Arkadaşınızın Sevgilinize Çirkin Demesi Size Ne Düşündürür?

KittyConda

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2011
1.599
4
Konulara bakıyorum da berbat arkadaşları tanımlarken hep bu ifade kullanılıyor. ''sevgilime çirkin derdi, kimsenin sevgilisini beğenmezdi'' gibi.

kafama takıldı çünkü ben de genelde hiç bir arkadaşımın sevgilisini beğenmem. hatta nasıl çocuk diye sorarken utanırlar bu yüzden. ama benim çirkin bulma nedenim arkadaşıma yakıştıramamamdır. hiç bir kötü niyetle değil yani. onlar da benim erkek arkadaşlarımla dalga geçerler, ben de gülerim. ama şöyle bakınca sevgili konusunda benim kadar gevşek olmadıklarını düşünüyorum.

uzun zamandır da bir ilişkim yok. acaba benim bu yüzden kıskançlık yaptığımı mı düşünüyorlar? ne utanç verici.

siz ne düşünürdünüz? hiç bir sevgilinizi beğenmeyen bir arkadaşınız olsaydı?

(bu arada her dakika onların çirkin olduklarını vurgulamıyorum. ama mesela ''mesaj atmıyor bana hiç'' vs. gibi dertlerini anlattığında ''zaten çirkin bir çocuk bir de kaba ee niye çıkıyorsun ki onunla?'' derim mesela.)
 
Son düzenleme:
onlar niyetinizi anlıyosa ne ala..

ama yine de dillendirmek hoş değil bu tip şeyleri...
 
29 yaşında evli barklı kadınım. çok eski ve yakın arkadaşlarım benim için "turamit çirkin sever" derler... güleriz.. çünkü arkadaşlarım benim erkek arkadaşlarımı benim güzelliğime denk görmezlerdi. ben de hakikaten o yıllarımda çirinlerle çok çıktım:) hatta bi kere 15günlük bir çıktığım olmuştu yakışıklı idi o. kızlar hala onu der "basiretin mi bağlandı noldu da yakışıklıya baktın zaten 15gün anca dayandın" diye.... eşime hiç böyle yorumları olmadı. eşimle de iyi anlaşırlar.

söyleyen insanın niyetine göre değişir.... ama çok alakasız biri gelip de kocama "çirkin" derse "sorduk mu" derim.
 
Erkek arkadaşım okula geliyor arkadaşlarımla tanıştırıyorum,daha sonra gelip bana sen daha güzelsin ona göre diyorlar. Ulen sevgilim işte seviyorum ben,sanane güzelliğinden çirkinliğinden.
Bence yakın arkadaşın bile olsa söyleme böyle şeyleri,ayrıldıktan sonra dersin ''aman boşver çirkindi zaten'' diye :))
 
ben kesinlikle kıskanıldığını düşünüyorum ki sevgilim gayet yakışıklıdır bi arkadaşım sen onun yakışıklı oldunumu sanıyosun dedi ama herkes gülmüştü kör olmak lazım yani çirkin demek için hahahahaah
 
Benim sevgilimin kulaklari kepce ve kaslari tek kas oldugu icin arkadaslarim fotografini ilk gördüklerinde tepkileri degisik oluyor ama kesinlikle "cok cirkin, sana yakistiramadim" diyemiyorlar, diyemezler de..
Ne olursa olsun kimsenin sevgilime cirkin demeye hakki yok. Ben begenmisim, sevmisim, baskalarina begendirecek degilim ya sevgilimi.. Görüntüyü bu kadar önemseyen insanlari pek ciddiye almiyorum zaten, her ne kadar estetige önem versem de kimseyi görüntüsü yüzünden yeremem, sevgilime de bu konuda laf ettirmem. Dis görünüsümüzden ibaret degiliz ne de olsa...

Senin arkadaslik iliskilerini bilemem ama bence yine de cokca dile getirme bunu, sen kötü niyetle söylemezsin ama karsi taraf yanlis anlayabilir.

Sevgili konusunda benim kadar gevsek degiller diyorsun, buradan henüz ciddi bir iliskin olmadigini cikardim, bu yüzden cirkin demek ya da erkek arkadasina cirkin denmesi seni rahatsiz etmeyebilir. Ama ciddi bir iliskin oldugunda fikrin degisebilir, sevgiline karsi daha korumaci olabilirsin. Insanin sevgilisi bir süre sonra arkadastan da öte oluyor. Tabi gercek dostlar ile kiyaslanamaz ama gelip gecici arkadaslar ile bir tutulmaz sevgili. Bu yüzden cevrendekilerin sevgilinin dis görünüsü hakkinda kötü yorumlarda bulunmasi seni rahatsiz edebiliyor. Hele ki fazla samimiyetinin olmadigi bir kiz arkadasinin sevgilini görünce "bu ne ya, bu muydu?" gibi tepkiler vermesi insani delirtebiliyor!
 
