Arkadaşımın yalan üzerine evliliği...

evet malesef çocuk evlenmeyı düşünmüyordu,ailesi falan nıye acele edıyosunuz demiş,doğru düzgün gelıp gıtmıyomuş ailesi

Bak işte, çocuk sağlam pabuç muymuş?Madem bekaret önemli onun için, kız ortada kalmasın diye evlenecek, o zaman niye ilişkiye girdi?Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu denir buna.

Kızın yalan söylemesi iyi bir şey demiyorum ama çocuk hiç de "kandırılan masum genç" değil.

Davul bile dengi dengine lafı burada da geçerli, bakir değilsen bakire olmayana kötü gözle bakamazsın ama ne yazık ki evlenmeden önce her haltı yiyen erkekler "bakire" eş aradıkları için kızlar çaresizlikle hataya düşüp böyle sahtekarca yollara başvuruyor.

Son düzenleme:
''ben burda senlik birşey göremedim canım yalanı sana değil,sevgilisine yapmış.demek ki mecbur kalmış.
hata yapmış veya bunu düzeltmek .gizlemek ve yuva kurmak istemiş.bu o ikisi arasında ki bir mevzu.
arkadaşın söylemedikten sonra sana laf düşmez
ayrıca sen bunu böyl irdeleyip düşünüyorsun ya vicdan falan deyip gidip agzından bu sırrı kaçırırsan.
arkadaşının gerçek bir arkadaşı değilsin demektir zaten.
sana yakışam o sırrı saklayıp susmak rahatsızsan görüşmezsin olur biter..''

Aynen ben de boyle dusunuyorum

Yani kızlık zarı için üstelik arkadaşım yalan söyledi diyerekten mevzulara girildiği zaman ya acaba nişanlısın da gözümü var diye düşünmeden edemiyorum.Bırak yahu neyin vicdanı dalgamı geçiyorsun vicdanlı biri olsan yakınım dediğin insanı burda yazmazsın .SANANE,KİMENE ay çok sinirlendim..Var ya her yerde böyle çıkıyor kesin kıskanıyorsundur sen bu kızı...Sen kesin sahte bi face sahte bi e mail almayı falan da geçirmişsindir aklından böyle fesat insanlar var çünkü.Kime ne milletin çükünden zarından ya.Tövbe tövbee yarın ne olacağının garantisimi var senetmi verdiler sana.

düzgün konuşun,alenen bana hakaret ediyorsunuz,onu kıskanacağım hiç bir şey yok ortada kaldı ki yakın arkadaşım demiştim.Benım sevgilimde 7 yıldr beraberiz onun nişanlısına da 10 basar.Herkes karşısındakini kendi gibi bilirmiş.Bence oturup siz bir muhasebe yapın kendinizle......

ahahahah çok güldüm yahu, döndüm döndüm bir daha güldüm, çok yaşayın emi!!
millet burda allah-din-hak filan bir şeyler demiş de şunu da hatırlatayım hanımlar, 'allah kullarını kınadığı ile sınarmış'. dikkat edin de sizin veya sevdiğiniz birinin başına gelmesin. bir hataymış olmuş, sanki cümle alem hiç hata yapmadan hayatını kusursuzca yaşıyor. hepiniz birer stepford wives, efendime söyleyeyim birer elizabeth tudor'sunuz.

aşırı vidan yapmanızı komik buluyorum. neymiş yani kadın adam mı öldürmüş? cesedini arka bahçeye mi gömmüş? kuyumcu soymuş da altınları sizin dolapta mı saklıyor? tanık koruma programına alalım sizi. ne kadar meraklıyız yargılamaya yahu. en çok empati yapmanız gereken insana takındığınız tavra bakın: görüşmeyi azaltmışsınız. bu kız besbelli travmalı, her tutunduğu dal elinde kalmış biri. siz de böyle davranarak üstüne tüy dikiyorsunuz.

not: hiçbirimiz 2012'nın mayıs ayında evleneceğimizi ya da beyaz atlı prensimizi tam olarak 2016 yılının nisanında bulacağımızı bilerek yaşamıyoruz. kızlarımızı bu hale koyan erkekler de rahatlıkla cehennemin dibine gidebilirler, benim açımdan sakınca yok. ha bir de yoğ arhadaşum yoğ, gadun dayanuşmasu ölmüş lağ!

Son düzenleme:

aynısını düşündüm yeminediyorum,kesin arkadaşını kıskanıyordur ve nişanlısında gözü vardır.ben arkadaşımla ilgili böyle bişeyi bilsem ölene geberene kadar aklıma bile getirmem bu konuyu eskaza ağzımdan kaçar diye. işte çocuğa söylesemmi diyor ya, nasıl olabilir böyle birşey size ne kime ne? iki yetişkin insan susmakla günah işlermiyim diye de düşünüyosundur belki,allahım neler var ya, çok riyakarca geliyor bana böyle şeyler. insanın dostu olmalı,gerçek dostu ya,böylesine sırrını verirsen bir ömür arkanı dönüp gezersin acaba söylermi diye... iğrenç.

