Arkadaşımın yalan üzerine evliliği...

konunun en başında da söylediğim gibi zaten eskisi kadar görüşmüyorum.ama böyle bır durumda kalıpta rahatsız olacak tek benmiyim :26:gereksiz yere mı vicdanım rahatsız

Siz bilseydiniz ne yapardınız diye soruyor konusahibi. Bilmek çok ağır bir yükümlülük gibi gelmiş olabilir ona.
Birinin feci şekilde kandırılmışlığını izliyorsunuz. Söyleyip söylememekte kararsız kalıyorsunuz.
Neden olmasın?
Okudunuz mu? Adammış beni yarıyolda bırakmadı gibi bir söylemi var üstelik.
Yani bu da bıraksa, bir zar daha, bir enayi daha....
Konumuz bu olduğu içindi benim ilk tepkim. Elbette ki herkes kendi yaptıklarından mesuldür.
Yaradan bile tevbeleri kabul ederken bizim affetmeme gibi bir lüksümüz var mı?
Ama bu kandırmak.
Bu hak...
Yazık o insana..
Eğer olursa yazık o insanların doğacak bebelerine

bende kızlarımızın yaptığı hataları günahları birilerine anlatmalarını saçma buluyorum.ne anlatıyorsun arkladaşına sırrını.bak o sırda bu forumda ayyuka çıkıp ayıplanıyor

kesinlikle evlilik öncesi ilişkiye karşıyım sonuçları acı oluyor.gerçi sabahki konudan sonra erkeklerin kandırılması gerektiini anladım,gerçek onlar için daha zor oluyor

peki siz kendi iç dünyanızda arkadaşınızını bu kadar suçlarken, yüzüne karşı bu suçlamaları ifade etmeyince, bir nevi yalan söylemiş gibi olmuyor musunuz?

görüşlerinizi açıkça söyleyin ona
ben iç dünyamda seni suçluyorum
senin suç ortağın gibi hissediyorum kendimi
senin nişanlına söylediğin yalan, benim vicdanımı rahatsız ediyor deyin

en mahrem sırlarını bildiğiniz birine dürüst olun ki onu gönül dünyanızdaki konumunuzu bilsin

dost dediğin dürüst olur, değil mi?

Son düzenleme:
konunun en başında da söylediğim gibi zaten eskisi kadar görüşmüyorum.ama böyle bır durumda kalıpta rahatsız olacak tek benmiyim :26:gereksiz yere mı vicdanım rahatsız

hayır neden gereksiz olsun canımm, çok normal insani bi durum vicdanının böyle bi durumda rahatsız olması.Sen doğru yoldanşaşma tatlım, arkadaşın da olsa sen doğruyu söyle alet olma oyunlara, o çocuğa doğruyu söyleyince belki arkadaşın senden nefret edicek ama varsın etsin senin için rahatlıcak bak gör

Canım arkadaşın çocuğun içkisine ilaç mı atmış? Çocuk da arkadaşınla birlikte olmak istemiş ister ilk ister beşinci kişi olsun. bir ilişkiye başlandıysa öncesini çok kucalamamak gerekir. eminim arkadaşın çocuğa yattığı kadın sayısını sormamıştır ve eminim ki çocuğun da öncesi vardır. bu zamanda erkekler birkaç farklı kadın hevesini almadan evlenmiyor çünkü

İşte bu söylediklerinizin her kelimesine katılıyorum..

söylenen doğru bir insanın hayatına malolursa ne olcak.madem konu sahibi açık açık arkadaşına düşüncelerini söylesin ve uzaklaşsın

hem toplumumuzda erkeler ne kadar çağdaş(!) görünseler de başta kabul etmiş olsalar bile sonradan mutlaka yüzüne vuruyorlar

senlik bi durum yok gibi geldi bana....
boşuna rahatsız oluyorsun unut gitsin....
arkadaş bile olsanız herkesin kendi hayatı sonuçta....
vicdan azabı çekmesi gereken kişi arkadaşın..
yalan söyleyen kişi o....
ben olsam bunu düşünmem bile

Hem tecavüze uğrayan gizlesin de kendi isteğiyle yapan neden gizlemesin? ikisi de yalan olmuyor mu? ikisinin de yükü yok mu yük olan şey yalan söylemekse?

Hem tecavüze uğrayan gizlesin de kendi isteğiyle yapan neden gizlemesin? ikisi de yalan olmuyor mu? ikisinin de yükü yok mu yük olan şey yalan söylemekse?

Birisi zorla
Diğeri isteyerek.
Aradaki fark bu.
İnsanlar düşünen varlıklardır.
Birşey yapmadan önce sonucunu tahmin edecek. Kararlarının sorumluluklarını bilecek ve taşıyacak.
Hata da insanlara mahsus. Yapılabilir.
Tamiri bu şekildeyse o da kişiyi ilgilendirir. Daha doğrusu vicdanını.

Tecavüz edilen gizleyince de yalan söylemiş olmuyor mu? madem o kişinin vicdanına kalmış birşey yaşanılanları gizlemek; söz konusu arkadaşı niçin bu kadar suçluyorsunuz?

söylemek istediklerimi çok iyi anlatmışsın canım,çok sağol....

Bunun başka yolu yok muymuş?
Kimsenin alanına bu şekilde manasızca girmeden?
Burada bunu yapabileceği bir topic var üstelik

anlamıyorum işte maksat ne,niye mesaj doldurulmaya çalışılıyor onu da anlamıyorum

Tecavüz edilen gizleyince de yalan söylemiş olmuyor mu? madem o kişinin vicdanına kalmış birşey yaşanılanları gizlemek; söz konusu arkadaşı niçin bu kadar suçluyorsunuz?

tecavüzü gizlemeyi yalan olarak görmüyorum ben, görüyoruz çıkıp söyleyenlerin durumunu 14 yaşındaki n.ç için isteseydi engel olabilirdi demedi mi mahkeme, mahkeme salonlarında azgın adamlar o beni tahrik etti diye bağırmıyo mu? etek boyları gündeme gelmiyo mu? kuyruk sallamak tabiri atfedilmiyo mu? bu ülkede çok yiğit olmadıkça hiçbi kadın kolay kolay ben tecavüze uğradım diyip dava açamıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…