arkadaşlar ben işin içinden çıkamadım...

simelya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2007
110
6
96
Almanya
selam arkadaslar...size can arkadasimin bir derdini yazicam su an yanimda biz cikamadik isin icinden akil akildan üstündür dedik size acmaya kararverdik...arkadasim 8 senelik evli ve ikinci evliligi ilk evliliginden 2 kizi var biri 13 digeri 16 esi simdiye kadar cocuklarini hic sorun etmedi benim ve digerlerininde gördügü kadar babalarini aratmiyordu yalniz biraz diktatör biriydi,kücük kiziyla sorun yoktu ama büyük kiz biraz asiydi ve kendine serbest bir hayat istiyordu devamli gel zaman tartismalari oluyordu gel zamanda iki arkadas gibi dertlesiyorlardi adamla bir gün annesinin evde olmadigi zaman tartismislar kiz bir kiz arkadasiyla motorla bir yere gitmek istemis fakat adam izin vermemis annende istemiyor motorla gitmeni diye kizda sinirlenmis ve aralarinda tarismislar...neyse annesi gelmis eve olan biteni ögrendikten sonra kiziyla yalniz konusacagini söylemis ve odasina gitmis ne oldu diye sormus ve motorla kendisininde izin vermiyecegini bunu cok iyi bildigini söylemis kizda anne ben bu adamla yasamak istemiyorum sevmiyorum bu adami demis anneside neden seni dövdümü yok demis kiz peki derdin ne demis kiz ses etmemis tek bir sey gelmis arkadasin aklina sana sarkintilikmi yapti demis oda kafasini sallayarak evet demis tabi arkadasim sok ne diycegini bilememis ve nasil nezaman ne yapti tek tek anlattirmis ve aninda kizinida alip cikmis evden adama bir yalan atarak o an yüzlesememis adamla hos hala yüzlesemedi direk polise basvurdu ve mahkeme acildi,haa haricinde kiz yalan söyleyen bir cocuk ama yalani ortaya ciktigindada dogruyu anlatan bir cocuk bu olayda kiz yapti diyor baska birsey demiyor.arkadasim su an ayri ama birbirlerini okadar seviyorlardiki 3 ay bir aradan sonra tekrar iletisime gecmis adamla ne o baskasina bakabiliyor nede arkadasim simdi bana diyorki adamin aramadigi yer kalmamis arkadasimn akraba ve arkadaslarindan agliyarak yemin ediyormus hic birsey yapmadim diye ....arkadasim simdi cikmazin icinde ya kizim yalan söylüyorsa diye öte yandanda ya adam yaptiysa diye ama duygularinada sahip olamiyor en son dün konusmus adamla ve kimsenin haberi olmadan görüsme karari almislar aileler tamamen karsi kiz yalan söylüyorsa bile siz artik bir arada olamzsiniz diye ama adamda yapmadigim bir olayin cezasini neden biz cekelim diyormus simdi bize bir akil ne yapsin bu kadin?

Konu evlat olunca zor. Ama neden hiç eşine de söz hakkı vermemiş. Böyle birşey olsa bile yaptım demezdi belki ama konuşmakta yine de fayda vardı. Çocuğun sinirle , kızgınlıkla ve sevmiyorsa da yalan söyleme olasılığıda var. Hem ayrıca çocuk direk böyle bir sıkıntı var dememiş, annesi böyle birşey mi var deyince evet demiş, belki böyle birşey sormasa aklına bile gelmeyecekti. Mutlaka karşıdakiyle yüzyüze gelmeli.

Arkadaşınızın yaptığı, kızının doğru söylediğini düşünürsek çok doğru bir hareket..
Hemen ayrılmak.
Evlat sözkonusu olunca akan sular durur, herşey 2.plana atılır..

Amaaa:
16 yaşındaki kızın, ergenlik çağında, herşeyine haklı ya da haksız müdehale eden, öz olmayan babayı yapmadığı birşeyle suçlama olasılığı da geldi aklıma benim..

Olmayacak birşey değil.
Kız herşeyine karıştığı için aklınca böyle cahilce bir çözüm bulmuş olabilir..

