Arkadaşımın yalan üzerine evliliği...

kumralimkumral

papatya
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2008
580
24
643
Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle şunu söylemeliyim,sizinde yardımlarınızla içimdeki huzursuzluktan kurtulmak için yazıyorum.Biraz uzun olabilir affola.
Benim çok eski bir arkadaşım var.önceden çok samimiydik şimdi nişanlı çok rahat görüşemiyoruz haliyle.Önceki samimiyetimize dayanarak bana herşeyini anlatırdı.Arkadaşım eski erkek arkadaşıyla cinsel bir birliktelik yaşamış,içkili olduğu bir gün.Neyse ben çocuktan pek hoşlanmıyordum zaten.Bir süre daha devam ettikten sonra çocuk sıkıldım diyerek arkadaşımdan ayrıldı.Arkadaşım çok konuştu çocukla ben ne yapacağım diyerek.Çocuk özür dilerek söylüyorum'diktirirsin n'olcak' diyerek kızı ortada bıraktı.Çok acı çekti arkadaşım,öğrendiğimde yargılamadım,dinledim ,karşına seni her halinle kabul edecek biri çıkar dedim.Neyse olayların üzerinden 3 4 ay geçti arkadaşım eski bir arkadaşıyla görüştüler sevgili oldular.Ben çocuğu tanıyordum zaten sevgilimde tanıştı 4 lü olarak görüşüyorduk arada.Sonra arkadaşım benimle bir düşüncesini paylaştı şok oldum sevgilisiyle beraber olacaktı onu bakire olduğuna inandırıp sonra yoluna devam edecektinasıl yapacağını sorduğumda ,valla bir bayan olarak çok utanıyorum kızlar.Bu yapay kızlık bilmem nesi varmış.Başımdan aşağı kaynar sular döküldü.Saçmalama dedim,vicdanın bunu kaldırır mı dedim.yapmak zorundayım,ya hersey yoluna gırecek yada mahvolacak dedi.ne kadar konuştuysam da dinletemedım.sonuçta bır yere kadar müdahale edebiliyorum.neyse sonuçta dediğini yaptı, inanmış çocukcağız ve şuanda evlilik hazırlığı yapıyorlar mayısta düğünleri var.Ben onlarla ne zaman görüşsem aklıma gelıyor,içim almıyor.kendi kendime diyorum banane..ama olmuyor içim sıkılıyor.Çocukla bir kaç kere öyle laflarken laf arasına bazı tedirginlikleri olduğunu hissettim.neticede eskisi kadar görüşmüyoruz çünkü ben huzursuz hissediyorum kendimi kızlar.ne yapsam da bu histen kurtulsam yardımlarınızı bekliyorum..bu arada hızlıca içimden geçenlerı yazdım yanlış yazdığım yerler olabilir kızlar kusura bakmayın

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle birşeyi arkadaşınız nişanlısına söylemek çok zor olsa gerek.

Vicdanınızla,mantığınız arasında kalmışsınız.

Allah yardımcınız olsun.

Ben doğrucu Davut'un tekiyimdir.Sizin durumunuzda söylermiydim bilmiyorum ama vicdansız ve başkasının hayatını yalanlarla alt üst etmekten çekinmeyen birine asla ''arkadaşım'' demezdim çünkü onun adı bana göre ''eski arkadaşım olurdu''.

yani sizin karışma gibi bir lüksünüz yok, her doğru her yerde söylenmez, başınıza iş açarsınız sonra...
arkadasınızın yaptıgı vicdanen, ahlaken hiç etik değil , bırakın insanları nasıl kandırıyorsa cezasını bulur elbettt

Vicdanı nasıl rahat ediyo acaba
Bence bu tür yalanlar söyleyebilen birinden-hayatının geri kalanını birlikte geçireceği kişiyi böyle hayati bir konuda kandıryorsa-uzak durmalısın diye düşünüyorum.
Tabi olup bitenee karışmamanı tavsiye ederim.

