Arkadaşımın yalan üzerine evliliği...

Valla bana kalırsa böyle bir konu anlatılması gereken bir konu bile olmamalı. Yani bir insan bir insana neden kendi bedeni ile ilgili kararların hesabını vermek zorunda olsun ki? Ama maalesef ve maalesef bu toplumda yaşıyoruz ve bu toplumda bunu kendine hak gören insanlar var. Ve arkadaşınız da bunu kendine hak gören bir insanla evlendiğine göre seçimine uygun tavır almak zorunda. Yani bekarete önem veren bir insanla birlikte olup olmamak onun seçimi. Ama önem veren bir insan seçtiyse ona göre tavır almak zorunda. Yalan söylemesi doğru değil bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi.
Ama bir nokta daha var, arkadaşınızla eşi birbirine uygun da değiller. Arkadaşınız evlilik öncesi cinsellik konusunda aynı pencereden bakımıyor nişanlısı ile dünyaya. Ki maalesef Türkiye gerçeğinde bu bir sembol gibi insanların dünya görüşü ve hayata bakışı ile örtüşen birşey. Ben olsam öyle bir adamla evlenmezdim mesela. Çünkü bu konuda farklı isek pek çok konuda daha anlaşamayacağız demektir. Ama bu durumu arkadaşınız nişanlısından saklamış oluyor. Bu anlamda da dürüst değil yani. Sabah kapatılan ve silinen konu vardı ya. O durum. Ame erkekler kız yer dğeişmiş.

Demek ki güven problemi var arkadaşına karşı.Garip yanii nişanlandıktan sonra xxx nasıl biri? diye sorması.Bir insanı başkalarına soran kişiden de hayır gelmez.Üstelik nişanlısını.İleride bu olay ortaya çıkarsa arkadaşının nişanlısı bu olayı kaldıramaz boşanır belkide.Bn öyle düşündüm çünkü sana bile xxx nasıl biri diye soruyor üstelik nişanlıyken.:44:

Madem arkadaşın bu kadar değer veriyordu bu mevzuya o zaman daha dikkatli olmalıydı.. Olmuşla ölmüşe çare yok derler ya.. Ama arkadaşın 'çare' bulmuş da.. O insanla sevdiği için mi evlenecek yoksa ortada kalma durumu olduğu için mi ? Yani açıkçası ben pek sevdiğine inanamıyorum, insan sevdiğine nasıl yalan söyle ki, hele ki böyle bir konuda. Cinsel ilişki çok kutsal bir şeydir. Ne olursa olsun söylemesi gerekirdi.. Bir ömür boyu nasıl yüzüne bakacak adamın.. Ben senin yerinde olsam karışmam.. Seni çok iyi anlıyorum sindiremiyorsun; ama arkadaşların da dediği gibi.. Sonunda onlar barışır bir şey olur; ama sen suçlu olursun.. Tabi yine senin bileceğin iş. Allah kolaylık versin..

Ha operasyon ha bu. Ne farkeder. sonuçta kandırıyor.
Üstelik büyük bir hata yaptığını düşünüp pişman da olmuyor. Evliliği beklemeyip evliliğe mecbur bırakmaya çalışıyor.
Affedilirg ibi değil bunlar.
Yazık karşısındaki kişiye

siz arkadasiniza kendi dogrularinizi izah etmissiniz bundan sonra ne yapacagi ona kalmis.. Bir sey yasamis -isteyerek ya da iradesi disinda (alkollü oldugunu düsünerek ekliyorum bunu)- sonra bunu kendisine dert etmis.

Kendisini kurtarmak icin de yalan söylemeyi düsünüyor. "yalan" kismini dogru bulmuyorum, ister kizlik zari ile ilgili olsun, ister maddi durumu, ister öncesinde gecirdigi bir estetigi dogal haliymis gibi sunsun..

Burada yanlis olan kisim arkadasinizin her basinin sikistigini düsündügü durumda yalana basvurup basvurmayacagidir.

