• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar aklınıza,fikrinize,tecrübelerinize ihtiyacım var:(

Irkçı olmasının yanı sıra Müslüman oluşunuzdan dolayı önyargıları olduğunu tahmin etmiştim ama söylemek istemedim,
kayınvalide de koyu Katolik olsa gerek,genelde onlar kendi dinlerininden diğer mesheplere karşı bile benzer tutumu sergiliyorlar.

Doğacak çocuk için endişeye kapılacak bir durum yok ki;eşlerin arasındaki iyi iletişim ile bu aşılır,
kaldı ki doğan çocuk babasının soyadını aldığı gibi dinini de alıyor,anne dindar ve bu konuda inatçıysa çocuklar arada kalsa da
kendilerini yetiştiren daha çok anneleri olduğu için annelerine yöneliyorlar..

Örneğin çok yakın bir arkadaşım var,babası Müslüman,annesi Hristiyan burada Türkiye'de yaşıyorlar,
babasının soyadını aldığı gibi dinini de aldı,
ama yetiştiren anne olduğu için annesinin dininde yaşamaktan mutlu,yani Müslüman değil artık..

Başka bir arkadaşım da Hristiyan biriyle evlendi sizin gibi İtalya'ya yerleştiler ,oğulları doğdu kilisede vaftiz edilip adı da Müslüman veya Türk ismi olmadı,
eşler arasında anlaşmazlık olmadan oldu bu..
Oğlu henüz büyümedi ama sonra ne olur bilinmez elbette..

Yani bu tip konular çok hassas konular aslında kayınvalidenizin endişe etmesi çok saçma,
çünkü siz o endişede olsanız kendi dininizden biriyle evlenirdiniz veya eşinize Müslüman olmayı şart koşardınız..
Sonuçta doğdu an ne şekilde doğarsa doğsun iki kültürü bir arada yaşayacak o çocuk ve
idrak edeceği yaşlara geldiğinde nereye aslında yakın olduğunu anlayacak.

Çocuk endişe ediyorsa neden sizi üzmeye devam ediyor,
Malesef bende buna anlam veremiyorum. Madem çocuğu düşünüyorsun neden daha anne karninda üzmeye basladin be kadın. :50:
Eşimle ilk hamile oldugumu öğrendiğimiz zaman bu konuyu konuşmuştuk iste vaftiz felan.. kardeşi demişti ki hatta ne şanslı bir çocuk her iki dinide yaşayarak öğrenecek. Çünkü çocuk doğduğunda her ikimizin de dininin gereğini yapmak istiyoruz. Eminim bunları duyunca çılgına dönmüştür. Oğlunuda çekiyorum kendime, dinime sanmistir. Olsun sansin istediğini düşünsün. Tamam eşimi her şekilde kabul ettim fakat isterim tabii ki benim dinimi araştırıp öğrenmesini, gerekirse kabul etmesini. Ama dedim ya hiç öyle bir çabam yok. Benimle bir kere oturup konuşsa kayınvalidem butun önyargıları yok olur.

Malesef bende buna anlam veremiyorum. Madem çocuğu düşünüyorsun neden daha anne karninda üzmeye basladin be kadın. :50:
Eşimle ilk hamile oldugumu öğrendiğimiz zaman bu konuyu konuşmuştuk iste vaftiz felan.. kardeşi demişti ki hatta ne şanslı bir çocuk her iki dinide yaşayarak öğrenecek. Çünkü çocuk doğduğunda her ikimizin de dininin gereğini yapmak istiyoruz. Eminim bunları duyunca çılgına dönmüştür. Oğlunuda çekiyorum kendime, dinime sanmistir. Olsun sansin istediğini düşünsün. Tamam eşimi her şekilde kabul ettim fakat isterim tabii ki benim dinimi araştırıp öğrenmesini, gerekirse kabul etmesini. Ama dedim ya hiç öyle bir çabam yok. Benimle bir kere oturup konuşsa kayınvalidem butun önyargıları yok olur.

