Arkadaşımın nasihati

Portakalli ordek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7.940
3.677
123
Küs oldugum bir kız arkadasım vardı.Özür diledi barıstık.Benım 1 yıla yakındır ılıskım var.Bana bugun dedı kı.Onun bır kız arkadası varmıs.Kız arkadasının iliskısıyle benım ılıskım aynı tarıhte baslamış.Kıza cocuk tektas alıp evlılık teklıf etmıs.Bu zamana kadar sevgılın sana gumus altın aldı mı tektas aldı mı dıyor.Almadı ama ben işsizken cıdden maddı anlamda yardımcı oldu.9 aydır tek kötü söz duymadım.Ailesiye henuz yenı tanıstım.Sevgılım araba aldı.3 yıl taksıdı kaldı.Bir yandan sevgılım esya alacak.Bende işe girecegım.Bende para bırıktırecegım.Bir yandan tekrar kpss falan deneyecegım.Sevgılımin aılesı uzaması ıyı deıl dıyorlar ama cocugun kredısı var.Benım kyk kredım var.Evlensekte 1400 e yakın ödememız olacak.Sevgılım en azından kredının yarısını ödeyelım dıyor.Ben 27 ye yenı gırdım.2 yıla en gec ıstemeye gelecek ınsallah.Neymıs benım baskı yapmam yuzuk ıstemem lazımmıs.Yuzuk sankı olunca cok mu cıddı oluyor.Ben emınım erkek arkadasımdanda.Kız arkadasım dıyor kı.Ilerde aldıgı esyaları baskasıyla kullanırmıs.Ben kendımı öldürürmüşüm.Arabayı kendıne almıs falan filan.Baskı yapsam nolcak sartlar uygun degıl.Kendısı sevgılısıne baskı yaptı cocuk ekım ayında ıstemeye gelecekmıs.Kızın maas kartına el koyacakmıs evlenınce.Kız bunları kabul edıyor gelmış bana nasıhat verıyor

Cahillik

Mutlu giden ilişkinizi hiç bozmayın. Yüzük vs de söz/nişan zamanı alınır. Daha öyle bir durumunuz yokmuş ki. Ayrıca, ayrılsanız mobilyaları kullanamayacağınızı söylemiş de yüzük olsa ve ayrılsanız onu da geri verirsiniz zaten.

Senin konularını bu şekilde özetleyeceğim artık:
Sevgilinin araba taksidi bitecek.
Sevgilin eşya alacak onu ödeyecek.
Sen bu sene umudunu kestiğin KPSS ye tekrar hazırlanacaksın.
Atanacaksın.
Kyk borcunuzu ödeyeceksiniz.
2yıl sonra seni istemeye gelecekler.
Evleneceksiniz.
Arkadaşınız o arabayı kendine aldı o eşyaları başkası kullanacak diye gaza getiriyoe siz de dertleniyorsunuz.

Evet arabayı kendine aldı.
Eşyaları da kendine aldı.
Eğer ilerde evlenirseniz bunları sizle paylaşmaktan zevk duyacaktır. Takılmayın. Borç varken hayat düzene girmemişken evlenmeyin millet naparsa yapsın.

Yanı evlılık teklıfı edecegım dıyor ama seneye falan eder en erken.söz yapmayı dusundum ama sözlü kalmakta ıstemıyorum.Şartlar uygun degıl yoksa tabıkı bende evlenmek ıstıyorum.Sonucta maddıyatta önemlı

Bana dıyorkı.Kadın baskı yaparmıs erkege evlılık ıcın.Baskı yap nıyetını anla dıyor.Ama cıdden ılıskımden memnunum ben

Bana dıyorkı.Kadın baskı yaparmıs erkege evlılık ıcın.Baskı yap nıyetını anla dıyor.Ama cıdden ılıskımden memnunum ben

Zihniyete bak ya. Evlenmek için baskı yapılan ilişkiden ne yarar gelir? Böyle düşünceye sahip birisiyle neden arkadaşsınız ki? Hayır yani ayrıca sizin ilişkinizi irdeleme,eleştirme hakkını nerden buluyo? Böyle kişilerle nasıl arjkadaşlığınıza devam ediyosunuz? Bende de vardı buna benzer bi cins. Sınırımı çizdim. Size de tavsiye ederim

O size akıl verdikçe, siz ona akıl verin. “Erkeğe baskı yapılmaz. Baskı yapılırsa kendini bir şey sanır, kendinde maaş kartına el koyma hakkını bile bulur” deyin. “Zorla aldırılan yüzükten hayır gelmez. O isteyip, beni ikna etmeli ki kıymetimi bilsin” deyin. O kim ki size bu kadar karışıyor? Ne zaman konu açsa, siz akıl verin. Bir süre sonra sıkılıp vazgeçer.

En son cevap atmadım.Sınırımı bozdu.3 yıl sevgılı kalmak cok mu yanı bunu anlamıyorum

Bunun ölçüsü, sınırı olmaz bence. Ne zaman istiyorsanız, ne zaman durumunuz uygunsa yola o zaman çıkılır. Yüzük al filan demek de çirkin. Ne bileyim illa benle evlen diye baskı yapamazdım kimseye. Siz de kendi kararınızı verebilecek yaştasınız. Hiç dert etmeyin.

arkadasinizla tekrar kusun barismamak uzere (çünkü fesat)

Bence guveniyorsan bosver kizi oyle baskiyla zorla beni al illayla olcak is mi evlilik.. ha evet biseylere boyun eger kole olursun zorlama yaparsan ..bi de adami yalana aldatmaya itersin zamani gelmeden emin olmadan evlenirsen. Evlenmek cok matah birsey degil bak cidden soyluyorum . Hersey bitmiyo bi son degil. Evliligi iyi guzel surdurmek onemli..ha arabayi kendine aliyo vs diyorsa sana diyecegim sey su arabasinin borcuna sakin ortak olma. Evet evli degilsin neden onun borcunu odeyesn. Sev guven ama kendini tamamiyle teslim de etme! Kimseye! Yani borc morc odeme ne olcagi belli olmaz ayrilirsn arabasini odedignle kalirsin neme lazim....
Bu arada ben seni eski konundan hatirlar gibiyim. Iliskim var dedigin kisi madde bagimlisiydi sanki yanlis mi hatirliyorum :/ evde de zor donemler geciriyordun sanki bi ara.. ?

Çok mantıklı :)

Senin hayatina hayranım...
Hiç mi normal insan yok cevrende..
Salla gitsin arkadaşını.
Baskı kursan eline birşey geçmez.. tektas takınca çok mu ciddi olacakmış..
Kendin nasıl istiosan öyle yasa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…