- 24 Eylül 2007
- 1.205
- 1.379
- 658
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Aynen öyle aynı yerde çalışmak da zor . Mesela bir toplantıyı aktarayım ama şunu da belirteyim bebeğim 5 aylık ve telefon da ağladığını duyuyorum çabuk eve gitmem lazım ama toplantı uzuyor da uzuyor. Tabi doğum iznindeyken de bir sürü tanımadığım personel gelmiş sadece merhabamız var adlarını bile bilmiyorumBiz de ayni yerde calisiyoruz ancak iyi anlastigim bir gruptu. İnsanlara yeterinden fazla onem verdigim icin boyle oluyorum aslinda mesafeyi korumak cok onemli ama herkes basaramiyor iste.. İste sizin arkadas da benimkinden beter. Bu insanlarda gorgu hic mi yok? Ya da biraz gurur biraz uslup..
Bunlar cok onemli seyler.
Yok artik Hadsizligin dibine vurmus resmen. Biraz bos bogaz ve sizi cekemiyor gibi. Yoksa bunun baska aciklamasi olamaz. Ya araniz baska bir muhabbetten dolayi acik ve sizin kotu an larinizi kolluyor ya da tam bir Edepsizlik ornegi.. Ne denir ki... Gorgusuz mudur nedir?!Aynen öyle aynı yerde çalışmak da zor . Mesela bir toplantıyı aktarayım ama şunu da belirteyim bebeğim 5 aylık ve telefon da ağladığını duyuyorum çabuk eve gitmem lazım ama toplantı uzuyor da uzuyor. Tabi doğum iznindeyken de bir sürü tanımadığım personel gelmiş sadece merhabamız var adlarını bile bilmiyorum
Müdür: Evet arkadaşlar girmek isteyen var mı? ( meğer bir projeymiş ben de gitmek isteyen var mı anladım)
Ben: (el kaldırarak) '' ben ''dedim, aklım evde bebekte ya
Arkadasım: Girmek mi istiyorsun kız?
Ben: Yoo gitmek istiyorum gitmek isteyen var mı demedi mi
Arkadaşım:Girmek isteyen var mı dedi
Ben:Aaa yanlış anladım
Arkadaşımherkesin duyacağı şekilde) Muanyaaaak ahahahhhhhhaaaaaa
Dedi..Rezil oldum inanın
O an birşey yapmadıysanız sonradan yapmanız gereksiz olur. Bu tarz şeylere hemen tepki verilmeli.Merhaba kizlar,
Yine bir arkadas derdi ile karsinizdayim... Maalesef.
Bir arkadas grubumuz var.. Gecen gun o arkadaslarimin birinin oglunun ilk yas gunu vardi, diger arkadasimla daha samimiler onunla hediye bakmak icin alisverise ciktik birlikte biseyler aldik. Dogum gunu oldu bitti.. Biz bugun yine toplandik bu kez ucumuz tekrar alisverise ciktik.
Arkadasimin elinde 4 tane poset vardi hepsi de ayni magazanin poseti.. Alinan hediyeleri degistirecekmis, neyse.. O cocuguna yeni kiyafetler secerken biz de yukari cikalim dedik. Ben de diger arkadasimla daha samimi diye ona soylemistir diye dusunup, benim hediyeyi mi degistirdi sana bisey dedi mi dedim (kendisinin aldigi hediyenin poseti o magazadan degildi o yuzden onunkini degistirecegini dusunmedim hic) Bilmiyorum ki dedi, diger arkadas da yukari cikti degistirecegi urunu almis geldi yanimiza... Arkadasim poseti acip, "aa bakiyim neyi degistirdin, senin hediyeni degistirmemis tuba bak merak ettin az once" dedi ve beni afise etti resmen. Yahu ben sana ortaligi karistir diye mi sordum, aramizda kalsin dimi! Bilerek ve kasti yapildigini dusunuyorum.. Arkadasimin yuzu dustu degistirdigi hediyeyi gosterdi benimki degilmis, ben tubanin hediyesini ayni gun giydirdim bile senin hediyen degil dedi ve asagi indi, sonra da ayrildim yanlarindan. Acaip sinir oldum bisey yapmak istiyorum ama ne yapmaliyim, siz ne dusunurdunuz? Yardimci olur musunuz art niyetli bir tavir mi sizce?
Tesekkur ederim.
