Arkadaşlar bazı insanlar neden cimri?

Yalnız o paralar size hibe edilmiyor yarın aynı eder de takmak zorunda kalıyorsunuz veya ne taktıysanız o geliyor. Yani gönülden kopmuyor onlar 😂 para tatlı gelmiş kıyamamışlardır

Sizin aileniz onlara takı takmadıysa takmıyor olabilirler. Bazı kültürlerde oğlana takılıyor kıza takılmıyor ya da ilk çocuga takılıyor sonrakikere pek olmuyor. Bugune kadar baglılığınız nasıldı acaba. Benim eşimin mesela 4 yegeni var. İkisine yapılanı diğer ikisine yapacagını sanmam. İkisi ile görüşür ederiz bizi severler anne babaları çok çok hoş insanlar, diğer 2 yepenin anne babası acayip oldugu gibi bayramda bile görüştüler mi bilmiyorum. Şimdi dayısı hepsine eşit mi yapacak?

Ben ise çoğu akrabamı düğünüme bilinçli olarak çagırmadım. Borcum harcım da yok. Zaten gelen de gidecekti böyle düşünün.

Zar zor evlendik yurtdışındaki akrabalar hiçbir şey takmadı amcalarrim halalarim teyzem vs. Bir kişi 100 Euro verdi sağolsun evlilik hediyesi olarak ama diğerleri ya hiçbir şey vermedi ya da 1000 lira verdi yani onların 100 eurosu bile değil. Bilmiyorum benim yeğenim evlense o kadar zengin olsam daha fazla verirdim bi de gerçekten durumu iyi insanlar ve bizim durumda yoktu
BÜyük ihtimalle ailenizin onlara daha önce taktığı hediye karşılığını vermişlerdir. Veya aile ilişkileri açısındanda düşünmelisin. Samimiyet yakınlık vs yoksa kendine uzak görüyorsa bu yeter diyerek takmış olabilir. Beklentiler insanı her zaman üzer. Gerek maddi gerek manevi :(

Bu taki islerinden hic anlamam, ama benim yegenim evleniyor olsaydi dunyayi onune sererdim sanirim.
Biraz aranizdaki iliski biraz da cimrilik soz konusu.
Esinizle calisip daha guzellerini yaparsiniz bosverin, borc harc da odenir onemli olan saglik, dert etmeyin

Back
X