Arkadaşınızı yalanıyla başbaşa bırakın bence.
Ben bu olaya şiddetle karşıyım. Birini kandırarak yeni bir hayata başlanmaz.
Bu vicdan azabıyla yaşanmaz.
Tabi azap duyuyorsa.

evet kızlar çok doğru zaten bunu asla söyleyemem,görüşme sıklığımıda azalttım zamanla belki de hiç görüşmeyeceğim.Bu yalanla bir ömür nasıl yaşanır anlamıyorum...

Arkadaşınızın davranışı elbette doğru değil ama sizin müdehale edebileceğiniz bir alan değil. Kendi etik değerleridir söz konusu olan. Sizin tek yapabileceğiniz böyle bir yalanı söyleyen insanla arkadaş olmak sizi huzursuz ediyorsa irtibatınızı kesmeniz.

Not: Değinmeden geçemeyeceğim; işte görsün herkes zar parçasına verilen değer kaç insanı insanlığından ediyor. Lanet olsun bu zar fetişine ve hatta faşizmine.

Son düzenleme:
kendisi 30 tane kızla birlikte olup ondan sonra bakire kız arayan türk erkeğine az bile bunlar
sanki arkadaşının sevgilisi bakirdi

Son düzenleme:
kendisi 30 tane kızla birlikte olup ondan sonra bakire kız arayan türk erkeğine az bile bunlar
sanki arkadaşının sevgilisi bakirdi
iyi yapmış

Arkadaşım yapma,söylemek istediğini anlıyorum ancak keşke karşısına çıkıp ben buyum deseydi haksız mıyım ? ben ilahi adalete inanan biriyim yarın belkide daha büyük bir şekılde acısı çıkacak ondan , erkek arkadaşı sütten çıkış ak kaşık değildir elbette ama bu yalanı ne olursa olsun benim vicdanım kaldırmıyor.Keşke bana hiç anlatmasaydı diyorum kendi kendime.Kimseye anlatamadığım bir şey sonuçta...

Son düzenleme:

arkadaşın değil, onu bu yalanı söylemek zorunda bırakan toplum utansın

senin vicdanın bu yalandan rahatsız olacağına, kızları böyle yalanlarla ve sahteliklerle uğraşmak zorunda bırakan toplum anlayışından rahatsız olsun

nikah dışı birlikteliği erkeğin elinin kiri, kadınınsa alnının karası addeden toplum kurallarına göre dizayn ettiğin değer yargılarını sorgula sen

yalanı söyleyene değil, söyletenlere bak hele

ilahi adaletmiş..
dinde zina vardır
zinada da kadın erkek ayrımı yoktur
zina yapan erkeğin de kadının da hükmü aynıdır
zina yapan erkeğe elinin kiri
kadına ise alnının karası demek toplumun yargılarıdır

ilahi adalet birinin üzerine tecelli edecekse, yalanı söyleyen kıza değil, ona yalan söyleten toplumun üzerine tecelli eder

Son düzenleme:
Aman Allah'ım, bence de siz konuşarak, görüşlerinizi bildirerek zaten ona yol göstermeye çalışmışsınız, artık gerisi kendine kalmış..

hmmmmm.Ben olsam bu olayın dışında kaalırdım.düşünmemeye çaalışırdım.Arkadaşınız bunu erkek arkadaşına söylemeliydiii.Ha madem söylemedi sakladı bu ikisini ilgilendirir ben kimsenin özel hayatına karışmazdım.Evet ortada bir haksızlık var.Yalan üzeerine b irşey kurulmaz.İleeride önüne çıkacaktır.ama dediğim gibi siz karışmayın onları görüncede o olayı htırlıyorsnız görüşmemeye çalışın.