Ne kadar sinir bozucu bir insanBana geldiğinde can ciğer kuzu sarması oluyor ertesi sabah işyerinde de sanki tanımıyor yanımda yer tutuyorum gidip başkasının yanına oturuyor
Kendisinin samimi olduğu ama benim hiç samimi olmadığım kişilere beni göstererek;''bu muanyak geçen gün şöyle yaptı'' diyor
Yemek tarifi alıyor birinden ben de diyorum ki ben o yemeği şöyle yapıyorum, hemen ayağıyla ayağıma vurup'' sen suuus'' diyor
Durmadan da bana kahvaltı ya oturmaya gelmek istiyor
Bu durum benim arkadasimda da var ama bu tamamen bir yuzsuzluk degil de ne yani? Ya da isine geldigi gibi mi davraniyor, yoksa ne soyledigini hatirlamiyor mu nasil bir tip cozemedim .... :SBana geldiğinde can ciğer kuzu sarması oluyor ertesi sabah işyerinde de sanki tanımıyor yanımda yer tutuyorum gidip başkasının yanına oturuyor
Kendisinin samimi olduğu ama benim hiç samimi olmadığım kişilere beni göstererek;''bu muanyak geçen gün şöyle yaptı'' diyor
Yemek tarifi alıyor birinden ben de diyorum ki ben o yemeği şöyle yapıyorum, hemen ayağıyla ayağıma vurup'' sen suuus'' diyor
Durmadan da bana kahvaltı ya oturmaya gelmek istiyor
Hiç sormayın diyor ki sabah sabah kahvaltıya sana gidelim diyorum ki canım kocam evde beni bekliyor ki bebeği bana bırakıp işe gitsin pijamalıdır daha yataklar bile toplanmamış diyor ki '' e kocanı yemiycez yaa''ben bu insandan nasıl uzak dursam acaba şu an ücretsiz izindeyim iki ay sonra başlayacağım işe o zaman ben napacağım şimdiden stres oluyorumNe kadar sinir bozucu bir insan
Aslına bakarsanız çat kapı canı sıkıldığında gidecek yer arıyor ben de sanki onun nazını çekmek zorundayım.Bana bir içli köfte yapmadın diyor sanki ben küçük çocukla kendimize yapabiliyor muyum? Yağlı kara gibi bulaşıyor ve hiç gitmiyorBu durum benim arkadasimda da var ama bu tamamen bir yuzsuzluk degil de ne yani? Ya da isine geldigi gibi mi davraniyor, yoksa ne soyledigini hatirlamiyor mu nasil bir tip cozemedim .... :S
Benim cok sukur arkadaslarim fazlasiyla coktur ve eksik olmaz gelen gidenim. O arkadasin niyeti art oldugu icin sorgulama geregi duydum gayet normal bir tepki. Kendim sormadim agizlarina malzeme vermemek icin. Yoksa tabiki akil edebilirim. Onun gibi stratejik davrandim iste.Böyle herşeye takılırsan bir gün yapayalnız kalırsın canım. Keşke kendin sorsaydın arkadaş ına.
Ama takılmayacak gibi de değil ki arkadaşım. Yanındakine güvenmiş laf arasında sormuş o da hemen yeri gelince deşifre etmiş böyle insanlar faydadan çok zarar getirir insana.Böyle herşeye takılırsan bir gün yapayalnız kalırsın canım. Keşke kendin sorsaydın arkadaş ına.
Çok seviyesiz bir insanmış.insan arkadaşınin eşi evdeyken rahatsız etmeye çekinir. Ben her zaman mesafeden yanayım. Tersleyin gerekirse. Yüzüne gülümsemeyin. Hakaret boyutunda konuştugunda, canim lutfen o tarz konuşmalardan hoşlanmıyorum ben daha seviyeli olalim olur mu deyin. Saygı bekleyin.Sizin prensiplerinizi anladiğında zamanla başa çıkarsınız merak etmeyin.Hiç sormayın diyor ki sabah sabah kahvaltıya sana gidelim diyorum ki canım kocam evde beni bekliyor ki bebeği bana bırakıp işe gitsin pijamalıdır daha yataklar bile toplanmamış diyor ki '' e kocanı yemiycez yaa''ben bu insandan nasıl uzak dursam acaba şu an ücretsiz izindeyim iki ay sonra başlayacağım işe o zaman ben napacağım şimdiden stres oluyorum
Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. Benim şöyle bir sorunum var gerektiği yerde gereken cevabı veremiyorum kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor.O an aklımdan geçiyor uygun cevaplar ama susmakla yetiniyorum, inanın sadece kırmak istememem olay sadece bu ancak, bu da karşı tarafa cesaret veriyor. Bu durumu yenmeyi o kadar isterdim ki.Çok teşekkür ederimÇok seviyesiz bir insanmış.insan arkadaşınin eşi evdeyken rahatsız etmeye çekinir. Ben her zaman mesafeden yanayım. Tersleyin gerekirse. Yüzüne gülümsemeyin. Hakaret boyutunda konuştugunda, canim lutfen o tarz konuşmalardan hoşlanmıyorum ben daha seviyeli olalim olur mu deyin. Saygı bekleyin.Sizin prensiplerinizi anladiğında zamanla başa çıkarsınız merak etmeyin.
Bazı insanları kafamızda çok büyütürüz o yüzden onlara karşi acaba yine ne yapacak, ne söyleyecekte sinirimi ziplatacak diye panik atak oluruz.Beyniniz bu düşünceden dolayı size savaşma-kaç sinyali gönderir. Aslında ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuzdur. Bedeninizdeki tepkilere odaklandığınız için böyle oluyor. Eskiden bende biraz sizin gibiydim. Ama sözümü sakınmadığımda kendimi biraz daha iyi hissettim.Hayatınızda hiç önemli biri değil aslında bunu bilmeniz yeterli.Konuşmaya bile değmeyecek vereceğiniz cevapları bile haketmeyecek biri.Kafanızda hiç kurmayın oluruna bırakın. Son zamanlardaki meşhur tabir gibi;Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. Benim şöyle bir sorunum var gerektiği yerde gereken cevabı veremiyorum kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor.O an aklımdan geçiyor uygun cevaplar ama susmakla yetiniyorum, inanın sadece kırmak istememem olay sadece bu ancak, bu da karşı tarafa cesaret veriyor. Bu durumu yenmeyi o kadar isterdim ki.Çok teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?