- 15 Eylül 2015
- 3.242
- 5.175
- 73
- Konu Sahibi sevdasinemalarda
-
o zaman siz önce babayı bi psikoloğa yönlendirmeye çalışınBabasına ulaşamadım cnm
Babası hiç bir şeyle ilgilenmez zaten
Her şeyiyle ben ilgileniyorum
Zaten konussa da çok etki etmez bence
Kendininde şiddet egılımı var
Ben disiplin cezalarının çocukları daha olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Hani adam öldürüp hapse giren bazı kişiler çıkınca hava atar ya bununla. Disiplin cezası alan bir çok çocukta bu oluyor. Disipline gittim diye hepten okulun ağası moduna geçiyorlar.Niye büyük konusayım ki, ben gercekten terbiye edemiyorsam alternatif düşünürüm.
Kızım dersten kacacak ben iş yerinde konu acacağım
Kızım arkadaşını dövecek ben iş yerinde konu acacağım
Sonra da büyük konuşmuş olacağım :)
Merhaba kızlar oglumun sorunları bitmek bilmiyor. Bu seferde okulda arkadaşını dovmus.
Müdür aradi sabah sabah aile darp raporu alırsa disipline verceklermis
Çocukta biraz çizik ve kızarıklık oluşmuş
Ne yapmalıyım sizce
Disipline verirse bir şey olurmu
Bilgisi olan varmı
Ailesini arasammi ki
O bambaşka bir mevzu cikom.Ben disiplin cezalarının çocukları daha olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Hani adam öldürüp hapse giren bazı kişiler çıkınca hava atar ya bununla. Disiplin cezası alan bir çok çocukta bu oluyor. Disipline gittim diye hepten okulun ağası moduna geçiyorlar.
Aile çocuğa terbiye verebiliyor veremiyor bilemeyiz tabi burdan. Ama bende şuna takıldım. Çocuğum bir çocuğu dövse bu şekilde disiplin cezasını engellemek değil ilk yakınmam benim çocupum nasıl başkasına zarar verir olurdu. Şimdi konu sahibi tabi üzüldüm falan demeyin lütfen. Ailenin yanına gitmek isteme amacınızı açık açık yazmışsınız ilk sayfada.
Çocuğunuz a inşallah disipline gitme ihtimalini söylemediniz. Eğer söylediyseniz demekki yanlış tutumlar sergiliyorsunuz genel olarak.Merhaba kızlar oglumun sorunları bitmek bilmiyor. Bu seferde okulda arkadaşını dovmus.
Müdür aradi sabah sabah aile darp raporu alırsa disipline verceklermis
Çocukta biraz çizik ve kızarıklık oluşmuş
Ne yapmalıyım sizce
Disipline verirse bir şey olurmu
Bilgisi olan varmı
Ailesini arasammi ki
Konu sahibesine niye linç girişiminde bulunulmuş diye anlamak için, tek tek yorumları okudum. Kadının öyle çk absürd bir mesajını da görmedim, hayret. Herhalde herkes kendini diğer çocuğun ailesi gb görüp cvp vermiş ama doğru olan objektif olabilmekti. Rahat olduğunu sanmıyorum, çünkü rahat olsa fikir almaya bile kalkışmaz örtbas etmeye çalışırdı. Hayat öyle her zaman istediğimiz gb olmuyor. Benimde bir oğlum var, 2 yaşında. Onu doğru yetiştirmek için elimden geleni yapıyorum, onu büyüyünce hep merhametli, yardımsever, efendi hayal ediyorum ama fıtrat denen bir şey var, o var, bu var.
Konu sahibi durum çözülmüş bile olsa aileden özür dilemeyi ihmal etmeyin lütfen. Oğlunuzun sorunları var bu çok açık, onun içinde randevu almışsınız sanırım ama yeterli değil, iletişiminiz kuvvetlendirin. Gerçekten şiddet eğilimi de olabilir, bu eğilimi kontrol altına almak ve yönlendirmek için bir spora yönlendirin. Doktorunuzun size tavsiyeleri olacaktır zaten, geç kalmış sayılmazsınız, bundan sonra enerjinizin büyük bölümünü oğlunuza harcayın. En azından bir şeyler rayına oturana kadar.
kendi adıma cevap vereyim.ben de ergenlikte ve sonrasında epey yaramazlık yaptım,dik başlı inatçıydım..Bunun terbiyeyle bir ilgisi yok, ergenlik psikolojisi ile bir ilgisi var.
Ben kız halimle kavgalara karıştım, çocuğun tekini dövdüm 13 yaşındayken.
Okuldan da kaçtım, dersten de kaçtım.
Eeee? Tembel miyim? Terbiyesiz miyim?
Hayır, kazandığım okulla da bölümle de terbiyemle de ailede parmakla gösterilen biriyim. Büyüdüm çünkü.
Konu sahibi, iş çok ilerlemeden psikologla görüştürün ve başarısı çok düşmüyorsa, hayatı yoldan çıkmıyorsa korkmayın, hepsi geçecek.
Herkes de dünyanın en terbiyeli çocuklarını yetiştiriyor bu kk'da maşallah...
Bunun terbiyeyle bir ilgisi yok, ergenlik psikolojisi ile bir ilgisi var.
Ben kız halimle kavgalara karıştım, çocuğun tekini dövdüm 13 yaşındayken.
Okuldan da kaçtım, dersten de kaçtım.
Eeee? Tembel miyim? Terbiyesiz miyim?
Hayır, kazandığım okulla da bölümle de terbiyemle de ailede parmakla gösterilen biriyim. Büyüdüm çünkü.
Konu sahibi, iş çok ilerlemeden psikologla görüştürün ve başarısı çok düşmüyorsa, hayatı yoldan çıkmıyorsa korkmayın, hepsi geçecek.
