm..

Normal doguma hem bedenen ve psikolojik olarak kendini hazirlarsa cok rahat bir dogum gecirir.. tabi hastane ve doktor da cok önemli...

Normal dogum dogal bir sürec ve yaradan vucudumuzu ona göre yaratmis..

Bide ben hep kendi kendime 'eskiden kadinlar 10 tane normal dogururmus, ben 1 taneyi mi doguramicam' derdim

Şans meselesi bu
Çok kolay normal doğurdum diyen de var,doğumum çok zordu parçalandım diyen de..
Sezeryanım çok kolaydı diyen de var,ölüm tehlikesi geçiren de(misal ben )

Valla 17saat sürmüş bi arkadaşın doğumu nasıl dayanmış bilmiyorum ama doğumdan çıkarken dudakları çatlamış dişleri ağrımış sıkmaktan

Bana kalsa ben de sezaryen isterim ilerde, içimden bir bebek başı çıkacağı fikri hiç de normal gelmiyor ama bu iş bizim tercihimizle değil bence.

Doktorun kararı bu. Ben de ilerde doktorum ne derse öyle yapmayı düşünüyorum şahsen. Vücudumuza göre karar veriliyor sonuçta.

Ayrıca doğum sancısı üzerinde çok durduğunuzu fark ettim, elbette ki zordur ama insanlık varolduğundan beri çekiliyor o sancı ve kadınlar tekrar hamile kalıyor ikinci üçüncüye.

Odaklanmadan doktora bırakmak lazım kısaca.

Bu iş isteğe göre oluyor muydu yahu ! Bende normal yollarla olsun diye kendimi zorluyorum. Ama benim oğlan doğum pozisyonunu almıyor. Mecburi sezeryan olucam. Bu mecburiyet bile beni üzüyor. İnsalalh ben de sezeryan oldum hemen ayağa kalktım diyen kişilerden olurum

Turkiyede secebiliyormusunuz?? Hollandada kesinlikle yasak. Can tehlikesi olmadigi surece normal dogum yaptiriyorlar. Bende hersey iyi olursa normal dogum yapmak isterim. Insallah hayirlisiyla kucagina alir bebegini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…