- 6 Haziran 2023
- 61
- 38
- 3
- 26
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
30 gün içinde 5 düğünYani takmak zorunda değiller sonuçta gelecek olana güvenerek düğün yapılmaz ama hediye sonuçta olsa iyi olurmuş, belki düğün zamanı durumları yokmuştur. Önümüzdeki 30 gün içinde 5 kuzenimiz evleniyor. Gönül isterdi ki hepsine çeyrek,yarım yapalım ama yok. Arkamızdan böyle söylemezler inşallah![]()
Türkiye'ye geldikleri zaman da havalarından geçilmiyoryurtdışındakiler daha cimri oluyor bide ya, parayı gören cimrileşiyor çok tuhaff
Konu başlığınızı ben mi yazdım ayol?Bana niye cimri diyosunki ben mi takmişim ki durumumda olsa takarım öyle bir durumda. Ben durumunda olup yeğenine takı takmayani eleştiriyorum sadece
Tabiki yurtdışında yaşayan insanlar için az ama bizim için çok. Ki ben parasında değilim ama cimrilik yapmalarına kızıyorum aman kendileri bilir öyle canım sıkıldı yazdım buna benzer bir konu gördüm diye aklıma geldiKonu başlığınızı ben mi yazdım ayol?
Az para takana cimri diyorsunuz,azı çoğu herkese göre değişir. Bana göre 100 euro az,nolacak şimdi?
Onu görünce aklıma geldi bu konu. Yoksa inanın umrumda değil para pul. Allah kimseye muhtaç etmesin insanıSen halam, amcam, teyzem takı takmadı diye isyan ediyorsun ya, yurtdışında yaşayıp da Türkiye' de, kendisinin bile değil, anne babasının olup, kardeşinin oturduğu evden 83 (seksenüç) euro para talep etmeyi düşünenler var!
Kişinin gelirine göre değişir az ya da çok olması. Yaşadığı yere göre değişmez. Parasında değilseniz durduk yere cimri dememelisiniz elaleme.Tabiki yurtdışında yaşayan insanlar için az ama bizim için çok. Ki ben parasında değilim ama cimrilik yapmalarına kızıyorum aman kendileri bilir öyle canım sıkıldı yazdım buna benzer bir konu gördüm diye aklıma geldi
Gelirlerinin çok olduğunu da biliyorum emin olun böyle olmasa yorum yapmazdım. Cimrilik ile ilgili bir başlık gördüğüm için aklıma geldi. Emin olun benim akrabalarım cimriler durduk yere bişey demiyorum kimseye. Eşimin akrabasinda da yurtdışında yaşayan çok yakın akrabası bişey vermedi ama ondan bahsetmedim çünkü durumunda olmadığını biliyorum. Yani yaşadığı yere göre kimseyi yaftalamiyorum akrabalarıma özel konuştum.Kişinin gelirine göre değişir az ya da çok olması. Yaşadığı yere göre değişmez. Parasında değilseniz durduk yere cimri dememelisiniz elaleme.
Anladım ne için söylediğinizi ama kimse siz evleniyorsunuz diye size para vermek zorunda değil,sizin anlamadığınız nokta bu.Gelirlerinin çok olduğunu da biliyorum emin olun böyle olmasa yorum yapmazdım. Cimrilik ile ilgili bir başlık gördüğüm için aklıma geldi. Emin olun benim akrabalarım cimriler durduk yere bişey demiyorum kimseye. Eşimin akrabasinda da yurtdışında yaşayan çok yakın akrabası bişey vermedi ama ondan bahsetmedim çünkü durumunda olmadığını biliyorum. Yani yaşadığı yere göre kimseyi yaftalamiyorum akrabalarıma özel konuştum.
Merak etmeyin kimseye güvenip evlenmedim gerekirse ikinci el eşya almayı göze aldım ben ayrıca bizim bin liramiz onların 100 lirası bile değil. Cimriler işte. Neyse o da sizin düşünceniz ayrıca onlar para takmadı diye aç susuz kalmadık çok şükür rabbim muhtaç etmesin. Konu gördüm aklıma geldi yazdım uzatmaya gerek yok herkesin düşüncesi kendine ve daha bir açıklama yapmicam bu konudaAnladım ne için söylediğinizi ama kimse siz evleniyorsunuz diye size para vermek zorunda değil,sizin anlamadığınız nokta bu.
Yoksa durumunuz evlenmeseydiniz, akrabalarınız için evlenmediniz ya? Herkes kendi parasını öncelikle kendisine harcar. Evlenen akrabasına para vermeyene cimri denmez. Kaldı ki 1000 lira veren olmuş,cimrilik öyle olmaz,takar 200 liralık banknotu geçer cimri adam.
Harikasın yaSen halam, amcam, teyzem takı takmadı diye isyan ediyorsun ya, yurtdışında yaşayıp da Türkiye' de, kendisinin bile değil, anne babasının olup, kardeşinin oturduğu evden 83 (seksenüç) euro para talep etmeyi düşünenler var!
