Arkadaşına para göndermiş?

melekanesii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2018
284
112
53
31
Kızlar Merhaba. Evliliğim ile ilgili sıkıntılarımı daha önce yazmıştım.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/ne-yapacagim-inanin-bilmiyorum.1075417/

Yeni evliyiz. Eşimle düğünümüzü kendimiz yaptık. Maddi sıkıntılarımız var. Ve hiç birşey yapamıyoruz. Çok yakın arkadaşı var. Evli herşeyini ailesi yaptı. Ama eşi hiç para düşünmüyor. Her şeyi istiyor ve eşi de yapıyor ya da ailesi. Adam telefon faturasını ödeyememiş. Eşim ödeyeyim dedi. 250tlmis eşim çok diye ödemediğini söyledi. Dün başka bir arkadaşı ailesiyle bize geldi. Erkekler balkonda bizde oturma odasindaydik. Bir ara adım geçti. Eşimin cümlesi Melikenin haberi yok. 600tl para verdim. Maaşı alınca veririm dedi vermedi. Beklemiyorumda artık zaten. Daha önce de çok verdim ama azdı geri gelmeyeceğini bilerek verdim. Dedi. Arkadaşı herkesten para almış ama geri ödememiş. Bunu duydum şok oldum. Ben doğum günümde kolye istedim 700tldi. Alamadım dedi. Zorlamadım. Biliyordum durumu. Hiç duymamış gibi davrandım. Ama bunu nasıl yapar. Sabah telefonunu karıştırdım. Telefonundan dekont göndermiş arkadaşına. 600 tl. 19 Nisanda gönderilmiş. Ne yapayım sizce?

Cok ama cok can sıkıcı bir durum. Esinin acilen aile sorumlulugu yüklenen bir erkek nasildir'ı öğrenmesi gerekiyor. Konuşarak anlaşarak cözebilirsin melike hanim. Baska yolu yok.

Evlilikte erkeklere bi konuda cok kiziyorum benim param nasilsa soylemeye gerek yok diyolar fakat evlenince artik senin paran benim param diye bi ayrim olmamali esler birbirinden bisey saklamamali siz haklisiniz

Olan olmuş bence kavga çıkartma ama sonuçta sizin bir aile olduğunuzdan bahset. Birde iyi olmuş ya gözü açılır 600 lira sizi batırmaz da çıkartmaz da ama şimdi anladı arkadaşının ne mal olduğunu sen karışma sıkıntısını o çeksin hatta hiç bilmiyormuş gibi ya kıvransın iki

Daha önce de geri ödemeyeceğini bile bile para verdiğine göre eşiniz bu konuda zor akıllanır. Kendi hesabını bilmeyen insanlara para yedirmesi hem safça, hem sorumsuzca. Sizden saklaması da büyük ayıp. Evlilikte araya böyle sırlar girmemeli. Bence etkili bir konuşma yapmanız gerekiyor. Elaleme yedirecek kadar parası varsa, geleceğiniz için birikim yapsın.

Arkadaşlar sordum. Bana söylemek isteğin birşey var mı diye? Yok dedi ben söyledim. Ben o paranın geri gelmeyeceğini bile bile verdim dedi. İhtiyacı var dedi. Ben neden Bir şeyler kisarken eşi rahat yaşıyor dedim. O onun ayıbı diyor. Çıldıracağım ya kabullenmiyor. Sana söylemeyi unuttum diyor

Olay benim param harcarım istediğim gibiye dönebilir
Cok üstüne gitmeyin artık
Tanıyorsanız borc verdiği kişiye laf dokundurabilirsiniz yada eşine yeni aldıgı bişeyini gördügünüzde benimkinin verdiği paraylamı aldınız gibi imada bulunabilirsiniz
Baskada yapcak bişey yok eşiniz böyle biri dmekki kesinlikle değişmez

Afedersiniz ama esiniz keriz bence
Her seyi kendimiz yaptik demissiniz, borcumuz var demissiniz esiniz ne akla hizmet millete para dagitiyor hem de ihtiyaci olmayan birine?