Herkes de dünyanın en terbiyeli çocuklarını yetiştiriyor bu kk'da maşallah...
O bambaşka bir mevzu cikom.
Ben zaten burda konu acmak yerine okula koşar durumu öğrenir karşı taraftan cocuğum adına özür diler sonra da yapabileceğime bakardım. Konu sahibi adına üzülmedim zaten, hicbir yerde böyle bir yazım yok.
Bu cocuk adına acılmış 2. konu. Cocuk okuldan kacıyor, cocuk birini hırpalıyor. Tek teselli cocuk zaten ilac kullanıyor oluşu ben buna kızıyorum.
Teşekkür ederim :)Bin kere beğen butonu yok alıntıladım o yüzden=)
Hepimiz neler gördük, neler yaşadık, bu kadar abartılması doğru değil
Lisede kaç kez karakolluk oldum hatırlamıyorum, kavga, gürültü, dayak, arkadaşları bırak o tarihte yetişkinlere şiddet uygulamışlığım var defalarca, hem de öyle it kak değil, çok detay vermek istemem. Bizim zamanımızda öyle doktor, terapi falan adı bile geçmezdi. Rahmetli annem konuşa konuşa düzeltti bazı şeyleri zaman içinde. Boşanmış bir çiftin çocuğuyum, neler neler yaşadım ancak aynen dediğiniz gibi büyüdüm, şimdi bambaşka biriyim. KK da az çok tanınırım, beni gerçek hayatta gören, iletişimim olan arkadaşlar da var aramızda, psikopat olmadığım aşikar yani =) Aksine çok sakin, sabırlı ve merhametli birine dönüştüm. Konu sahibine çok aşırı yüklenilmiş, şiddet mazur görülmemeli tabi ama 13 yaşında arkadaşına bir iki tokat atmış bir çocuğa katliam yapmış muamelesi yapılmaz, şiddetin artmaması için gerekli tedbire amenna ancak kadıncağıza etmediklerini bırakmamışlar ki bu da bence bir tür şiddettir
Bin kere beğen butonu yok alıntıladım o yüzden=)
Lisede kaç kez karakolluk oldum hatırlamıyorum, kavga, gürültü, dayak, arkadaşları bırak o tarihte yetişkinlere şiddet uygulamışlığım var defalarca, hem de öyle it kak değil, çok detay vermek istemem. Bizim zamanımızda öyle doktor, terapi falan adı bile geçmezdi. Rahmetli annem konuşa konuşa düzeltti bazı şeyleri zaman içinde. Boşanmış bir çiftin çocuğuyum, neler neler yaşadım ancak aynen dediğiniz gibi büyüdüm, şimdi bambaşka biriyim. KK da az çok tanınırım, beni gerçek hayatta gören, iletişimim olan arkadaşlar da var aramızda, psikopat olmadığım aşikar yani =) Aksine çok sakin, sabırlı ve merhametli birine dönüştüm. Konu sahibine çok aşırı yüklenilmiş, şiddet mazur görülmemeli tabi ama 13 yaşında arkadaşına bir iki tokat atmış bir çocuğa katliam yapmış muamelesi yapılmaz, şiddetin artmaması için gerekli tedbire amenna ancak kadıncağıza etmediklerini bırakmamışlar ki bu da bence bir tür şiddettir
Teşekkür ederim :)
Anne çocuğu için elinden geleni yapıyorsa neden böyle yükleniliyor anlamıyorum, biri alenen çocuğa terbiyesiz demiş burada. Şiddeti ben de savunmuyorum ama çocukların çoğu büyürken böyle olaylara muhakkak karışıyor. Engelleyemeyiz istesek de, o deneyim mutlaka olacak. Ben de gayet merhametli ve düşünceli biriyim şimdi, çok da sulu gözüm :) Ben de çok hırçın ve asabiydim o zamanlar, ama hep geçiyor.
Ne münabet, neyse bişi demiyorum.2. Konumu
Çok konum var oğlumla ilgili
Hep care aradım
Ne yapayım çocuğumu öldüreceğim bumu dilegin
bence yanlış anlıyosunuz, verilen tepkiler konu sahibinin günü nası kurtarırım, disiplinden nasıl yırtarım havası yaratmasından ötürü oluştu, kimse mükemmel olduğunu ifade etmiyo, ama ailenin tutumu ay bi halt yedi nası yırtarıza dönmüşse o çocuğun düzelme ihtimali oldukça düşükBin kere beğen butonu yok alıntıladım o yüzden=)
O kısmını yorumlarda görmemişim.kendi adıma cevap vereyim.ben de ergenlikte ve sonrasında epey yaramazlık yaptım,dik başlı inatçıydım..
ama burdaki sorun çocuğun halihazırda yıllardır psikoloğa gitmesi ilaç kullanması ve ne yazık ki ilgisiz ama şiddet eğilimli bir babası olması..
yani ergenlik bunalımı olarak yorumlayamayacağımız bir konu..konu disiplin de değil.daha ciddi -ve geleceğini etkileyeceği bir sorunu var..öfke patlaması yaşaması,şiddet eğilimi ciddi bir sorun..o sbeple disiplin kurulundan yırttı diyerek çözüm olamaz..bunu halleder ama ilerisi için daha farklı olaylara sebep olur.
ben de buna +1 veriyorum :)bence yanlış anlıyosunuz, verilen tepkiler konu sahibinin günü nası kurtarırım, disiplinden nasıl yırtarım havası yaratmasından ötürü oluştu, kimse mükemmel olduğunu ifade etmiyo, ama ailenin tutumu ay bi halt yedi nası yırtarıza dönmüşse o çocuğun düzelme ihtimali oldukça düşük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?