Arkadaşına para göndermiş?

100 200 çok verdim. Bu kez çok verdim ki bir dahaki sefere istemesin dedi. Bende demekki bizim çok paramız var. Bütçemiz geniş dedim. O zaman çok beğendiğim yüzük var onu al dedim.(800 tl) Alamam durumum yok diyor
Eşiniz gerçek bir keriz, tebrikler.
Bir de çok akıllıca bir şey yapmış gibi anlatıyor. Yüksek iq.

Sinirlendim ya. Bir de unuttum söylemeyi diyor. Biliyorsunuz "melike duymasın" dediğini.

Bu durum arkadaşının ayıbı değil, eşinizin ayıbı. Diğer adam milleti söğüşleyip eşine yağdırırken eşinizin geri gelmeyeceğini bile bile para vermesi kerizlik bile değil, bunu tanımlayacak kelime yok.
Miktar da hiç önemli değil. Önemli olan size yalan söylemiş olması. Para verip vermediğini söylemesi 1. yalanı, "Melike'nin haberi yok" deyip sonra size unuttuğunu söylemesi de 2. yalanı. İnsan ne olursa olsun hayat arkadaşına yalan söylememeli. Çok büyük bir sorun bu.

Konu sahibesi eşinin arkadaşı ile olan konuşmasını duymuş; adam zaten hatasının farkında, bir noktada da bu adamın önünü kesmek için yapmış, kavga etmeden bir daha istemesinin önüne geçmek istemiş ve durumu izah ediyor, şimdi bu adamın daha fazla gururunu incitmenin anlamı var mı? Bu tür hareketler ilişkileri yaralar, bugün hatasını yakalar tepesine binersin yarın oda bir hata yaptığım zaman, anlayış beklediğin bir anda karşılığını misliyle verir, sen bana 600 lira için bunu yapmıştın diye de kapak yapar mı yapar:) sonuç yok yere yıpranmış ilişkiler. Oysa adama üstü kapalı bir sitemle canın sağolsun dendiği zaman vicdanı sızlar, bunu yaşadığım için biliyorum:)) ayrıca kadınların sık yaptığı biçimde bana şu takıyı al demek doğru bir davranış değil bunun parantez içini açmıyorum kırıcı olmak istemiyorum. Olaylara her zaman dümdüz bakıp , öfkeyle hareket etmenin uzun vadede sonuçları sevimli değil. Kadın davasında haklı ama erkek dünyası bizim baktığımız düşündüğümüz gibi değil. Kadınlar bu tepkilerden kaybediyor hep, evlilik bazen politika ister:) ve de tecrubeyle sabittir ki höt zötle hiç bir adamı terbiye edemezsin, bildiklerini okurlar, inada biner, binmişte zaten arkadaşları ile konuşurken eşime söylemedim(yani kızacağını biliyorum) diyen adam şimdi hayır hata yapmadım diyor ne oldu, kadın hem sinirlendi, hem üzüldü, bir şey değişti mi hayır. Ve arada ince bir de nüans var adam babamdan isteyeceğim 600 lira demiş, ince düşünen için bu büyük hakarettir, gençsiniz, heyecanlısınız sakin kalmaya çalışın biraz:)

Bi tepki koyabilirsin ama cok abartili olmasin.Kirilmana dayanamayan bi yapisi varsa bildir bunu hayati birlikte paylastiginizi ona hatirlat derim.

Eşinizin artik sizin bir aile olduğunuzu anlaması gerek bence.Daha önceki konularinizi da biliyorum bana naif biri izlenimi verdiniz hep.Ve eşiniz sizin gibi düşünceli birini haketmiyor maalesef.Tüm konulariniza cevaben diyorumki;
Bence oturun konusun eşinizle.En baştan.Şimdiye kadar neler yaptigini,sizin neler hissettiğinizi,neler beklediğinizi vs.Ve aynen buraya yazdiğiniz gibi deyin sana sevgim sabrim bitiyor diye.Sinyalleri verin.Ha kendini düzeltmeye calisirsa ne güzel.Ama yok sallamazsa evliliğini bitirmeye bak bence.Çünkü sorunlar 1 degil ve eşinin önceden yaptiklari bile bir bosanma sebebi bana göre.Böyle ömür gecmez.Hem yasin da genç yipranma daha fazla.

Az kaldı zaten sabrım bitiyor

Çok konuştum birkaç gün değişiyor yine aynı. Bıktım gerçekten artık

Çok konuştum birkaç gün değişiyor yine aynı. Bıktım gerçekten artık
O zaman ciddi rest cekmeniz gerekiyor.Biraz ayri kalmaniz belki de ama 1-2 günlük değil,gözünü korkutmaniz falan.Yada bosanmaniz...Yani o ilk konunuzdaki olaylar gercekten onur gurur kirici seylerdi ve ben şahsen affetmezdim o olaydan sonra.

Eskisi gibi değilim zaten duam bile yok o kadar uzağım ki. Üzülmüyorum bile artık. Ben elimden geleni yapıyorum ve birşeyler gerçekten bittiğinde çekip gideceğim

Normalde karışmam ama bana hediye almaya para yok, arkadaşına yollamaya varsa gece de arkadaşının evinde kalır. Net....

