canım şunu net söyliyebilirim sana benim oğlum teşhisli hiperaktiv.. 4.5 yaşında 2.5 yaşında fark ettik. 1senedir ilaç kullanıyor..33 kilo yani 7-8 yaşında gibi çok ama çok kuvvetli.. o kadar zor bi çocuk olamasına rağmen daha fiske tokat atmadık ne baba ne ben. deli gibi ilgileniyoruz.. sosyallik desen çok var yani.. her ay 250tl muayne ücreti varip bursanın en iyi psikyatırna gidiyoruz. 1000 maaşımızla..
ve bu oğlanımız okulda arkadaşlarına sebepsiz vuruyor düşün..
demek istediğim bu kadın hep kadar zor bir çocukla bide evdeki babayla uğraşıyor. asıl sorun önce baba zaten bende söyledim..
hiperaktivite ve dikkat eksikliği doğuştan gelen bir hastalıktır.. babasına lafım yok gerçekten terbiyesiz..ve çocuğun düzelmesini çok ama çok zorlaştırıyor..
ama bu baba bu yavruyu öpüp koklasada bir çocukta hiperaktivite varsa bu tarz olaylarla sık sık yüzyüze gelirsiniz. bunun tek tedavisi önce evde huzur sonra ilaç ve gerçekten iyi bir öğretmen.. ceza falan solda sıfır yani... normal bir çocukla kıyaslamayın bu durum..
keşke baba bu kadar ciddi durun farkına varsa keşke.. o yüzden çok arada kalmış kadıncağız.. boşan demek çokkolay geliyor herkese.. bence herkes kendi tecrübelerinden bişeyler katarak yardımcı olamaya çalışalım..
bak gerçekten çok zor bi durum yaşamayan anlamaz..
öncelikle size de kolaylıklar diliyorum,umarım sizin çocuğunuz da ilerleme kayderer,gelişim gösterir..sizin çabalarınız da sonuç verir.sizin gibi ilgili ve sevgi dolu bir aileye sahip olduğu için şanslı bir çocuğunuz var..
bu olayla sınırlı değil yazdıklarım inanın bana.önceki konularında çok yardımcı olmaya çalıştıüğım için durumu yakınen biliyorum.hiperaktivite olarak sınırlandırmak istemedim çocuğun sorunlarını,aslında ailesi yüzünde oldu da demek istemedim.hiperaktivite yaşadıklarının ana sebebi değil bana göre,daha farklı ve ciddi sorunları var..çbu çocuk şiddet görüyor...çocuğun ceza görmesi disiplin kurulu falan da değil ana sorun..bu yüzdne konu sahibine bu kadar yüklenilmesi..
bakın sizin de çocuğunuz benzer bir sorun yaşamış..sizin tepkiniz ne oldu? işyerinde oturup da ,uzaktan mı izlediniz durumu? okuldan kaçan ve o anda cafede oturan sizin çocuğunuz olsa,iizin alamam ne yapayım gibi birşey mi söyelersiniz ne yaparsınız?
ya da evladınıza ,eşiniz dayak atsa,tepkiniz ne olurdu? sudan bahanelerle ,zaten belirgin rahatszılığı olan çocuğunuzu babası dövse ne yapardınız??
şimdi mağdur olan "kadıncağız mı" yoksa asıl mağdur çocuk mu siz karar verin lütfen..
zaten özel ilgi görmesi gerekn bir çocuğu ,şiddete maruz bırakmaz mı mağduriyet??
yardımcı olmaya çalışanlara çemkiriyor kendisi,sadece vah tüh edenlere cevap yazıyor.
boşan demek kimseye kolay değil,ama evladım söz konusu ise büyük konuşuyorum,gerekirse babasınd bile korurum..