- Konu Sahibi kumralimkumral
-
o konuda değil canım genel anlamda tedirgin nişanlandıktan sonra bana "xxx nasıl biri , sen ıyı tanıyosun" dedi.Bende bunu bana sorarsan ben tabıkı ıyı bırı derım o benım arkadaşım,hem bunu neden şimdi soruyorsun kı dedım"cevap vermedı
Bu arada düzelteyım arkadaşım operasyon değil bu yaptığı,yapay kızlık zarı diye bir şey miş, ilişki öncesınde koyuyormuş falan fılan of içim daraldı.Ama şu konuda haklısın evet ilişkiye girip mecbur bıraktı malesef.Az önce ebru72 arkadaşımız söylemıştı sanırım arkadaşımı tanıyamıyorum onu,bir et parcası için neler yapıyor insanlar.Çok üzülüyorum
Dinde zina vardır diyorsunuz. Bu arkadaş da zina yapmış. İlahi adalet tecelli ederken ona edecektir.
Toplum zinayı uygun bulmuyorsa ve tepki gösteriyorsa, neden toplumu suçluyor ve ilahi adalet toplumun üzerine tecelli edecek diyorsunuz ki.
Bir yerde katılıyorum. zina sadece kadınlar için yasak değil.
Ayrıca burdaki yalan çok basit bir yalan değil. Yalanın rengi de olmaz zaten.
Evleneceğiniz, aksilik çıkmazsa hayatınızın kalan kısmını birlikte geçireceğiniz insanı kandırarak atılan adımdan ne hayır bekliyorsunuz ki? Topluma anlatmasın. karşısındaki adama anlatsın o zaman. Eğer bu eylem gerçekleştiyse bunu bilerek ve isteyerek yapmıştır. Ve yaptığını hayat arkadaşına anlatacak.
Üstelik çirkinliğe de bakın. Eğer yanlış anlamadıysam operasyondan sonra da bu adamla evlilik öncesi birlikte olup evliliğe mecbur bırakıyor.
Nerde toplumun suçu?
Demek ki güven problemi var arkadaşına karşı.Garip yanii nişanlandıktan sonra xxx nasıl biri? diye sorması.Bir insanı başkalarına soran kişiden de hayır gelmez.Üstelik nişanlısını.İleride bu olay ortaya çıkarsa arkadaşının nişanlısı bu olayı kaldıramaz boşanır belkide.Bn öyle düşündüm çünkü sana bile xxx nasıl biri diye soruyor üstelik nişanlıyken.:44:
Madem arkadaşın bu kadar değer veriyordu bu mevzuya o zaman daha dikkatli olmalıydı.. Olmuşla ölmüşe çare yok derler ya.. Ama arkadaşın 'çare' bulmuş da.. O insanla sevdiği için mi evlenecek yoksa ortada kalma durumu olduğu için mi ? Yani açıkçası ben pek sevdiğine inanamıyorum, insan sevdiğine nasıl yalan söyle ki, hele ki böyle bir konuda. Cinsel ilişki çok kutsal bir şeydir. Ne olursa olsun söylemesi gerekirdi.. Bir ömür boyu nasıl yüzüne bakacak adamın.. Ben senin yerinde olsam karışmam.. Seni çok iyi anlıyorum sindiremiyorsun; ama arkadaşların da dediği gibi.. Sonunda onlar barışır bir şey olur; ama sen suçlu olursun.. Tabi yine senin bileceğin iş. Allah kolaylık versin..
ilahi adalet nereye tecelli edeceğini bilir
hakim bile yargılarken yalnız cinayet işleyene bakmaz, işletene de bakar
koskoca Adil mi yalan söyletene bakmayacak
toplumun suçu kızları yalan söyletmek zorunda bırakması
bugün bilinmez_06 üye adlı erkeğin yazdıklarını okudunuz değil mi?
bu toplumun erkeklerinin çoğu bakire olmayan kızla evlenmez
evlenenenlerin çoğunluğu da bilinmez_06 gibi yapar
o yüzden ben bu konuda yalan söyleyen kız, değil arkadaşım, kardeşim olsa yadırgamam
vicdanım rahatsız olacaksa o yalandan değil, onu yalan söylemek zorunda bırakan algıdan rahatsız olur
kızlar sabah ki beyden sonra (belkide bayandı bilemicem) burda bi konu var kızlık zarı diktirmeyle ilgili onu okudum, yarım saattir bakıyorum, büyük bi kızgınlıkla girdim ama bazı kızlar tecavüze uğramış, bi kısmı küçük yaşta doğru erkek sanıp biriyle birlikte olmuş terkedilmiş, biri yazmış dürüst oldum söyledim terketti beni diye, defolu mal gibi davranılmış bu kızlara, o psikolojiyi anlamaya çalıştım, tamam bizler -ki aramızda asla evlenmeden birlikte olunmaz diyen arkadaşlarda var- dürüst olalım söyleyelim beğenmeyen almasın tavrındayız ama dürüst davranıp durumunu anlatan bunun üzerine terkedildiği gibi bide adı dillere düşen kızlar var, zor yaa ne biliyim, nasıl bi ülkeyiz biz böyle, neden bedenimiz hakkındaki tasarruf bize bırakılmıyo, erkek yapınca tecrübe kadın yapınca ayıplı mal bu zihniyet ne zaman aşılacak bizim kızlarımızda mı bu iğrençlikle yetişecek
O konuyu okudum. Ve orda da adama yalancı ve ikiyüzlü olduğunu söyledim zaten.
