Arkadaşimin mesleği sebebiyle nişanlisinin ailesi eziyor.

Arkadaşının mesleği gayet iyi. Yol yakınken kurtulsun bence bu aileden. Sanki kendi ne bu kaynananın?

Beni kınamanız gerçeği değiştirmiyor. Ben polislik kavramına değil ülkemizdeki polisliğe laf ettim. Lütfen devekuşluğunu bırakalım

Etkilenmediyse bunu niye gelip kiza soylemis onu anlamadim? Bunu soylemebin annesiyle nisanlisinin arasini bozacagi acik. Bu kadar da dusuncesiz olmak zorunda miymis?

Polis mi? ? Polisin ailesi bankacıyı beğenmemiş. Ay hiç güleceğim yoktu.
Ha şunu da söyleyeyim doktor olsaydı da kimsenin haddine değil.

Polislik 2 yıllık yüksek okul okunarak alınan bir meslek bankacılık için ise işletme iktisat gibi lisans diploması gerekiyor. Kvalidenin mesleği neymiş en çok onu merak ettim. Hoş meslk ile üstünlük sağlanacağını düşünen bir kafa ne olsa boş.

Ben o kv yerinde olsam şu zamanda,her an kendinin dul, çocuklarının yetim kalma riski pahasına oğlumu eş seçtiği için ayrıca teşekkür ederim..

Hic bir meslegin birbirine ustunlugu yoktur. Varsa da nobeti olmayanlar olanlardan daha ustundur. Bankacilik bence polislikten daha iyi. "Gecesi gunduzu olmayan adami aliyorum daha cok sorgulamayin bak zararli cikarsiniz" desin arkadasiniz. Ben olsam kesin derdim

Bence arkadaşınız hatalı en baştan. Kendisi bankacıyken, önü açıkken, eğitimliyken bir polisle evlenmeyi düşünüyorsa bu cahillerle muhatap olmayı da kabul ediyor demektir.

Keşke kendine denk birini bulsaydı. Polis elbette bankacıya asla denk degil.

Diplomalar sadece meslek içindir insan olmak için önce ahlak gerekir bencede arkadaşınızın nişanlısı boş boğaz ki hemen yetistirmis kıza hiç boşuna ağlamasın bn olsam o aileye gelin olmayı bir kez daha düşünürdüm

arkadaşına söyle ezdirmesin kendini.
bankacılık gibi zor fakat güzel bir işi varkne böyle cahilce tavırlara boyun eğmesin.
peki aileler olaraka ralarında başka farklar var mı?
veya nişanlısıyla arasındaki uyum vs nasıl?

Hayır maaşı da 4 bin. Açıkcası o riske, çalışmaya hiç de önemli bir maaş degil. Bu kadar parayla geçinmek çok zor hatta.

Aile neci? Üst düzey yönetici, ceo, başhekim, ya da uluslararası başarıları olan bir mühendis mı:)

ben o kızın yerinde olsam ailesine bunu hissettirirdim, alaycı bakışlar atardım fln...çok kolaysa kendileri bankacı olsun. Durumlar ortada, okuyup atanabilen çok az...ki bu insanlar atamadım diye boş oturmamış, biri bankaya girmiş diğeri polis olmuş. Vay beee ne bilmiş bir milletmisiz, okuma etme zahmet çekme ama çatır çatır yorum yapıp kucumse. Küçük insanlar ya...uğraşmaya bile degmez

Ben bankacıyım iyi bir bankada çalışıyorum çok şükür.9 da başlar işim akşam 6 da biter çayım kahvem masama gelir.Yaklaşık 5000 TL'ye yakın da maaşım var.Ünvan aldıkça maaşlar artar.Çok yoğun günleri olsa da bazen lavaboya gitmeye vakti zor bulsak da çok şükür toplumda da saygınlığımız var.Beren hanım diye hitap eder insanlar.(Her gün bankaya kız istemeye gelirler oğlumla tanışır mısın yiğenim var sırf maaşlı kızlar diye)Hemşirelerin gece nöbetleri olur aile ilişkileri düzenli olmayabilir her zaman diyorum iyiki hemşire olmamışım.Hastane kokusu bile insanı hasta ediyor hastaneye girince ilaç kokusundan vs kendimi rahat hissedemiyorum.Arkadaşınızın annesi de bulmuş da bunuyor.Millet işsiz iş seçme lüksü yok kimsenin bu devirde.Helalinden kazanılan her mesleğe saygım var.Arkadaşınızın hakkında hayırlısı olsun.

Ben ilk okuduğumda ezen bankacı ezilen polis sandım. Polis mi eziyormuş? Bildiğin güldüm :)

Bir tarafta genellikle atanamayan ve başka bir mesleği olmayan insanların son kurtuluş olarak gördüğü bir meslek, bir tarafta üniversite mezunu dil bilen iktisat bilen ekonomiye yön veren bankacılık...

5 saygın meslek söyleyin dendiğinde ilk 5'te akla bile gelmeyen bir meslek polislik, kaynana başka bir gezegenden galiba. Onun kapısından giremeyeceği holdinglere, firmalara inceleme yapıp not vermeye gidiyoruz biz. O çakı gibi polis oğluyla övüne dursun :)

Benim anlamadığım o nasıl herif öyle her şeyi yetiştiriyor ? Kalsın içinde madem etkilenmediyse bunu söylemekteki amaç nedir anlamadım yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…