- Esinize iyi ayar cekin, yuzune karsi keriz oldugunu soyleyin
- Banka kartini, internet sifresini alin ve degistiri hepsi sizin yonetiminizde olsun bundan sonra. Esiniz akillanmaz.
- telefonu alin o arkadasinizdan parayi siz isteyin vermezse arayin ailesinden isteyin

Bence eşinizin mutlaka bir zayif noktasi vardir. Anlayacagi bir şekilde korkutun gözünü. Eger önlem almazsaniz bu sıkıntılar devam eder ne yazik ki

Ay ayni biz, esim de ben de akrabalari sallariz belki ama arkadasa sirt donemeyiz. azicik saf miyiz neyiz

Akillanmistir umarim son seferinde. Biz hala akillanmadik

Eşiniz akıllanmaz.
Hadi ilk kez verse tamam diyeceğim bir hata etmiş,akillanır ama daha önce ödemeyen birine hemde eşine hayır derken neden parasını hibe eder ki aklı selim bir insan?
Kendi adıma cimri biri değilim. Arkadaşlarımizla bir yere gideriz arabamla götürür hesabı da öderim koymaz dert etmem ama karşımdaki ben mecburmuşum gibi davranmaya başlarsa orada kendimi çekerim yani. Yada borc istedi verdim,bana şu tarihte vereceğim deyip zamanı gelince de kusura bakma ödeyemiyorum yada şu tarihte ödesem sorun olur mu demezse karşımdaki,o parayı istemem ama bir daha benden borç alamaz. İsterse derim yani kusura bakma önceki aldığını ödemedin bir açıklama da yapmadın bu sebeple veremem derim .
Ha hastalık durumu olur,başka hayati konular olur lafı bile edilmez ama keyfi sebeplerle kimseye para hibe edemem.

Son düzenleme:
Ay ayni biz, esim de ben de akrabalari sallariz belki ama arkadasa sirt donemeyiz. azicik saf miyiz neyiz

Akillanmistir umarim son seferinde. Biz hala akillanmadik
Valla akillanın goha.
Bir yerden sonra ne oluyor biliyormusun? Sen es kaza paran olmadığı için o borcu vermiyorsun/veremiyorsun ve senden kötüsü olmuyor.
Daha da kötüsü sanki mecbursun,evlatlik almışsın gibi atılan tripler,küsmeler de cabası.
Tamam elzem,hayati şeyler olur,verirsin yeterki işi görülsün,zorda kalmasın der hatta gerekiyorsa o parayı gözden çıkarırsın o ayrı ama saçma sebeplerle verip geri alamadığım,yok deyince surat çektiğim çok oldu ve akıllandım kendi adıma. Dedim bunca yaptığım iyilikler unutuldu hemen,yazıklar olsun.

Git kendine 700TL ye kolye al ödersin hayatım de
eşiniz kerizliği boşlasın artık önceden vermeyeceği bilerek küçük meblağlar vermek şimdi de 600tl demek yahu bir de almak için uğraşıcam dememiş beklemiyorum da diyor ayıp

100 200 çok verdim. Bu kez çok verdim ki bir dahaki sefere istemesin dedi. Bende demekki bizim çok paramız var. Bütçemiz geniş dedim. O zaman çok beğendiğim yüzük var onu al dedim.(800 tl) Alamam durumum yok diyor

100 200 çok verdim. Bu kez çok verdim ki bir dahaki sefere istemesin dedi. Bende demekki bizim çok paramız var. Bütçemiz geniş dedim. O zaman çok beğendiğim yüzük var onu al dedim.(800 tl) Alamam durumum yok diyor
şaka yapmıyorum 3-5 gün terket bu adamı ,senin gram kıymetin yok ama gelmeyecdğini bildiği parayı elaleme verebiliyor neden sana hibe edemiyor çünükü senin için yaptığı harcamayı gereksiz buluyor böyle tiplerle ömür geçmezde yuva yıkmak kolay iş değil ,bir kaç gün ayrıl evden.

Arkadaşının eşinin haberi yokmuş. Eşimde lütfen konusulmasin dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…