ben de oyleyim. arkadaslarım sevgililerini tanıstırdıklarında cok samimi değilsem nasıl diye sordugunda sıcak kanlı falan derim yada mesafeliydi.. ama tip bakımından sorarsa o zaman su ana kadar begendıgım olmadı. acık acık da dedim. kimisi kendisine çirkin dedim sandı kimisi de güldü geçti. ama benım onu kıskandıgımı dusunmedıler.. cunku kendı ıstegımle cıkmıyorum. istediğim an sevgilim olabilir. kendileri de biliyorlar. allah mutlu mesut etsın ayrılmasınlar.. onlar gonlune göre buldu bende içime sineni bekliyorum hepsi bu :) benım güzel dediklerimi de onlar begenmıyorlar. hiç bozulmuyorum. ondan sogumuyorum da. bana hakaret edildiği aklımın ucundan bile geçmiyor. ben seviyorum ya tamamdır :)
 
ben kimsenin sevdigine çirkin demem onlar birbirlerini beyendikten sonra bana ne. ama kıza yada erkege farketmez hangi arkadasımsa bi haksızlık kötü davranış uyumsuz uygunsuz bi durum varsa söylerim ister uyarı kabul eder ister dipnot.

benim bir arkadasım vardı yanıma kim yaklaşsa kim bana bişey söylese delirirdi. kıskançlık mıydı yoksa kötülükmü bilemedim hiç kimseyi beyendiremedim hatuna sanki o çıkacak..
içimi baydı bi süre sonra bu saçmalık
 
ben en yakın arkadasımda olsa böyle birseyi söylemem banada söylenilmesini istemem.cünkü ne kadar yakın olursan ol insanın kalbi kırılıyor.benimde bi arkadaşım erkek arkadaşım hakkında cirkin demiyodu ama abuk subuk konusuyodu cok kırılıyodum ama susuyodum.bencede arkadaşların söyledği gibi fazla dillendirilmemeli yoksa düsündüğünüz gibi sizin icin kıskanclık yapıyo diyebilirler :)
 
annem eskı erkek arkadaşımın yüzüne söylemıştı sen kızımın yanına yakışmıyosun dıye :KK53:
ben şok olmuştum çok utandım o an..

ama şımdıkı erkek arkadaşımı çok beğenıyor dış görünüş olarak.


ben hıc bır arkadaşıma aa senın sevgılın çırkın felan dıyemem
bana deselerde çok bozulurum aslında
sonuçta herkesın kendı manıtası beğenen beğenmış sıze ne demı ama :KK37:
 
Konulara bakıyorum da berbat arkadaşları tanımlarken hep bu ifade kullanılıyor. ''sevgilime çirkin derdi, kimsenin sevgilisini beğenmezdi'' gibi.

kafama takıldı çünkü ben de genelde hiç bir arkadaşımın sevgilisini beğenmem. hatta nasıl çocuk diye sorarken utanırlar bu yüzden. ama benim çirkin bulma nedenim arkadaşıma yakıştıramamamdır. hiç bir kötü niyetle değil yani. onlar da benim erkek arkadaşlarımla dalga geçerler, ben de gülerim. ama şöyle bakınca sevgili konusunda benim kadar gevşek olmadıklarını düşünüyorum.

uzun zamandır da bir ilişkim yok. acaba benim bu yüzden kıskançlık yaptığımı mı düşünüyorlar? ne utanç verici.

siz ne düşünürdünüz? hiç bir sevgilinizi beğenmeyen bir arkadaşınız olsaydı?

(bu arada her dakika onların çirkin olduklarını vurgulamıyorum. ama mesela ''mesaj atmıyor bana hiç'' vs. gibi dertlerini anlattığında ''zaten çirkin bir çocuk bir de kaba ee niye çıkıyorsun ki onunla?'' derim mesela.)

kime göre beğenmiyorsunuz güzellik göreceli bir kavramdır..insanlar birbirine aşık olduklarında birbirlerine yakışırlar bence,gözlerinin içi parıldar,hiç alakasız dediğiniz insanlar bile yakışır bazen..belki siz o parıltıyı görememişsinizdir..
 
arkadsımın sevgılıme cırkın demesıne bozulmam yanlısda anlamam etkı altında da kalmam arkadasım ıcın kotu nıyetlı bırı de demem .
ben begenmısım ben begendıkten sonrası baskası cırkın demıs banane kıme ne ?
mesela benım eskı sevgılımı arkadasım hıc sevmezdı hal ve hareketlerınden dolayı .ılk baslar da severdı ama bana yaptıklrından sonra nefret etmıstı ondan .o yuzden bır tartısmamız oldugun da ''zaten cırkın bır de boyle davranıyor hıc cekılmıyor''derdı .
ama gercekten bozulmazdım.cunku kotu nıyetlı olmadıgı bılırdım .bana zarar verıyor dıye oyle soyledıgını de bıırım .yoksa neden kıskanc deyım kı .
ama sureklı sevgılımı elestırıyor sureklı durup durup cırkın tıpsız dıyorsa eger,bır sorunu oldugunu dusunurum .
ama ben kolay kolay dıyemem hıc begenmedıysem de dıyemem yanı .sonucta begenmıs banane .
gecenler de arkadasım sevgılısıyle tanıstırdı benı ama cocuk gercekten cok tıpsızdı .
tek kastı .hıc begenmedım .ama sordukların da da cok yakısıyorsunuz demıstım:KK1:
 