Yoo değil. 100 euro yaklaşık bir haftalık mutfak masrafı. 100 euro 100tl gibi algılıyorsunuz onlar için ama değil.Tabiki yurtdışında yaşayan insanlar için az ama bizim için çok. Ki ben parasında değilim ama cimrilik yapmalarına kızıyorum aman kendileri bilir öyle canım sıkıldı yazdım buna benzer bir konu gördüm diye aklıma geldi
Tabi kimileri için dediğiniz doğru ama kimileride çok sevdiğini vs söylüyor her şeyime katılıyor sonuç bu. Kimisi cimri ama niye kabul etmiyorsunuz ben kendi akrabalarım için konuşuyorumYoo değil. 100 euro yaklaşık bir haftalık mutfak masrafı. 100 euro 100tl gibi algılıyorsunuz onlar için ama değil.
Benim hissettiğim cimrilik değil de değer vermemezlik. Ben öyle algılıyorum. Bana değer vermedkleri için doğru düzgün hediyeler vermeyip geçiştirdiklerini düşünüyorum.
Ben öyle insanların beni sevdiklerine inanmıyorum doğrusu. Sevse maddi değeri olmasa da manevi değeri olan bir şey verebilir. Bir arkadaşım annesine çocugum için şapka ördürmüştü mesela maddi gücü olmayıp kendi yapacak vakti de olmadığından. Bence çok kıymetli çünkü düşünülmüş. Çok yakın beni güya çok seven akrabalar lcw’dan body alıp gelmişler, bir de üzerine sen daha güzellerini almışsındır dediler. Bu geçiştirmek. önemli olan ne söyledikleri değil benim için ne yaptıkları. Cimrilik konusunda haklı olabilirsiniz. Sonuçta onlarla vakit geçiren sizsiniz. Siz daha iyi bilirsiniz. Ancak benim fikrim bana böyle davranan insanların paradan bağımsız bana değer vermedikleri.Tabi kimileri için dediğiniz doğru ama kimileride çok sevdiğini vs söylüyor her şeyime katılıyor sonuç bu. Kimisi cimri ama niye kabul etmiyorsunuz ben kendi akrabalarım için konuşuyorum![]()
Aynen öyle çok güzel söylediniz benim bazı tanıdıklarınla mesela ben evlenirken patik örmüştü ya da başka biri eşarp getirmişti maddi durumunda yoktu ve çok hoşuma gitti. Ama maddi durumu olupta ikili fincan takımı getirenleri gördü bu gözler kaç senelik arkadaş dediğim insanlar. Hani sırf değer verdiği için şehir dışından gelip elinde bardak takımı getirip üstüne bı de para takan arkadaşım oldu o getirdiği bardaklar öyle kıymetli ki hep kullanıyorum seve seve. Önemli olan değer vermek yoksa para pul önemsiz.Ben öyle insanların beni sevdiklerine inanmıyorum doğrusu. Sevse maddi değeri olmasa da manevi değeri olan bir şey verebilir. Bir arkadaşım annesine çocugum için şapka ördürmüştü mesela maddi gücü olmayıp kendi yapacak vakti de olmadığından. Bence çok kıymetli çünkü düşünülmüş. Çok yakın beni güya çok seven akrabalar lcw’dan body alıp gelmişler, bir de üzerine sen daha güzellerini almışsındır dediler. Bu geçiştirmek. önemli olan ne söyledikleri değil benim için ne yaptıkları. Cimrilik konusunda haklı olabilirsiniz. Sonuçta onlarla vakit geçiren sizsiniz. Siz daha iyi bilirsiniz. Ancak benim fikrim bana böyle davranan insanların paradan bağımsız bana değer vermedikleri.
Yani ne götürdü sen o gelır canım. Skr bı sızınkılere bısey takmışlarmı. Bişey takmadılarsa kımsede enayi degıl. Onların parası degerlı ama kolaymı para kazanmakZar zor evlendik yurtdışındaki akrabalar hiçbir şey takmadı amcalarrim halalarim teyzem vs. Bir kişi 100 Euro verdi sağolsun evlilik hediyesi olarak ama diğerleri ya hiçbir şey vermedi ya da 1000 lira verdi yani onların 100 eurosu bile değil. Bilmiyorum benim yeğenim evlense o kadar zengin olsam daha fazla verirdim bi de gerçekten durumu iyi insanlar ve bizim durumda yoktu
Orda yaşıyorlar diye sana neden Euro taksinlar. Siz onlara takı yaptınız mı ?Zar zor evlendik yurtdışındaki akrabalar hiçbir şey takmadı amcalarrim halalarim teyzem vs. Bir kişi 100 Euro verdi sağolsun evlilik hediyesi olarak ama diğerleri ya hiçbir şey vermedi ya da 1000 lira verdi yani onların 100 eurosu bile değil. Bilmiyorum benim yeğenim evlense o kadar zengin olsam daha fazla verirdim bi de gerçekten durumu iyi insanlar ve bizim durumda yoktu