birde anlamadığım , arkadaşınızzın sevgilisi tedirginmiş.nsıll anladınız ki o konuda tedirgin olduğunu ona takıldım ben.:44:

ben zaten toplumun bu bağnazlığını yadırgayamam,ben arkadaşımı terkedildiğinde teselli ederken de niye yaptın demedim.Diyemem özgürdür istediğini yapmakta ancak seni böyle kabul eden biri çıkar da dedim.o bu şansını denemedi bile.Benim aklımın almadığı bir insan bu yükü ömrü boyunca nasıl taşır arkadaşım.Yalan üzerine yuva mı kurulur.Çıksaydı ben buyum deseydı çocukta ya kabullenır yada etmezdi.Kaldı ki çocuğada deli gibi aşık değil.' bana sahip çıktı, iyi bir eş olabılr' diyerek mantık evliliği yapıyor aklınca.Hata yapıyor .ben buna ne kadar müdahale edebilirim.Kaldı ki ne yapsaydım sırtını sıvazlayıp iyi yaptın arkadaşım mı deseydım

Son düzenleme:

Dinde zina vardır diyorsunuz. Bu arkadaş da zina yapmış. İlahi adalet tecelli ederken ona edecektir.
Toplum zinayı uygun bulmuyorsa ve tepki gösteriyorsa, neden toplumu suçluyor ve ilahi adalet toplumun üzerine tecelli edecek diyorsunuz ki.
Bir yerde katılıyorum. zina sadece kadınlar için yasak değil.
Ayrıca burdaki yalan çok basit bir yalan değil. Yalanın rengi de olmaz zaten.
Evleneceğiniz, aksilik çıkmazsa hayatınızın kalan kısmını birlikte geçireceğiniz insanı kandırarak atılan adımdan ne hayır bekliyorsunuz ki? Topluma anlatmasın. karşısındaki adama anlatsın o zaman. Eğer bu eylem gerçekleştiyse bunu bilerek ve isteyerek yapmıştır. Ve yaptığını hayat arkadaşına anlatacak.
Üstelik çirkinliğe de bakın. Eğer yanlış anlamadıysam operasyondan sonra da bu adamla evlilik öncesi birlikte olup evliliğe mecbur bırakıyor.
Nerde toplumun suçu?

o konuda değil canım genel anlamda tedirgin nişanlandıktan sonra bana "xxx nasıl biri , sen ıyı tanıyosun" dedi.Bende bunu bana sorarsan ben tabıkı ıyı bırı derım o benım arkadaşım,hem bunu neden şimdi soruyorsun kı dedım"cevap vermedı

Daha önce yorumda da dediğim gbiii arkadşınızın ylan söyleyerek bir hayata başlaması kötü.Sonuçlarına yine kendisi katlanacak fakat asude_ bahar ın dediklerine aynen katılıyorum.

Bu arada düzelteyım arkadaşım operasyon değil bu yaptığı,yapay kızlık zarı diye bir şey miş, ilişki öncesınde koyuyormuş falan fılan of içim daraldı.Ama şu konuda haklısın evet ilişkiye girip mecbur bıraktı malesef.Az önce ebru72 arkadaşımız söylemıştı sanırım arkadaşımı tanıyamıyorum onu,bir et parcası için neler yapıyor insanlar.Çok üzülüyorum

o kız da çok meraklı değil yalan üstüne evlilik kurmaya

ne yapsın biliyo söyleyince yiyeceği damgayı

erkekler istediği kadar kızla birlikte olsun kadınlar güzelce kabul ediyo
kadın 1 tane adamla birliktelik yaşasa, yaftalanıyo

sen arkadaşını boşver o yolunu çizmiş, seni zaten ilgilendiren bir mevzu yok
ömür boyu taşır mı taşıyamaz mı, kendi vicdanı kendi muhasebesini yapar, kimseyi ilgilendirmediği gibi seni de ilgilendirmez
ister aşık olduğu adamla evlenir, ister mantık evliliği yapar
aşk olunca, yalan söylemesi uygundur, mantıksa anlamsız mı diyeceksin?
aşık olduğun kişiye yalan söylemek bence daha etik dışı
ama bunu sorgulamak, tartışmak da bize düşmez

sen "arkadaşım yalan söyledi, vicdanım rahatsız" diyosun, ben de sana diyorum ki, yalan söyleyene değil, söyletene bak
kafan da rahatlasın vicdanın da

sağol arkadaşım fikirlerin için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…