Eh eşiniz de çocuk değil ki araştırıp kabul etmek isterse onun kararı olmuş olur,o yaştaki bir insana kim karışabilir çılgına dönmesiyle kalır ancak..

Valla işiniz biraz zor gibi daha önceki mesajınızda aslında aile olarak birbirlerine bağlı gibi de değiller dedin ya işte ben de anlayamadım o yüzden,
bu kadın sizinle konuşmayı ister mi,
kendisi arayı düzeltmeyi isterse eğer sizin adımınıza karşılık verir ya da kendi adım atar,
ama sanki reddetmek çok daha kolay gibi onun için..

Eşinizin de keskin köşeleri olsa aslında annesi de bu tavrından vazgeçecektir ama....

Son düzenleme:
Eh eşiniz de çocuk değil ki araştırıp kabul etmek isterse onun kararı olmuş olur,o yaştaki bir insana kim karışabilir çılgına dönmesiyle kalır ancak..

Valla işiniz biraz zor gibi daha önceki mesajınızda aslında aile olarak birbirlerine bağlı gibi de değiller dedin ya işte ben de anlayamadım o yüzden,
bu kadın sizinle konuşmayı ister mi,
kendisi arayı düzeltmeyi isterse eğer sizin adımınıza karşılık verir ya da kendi adım atar,
ama sanki reddetmek çok daha kolay gibi onun için..

Eşinizin de keskin köşeleri olsa aslında annesi de bu tavrından vazgeçecektir ama....
Eşim çok çok iyi niyetli bir insandır. Asla hiç kimseyi kırmak istemez. Ve çok sabırlıdır. Yalniz onun icin bir sey bittimi tam bitiyor. Asla ders vereyim dusuncesi yok. Diyor ki ya iyilikle olup güzel olacak ya kötü olup tamamen kopacak orta yolu yok..ve biliyorum şu an sabır ve iyilik aşamasında..

Esim babasına çok saygı duyan bir insan. Ve her zaman onun gibi olmak istediğini söyler. Gerçekten duyduklarima ve bir kere görüşmem de öyle abartmadiklarini anladım. Erkek kardeşi, çok tatlı çok sempatik ve bir o kadar da olgun bir insan. Ve eşimle kardeşinin arasında ki diyalog çok farkli birbirleri için yapamayacaklari şey yoktur. Arkadaşları hep der ki birbirlerinin en zayif noktaları kendileri, en güçlü noktaları da yine kendileri..
Işte bu dusuncelerinden dolayi eşim keskin köşelerini göstermiyor. Annesine çok düşkün olmadıklarını biliyorum. Fakat eşim aile değerlerine çok onem veriyor. Bir kere yakarsam ateşi, sönsede külü kalır diyor. .
Iste bende burda tıkanıp kalıyorum arkadaşım. Çünkü onun mutsuz olmasını hiç istemiyorum. O benim için çok değerli eminim o da aynı seyleri benim icin düşünüyordur. Ukalalik olarak anlamayın lütfen hissettirdiği şey bu. Bu yüzden iyilikle olsun istiyorum, eşimin istedigive uğraştığı gibi. . Bir yandan da diyorum yeter incelediği yerden kopsun..:14:

Teşekkür ederim yorumun için arkadaşım. Ve bence haklısın da. Eşimin eski eşi her yönden onlarla aynı kültürden. Artı ona göre benden çok daha güzel bir bayan. Bunlar kendi yorumları olduğu için biliyorum. Zaten iyi ya da kötü bir şey yapmıyordum fakat eşimle bu yüzden tartışma yaşamaya başladık. En basiti yemek mevzusu..:50:

Arkadaşım kendine neden haksızlık ediyorsun bence eski eşle kendini kıyaslama senden daha üstün yada güzel olsaydı şu an kocanın yanında sen olmazdın :34: Tamam Aramızda din,dil,ırk farkı olduğu için illa anlaşmazlıklar olabilir ama bunlar hiç önemli değil. Kv bence bu yüzden ısınamamış ırkçılık yapıyor bence. Sakın ama sakın kocanla aranı bozma istedikleri bu zaten. Aksine daha fazla kendine aşık et ve aranı iyi tut zamanla kabul edecekler seni istemeselerde...

