Arkadaşımın nişanı ve eşimin ailesi

duman85

......
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
7.829
155
173
Merhaba arkadaşlar, ben 1.5 yıllık evliyim. eşimin ailesiyle farklı şehirlerde yaşıyoruz,evlendiğimizden beri ilk defa bize kalmaya gelecekler..annesi babası 1 i evli diğeri bekar ablaları ve 2 çocuk...evli olan ablası 1 hafta kalıp gidecek malum çocukların okulları açılıyo,diğerleri bi süre kalacaklar bizde.

Herşey güzeldi seviniyordum geliyolar diye,ancaak onların gelmelerinin 2.haftasında çok yakın bi arkadaşım nişanlanıyo. O da farklı bi şehirde, c.tesi akşamı evde nişanı var gitmeyi çok istiyorum bu kız benim her gününmde yanımdaydı bende onun yanında olmak istiyorum, c.tesi öğlen yola çıkıp pazar sabah geri binip otobüse dönsem,o sürede eşimi ailesiyle tek bıraksam ayıp olurmu sizce??? eşim bişey olmaz gider gelirsin diyo, annem saçmalama ayıp bişey insanlar ne zamandır ilk defa geliyo diyo,hafta içi zaten çalışıyorum hafta sonunu onlarla geçirmen gerek diyo...annem haklı benimde içime sinmiyo ama gitmeyi çook istiyorum öyle böyle diil:) kafam çooook karışık lütfen bana bi akıl verin:44::44:

Bazen bize zor geleni yapmak zorunda kalırız. Yani demem o ki, gitmesen daha iyi olur...

walla ben yerinde olsaydim madem o kadar samimi dostun dedigin giibi gider gelirim ve bunu aileye guzel dille anlatirdim ..aranizdaki baga bagli tabi anlayisli olmalarida önemli.sonucta arkadasin kac kere nisanlanacak..

O şehre hep beraber gitseniz nasıl olur?

Nişan evde olacağı için,eşinin ailesinin nişana gitmesi uygun olmaz,çok kalabalık olursunuz çünkü...

Eşin onlarla dışarda yemek yerken,sende o esnada gitsen nişana,biraz durup gelirsin...Kimsenin gönlü kırılmamış olur,hem hevesini yaparsın hem arkadaşının hatrını alırsın,hemde eşinin ailesi kırılmaz..

Sonra hep birlikte dönersiniz evinize..Kolay gelsin:)

Bazen bize zor geleni yapmak zorunda kalırız. Yani demem o ki, gitmesen daha iyi olur...
bende daha iyi olur diye düşünüyorum ama nişana gidemediğim içinde çok üzülücem kendi içimde karar savaşı veriyorum resmen yaaaaaa

walla ben yerinde olsaydim madem o kadar samimi dostun dedigin giibi gider gelirim ve bunu aileye guzel dille anlatirdim ..aranizdaki baga bagli tabi anlayisli olmalarida önemli.sonucta arkadasin kac kere nisanlanacak..
eşimin ailesi çok anlayışlı çok iyi insanlar, annem de bu yüzden bu yaptıgımın onlara saygısızlık olacağını düşünüyo... bence saygısızlıkmı bilmiyorum sanmıyorum ,aslında anlayışlı olurlar ama bi yandan da sadece hafta sonum var onlarla ilgilenebileceğim, karar vermek çok zor...

hiç düşünmemiştim bunu :) ama çok uzak 4 saat sırf yemek yemek için de gitmeleri zulüm olur insanlara bu kış gününde,zaten küçük bi ilçesine gidicez nişan saati tüm dükkanlar kapalı olur... aslında bizde kalacak olan ablasıyla beraber gitsem diyorum ama o da gelmez pek inattır ooo:)

bence bu soruyu misafirlerine sor. .. en iyisi o olur. daha çok gelirler merak etme. eşini dinle işte ..

bence eşin doğru demiş nasılsa eşinin ailesi bi süre sizde kalacak sende günübirlik gibi gider gelirsin hem arkadaşında yatıya kalmayıp ona yük olmamış olursun hem evdeki misafirlere onlarla ilgilenmiyormuş havası yaratmazsın. ben yerinde olsam sabah gider akşam gelirdim evde yemeklerini hazırla her şeyi yoluna koy git gel ne var ki bunda. yanlış hatırlamıyorsam bekar bir görümcen vardı onu da al yanına istersen arkadaş olur yolda ama mutlaka git

bence bu soruyu misafirlerine sor. .. en iyisi o olur. daha çok gelirler merak etme. eşini dinle işte ..
misafirlere sorsam zaten kesin git derler çook mülayim iyi insanlar, ama içten içe kırılırlarmıki diye düşünüyorum... yoksaa eşimin verdiği cevap çok hoşuma gitti

cnm günübirlik gidip gelemiyorum nişan akşam üzeri olucak orda akşam 7 den sonra otobüs yokmecbur kalmak zorundayım ama şöyle bi fikir geldi şimdi aklıma sanırım bunu uyguluyabilirim,eşim ablası ve ben arabayla gidip nişan bitiminde geliriz annesi babası da benim anne babayla takılırlar,güzel fikir dimi kızlar:) ayyy inşallah bunu uygulamaya geçirebilirim süper olur...gerçi arkadaşım aile arasında olucak bikaç arkadaş olcak sadece diyodu ama olsun bizikilerde benim davetlim olurlar:)

