arkadaşlar... 33 haftalıkken muayene nasıl yapılıyor???

guzayaz

kucuşumagelbebişimmmmm :)
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2011
140
4
66
Antalya
Kasım annelerine bir sorum var.. en son 31 haftalıkken muayene oldum ve 2 hafta sonra gel dedi doktor... şimdi bu cuma 32+5 oluyorum hayırlısıyla ve doktora gideceğim ama ne zamandan sonra muayene tarzı değişiyor bilmiyorum... Yani şimdiye kadar hiç vajinal muayene olmadım ben, bunun bir zamanı var mı yoksa çatı muayenesi denen şeye kadar rahat olabilir miyim... benden ilerde olan kasım anneleri sizden acil cevap bekliyorum... Şimdiden teşekkürler... :26:

Kasım annelerine bir sorum var.. en son 31 haftalıkken muayene oldum ve 2 hafta sonra gel dedi doktor... şimdi bu cuma 32+5 oluyorum hayırlısıyla ve doktora gideceğim ama ne zamandan sonra muayene tarzı değişiyor bilmiyorum... Yani şimdiye kadar hiç vajinal muayene olmadım ben, bunun bir zamanı var mı yoksa çatı muayenesi denen şeye kadar rahat olabilir miyim... benden ilerde olan kasım anneleri sizden acil cevap bekliyorum... Şimdiden teşekkürler... :26:

benim doktorum 37. haftadan sonra catı muayenesını yapacak ve ben de hiç istemiyorum. muhtemelen sezaryen olacağım için doktora catı muayenesi olmak istemediğimi söyleyeceğim bakalım ne diyecek. sana simdiden kolaylıklar dılıyorum.

benim doktorum 37. haftadan sonra catı muayenesını yapacak ve ben de hiç istemiyorum. muhtemelen sezaryen olacağım için doktora catı muayenesi olmak istemediğimi söyleyeceğim bakalım ne diyecek. sana simdiden kolaylıklar dılıyorum.

Öncelikle cevap için çok sağol... ben de büyük ihtimal sezeryan olacağım için istemeyeceğim çatı muayenesini... aslında benim merak ettiğim bu cuma gideceğim kontrolde muayenenin nasıl olacağı... hiç istemiyorum vajinal muayene falan :(. b u başlığı açtım ki benden 2-3 hafta büyük anneler bu aşamayı geçmiştir diye belki birileri yazar diye ama bir sen duydun sesimi... tekrar teşekkür ederim... Allah yardımcımız olsun, bebişlerimizi korusun Rabbimmm...

Öncelikle cevap için çok sağol... ben de büyük ihtimal sezeryan olacağım için istemeyeceğim çatı muayenesini... aslında benim merak ettiğim bu cuma gideceğim kontrolde muayenenin nasıl olacağı... hiç istemiyorum vajinal muayene falan :(. b u başlığı açtım ki benden 2-3 hafta büyük anneler bu aşamayı geçmiştir diye belki birileri yazar diye ama bir sen duydun sesimi... tekrar teşekkür ederim... Allah yardımcımız olsun, bebişlerimizi korusun Rabbimmm...

rica ederim cnm ne demek keske senden ileride bir hamileliğim olsaydı da kesin bir bilgi verebilseydim ama benim bildiğim kesin ve net 35 haftadan önce doktor catı muayenesi yapmıyor benım ve cevremdekı arkadaslarımın doktorları bu sekılde davrandı. sana ıkı hafta sonra gel demesi de son on haftaya gırıldıgınde bır aylık kontrolun 2 haftaya dusmesı. bız de 30. haftadan ıtıbaren ıkı haftada bır gıdıyoruz. bunun dısında doktor gereklı görmedıkce nst'ye 32 ile 25. hafta arasından sonra alıyormus. Amın canım Allah hepımızın yardımcısı olsun hepımıze kolay dogum nasıp etsin. bu arada senle dogum tarıhlerımız aynı olacak gıbı sat tarıhımız aynı :) hayırlısı olsun ınsallah. ben sezaryen dusunuyorum ve 29 ekım ıcın gun alıcaz kısmetse.