Son düzenleme:
Teşekkür ederim güzel dileklerin için arkadaşım.
Birlikte yemek yeme olayı benim de garibime gitti zaten. Hani eşimle eski eşi görüşüyordu kızları için buna zaten bir şey dediğim yok. Akşam cidden kayınvalidemin beni huzursuz etme çabaları olduğundan eminim. Eşimle çok tartıştık dün. Bana" haklısın annemin yaptığı çok saçmalık ama kızım bekliyor haberi var şimdi gitmezsem çok üzülecek" gibi şeyler söyledi. Ama cidden artık sinirim bozulduğu için "ben sana rahatsızlığımı söylüyorum bundan sonra ne yapacağına sen karar ver" dedim. Velhasıl gitmemiş. Eski eşiyle konuşmuş, "eşim yanlış anlar üstelik kızımız da farklı düşüncelere kapilabilir" demiş. Kızını almış tek onu götürmüş.

ABD'de hamileyken kalmak ve doğumu orda yapmak istemiyorum canım. Çünkü cidden çok yalnızım orada. Zor bir hamilelik geçiriyorum ve doğumda annem yanımda olsun istiyorum. Uzun bir süre kalmış olsaydım çevrem felan olurdu belki ama yok malesef:50:

anneni gotur dogum icin dicemde kayin validen bu sefer abd yi yakar :) ..valla karisik ne bilim..tmm annen olmicak yaninda ama doktorlar cok ilgileniyor bu konularda gormussundur belki..yani acikcasi kafasini yikarlar diye korkuyorum..hamileligini beraber yasasaniz baginiz daha saglam olmazmi..iyice dusun tart..insallah hersey duzelir :(

Arkadaşım kendine neden haksızlık ediyorsun bence eski eşle kendini kıyaslama senden daha üstün yada güzel olsaydı şu an kocanın yanında sen olmazdın :34: Tamam Aramızda din,dil,ırk farkı olduğu için illa anlaşmazlıklar olabilir ama bunlar hiç önemli değil. Kv bence bu yüzden ısınamamış ırkçılık yapıyor bence. Sakın ama sakın kocanla aranı bozma istedikleri bu zaten. Aksine daha fazla kendine aşık et ve aranı iyi tut zamanla kabul edecekler seni istemeselerde...
:) Teşekkür ederim canım valla burda ki yorumlarınız bana çok iyi geliyor kendimi motive edebiliyorum..Artık kabul etmelerini geçtim gölge etmesinler başka bir şey istemiyorum.Gerçi gölge eden sadece kayınvalidem. Babamız ve kardeşimiz oldukça seviyor beni.. Kardeşi çok savunuyor, asla laf söyletmiyor ama kayınpeder pek fazla bulaşmıyor.. Aslında birlik olup saçmaladığını söyleseler belki işe yarardı ama ne biliyim işte..
Hani demişsin ya arkadaşım eski eş senden daha güzel olsaydı senin yanında olmazdı diye.. İşte açıkcası itiraf edemesemde kimseye kıskanıyorum galiba onu:26: Çünkü gerçekten güzel bir kadınmış..Hani ben 26 yaşındayım o 33 fakat manken gibi.. Ben biraz balık etliyim felan.. Eşimin annesi böyle yaptıkça onları barıştıracak eşimin gönlü acaba tekrar kayar mı acaba diye düşünmeden edemiyorum..:50: Sanırım hamilelik psikolojisi bu
:43:

anneni gotur dogum icin dicemde kayin validen bu sefer abd yi yakar :) ..valla karisik ne bilim..tmm annen olmicak yaninda ama doktorlar cok ilgileniyor bu konularda gormussundur belki..yani acikcasi kafasini yikarlar diye korkuyorum..hamileligini beraber yasasaniz baginiz daha saglam olmazmi..iyice dusun tart..insallah hersey duzelir :(
Evet canım ya çok doğru söylüyorsun bende çok düşündüm annemi babamı götürmeyi fakat dediğin gibi bu sefer kayınvalidem 3. dünya savaşını başlatır :)
Yani ailemin pek fazla şahit olmasını istemiyorum olaylara, uzak bir yerdeler ve ister istemez akılları bende kalıcak.. Hani Türkiye de bir yer olsa der annem; hanım benim dilimde, dinimde öyle ya da böyle anlaşırız kızımı üzmez felan diye ama inanın annem hayatta baş edemez yabancı biriyle hele bu hanımla asla :1:
Bende çok istiyorum hamileliğimi eşimle yaşayım, naz yapayım sorumluluğu üstümden atayım biraz o uğraşsın diye.. Sizin fikirlerinizle, gideyim bu ay sonu kalayım 2 3 ay doğuma eşimle geleyim, çocuk ele avuca gelene kadar burada kalırız eşimle beraber sonra yine beraber döneriz diyorum.. iyi fikir mi sizce?

Evet canım ya çok doğru söylüyorsun bende çok düşündüm annemi babamı götürmeyi fakat dediğin gibi bu sefer kayınvalidem 3. dünya savaşını başlatır :)
Yani ailemin pek fazla şahit olmasını istemiyorum olaylara, uzak bir yerdeler ve ister istemez akılları bende kalıcak.. Hani Türkiye de bir yer olsa der annem; hanım benim dilimde, dinimde öyle ya da böyle anlaşırız kızımı üzmez felan diye ama inanın annem hayatta baş edemez yabancı biriyle hele bu hanımla asla :1:
Bende çok istiyorum hamileliğimi eşimle yaşayım, naz yapayım sorumluluğu üstümden atayım biraz o uğraşsın diye.. Sizin fikirlerinizle, gideyim bu ay sonu kalayım 2 3 ay doğuma eşimle geleyim, çocuk ele avuca gelene kadar burada kalırız eşimle beraber sonra yine beraber döneriz diyorum.. iyi fikir mi sizce?

super fikir valla..nerde olursaniz olun beraber olun ve hep mutlu olun :) kolay gelsin cnm iyi haberlerini bekliyoruz

super fikir valla..nerde olursaniz olun beraber olun ve hep mutlu olun :) kolay gelsin cnm iyi haberlerini bekliyoruz

Arkadaşlar öncelikle sağlık sorunlarım ve hamileliğim esnasın geçirmiş olduğum ameliyattan dolayı uzun bir süre nete giremedim ve cevap veremedim bunun için kusura bakmayın..

Dediğim gibi sağlık sorunlarım nedeniyle eşim yanımdaydı 2 ay kadar.. Geçen hafta sonu onu yolcu etmek durumunda kaldım.. Ama ben gidemedim malum durumdan ötürü..

Eşimin kardeşi de hem Türkiye'yi görmek hem de bizi ziyaret maksatlı yanımıza geldi o da kaldı ve eşimle beraber döndüler. Eşimin annesi, eşimi hiç aramadı bu süre zarfında. Kardeşini aradı. En son ona ne dediğini bilmiyorum ama adam resmen delirdi ve sıkı bir tartışma yaşadılar.. Ama benle ve onun Türkiye de olmasıyla alakalı olduğuna eminim..

Bu sıra da eşimin eski eşi aradı ve 2 ay kadar kızını görmediğini sorumluluk alamayacaksa neden kızını ümitlendirdiğini kızının psikolojisini zaten benimle evlenerek ve bir çocuk yaparak iyice bozduğunu vs vs anlattı. O da ayrı bir sinirimi bozdu zaten kendi derdimle uğraşıyorum kayınvalide yetmezmiş gibi o çıktı bir de başıma :47:

Artık eşime;yeter artık ben anne, eski eş o ve bu gibi sorunlarla uğraşamıyorum. Farkındaysan evliliğimiz yıpranıyor.. O senin çocuğun vazifeni yerine getirmek zorundasın ama artık daha fazla kendine ve ailemize kimseyi karıştırma dedim. Haklı olduğumun farkındaydı ve hiç onu böyle görmemiştim. Gayet kararlı ve sinirliydi.