Dün evde birşey konuşmadık. Konuyu da açmadım. Tepkimi belli ettim. Beğendiğim yüzüğün resmini gönderdim. Nasılsa çok paramız var. Artık alırsın dedim. Birşey yazmadı. Akşam öptü sarıldı falan. Birlikte olmak istedi. Reddettim yorgunum yatacağım dedim.(Reddetmem paradan dolayı değil. Daha önce konumu okuyanlar bilir. Eşimin ilgisiz ve umursamaz olması. Kendine gelmesini bekliyorum. Canımda istemiyor zaten)

Gerçekten 700 liralık kolye mi istedin?
Link falan mı attın?
Bu , konudan daha ilginç geldi bana.

Cevap olarak da gelmeyeceğini bildiğine göre verdiyse belki de gönül borcu olan birisidir. Yani ben de zamanında zor animda maddi ya da manevi benim için çaba harcayan birine zor aninda sırt ceviremezdim.

Evet gönderdim. Ben kıyamazken birşey alamazken cebinde de değil o para. Bankadan ek hesaptan çekip veriyor. Şimdi de biz bankaya borçluyuz. Zamanında birbirlerine yardımcı oluyorlarmış. Bende hayatındatım artık ben varım dedim. Ki bizimde borçlarımız var. Ben birşeylerden sürekli kısarken eşim cebinde bile olmayan parayı veriyor. Eşime de artık sana acımıyorum. Maaş kartımı alacağım. O yüzüğü al. Alamıyorsanda git arkadaşına yüzük istiyor de dedim.

Butun sayfaları okuyamadım ama yine de göz attım, direkt eşinizi savunuyorum ya da yaptığını tamamen doğru buluyorum olarak algılamayın ama düşündüğüm birkaç durum oldu;

Birincisi, maddi olarak zor bir dönemden geciyorsaniz ve ödenecek borclarınız varsa 700 liralık bir kolyeyi nasıl gösterebildiniz "Bunu istiyorum/bana al" seklinde? Çok beğenmiş ve eşinizle de sadece bu yüzden paylaşmak istemiş olabilirsiniz. Ama o durumda da zaten daha şık olan hareketin alışveriş linkini değil de sadece kolyenin resmini göndermek olduğunu düşünüyorum ki eş/sevgilinin içine dert olmasin alamayacak olmak. En azindan ben kendi hayatımda bu yolu tercih ediyorum.

Ikincisi, eşiniz ailenize bakmak ve rızkınızı getirmekle yükümlü, evet, ama "Bana kolye almazken arkadaşına borç veriyor" yaklaşımını yanlış buluyorum. Borcuna sadık olmadığını zaten bildigi birine para ödünç vermesi yanlış olsa da belki arkadaşının o paraya geçim için ihtiyacı vardı? Ya da kapatması gereken çok acil bir borç vardı ve onu kapatmazsa çok çok daha kötü duruma düşecekti? Arkadaslariyla ilgili boyle durumları erkekler eşlerine açıklamıyor genel olarak gözlemlediğim kadariyla. Ama gercekten boyle bir durum vardıysa bence eşine yapacağı takı alma gibi luks harcamadan ziyade arkadasinin zaruri durumunu gidermesi eşinizi çok daha saygıdeğer yapar. Yardımlaşmak çok önemli; kızıp celallenmeden önce her ihtimali tartmaya çalışmak da.

Bence sinirlenip rest çekmek yerine eşinizin davranışlarının arkasındaki düşünceleri anlamaya çalışmanız, yaptığı şeyler konusunda hatali olduğu noktaları da yapici bir dille, sizi dinlediginden ve anladigindan emin olana kadar anlatmaniz zor ama daha iyi olan seçenek. Tabi onu da konuşmaya teşvik edip dinlemeniz gerek

Doğum günüm de söylemiştim. Ne alayım diye sormuştu. Bende söylemiştim. Doğum gününde maddi sıkıntılardan dolayı alamadığını söyledi tamam önemli değil durumumuzu biliyorum diyerek konuyu kapattım. Ev alışverişi yapıyoruz biraz azaltalim demeye başladı. Onada tamam dedim. Sonra öğrendim ki arkadaşına cebinde bile olmayan parayı bankadan ek hesaptan vermiş. Şimdide bizim +600 tl borcumuz oldu. Bana da diyor ki ben geri gelmeyeceğini bilerek verdim. Derdin paraysa babamdan alırım diyor. Bakın benim düşüncem eşim arkadaşının durumunda olsaydı. Ortada paramız yoksa ne aileleri ne de eşimi zorlarım. Çocuğum olacakken hemde. Gidip özel hastane doğurmak istiyorum diye zorlamazdım.. Ve de arkadaşı bunu eşine söylemiyor. Sorarsınız di mi biz bütün bunları nasıl yapıyoruz diye? Geçen gün görüştük. Tatile gitmek istiyorum. Herkesten borç para alarak birşeylere sahip olunmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…