• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaslar bilginize ihtiyacim var aciilll

verdeh

الله بس
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
12
0
86
35
Arkadaslar hemen konuya geciyorum. Benim bekar görümcem yazdan beri abisinin yaninda kaliyordu. Kayinpederimde baska bir sehirde yasiyor.Kayinpederime mahkeme kagidi gelmis.Görümcem kayinpederime karsi korunma talebinde bulunmus. Arayip kendilerine sormus ama biz boyle bir basvuruda bulunmadik diyolar. Esimde kardesi olmadan kimsenin boyle bir basvuruda bulunamayacagini soyluyor. Bu tarz durumlari bilen arkadaslar gorumcem olmadan boyle bir dava acilabilirmi? Simdiden yardimlariniz icin teaekkur ederim...

Eger nufus cuzdan bilgileri birinin eline gecmediyse yapilamzz. Ki oyle de yapilmaz ki cok sacma olur yani gidip bankadan kredi falan cekilir.

Isim benzerligi, adres karisikligi blablabla olabilir mi ki

Gorumcenizin boyle birsey yapmasi icin sebebi varmi, bana o yapmis gibi geldi de

Kayinvalidem bu yaz vefat etti. Kayinpederimle gorumcem pek anlasamaz. Ben abimde kalicam demis. Kayinpederimde kabul etmis. Cok uzaklar birbirlerine. Yani kayinpederim yanina gidemiyor.Bende ondan supheleniyorum daha cok abisinden baski yapmis olabilirmi diye. Son zamanlarda kayinpederimle aralari iyi degildi

Hukukcu arkadaslar var konunu gorurlerse yardimci olabilirler ben anlamam bu islerden ama soylediginiz de mantikli babasinin canini yakmak icin yaptirmis olabilir abisi.

Eğer abisi baskı yapmışsa arasıda iyi değilse yapmış olabilir.

Eğer hiç bir şekilde şikayette bulunmadık diyorlarsa ortada yalan var. Şikayet ettik ama şikayeti geri çektik diyorlarsa da;

İşlenen suçlar şikayete bağlı ve resen olarak ele alınır. Kayınpederinizin görümcenize karşı işlediği suçun niteliğine bağlı olarak, görümceniz şikayetinden vazgeçse dahi savcılık resen soruşturma başlatır.

Şikayete bağlı suçlara örnekler;

Cinsel saldırı, cinsel taciz
Reşit olmayan kişi ile cinsel ilişki
Tehdit,
Kasten yaralama
Konut dokunulmazlığına dair ihlal, özle hayat gizliliğinin ihlali
Huzuru bozma
İş ve çalışma hakkı ihlali

vs gibi şikayete bağlı takip edilen suçlarda karşı taraf şikayetten vazgeçse de özelikle kişinin anlık psikolojisinde dalgalanmalar varsa, şoktaysa veya kötü durumdaysa, yaşı küçükse kısaca kişi kendi iradesi dahilinde davranamıyorsa polis tarafından konu savcılığa bildirilir ve savcı resen takibe başlar.

Veya şikayete bağlı suçların haricinde zaten resen takip edilecek bri durum vardır ama sizden saklanıyordur. Diğer türlü mahkeme kağıdı gelmez.

Sözün özü kayınpederiniz ile görümceniz arasında nahoş bir olay gerçekleşmiş ve koruma kararı çıkmış.

Son düzenleme:
Arkadaslar hemen konuya geciyorum. Benim bekar görümcem yazdan beri abisinin yaninda kaliyordu. Kayinpederimde baska bir sehirde yasiyor.Kayinpederime mahkeme kagidi gelmis.Görümcem kayinpederime karsi korunma talebinde bulunmus. Arayip kendilerine sormus ama biz boyle bir basvuruda bulunmadik diyolar. Esimde kardesi olmadan kimsenin boyle bir basvuruda bulunamayacagini soyluyor. Bu tarz durumlari bilen arkadaslar gorumcem olmadan boyle bir dava acilabilirmi? Simdiden yardimlariniz icin teaekkur ederim...
Şikayet etmeden böyle birşey olmaz.

görümcenin hayati tehlikesi mi var neden korunma talebinde bulunuyor, eğer bu kadar düşmanlarsa görümcen talep etmiştir tabii

Neredeyse 3 aydir ayri sehirdeler. Kaynim kayinpederimi surekli aeayarak al su kizini ben bununla ugrasamam falan diyo kayinpederimde esimi ariyor. Biz yurtdisindayiz biz yanimiza aliriz dedik. Ama gorumcem abileri arasinda en cok esimi sevdigi halde simdi gelmek istemedigini soyluyor.Sonrada orda bir ise giriyor. Kayinpederimde daha bisey demiyor. Gorumcem 19 yasinda bana oyle geliyor ki birisi bunun aklina girmis. Kayinpederimle gecinemiyolardi ama gorumcem surekli babasina karsilik veriyorsu. Kayinpederim haksizdi ama boyle mahkemelik olacak birsey yapmadi adam.

Yapmadığından bu kadar emin olmayın bence, sebepsiz koruma kararı çıkmaz. Burda bir çok kadın eski eşinden, kocasından kurtulmak için koruma kararı çıkartmaya çalışıyor o kadar kolay değil. Kanıt yoksa mümkün değil.

Kayinpederim onunladogru duzgun gorusmuyo bile. Ben kaynimdan supheleniyorum. Parayi sever surekli cok kotu durmdayim der. Borc ister. Eminimki gorumcemin butun maasini aliyordur. Babasi dovmus bir adam bu ondan herseyi bekliyorum.

Back
X