Bence eşiyle konuşmalı yüzleşmeliydi ilk başta..konuşmadan dinlemeden yüzleşmeden evi terketmek mantıksız geldi bana.
Kızının söylediklerinden eminse bir anne olarak kararı doğru tabii.

Ama emin değilse, mutlu giden bir evliliğe de yazık olur..

kiz yüz yüze gelmek istemiyor aslaa ilk basta telde konusturmus ikisini kizda aglayarak bagirarak artik bana karisamayacaksin hayatimi mahvettin demis..ama kiz dioyrki anne yapti istersen beni hipnoz ettir istersen yalan makinasina baglasinlar...

mutlaka bi doktora göstersin kızını.. sonra da bi pedagoğa götürsün..önce kızının ruh sağliği önemli.. bi şekilde ispatlanır işin aslı astarı.. ben kızın yalan söyleyebileceğini düşünüyorum. öyle hissettim nedense.. ama yalan söyleyecek halde geldiyse başka sorunları vardır.. kızını mutlaka doktora götürsün..

Bence Arkadasiniz hatali davranmis. Hemen sicagi sicagina kizi ve esini yüzlestirmeliydi, kizina güvenmesin demiyorum ama esinede güvensizlik ve tek bir söz ile, kendisine savunma hakki vermeden terk edip gitmesi hatali bi davranis olmus.

Benim anladigim kadari ile, bu kizcagiz, üvey babasina isinamamis, belki bu yüzden ondan kurtulma careleri üretiyor, burada Anne uyanik davranmali, yani sizin arkadasiniz, sonucta kizinida, esinide en iyi taniyan ve bilen odur. Acaba hangisine daha büyük ihtimal veriyor..?

Böyle birseyden sonra tekrar bir araya gelinmeyecek diye bir kural yoktur, hersey yüzlesip, güzelce masaya yatirildikdan sonra hal olabilir diye düsünüyorum. Mutlaka bir araya gelinip bunlarin konusulmasi gerekiyor. Anca ondan sonra saglikli bir karar verilmesi gerekir. Eger Arkadasinizin esi gercekte masum ise, cok buyuk bir hataya düsmüs olacaklar, böyle birsey herseyden önce "iftiradir", hem cok günahtir hemde hic bir etik ve kanun anlayisina sigmaz. Kizi illaki yalan söylüyor demiyorum, eger gercekse zaten cikacaktir ortaya, ama pek sanmiyorum. Anne bir kez daha kizi ile tek basina oturup konussun, böyle bir iftiranin ne kadar cirkin ve günah oldugunu kizina izah etsin, zararin neresinden dönülürse kardir. Hal olunmiyacak hic bisey yoktur. Umarim hakkinizda hayirlisi olur.

Mutlaka biraraya gelip bunlari konusun ve yüzlesin lütfen....

Selametle ve Sevgiyle kalin...opuyorumnanaktan

kiz yüz yüze gelmek istemiyor aslaa ilk basta telde konusturmus ikisini kizda aglayarak bagirarak artik bana karisamayacaksin hayatimi mahvettin demis..ama kiz dioyrki anne yapti istersen beni hipnoz ettir istersen yalan makinasina baglasinlar...

Kız asla yüzyüze gelmek istemediğine göre adam çok kötü birşeyler yaptı demekCADIARZU..

Allah allah bugüne kadar neden saklamış, ya da kimse hissetmemiş mi?CADIARZU

Ama nedense ben kıza inanmadım ya..bilmiyorumkismile

Bilemem tabii..bilmiyorumkismile

Arkadaşınız da gözü kapalı hemen ayrılık kararı verdiğine göre, hemen mahkelemelerde başvurduğuna göre, eşinden bekliyormuş demek böyle birşey..Bu da ayrı konu..

