Arkadaşımın yolda selam vermemesi

Belki kadının bir yakini korona oldu temaslı ve o an öğrendi, korktu sizede bulaşır diye:) aynı şeyi yaşadım.eşimin testi pozitif çıkmıştı ve kendisi ile temaslı olduğum için karşıdan gelen üç komsumdan saklanacak yer aradım.yaklasıp konuşmak istemedim o an.Haklarina girmek endişesi ile uzaklaştım.bilemezsiniz.

Ben de gece gün abimi tanımadım. Bu adam niye dik dik bakıyor diyordum iyice dibime girip kızım sen kör müsün deyince ayıldım uzaktan arabaları karıştırdığım benim de oluyor ama henüz başka kapıyı zorlamışligim yok şimdilik maskeli insanlari hele hiç tanımıyorum, yine yanlış insana selam veririm diye önüme baka baka yürüyorum artik

bir anlık dalgınlıkla bile tanıyamamış veya o an farkedememiş olabilir, yolda görmekten bahsediyorsunuz. maske var vs. belki gözünde sorun var uzağı göremedi, sizi ayırt edemedi.
veya sahiden gördü ama konuşmak istemedi, olabilir. siz de onunla konuşmazsınız. zira yanına gittiğinizde size, görmedim, seçemedim, ayırt etmedim, kusura bakma dalgındım gibi bir şey söylememiş anladığım kadarıyla.

başkalarını bu kadar önemsemeye gerek yok.
kendimizi de başkaları için bu kadar önemli görmeye gerek yok.

benim üniversitedeki en yakın arkadaşlarımdan biri bana çok daha fazlasını yapmıştı. aynı yurtta, aynı sınıftayız, aynı kantinleri paylaşıyoruz ve sık sık karşılaşıyoruz tabii. bayağı bayağı kesmişti selamı sabahı üstelik ortada bir şey yok uzaklaşmışız zaten ama normal bir selamı bile vermezdi. bir keresinde günaydın dedim, yüzüme bakmadan günaydın dedi kantinde, alacağını aldı kasaya gitti. o an bitirdim mesela. hiç umrumda da olmadı. beni önemsemiyor belli ki, ben neden önemseyeyim? sonra ben de karşılaşınca görmezden geldim o da aynı şeyi yaptı.

ben olsam arayıp sormam bile beni yolda gördün niye yüzünü çevirdin diye.

yakın bi arkadaşınsa sormalısın bence. ama öyle tanıdık işte diyosan sal gitsin

Ben de burnumun ucunu bile göremem yani gerçi gözlüğüm var da. Ama bazen bişey düşünüyorum yolda karşıdan annem gelse suratına bakıyorum ama farketmiyorum öyle de olabilir. Bunu sorun bence. Dün kafanı çevirdin bi sıkıntı mı var bana mı öyle geldi falan deyin

Ya belki cidden görmemiştir. Bana da cok olur gözümün önündekini görmediğim olmuştur.

Aradım arkadaşlar bana diyor belim agrıyordu ondan kendimi çevirdim . Acaba seni böyle düşünceye sokan şey nedir Meram ettim ne düşündün de böyle söylüyorsun . Bende dedim beni gördün çevirdin görmeyeyim diye sen yanlış anladın falan dedi.. iyiki aradım ama aptal değilim.

Miyop + astigmatım var. Yolda kardeşimi görsem tanıyamam. Gözlük takmadığım için gözümün bozuk olduğunu bilmez çoğu kişi. Sizin gibi düşünüp bana alınan arkadaşlarım var Bence arkadaşınızın ya gözü bozuk ya da maskeden dolayı tanıyamadı sizi. Kasten yaptığını düşünmüyorum

Aradım arkadaşlar bana diyor belim agrıyordu ondan kendimi çevirdim . Acaba seni böyle düşünceye sokan şey nedir Meram ettim ne düşündün de böyle söylüyorsun . Bende dedim beni gördün çevirdin görmeyeyim diye sen yanlış anladın falan dedi.. iyiki aradım ama aptal değilim.