Ve bana dün telde artık dönmem gerektiğini kendi başına uzakta ki beni üzmemek için savaştığını ama desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Halbuki şu an bana yolculuğun yasak olduğunu biliyor..:50: Doğumumu burda yapacağımı gerekirse doğuma kadar burda yanımda olabileceğini ondan sonra ailemi de alıp oraya öyle döneceğimi söyledim. Sonra telefonu sadece 'öyle olsun' dedi ve kapattı. şu saate kadar henüz aramadı. Sadece mesaj attı, cevap attım o kadar.. Ne yapıcağımı artık bilemiyorum..:50:

Tavrinizi koyarak iyi yapmissiniz esinizde artik sinirlari belirlemek zorunda ailenize bir bebek katiliyor ve gercek bir aile oluyosunuz.kndi anne babanizida gorurun oraya imkanininz varsa gercekten ihtiyaciniz var buna tek basina birakilmak iyi degil baska bir ulkede.

Arkadaşlar öncelikle sağlık sorunlarım ve hamileliğim esnasın geçirmiş olduğum ameliyattan dolayı uzun bir süre nete giremedim ve cevap veremedim bunun için kusura bakmayın..

Dediğim gibi sağlık sorunlarım nedeniyle eşim yanımdaydı 2 ay kadar.. Geçen hafta sonu onu yolcu etmek durumunda kaldım.. Ama ben gidemedim malum durumdan ötürü..

Eşimin kardeşi de hem Türkiye'yi görmek hem de bizi ziyaret maksatlı yanımıza geldi o da kaldı ve eşimle beraber döndüler. Eşimin annesi, eşimi hiç aramadı bu süre zarfında. Kardeşini aradı. En son ona ne dediğini bilmiyorum ama adam resmen delirdi ve sıkı bir tartışma yaşadılar.. Ama benle ve onun Türkiye de olmasıyla alakalı olduğuna eminim..

Bu sıra da eşimin eski eşi aradı ve 2 ay kadar kızını görmediğini sorumluluk alamayacaksa neden kızını ümitlendirdiğini kızının psikolojisini zaten benimle evlenerek ve bir çocuk yaparak iyice bozduğunu vs vs anlattı. O da ayrı bir sinirimi bozdu zaten kendi derdimle uğraşıyorum kayınvalide yetmezmiş gibi o çıktı bir de başıma :47:

Artık eşime;yeter artık ben anne, eski eş o ve bu gibi sorunlarla uğraşamıyorum. Farkındaysan evliliğimiz yıpranıyor.. O senin çocuğun vazifeni yerine getirmek zorundasın ama artık daha fazla kendine ve ailemize kimseyi karıştırma dedim. Haklı olduğumun farkındaydı ve hiç onu böyle görmemiştim. Gayet kararlı ve sinirliydi.

Ve bana dün telde artık dönmem gerektiğini kendi başına uzakta ki beni üzmemek için savaştığını ama desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Halbuki şu an bana yolculuğun yasak olduğunu biliyor..:50: Doğumumu burda yapacağımı gerekirse doğuma kadar burda yanımda olabileceğini ondan sonra ailemi de alıp oraya öyle döneceğimi söyledim. Sonra telefonu sadece 'öyle olsun' dedi ve kapattı. şu saate kadar henüz aramadı. Sadece mesaj attı, cevap attım o kadar.. Ne yapıcağımı artık bilemiyorum..:50:

:18::18:bu yuzden demistim yaniinda ol diye..sen yoksun.. etrafida :47::47: dolu..bunalima sokarlar sizin araniz acilir diye demistim ..dr unla gorus gitmende fazla sakinca yoksa git yanina yada o gelsin senin yanina..o cadilar hep ugrasacak kafasini bulandirmaya ama eve geldiginde seni ve huzuru gorunce yenilmeyecektir onlarin baskilarina...offf sinirlerim bozuldu!!! bu arada sanada buyuk gecmis olsun..insallah bebeginde sende iyisinizdir

:18::18:bu yuzden demistim yaniinda ol diye..sen yoksun.. etrafida :47::47: dolu..bunalima sokarlar sizin araniz acilir diye demistim ..dr unla gorus gitmende fazla sakinca yoksa git yanina yada o gelsin senin yanina..o cadilar hep ugrasacak kafasini bulandirmaya ama eve geldiginde seni ve huzuru gorunce yenilmeyecektir onlarin baskilarina...offf sinirlerim bozuldu!!! bu arada sanada buyuk gecmis olsun..insallah bebeginde sende iyisinizdir

Teşekkür ederim canım. Ben rahatsız olsamda bebeğim iyi çok şükür. Doktorumla görüştüm canım. Malesef ki şu durumda uçakla seyahate izin vermiyor :50: Bende onun yanında olmayı çok istiyorum. Hamileliğimi onun yanında yaşamak ,nazımı kaprisimi ona yapmak istiyorum. Şu zamana kadar idare ettim. Ama en son gelip 2 ay kadar gelip gitmesinden sonra, onu daha çok yanımda istediğimi anladım. İsterse işinden izin alıp çok güzel yanımda olabilir. Çünkü biz şirkete bağlı fakat daha çok bağımsız çalışan insanlarız. İş başı para alıyoruz ben mesela hamileliğimden bu tarafa nerdeyse çalışmadım. Ama istersem doğumdan sonra istediğim an gidebilirim. Rehberlik başı para alıp gelebilirim..O da benimle aynı işte yani isterse yanımda olabilir. Artık sorun ediyorum , gel doğumdan sonra dönelim diyorum sanırım bu ay sonu gelecek ve beraber döneceğiz. Akşam böyle konuştuk kızı sorun olmazsa tabii. Belki onuda getirir annesi izin verirse..:50: Kendisi söyledi bunu. Getirsin tabii problem değil benim ailemde ilgilenir çocukla ama bu sefer eski eşiyle daha çok muhatap olmak zorunda kalacak onu düşünüyorum bu sefer:50:

Bazen diyorum onu çok seviyorum evet ama keşke onunla evlenmeseydim:43:

Tavrinizi koyarak iyi yapmissiniz esinizde artik sinirlari belirlemek zorunda ailenize bir bebek katiliyor ve gercek bir aile oluyosunuz.kndi anne babanizida gorurun oraya imkanininz varsa gercekten ihtiyaciniz var buna tek basina birakilmak iyi degil baska bir ulkede.

Gerçekten tavır koyarak iyi mi yaptım diye düşünüyordum dünden beri ama teşekkür ederim içimi rahatlattınız..Ailemi götürmeyi bende düşünüyorum çok ciddi anlamda. Söyledim kabul ettiler fakat kafalarında acaba mı? sorusu olduğuna eminim. Hiç bilmedikleri bir yer, ülke insanlar, ilişkiler, kültür vs. Bunları düşündüklerinden eminim.

Bir de annem' kızım gelelim ama bizim kimsemiz yok oralarda gelsek size biraz bağımlı kalıcaz zaten doğru düzgün evliliğini yaşayamadın, biz gelince eşine annem babam yalnız gibilerinden isteklerde bulunacaksın bu sizin aranızı açar diye korkuyorum' dedi.. Kesinlikle haklı aynı şeyi bende yapabileceğimi düşünüyorum.. Ama ne yapıyım bindik bir alamete bir kere başta.. Böyle sorunlar olacağını baştan düşünmeliydim diyorum.

Back
X