Ben nişanlını onun nişanlısıyla olan kıyaslamanı merak etmiyorum canım. Ama davranışın hiç güzel değildi.
Benim burda bu kadar atarlı yazmam bunun ne kadar çirkin bir şey olduğunu gör ve görsünler diye.
Kimsenin yaşantısı kimseyi ilgilendirmez.Kaldı ki vicdandan bahsedeceksek eğer şeriat bile bunun için 4 şahit isterken sen allahtan daha mı adaletlisin güzel kardeşim.
Benim niyetim seni ne kırmak ne de üzmekti sadece sert bir şekilde dürtmekti.Bunun ne kadar nahoş olduğunu görmüşsündür inşallah.
Ayrıca ne benim ne senin yarın ne şekil de olacağımız hiç belli olmaz gün gelir devran döner öyle bir yalan söylemek zorunda kalırız ki hatırlarız burda ki yazışmalarımızı.
En güzel hiç mana bulmamak.Hem sen bir kardeşinin ayıbını ört ki , mahşer de senin de ayıpların örtünsün .Bırak arkadaşın kendisi versin hesabını..
Yani altı üstü bi zar..Aldatmıyor ,parasını çalmıyor yanii öyle işte:)Velhasıl güzel kardeşim ben muhasebemi yaptım sıra senin ister kızarsın istersen ya evet bazı yerler de haklı der kimsenin(olacak) yuvasını yıkmazsın.

arkadaş konu açmış meme estetiği ve de sevgilim lise mezunu ben fakülte başlarda takmıyodum şimdi takıyorum diyeakidem niye kızın günahını alıyosun kız halinden oldukça memnunmuş nişanlısından da memnunmuş:)

Ne diyeyim canım ya insan cahillik dönemin de aklından bin bir türlü şey geçiyor.İstemiyorum onun da kalbini kırmak insanın olgunlaşması ne kadar zaman alıyor değil mi ya..Yapıcı olmak varken neden insanlar üzüyor kırıyor birbirini inan anlayamıyorum hiç hem de hiç...Geçen bi toplantıya gittim oturuyorum inan gıkım çıkmıyor tek kelam etmiyorum tabağımdakileri yiyorum karşımda ki kadın ileri geri konuştu cevap vermedim .Neyse çocuğum çağırdı gittim geldim yanımdaki kadın diyor ki cevabını hazırladım şöyle de v.s vs. ben cevap veremiyor değilim ki anlam veremiyorum sadece..Seni ilgilendiren hiç bir şey yokken neden karşındakini incitirsin rahatsız edersin.:))

düğün iki kişiye,derdi deli komşuya derler ya...öyle işte...bilmiyorum ben de nice sırları vardır arkadaşlarımın,çok samimi olmadığım insanlar bile bunalıp bana anlatırlar herşeylerini çünkü bilirler mezara kadar gider o...nişanlıma bir tane bile arkadaşımın sırrını anlatmamışımdır şükürler olsun...sırf bana iyi güzel namuslu desin diye,elin kızlarını pis,ahlaksız,çirkef,vicdansız diye nitelendirmesini istemem çünkü öyle değiller..insanız,başımıza ne geleceği belli mi?değil...eee ben niye günaha gireyim,Allah bütün yaptıklarımızı bildiği halde Allah kapatıyor,sen kim oluyosun da ortaya döküyosun değil mi,vasfın ne,vasfım ne?
başkasının mutsuzluğuyla mı mutlu olacaksın,başkasının gözyaşıyla mı besleneceksin?yalanı söyleyen arkdaşın söylediği kişi nişanlısı, gören Allah duyan sensin...söyleyene söylenene görene kalmış bir olay sen kimsin değilmi?
ama yok,bizim kızlarımız seviyor hemcinsleriyle kendileri arasında şöyle bir metraj yapmaya,"bak o kötü,namusunu kirletti,yalan söyledi" "ben asla böyle birşey yapmam,yapanı yanıma yaklaştırmam,ben böyle değilim" bunu duyan erkekarkadaşı,nişanlısı,arkadaşı herneyiyse artık o diğer kızın sırrını öğrendiği için kıyaslama yapıyor e tabii bizim fettanı birinci çıkarıyor bu yarışmadan.
valla o kadar uzun zamandır yaşamıyorum ama öyle şeyler öğrendim ki çevremden insan karşısına alıp konuştuğu insanı iyi tanımalı... yoksa o insanlar yarın birgün ellerinde hançerlerle sırtına sırtına saplıyorlar...
bi söz vardır çok severim,Tanrım dostlarımdan sen beni koru,düşmanlarımdan ben kendimi korurum die...