Bilerek yaptığına hiç ihtimal vermemiştim, arkadaşınız çok kötü bir yalancıymış

nasıl bir cevap bekliyordunuz ki

yani bilerek yapmadım sen neden öyle düşündün ki demiş kimi arasanız bu cevabı duyacaktınız

bilerek yaptı ise çok da umurunda olmayacak, istemeyerek yaptı ise de sizin hakkınızda her şeyi büyütüyor diye düşünecek

lakin bu gece boyu uyuyamama, bunu hakaret olarak addetme, "ben salak değilim ben aptal değilim, anladım işte" vurgunuz ve bunu karşı tarafa ispat etme hissinizin altında yatan şeyleri bir düşünün

birisi benimle konuşmak istemese ben konuşsam sonra da fark etsem bir daha konuşmam olur biter

bunu neden bu kadar kurdunuz

içinize neden dert oldu, size değersizlik hissi mi verdi, umursanmadığını hissi mi oluştu

aksine kadın sizi umursamış ama görüşmek istememiş sadece

olay sizinle değil, onunla ilgili

ilk yorumumda yazdığım gibi çocuklar bir araya gelmesin istemiş olabilir, sizin bilmediğiniz ama bu süreçte hayatında yaşadığı büyük değişiklik olmuştur, bunu sorarsınız diye kaçınmış olabilir (eşiyle ayrılmıştır, bir yakını vefat etmiştir, işsiz kalmıştır, işe başlamıştır vs )

sadece kilo almıştır, bundan rahatsızdır, üstü güzel değildir, her zaman saçı başı yapılı, makyajlı iken birden karşınıza o hali ile çıkmak istememiştir

hali yoktur laflamak için dikilmek istememiştir, hatta çişi gelmiştir sizinle muhabbet yerine evine gitmek istemiştir vs vs

benden değil ondan kaynaklıdır deyip umursamayın

aydınlık günler sizin olsun

Belki canı bir şeye sıkkındı.
İnsan üzgünken konuşunca belli etmekten çekinir konuşmak istemez.

Bacım uyuyamadım sanki hakaret etti hiç başıma böyle bişey gelmemiş küfür gibi geldi üzüldüm neyseki aradım şimdi de o düşünsün
İnsanın her zaman modu yüksek olmayabilir. Bazen canı konuşmak istemez, o an dalgındır vs. Ben aynı durumu yaşasam çok yakın arkadaşım arayıp böyle hesap sorsa aramızdaki samimiyete güvenerek saçmalama vs deyip durumu izah ederim. Samimi arkadaşım değilse ve arayıp hesap sormaya çalışırsa bir bahane uydururum o an telefonu kapattıktan sonra da unutur geçerim, umrumda olmaz açıkçası. Daha sonrasında da yolda görürsem inadına görmemezlikten gelmeye devam ederim sinir olduğum için. Sizin samimi arkadaşınız mi? Eğer samimi arkadaşınız ise sadece yolda selam vermedi diye size küfür etkisi gibi mi geldi? Eğer böyleyse demekki aranızda başka problemlerde vardır.

Böyle davranan, biz bizeyken can ciger olup nedense baskalarinin yaninda yuz vermemeye ve konusmamaya baslayan 35 yillik aile dostumuzun megerse insanlara bizi kotuledigini ogrendik. Insanlara poz yapıyormuş megerse soyledigi laflarin arkasinda duruyormus gibi.
Dikkat edin derim.

Beli ağırdıgi halde sokakta gezebiliyor ama selam vermek mi zor geliyormus? Dikkat edin derim.

Ya belki de tanımadı. Herkes maskeli. Neden hemen kötüye yoruyorsunuz. Ben mesela uzağı göremiyorum secemiyorum çoğu zaman. Hemen art niyet aranirsa üzülürüm. Su dönem maske ile hele babamı bile tanımlayabilirim.

Yok cnm ne problemi eğer kendi açısından varsa bilemem iyi niyetimle selam vermediği halde sordum . Gün yapmıştık mesala haftada 1 görüşürdük problem olsa İnan o an mesafe koyardım ama üzüldüm konuştum rahatladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…