öncelikle arkadaşlarım bana sormadan -ki illa sorarlar beğendin mi diye- ben beğenmedim çirkin falan demiyorum. ama arkadaşımın canını sıktığı zaman da aşırı eleştiri yapıyorum, çirkinliğinden, karakterine kadar. bunu onlar da yapıyor ama en azından ''ama yakışıyorsunuz'' diye bağlarlardı ben onu da yapmadığımı farkettim:KK31:

çoğu arkadaşım erkek arkadaşlarına pek önem vermez. ama iki tanesinde tam bilemiyorum.:KK31:

bir tanesi erkek arkadaş meselesinde hassas. şıpsevdi ama o kısa sürede hastalık derecesinde bağlanıyor.
ayy ve bana sevgilisini anlatırken hep ''çirkin ama ben seviyorum'' gibi kelimeler kullanırdı ve ben bunu da yeni farkettim, bir eziklik olmuş demek ki:KK43: ne kadar duyarsızım.

diğeri de aşık gibi çok uzun bir ilişkisi oldu ve ben onun sevgilisi hakkında da çok kötü konuştum.:KK43:

çoğunuz bundan hoşlanmadığınızı yazmışsınız büyük ihtimalle onlar da bozuluyor ama belli etmiyorlardı. faceten uzun bir özür sevgi mesajı atayım onlara. bir daha da yapmayayım. ah bir de sormasalar ben yakışıklı bulmadığım bir erkeğe yakışıklı diyemiyorum, takıntı gibi bu.

kıskandığımı düşünüp düşünmediklerini bilemiyorum, sormaya utanıyorum:KK31: ama onların sevgilimle alayları eğlence konumuz olurdu. benim gevşek olduğumu biliyor ve o yüzden böyle konuşmaktan çekinmediğimi düşünüyorlardır. umarım.


ha bu arada; sevgilisini yererken onların ne kadar güzel olduğundan, çok daha iyilerine layık olduğundan bahsederim hep. yani ''ayy bunu mu buldun'' demek yerine ''ben beğenmedim benim tipimi biliyorsun zaten kankim, sana daha iyileri yakışır ama, onu da söylemeden geçemeyeceğim'' diyorum.

ve bu sevgilileriyle tartışmalarından sonra onlara doping etkisi yapıyor gibi. hep benim kurduğum cümlelerde avuturlar kendilerini mesela. o kadar da odun değilim yani:KK14:

her neyse ben yine de özürümü dileyeyim de.:KK31:
 
Son düzenleme:
benimde var böyle bi arkadaş başımda. daha şuana kadar hiç ağzından bi beğeni kelimesi duymadım. hep bi eleştiri aşağılama filan...

ama kendi çıktığı adamları görseniz iğrenç ötesi resmen... sokakta yanınızda gezdirmezsiniz o derece yani...

ben gene de kötü birşey demem. fena değil ehh işte filan derim...

ama bundan sonra bende açıkça fikrimi söylicem... iyiyse iyi kötüyse kötü.:KK36:
 
Son düzenleme:
bunu iyi niyhetle söylüyor olabilrsin ama brnce dillendirilirmek bu şekilde düşündüğünü hoş değil.kırıcı bir şey.hatta açık olmak gerekirse terbiyesizce bir hareket.insanın görünüşünü yargılamak.sevgilimin çirkin bulunmasına bozulurdum.sonra (büyünce) aştım bunu.sevgililerimde çirkin değildi.beğenen kızlarda oluyordu ama onları kapan bendim.:KK1:benimkiler yani arkadaşlarım esmerlerden hoşlanıyorlar genelde.bense sarışın kumral daha çok seviyorum.vallaha alan memnun satan memnun ki beraberiz.
 
Eğer sorduysam söylemesinde sakınca yok. Tabi neden böyle bir soru sorayım orası da var. Çirkindir, yakışıklıdır sonuçta benim sevgilimdir. Ben çirkin diyenden ziyade "yakışıklı" diyenden haz etmem, sormadan dillendirenden tabi ki. Durduk yere "sakın bırakma bunu çok hoş çocuk, çok tatlı" diyen arkadaşlarım var. Asıl düşündürücü olan bu bence...
 
Nesimi'ye sormuslar..o yar ile hos musun?
Hos olaylm olmayayim o yar benim!kime ne..!!
DEMIS :KK66::KK34::KK34:
 
X