Eşinin fikrini al bakalım bu konuda,böyle böyle yapsak nasıl olur canım de?Sadece yemek için değil ki,gündüzden gidersiniz..İlçe merkeze yakınsa,merkezde bekler onlarda

İnatçı insanların biraz dilinden konuştuğun zaman inatları çözülür Ablayıda tanıyosun,mutlaka herkesin ikna olacağı bir yol vardır
Ablasına desen,abla hazırlıklı gel arkadaşımın nişanı var beraber gidelim senle,çok istiyorum senle gitmeyi eğlenir geliriz desen,belkide hemen uğraştırmadan kabul eder

valla cnm olabilir, eşimde suan şehir dışında aksi gibi ama bu seçeneklerin hepsini düşünüp en uygununu seçmeye çalışıcam. yeterki kimseyi kırmadan o nişana gideyimm

en uygunu bu bence..sana gitme demezler ama, içten içe de farklı düşünürler..
eşinle beraber gidince günübirlik dah iyi olur..
misafiri evde bırakıp, bir gece başka yere misafirliğe gitmek şık olmaz..

en uygunu bu bence..sana gitme demezler ama, içten içe de farklı düşünürler..
eşinle beraber gidince günübirlik dah iyi olur..
misafiri evde bırakıp, bir gece başka yere misafirliğe gitmek şık olmaz..
malesefki bu durumun şık olmadığı çok ortada hani sürekli gelen insanlar olsalar neyse ama ayda yılda 1 kere geliyolar... günü birlik dışında gidip gelemem sanırım cnm eşim git de dese yakışık almaz, gerçi benim ailem söz konusu olsaydı ve eşim bi düğüne gitseydi ben kırılmazdım ama ailemi bilemiyorum,ö yönden de bakıyorum olaya... hayırlısı ne vardı sanki çatışmasaydı şu tarihler,arkadaşım başka nişanlacak tarih ailesi de gelecek tarih bulamadı

böyle zamanlar neden hep olmaması gereken seylerle denk gelir anlamıyorum ya
sizede bana olanın benzeri olmus
hayatımda onlar için herseyi yapacağım 2 en iyi arkadasım (biri üniden biri cocukluk arkadasım) koskoca 1 yılın 12 ayında aynı ayda mayısta evlenmeye karar verdiler
hayatımdaki bu iki önemli insan 31 günlük mayıs ayının aynı gününde evlenmeye karar verebilirler mi ya
hemde biri akdenizde biri karadenizde ve ben iç anadoludayım
ve yine bitmedi
ikiside 12 mayısta evleniyor ve 13 mayısta benim ales sınavım var bukadar olur yani
yıkıldım resmen.
sizinki yakınmıs yine ne güzel. çözümüde bulmus gibisiniz
ben ne yapıcam bilemiyorum

senin durum daha fenaymış( ama en azından ertesi gün sınavın olduğu için 2 sine de gidemeyeceksin bu ortada

senin durum daha fenaymış( ama en azından ertesi gün sınavın olduğu için 2 sine de gidemeyeceksin bu ortada

ikiside öldürür beni affetmezler bir daha
birinin kınasına birinin düğününe gitmeyi düşünüyorum
normalde sınava bulundugum ilde girecektim
düğünlerin biri antalya biri samsunda ve bende samsunluyum
cuma aksamı antalyadakinin kınasında olucam.aynı gece arabaya binip cumartesi gunku samsundaki düğüne yetişicem. pazar gunu sınava samsunda giricem
giricem yapıcam diyorum ama nasıl yapıcam orası mechul.
bir kınadan cıkıp uzun yolu kaldırıp düğünüde atlatıp pazar gunu o kafayla sınava girmek ne kadar sağlıklı bilemiyorum
tabi birde gece antalaydan kalkıp zamanında oraya yetişebileceğim arac bulmam lazım
bayagı karısık yani

Son düzenleme:

çok karışık ve yorucu 3 gün seni bekliyo o zaman şimdiden kolay gelsin ikisinin de gönlünü almış olursun ama sınava yorgun gireceğin için inşallah kötü geçmez.... antalyadan samsuna uça yokmu sana uyku için biraz daha vakit kalmış olur...

misafirleriniz bir iki günlügüne geliyor olsaydi, birakip gitmek ayip olabilirdi..ama en az iki haftaligina geliyorlar sanirim yada daha uzun süreligine bence gitmenizde hicbir sakinca yok..ama kendin güzelce izah et durumu ve onlara da senin ile gelmelerini teklif et..ister gelsinler ister gelmesinler sen mutlaka teklif et..gitmen gerektigiini izah et..bence hic de ayip olmaz..günlerce kalacak degilsin sonucda..

canım anladığım kadarıyla , eşinin ailesiyle aran gayet iyi çünkü geldiklerine seviniyorsun , hani fesat yada kötü insanlar olsa , senin gitmene laf edebilirler arkadan.

ayrıcada gene anladığım kadarıyla uzun süre kalıcaklar sizde , bu durumda 1 gün gidip gelmende bence sakınca yok gibi ...

hem eşinde git diyorsa , gerisine kim karışır ki ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…