Sonra da dayanamayıp gizli görüşmeler falan..CADIARZU

Yani şimdi kızını düşünmüyor mu da adamla hala görüşüyor?
CADIARZU

Demek eşine de inanıyor biraz ki görüşebiliyor..CADIARZU

Gerçekten içinden çıkılacak gibi değil.ohaoldumsmile

banada yalan söylüyor gibi geldi kız.
olmayacak şey değil tabi,genç bir kızla üvey baba aynı evde yaşamamalı bence.
inşallah yalan söylüyordur.

selam arkadaslar...size can arkadasimin bir derdini yazicam su an yanimda biz cikamadik isin icinden akil akildan üstündür dedik size acmaya kararverdik...arkadasim 8 senelik evli ve ikinci evliligi ilk evliliginden 2 kizi var biri 13 digeri 16 esi simdiye kadar cocuklarini hic sorun etmedi benim ve digerlerininde gördügü kadar babalarini aratmiyordu yalniz biraz diktatör biriydi,kücük kiziyla sorun yoktu ama büyük kiz biraz asiydi ve kendine serbest bir hayat istiyordu devamli gel zaman tartismalari oluyordu gel zamanda iki arkadas gibi dertlesiyorlardi adamla bir gün annesinin evde olmadigi zaman tartismislar kiz bir kiz arkadasiyla motorla bir yere gitmek istemis fakat adam izin vermemis annende istemiyor motorla gitmeni diye kizda sinirlenmis ve aralarinda tarismislar...neyse annesi gelmis eve olan biteni ögrendikten sonra kiziyla yalniz konusacagini söylemis ve odasina gitmis ne oldu diye sormus ve motorla kendisininde izin vermiyecegini bunu cok iyi bildigini söylemis kizda anne ben bu adamla yasamak istemiyorum sevmiyorum bu adami demis anneside neden seni dövdümü yok demis kiz peki derdin ne demis kiz ses etmemis tek bir sey gelmis arkadasin aklina sana sarkintilikmi yapti demis oda kafasini sallayarak evet demis tabi arkadasim sok ne diycegini bilememis ve nasil nezaman ne yapti tek tek anlattirmis ve aninda kizinida alip cikmis evden adama bir yalan atarak o an yüzlesememis adamla hos hala yüzlesemedi direk polise basvurdu ve mahkeme acildi,haa haricinde kiz yalan söyleyen bir cocuk ama yalani ortaya ciktigindada dogruyu anlatan bir cocuk bu olayda kiz yapti diyor baska birsey demiyor.arkadasim su an ayri ama birbirlerini okadar seviyorlardiki 3 ay bir aradan sonra tekrar iletisime gecmis adamla ne o baskasina bakabiliyor nede arkadasim simdi bana diyorki adamin aramadigi yer kalmamis arkadasimn akraba ve arkadaslarindan agliyarak yemin ediyormus hic birsey yapmadim diye ....arkadasim simdi cikmazin icinde ya kizim yalan söylüyorsa diye öte yandanda ya adam yaptiysa diye ama duygularinada sahip olamiyor en son dün konusmus adamla ve kimsenin haberi olmadan görüsme karari almislar aileler tamamen karsi kiz yalan söylüyorsa bile siz artik bir arada olamzsiniz diye ama adamda yapmadigim bir olayin cezasini neden biz cekelim diyormus simdi bize bir akil ne yapsin bu kadin?

eğer olay tam da burda yazdığınız gibiyse açık açık kızın yalan söylediği belli.

16 yaşında kız ve cahil değil. o adamla yaşamak istemiyor ,sebep ne "kızın özgürlüğüne mani oluyor" :jeyyar:

eğer o gün adam evde olmasa idi kızımız arkadaşıyla motorla gezecekti rahat rahat:delphin:

annesinin huyunu bilen kız aklınca böyle bir çözüm buldu. annesi bunu kocasının yanına kar bırakacak değildi ya, kurtulmuş olacaktı iştesempatiksalakcinni

kız şimdi içinden kıs kıs gülüyordur eminimmirmirmirmir

8 yıllık evlilikte eğer bu adamın bir vukuatı olsaydı hem karısı hemde çevresindeki arkadaşları bunun farkına varırdı.mirmirmirmir

16 yaşında özgürlüğüne karşılan bir kızın yapmaacağı bir şey değildir iftira atmak:mymeka:

çözüm annesinde bitiyor. annesi onunla bir güzel konuşacak.
:mymeka:

kaydirigubbakcemile5
olayın üstünden ne kadar geçmiş?

ay çok zor bir durum..
burcuya katılıyorum. kızı bir pedagoga götürmek gerek..
doğru söyleyip söylemediği ortaya çıkabilir belki ..