Kizin yaptigi kendisini toplum kurallarina kabul ettirme cabasi. bu yolda yapacagi herseyi kendisine mübah görüyorsa bu onun vicdan muhasebesine kalmis birseydir.

arkadasi ile nisanlisi arasindaki diger olaylara müdahele etmiyorsaniz buna da etmemelisiniz. Eger arkadasinizdan rahatsizsaniz iliskinizi sürdürmeyin.

ilahi adalet nereye tecelli edeceğini bilir
hakim bile yargılarken yalnız cinayet işleyene bakmaz, işletene de bakar
koskoca Adil mi yalan söyletene bakmayacak

toplumun suçu kızları yalan söylemek zorunda bırakması
bugün bilinmez_06 üye adlı erkeğin yazdıklarını okudunuz değil mi?
bu toplumun erkeklerinin çoğu bakire olmayan kızla evlenmez
evlenenenlerin çoğunluğu da bilinmez_06 gibi yapar
o yüzden ben bu konuda yalan söyleyen kız, değil arkadaşım, kardeşim olsa yadırgamam
vicdanım rahatsız olacaksa o yalandan değil, onu yalan söylemek zorunda bırakan algıdan rahatsız olur

Son düzenleme:

bence de güven problemi var.Bu olay olup bittikten sonra ne ben ne arkadaşım bu konuyu bir daha konuşmadık.Bazen evlilik hazırlıklarını konuşurken ikimizinde sessiz kaldığı anlar oluyorç.Aklımızdan aynı şey geçiyor.Ama asla konuşulmuyor.beni sıkı sıkı da tembihledi üstelık"erkek arkadaşına anlatma aman duymasın,oda erkek kaldıramaz gıder anlatır bu konuyu ben olmamış sayıp unutacağım,sende unut"diye ben orda kalakaldım "senle bıle konuşamadığım bu konuyu erkek arkadaşıma nıye anlatayım"dedım.Bırazda bu konusma huzursuz edıyor benı,bişeylere çekılmış şahıt olmuş gibi hissediyorum.Suç ortağıyım sanı.belkıde büyütüyorum zamanla unutucam gidecek ama kendımı çocugun yerıne koymaya çalışıyorum .............

Aynen öyle arkadaşım sindiremıyorum,keşke bılmeseydım bu ağırlığı ondan cok ben taşıyorum sanı,suçortağı gibiyim

O konuyu okudum. Ve orda da adama yalancı ve ikiyüzlü olduğunu söyledim zaten.
Buradaki kadın kandırıyor farkında mısınız?
Asıl kızdığım nokta, bu adamla da evlenmeden önce birlikte olup mecbur bırakıyor.

Benim hem kızım hem de oğlum var. Ve bir gün başıma neler gelebileceğini bilmiyorum. Temkinli konuşmaya çalışıyorum bu yüzden hep.
Her zaman adil olmaya çalışırım. Empati kurarım.
Ama bu konu başka bir konu. Burada aşk falan oludğunu düşünmüyorum. Sadece adam kullanılıyor.
Yazık değil mi? Sizin kardeşiniz, oğlunuz böyle bir durumla karşı karşıya gelse ne yaparsınız?
Dikkat edin yalnız. Kandıran biriyle. Yani hatasını telafi etmeye çalışıp bu yolu seçmiş ve evlenene kadar beklemiş biriyle değil.
Vicdana oynayıp evlenmeye mecbur bırakmak için uğraşan biriyle.
Ben sizin kadar hoşgörü gösteremiyorum bu kişiye....

kızlar sabah ki beyden sonra (belkide bayandı bilemicem) burda bi konu var kızlık zarı diktirmeyle ilgili onu okudum, yarım saattir bakıyorum, büyük bi kızgınlıkla girdim ama bazı kızlar tecavüze uğramış, bi kısmı küçük yaşta doğru erkek sanıp biriyle birlikte olmuş terkedilmiş, biri yazmış dürüst oldum söyledim terketti beni diye, defolu mal gibi davranılmış bu kızlara, o psikolojiyi anlamaya çalıştım, tamam bizler -ki aramızda asla evlenmeden birlikte olunmaz diyen arkadaşlarda var- dürüst olalım söyleyelim beğenmeyen almasın tavrındayız ama dürüst davranıp durumunu anlatan bunun üzerine terkedildiği gibi bide adı dillere düşen kızlar var, zor yaa ne biliyim, nasıl bi ülkeyiz biz böyle, neden bedenimiz hakkındaki tasarruf bize bırakılmıyo, erkek yapınca tecrübe kadın yapınca ayıplı mal bu zihniyet ne zaman aşılacak bizim kızlarımızda mı bu iğrençlikle yetişecek

az önceki yorumum geneldi bu konuya has değildi kızlar, bu konudaki bayan arsızlığı ele almış, tabir-i caizse kendini kakalama yoluna gitmiş çocuk ilk benimle oldu sanıp kendini evliliğe mecbur hissetsin diye kurgulanmış bi senaryo, ama bu konuda farklı senaryolarda varmış okudukça kötü oldum çok acı

belkide diyorum ben yaşasaydım bende aynı şeyı yapardım ama sonra dıyorum kı hayıır benım vicdanım kabul etmez.baştan söyleseydı belkı sevgilisi kabul edecektı.Bu kezde sabahkı adamın konusunu okuyunca dedım kı,kabul etse bıle bunun aynısınıda yaşayabılırdı.Evet her şekılde yol topluma çıkıyor, gerı kafalı ınsanların cezasını başka ınsanlar cekıyor.