bu arada aynı tarz şeyler benim de başıma geliyor,bizim komşular laf sokma meraklısıdır,ama öyle böyle değil,akrabalr desen hakeza, herkesin arkasından konuştuğu;
benim tek kelimesini kimseye söyletmemeye söylememeye insanüstü çaba harcadığım kişiler arkamdan konuşmuşlar o da saçmasalak bi mevzuda:)hey allahım dedim ya,ben kimseye bulaşmam,haklarında kötü konuşmam,(tabiki dedikodu yaparım(günah ama) ama şükürler olsun namus meselesinde deikoduyu ağzımdan duyamaz kimse allah korusun beni bu günahtan) ama tutup kendilerinin yegane savunucusu:) hakkında konuşuyorlar ya öyle saçma geldiki anlatamam,bir insan canını yakmıştır,canını yakmaya çalışırsın,bu bi ihtimal hoş görülebilir ama kaç yıl olmuş görmediğin öyle kendi halinde insanla ne uğraşırsın değilmi?
işte kimileri sanıyorki cevap veremiyor,oysa adabından konuşmuyor,insanlığından susuyor,efendiliğinden ağzını açmıyor...

böyle bir ihtimal yok toplumda...denklemde iki taraf var=bozan+bozulan
şöyle bir ihtimal yok yani= ileri geri konuşan patavatsız + canı az bi sıkılan,cevap verebilecek dili ve lafı olan,ama kırmayı istemeycek,uzatmak istemeyerek lafını yutan

sen boşver Allah görür kalplerin içindekini,ben ona güveniyorum sadece...ki haklıyım da:)

edit imla

Son düzenleme:
Canım ben de daha 25 yaşındayım allah ömür verirse daha neler görücem hayattan kim bilir ama bildiğim bir şey var ne sır vereceksin nede birinin sırrını söyleyeceksin şahsen birisi gelip bana birisini anlatsa derim ki alamet diye bir şey vardır .Nedir alamet bilir misin karşındaki senin nasıl biri olduğunu o alametlerden yola çıkarak hakkında fikir sahibi olur ona göre davranır .(Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyimin kısacası).Ben gerçekçi biriyim ve şunu da öğrendim ki kimse bi işten çıkarı olmadan hareket etmiyor.Biri gelip bana bir bilgi verse yeminle şüphelenirim neden söyledi ki şimdi bunu bana??

Çıkarsız olur mu ya?çıkarsız 21.yüzyıl olurmu?eskidenmiş o burda olan,burda kalır...şimdi kim bi bardak su verse insan diyor acaba ne isticek... ben polyanna gibiydim ama gerçekten insanlar bunu öğretiyor insana,ne yüzler altında ne maskelerin,ne örtüler altında ne üçharflilerin gizlendiğini...
demiştim daha önce başka bi topikte,normal insan diye bi kavram yok artık bende; herkes acaip geliyor bana,herkes tuhaf geliyor.valla da billa da kendime bakıyorum normal olan benim:) nasıl insanlar görüp nasıl dumur oluyor insan,sinirlenmekten daha çok şaşkınlıkla izliyo insan...Bence de kimseye hayatla ilgili detay vermemek lazım,bak 170 kişiye arkadaşını satıp,sonra da okunma ihtimali var diye siliyorum diye yazılıyor,pişmanlıktan değil yani arkadaşı bu bıçağını görür diye gene ... korkusundan siliyor arkadaş ...ahhh ahh...allah ıslah etsin... Allahım dindarlarla karşılaştırıp,dini"dar"dan korusun...Allah ıslah etsin:)Amin

Amiiin canım amiiin çok hoşsun yaaa:))

Amiiin canım amiiin çok hoşsun yaaa:))

o senin hoşluğun canım,topiğin geneline bak allahaşkına kaç kişi demiş günahtır söyleme ya da arkadaşın sana sırrını vermiş söyleme,etme diye...genelde şöyle denmiş "ayıp be,nasıl yapar be,sen haklısın görüşme eski arkadaşın olarak kalsın" diye...
böyle bir 5-8 çıkar çıkmaz "eee tamam da bundan sana ne,ona ne,bize ne" diyen. sen de onlardansın, işte iyiki de bikaç tane var onlardan:)

baştan beri defalarca kez söyledim ben,onu yargılamadım ve asla ama nişanlısına söylemeyi düşünmedim,yargılasaydım ilk beraber olduğunda herşeyi söylerdim,şükür ki cahil değilim.Bağnaz ve bencil hiç değilimç. sizlerede kırıcı bir laf etmedim.Siz bana "gereksiz vicdan yapıyorsunuz sananne kime ne "diye konusurken bir taraftan da bana hakaret edip' kesin kıskanıyorsundur,nişanlısında gözün var,sahte face açıp maıl atarsın bil mem ne gibi"iftiralar edip doğru yaptığınızı mı düşünüyorsunuz ? işte bunun muhaebesini yapın.Ben kimseye iftira edip,günahını almadım.Bana ahkam keserken,kendinizide vicdanınızıda ölçün derim.

Son düzenleme:

Birde bana allahın adaletini anlatırken "sevgilisinde gözün vardır" ne kadar adilce ? sürekli bunu yazıyorum ,çünkü inanın bu konuyu açarken böyle bir cevaba ihtimal bile vermedim.Kırmak istemedim diyorsunuz ama şu cümlenizin bir insanı ne kadar kırabileceğini bir düşünün lütfen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…