kızın anemnezine bakılırsa sözüne güvenilir bir tip degil yani onun agzından çıkan lafla yola çıkılacak bişeye benzemiyo ama ya dogruysa dedikleri bu ihtimalde var ..
hadi diyelimki kıs yalan söledigini itiraf etti ki etmez tekrar biraraya gelince nolcak kadın kızını gözü arkada kalmadan evde yanlız bırakıp 5 dakikalıgına bile bi yere gidebilecekmi.
hep aklında fikrinde soru işaretleri olacak ne kadar yalan olsada adama güvenebilecekmi geri ..
bence bu olayda kıs dogru yada yalan söylüyor hiç farketmez şüphe tohumları annenin içine ekildi bikere..
allah yardımcısı olsun arkadaşının..

Kız asla yüzyüze gelmek istemediğine göre adam çok kötü birşeyler yaptı demekCADIARZU..

Allah allah bugüne kadar neden saklamış, ya da kimse hissetmemiş mi?CADIARZU

Ama nedense ben kıza inanmadım ya..bilmiyorumkismile

Bilemem tabii..bilmiyorumkismile

Arkadaşınız da gözü kapalı hemen ayrılık kararı verdiğine göre, hemen mahkelemelerde başvurduğuna göre, eşinden bekliyormuş demek böyle birşey..Bu da ayrı konu..

Sonra da dayanamayıp gizli görüşmeler falan..CADIARZU

Yani şimdi kızını düşünmüyor mu da adamla hala görüşüyor?
CADIARZU

Demek eşine de inanıyor biraz ki görüşebiliyor..CADIARZU

Gerçekten içinden çıkılacak gibi değil.ohaoldumsmile

canim arkadasim diyorki polise kizkardesinin zoruyla gidilmis ayni aksam arkadasim ailesin yanina gelmis ve adam orayi tellen aramis teli kizkardesi acmis ve hemen hakarete baslamis ve sonuc polis..arkadasim arada su an ne ona ne ona diyorki biri cikip gercegi söylesede rahatlasam bu ikilemin arasinda kafayi yiycem adamla görüsme konusuna gelince adam illa bir kerede olsa yüz yüze konusmak istiyor ve bitti dersen hic birsey demiycem diyormus...

Arkadaşın eşine söz hakkı verseymiş keşke...Eğer eşinin yapmayacağına güveniyorsa ve şuana kadar gözüne bu konuda takılan birşey olmadıysa
oturup konuşması en doğrusu bence :delphin:

Kızın arasıra yalan söylediğini düşünürsek bu durumda da böyle bir ihtimalin olabilceğini var sayabiliriz :delphin:

bencede yüzlestirmeniz gerek kizla üvey babayi. kizin tam hircin zamani, yüzyüze gelirselerde yapti diyebilir ama. anne kiziyla önce yanliz konusmali sonrada kizini piskologa götürmeli. yalansa biryerde ele verir kendini. ama dogruysa gercekten cok kötü birsey. bence görüsmesin arkadasin simdilik o adamla. hem kiziyla hemde adamla ayri ayri konusunca daha cok akli karisacaktir.

aadamın kıza sarkmasının üstünden 3 ay geçmiş

bu 3 ayda kızın adama karşı davranışları nasılmış?
akannehir

dedektifliğe soyundum ,cevaplama zorunluluğunuz yokyerimseniben

anne olayi ögrendigi anda evi terk etti canim su an ayrilar

Kiz adamla yüzyüze gelmek istemiyorsa, demekki yalan söylüyor, yoksa nicin yüzlesmek istemesin..?...o gün motorla geziye cikmis olsa, böyle birsey ortaya atilmicakti belkide, gercekten böyle birsey yasamis olan bir genc kiz, motorla rahat bir sekilde gezmeyi tozmayi nasil düsünsün..?...Annesi daha önceleri kizinda bu konuya dair birsey sezmemis mi ki...?...bi Anne az cok kizinin davranislarindan birseyler anlar.

Bilmiyorum ama burda sanki adama haksizlik ediliyor gibi birsey seziyorum. Umarim hak yerini bulur. Iftiraya ugramak kadar kötü ne olabilirki hayatta..?...Allah tez günde gercekleri ortaya koysun insallah.

Back
X