toplumdaki tabuların hiçbirisi olmasaydı ve bu yalan söylenseydi kınardım
ne gerek var yalana derdim..
ama toplumun hali belli
o yüzden "kişinin kendi vicdan muhasebesi" der geçerim
gidip de "arkadaşım yalan üzerine evlilik kuruyor, vicdanım çok rahatsız, kendimi onun suç ortağı gibi hissediyorum" deyip sızlanmam

yalanı sempatik gördüğüm yok
sadece bu abartı canımı sıkıyor
vicdan rahatsızlığı, suç ortaklığı falan filan..

Çok doğru. Ama benim de hep savunduğum şu: Ben böyle bir kızsam böyle bir erkek seçerim. Benim de cinsel birlikteliklerim oldu evlendiğim adamdan önce. Ama bunun ne sorun olacğaını düşündüm ne bu konuda endişelendim. Çünkü biliyordum ki bu konuda benden farklı hassasiyetleri olan bir adamla zaten hayatın başka alanlarında da anlaşamayız, örtüşemeyiz. İlk çıktığımız günlerde eşimin tavrını merak ettiğim için konuyu açtım. Bir daha konuşulmadı bile aramızda. Ben kendime benim gibi bir adam seçtim. E zaten beyni zar seven bir adam aşık da olamazdım ki? Yani ben mi acayibim, benim mi aşk anlayışım acayip? Ben benim dünyaya bakışımda yanımdan bile geçmeyecek bir değere sahip bir adamdan nasıl etkilenebilirim, geçtim aşık olmayı...
Tacavüz konusuna hiç girmiyorum zaten. İnsanlık adına işlenmiş en büyük suça maruz kalmış yavrular bir de bu toplumda bir parça zarın hesabını verme derdine düşüyorlar. Aşağılık birşey bu.

çocuk bu olay üzerine "evlenelim"diyince arkadaşım "bana sahip çıktı adam gibi adammış"diyip teklıfını kabul etti..

kendisi 30 tane kızla birlikte olup ondan sonra bakire kız arayan türk erkeğine az bile bunlar
sanki arkadaşının sevgilisi bakirdi

Kesinlikle arkadaşa katılıyorum. Vicdan yapacak bir durum yok burada. Erkekler kızları kullanıp bıraksın sonra bakire kız peşine düşsün yok öyle. Bence sizinle alakalı bir durum değil bu. Karışmanızı gerektirecek birşey yok. Vicdanım çok hassas diyorsanız arkadaşınızla görüşmeyi kesin o kadar.

Son düzenleme:

Tecavüze uğrayanları tenzih ediyorum. Hatta onlar için bu işlemler gizli ve ücretsiz yapılsın.
Tüçük yaştaki kızların tek derdi okumak olmalı. Bunları düşünmemeli.
Ve burdaki suçlular da o yaştaki kızları kandıranlarda ve ve o küçük yaştakilerin ebeveynlerinde.
Çocuklar baskı altında, konuşamadan, fikirlerini söyleyemeden, birey oldukları gözardı edilerek, insan yerine konmadan yaşıyorlarsa bir evde, iki tatlı söze kanıp gidiyorlar işte.
Sonra böyle kimi kandırsam diye bakıyorlar...

evet toplumdaki tabular ortada ancak çocuğun yapısını bılmeden direk kabullenmeyeceği yargısınada varamayız değil mi? Benım anlatmak ıstediğim, bu malesef kolayına kaçmak arkadaşım,dikilecekti çocuğun karşısına.Söyleyecektı.Neden ılk başta yalana başvurur kı insan? kaldı ki çocuk çok geri kafalı, bağnaz bir insan değil.Arkadaşımın söylediği kadarsını söylüyorum bende.hem öyle düşünseydı oda evlenmeden önceilişkiye girmezdi,haksız mıyım ?
hem burda içimdekı rahatsızlığı anlatıyorum, abartı göremedım ben..

hay ağzın bal yesin minicikumut yaa :):) çok doğru konuşmuşsun 1000 defa beğeniyorum, babam da olsa haksızsa haksızdır benim için.Aynen dediğin gibi eski arkadaş olur o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…