Buradaki kadın kandırıyor farkında mısınız?
Asıl kızdığım nokta, bu adamla da evlenmeden önce birlikte olup mecbur bırakıyor.
Benim hem kızım hem de oğlum var. Ve bir gün başıma neler gelebileceğini bilmiyorum. Temkinli konuşmaya çalışıyorum bu yüzden hep.
Her zaman adil olmaya çalışırım. Empati kurarım.
Ama bu konu başka bir konu. Burada aşk falan oludğunu düşünmüyorum. Sadece adam kullanılıyor.
Yazık değil mi? Sizin kardeşiniz, oğlunuz böyle bir durumla karşı karşıya gelse ne yaparsınız?
Dikkat edin yalnız. Kandıran biriyle. Yani hatasını telafi etmeye çalışıp bu yolu seçmiş ve evlenene kadar beklemiş biriyle değil.
Vicdana oynayıp evlenmeye mecbur bırakmak için uğraşan biriyle.
Ben sizin kadar hoşgörü gösteremiyorum bu kişiye....
kızlar sabah ki beyden sonra (belkide bayandı bilemicem) burda bi konu var kızlık zarı diktirmeyle ilgili onu okudum, yarım saattir bakıyorum, büyük bi kızgınlıkla girdim ama bazı kızlar tecavüze uğramış, bi kısmı küçük yaşta doğru erkek sanıp biriyle birlikte olmuş terkedilmiş, biri yazmış dürüst oldum söyledim terketti beni diye, defolu mal gibi davranılmış bu kızlara, o psikolojiyi anlamaya çalıştım, tamam bizler -ki aramızda asla evlenmeden birlikte olunmaz diyen arkadaşlarda var- dürüst olalım söyleyelim beğenmeyen almasın tavrındayız ama dürüst davranıp durumunu anlatan bunun üzerine terkedildiği gibi bide adı dillere düşen kızlar var, zor yaa ne biliyim, nasıl bi ülkeyiz biz böyle, neden bedenimiz hakkındaki tasarruf bize bırakılmıyo, erkek yapınca tecrübe kadın yapınca ayıplı mal bu zihniyet ne zaman aşılacak bizim kızlarımızda mı bu iğrençlikle yetişecek
az önceki yorumum geneldi bu konuya has değildi kızlar, bu konudaki bayan arsızlığı ele almış, tabir-i caizse kendini kakalama yoluna gitmiş çocuk ilk benimle oldu sanıp kendini evliliğe mecbur hissetsin diye kurgulanmış bi senaryo, ama bu konuda farklı senaryolarda varmış okudukça kötü oldum çok acı
kendisi 30 tane kızla birlikte olup ondan sonra bakire kız arayan türk erkeğine az bile bunlar
sanki arkadaşının sevgilisi bakirdi
arkadaşın değil, onu bu yalanı söylemek zorunda bırakan toplum utansın
senin vicdanın bu yalandan rahatsız olacağına, kızları böyle yalanlarla ve sahteliklerle uğraşmak zorunda bırakan toplum anlayışından rahatsız olsun
nikah dışı birlikteliği erkeğin elinin kiri, kadınınsa alnının karası addeden toplum kurallarına göre dizayn ettiğin değer yargılarını sorgula sen
yalanı söyleyene değil, söyletenlere bak hele
ilahi adaletmiş..
dinde zina vardır
zinada da kadın erkek ayrımı yoktur
zina yapan erkeğin de kadının da hükmü aynıdır
zina yapan erkeğe elinin kiri
kadına ise alnının karası demek toplumun yargılarıdır
ilahi adalet birinin üzerine tecelli edecekse, yalanı söyleyen kıza değil, ona yalan söyleten toplumun üzerine tecelli eder
toplumdaki tabuların hiçbirisi olmasaydı ve bu yalan söylenseydi kınardım
ne gerek var yalana derdim..
ama toplumun hali belli
o yüzden "kişinin kendi vicdan muhasebesi" der geçerim
gidip de "arkadaşım yalan üzerine evlilik kuruyor, vicdanım çok rahatsız, kendimi onun suç ortağı gibi hissediyorum" deyip sızlanmam
yalanı sempatik gördüğüm yok
sadece bu abartı canımı sıkıyor
vicdan rahatsızlığı, suç ortaklığı falan filan..
Böyle birşeyi arkadaşınız nişanlısına söylemek çok zor olsa gerek.
Vicdanınızla,mantığınız arasında kalmışsınız.
Allah yardımcınız olsun.
Ben doğrucu Davut'un tekiyimdir.Sizin durumunuzda söylermiydim bilmiyorum ama vicdansız ve başkasının hayatını yalanlarla alt üst etmekten çekinmeyen birine asla ''arkadaşım'' demezdim çünkü onun adı bana göre ''eski arkadaşım olurdu''.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?