bildiğim kadarıyla 32 haftadan sonra 2 haftada bir kontrole çağırıyorlar.. doktorum 33. haftadan sonra nstye gireceksin dedi.. çatı muayenesini 37.haftadan önce
yapacağını sanmıyorum..

evet 32 den sonra 2 haftada bir çağırıyor 37 de çatı muayensi yapıyor..... ama olur da nst de çok sancın çıkarsa açılman varmı diye vajinadan muayene edebiliyor :26:

canım ben bu hafta 34.haftamdayım ve bu cumartesı kontrolum var çatı muayenesı yapıcanı soyledı doktorum bıde nst ye baglıyor artık 2 haftada bır cagırıcak

kızlar benim 4 yaşında bi oğlum var.hamileyken dr hiç çatı muayenesi falan yapmadı.hiç öyle bişeyden bahsetmedi bile.hiç problemsiz doğdu oğluşum çok şükür.sizleride yapmazlar belki.öptüm hepinizi:21::21:

ilk hamileleğimde 38. haftanın başında çatı muayenesi oldum ben de..ondan önce hep usgden baktı dr.
çatı muayenesinde de çatımın çok dar olduğunu ve bebeğin vakumla çekilebileceğini söyledi ve 3 gün sonra sezeryanla doğdu kızım..
çatı muayenesinde ben hiç acı hissetmedim zaten tek parmakla yapabildi muayeneyi..eğer elini sokabilseymiş normal doğum yapabilirmişim:37:

ilk hamileleğimde 38. haftanın başında çatı muayenesi oldum ben de..ondan önce hep usgden baktı dr.
çatı muayenesinde de çatımın çok dar olduğunu ve bebeğin vakumla çekilebileceğini söyledi ve 3 gün sonra sezeryanla doğdu kızım..
çatı muayenesinde ben hiç acı hissetmedim zaten tek parmakla yapabildi muayeneyi..eğer elini sokabilseymiş normal doğum yapabilirmişim:37:

yaaaa bende tırstım şimdi kızlarrr bu haftaiçi kontrole gidecem demmkki çatı muayenesi olabilirim aslında bende artık doğum şeklinin belirlenmesini istiyorum psikolojimi ancak hazırlarım :) normal istiyorum ama yani şimdi elini o bölgeye sokabilmesi için baya bir genişlik olması lazım o zaman kimse normal doğuramaz yaaaa korkutmayın beni neyse bi gideyim eğer çatı muayenesi yaparsa tüm ayrıntılarıyla yazarım buraya kızlarrr hayırlısıyla şu 1 ay da geçse de bebişlerimizi kucağımıza alsak yaaa

38 haftaydı anlış değilsem hayatımın en acı veren günüydü...iğrenç bişey esim muayene odasındaydı ben gectim röntgene dr hemsirye hastayı hazırlayın dedi ben bilmiyordum ki catı muayenesi olacam sonra bisey soktu vajınama oyle bir bağırdım ve ağladım kı eşim de cok korkmus içeri gelecektım neredeyse dior..korkutmak istemem ama benimki cok kötü gecti....:14:

Bende cati muaynesin nasil olacak bilmiyordum 37. Haftamdaydim...cok acidi..bu boyleyse dogum nasildir kimbilir diyordum...doktor cok dar cati...normal dogum mumkun degil dedi...

Ama normal dogum yaptim...ve bir kere bile bagarmadim dogum esnasinda...yani cok kolay oldu dogumum...ama dikislerim cok fazlaydi...

Beni de dr. 33.haftada gel dedi, benim doktorum erkek ama doktorumu değiştiricem inşallah o zamana kadar bakmak istemez. Ben de Allah izin verirse normal doğum yapmak istiyorum...

Nst te 33 de mi baglaniyoruz. Yarin muayenem var neler sormaliyim doktora?

Back
X