Arkadaşımın sıkıntısı

BenGulsu

Kiymetlim,Devrimim ve Rüzgarim
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2008
3.187
82
123
41
mrb arkdaslar sizlerden bi arkdasim icin fikir ve yardim isticem.
bu arkdasima isim olarak lale diyelim.kizlar lale bundan 7yil önce biriyle görücü usülüyle evlendi.neyse dügünden 5ay sonra lalelnin kayinbabasi borcum var diyerek kizin tüm altinlarinin almislar.tabi bidaha geri dönmemis bu altinlar.lale ailesinden baya uzak bi sehirde eside öyle,esi asgeri ücretle claisyormus tabi zamanla para sikintisi derken,arkdasim kizini daha 1yasindayken ailesinin yanina yollamis ve ise baslamis.düsünün bi anne evladini 3ayda bi görüyor:2:adama kac defa gel ailemin oturdugu sehre gidelim desede yanasmamis.kendi ailesi zaten köyde oraya gidemez.neyse zamanla rtik ki dayanamiyor ve 2ay önce cekip gidiyor anasinin evine .kocasida git diyor zaten.neyse konu böyle daha bosanma olmadi ne adam nede lale acti davayi.ama bi sorun cikti bu adam kiza kredi cektirmis borclari icin ama kiz baba evine gidince amdam bunu ödememis.laleye telefon gelmis yasal islem basltilcak diye simdi bu kiz neyapar?para yok,is yok ailesine söyleyemiyor da ve adamda ben ödemem demis.bende dedimki madem öyle banakyi ara ve deki benim evim surasi gelin icayi baslatin yani esinin adresini söylicek.kiz baba evine dönerken bi valizini almis baskada bisey yok.o esyalar kizinda hakki deilmi?bu adam daha bi gün olsun kizini aramamis bile düsünün haketmedimi yani.
avukat arkdasla rbu konuda nasil bi yol izlemeli arkdasim yardimci olursaniz seviniriz:22:arkdasim yarin sabah haber bekliyor benden.danisacak soracak kimsesi yok,ne olur fikir verin kizlaryaaaa

Öncelikle arkadasinin esi neden kendisi krediyi cekmemiste arkadasina kredi cektirmis?

Senin arkadasina verdigin tavsiyeye gelince. Icraya eve geldiklerinde arkadasinin esi kapiyi acip artik esinin orada yasamadigini dolayisiylada oradan bir sey alamicaklarini söylerse ne olacak, senin verdigin tavsiye suya düsmüs olmicakmi..? Gerci hos hala bir evlilik söz konusu oldugu icin esyalarda arkadasininda mutlaka hakki vardir. Simdi ne desem bos, sonucta bir avkatla konusmak daha uygun olacaktir arkadasin icin..

Umarim arkadasin bir an önce bu sorundan kurtulur. Allah yar ve yardimcisi olsun arkadasinin..

çok üzücü hayatta eşine bıle guvenmeyecekmıssın demekkı ,
el oglu degıl mı yerı gelınce atıyo ıste basından lanet olsun böylelerine :41:

kredi arkadaşının üzerine ise icra ona gelir. babasının evinde yaşasa bile icra oaraya gelir. ha eve geldiklerinde bu eşyalar benim değil der aileme ait der haciz yaptırmamaya çalışabilir. kocasının evine icra gitse bile artık orada oturmadığından o konutta haciz yapılmaz. maaşı ve geliri yoksa arkadaşının şuan için haciz olmaz ancak dosyada kapanmaz. eşinden şayet ayrılırsa ve mallar paylaşılır ise o zaman o mallara haciz yine yapılır. bu borç ne kadar ve ne için çekilmiş parayı eşinin kullandığını falan ispatlayabilir mi. şu an ne yazsam izafi olacak olayı ayrıntılı olarak bir avukatla görüşsün ve tabii eşi ile de bir zahmet adam gibi davranıp ödesin borcu eşi.

Back
X