arkadaşlar dert değil danışmak için açıyorum (iş hakkında)

anneoldummutluyum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
239
7
46
Kayseri
arkadaşlar kafam çok karışık karar veremiyorum yardımcı olursanız sevinirim ben devlet memuruyum eşimde özelde çalışıyor. benim aylık 2000 onun 1700 gelirimiz var evmizi aldık borcunu ödedik şükür. arabamızın borcunun bitmesine ise 1,5 yıl var kredi ödüyoruz. eşimin patronunun int cafesi var ona ortak olmayı teklif etmiş daha doğrusu özellikle teklif etmemiş ortak bulursam güveneceğim biri alıcam demiş bizimkide ben olabilirim demiş oda daha ne isterim çok iyi olur demiş... şimdi bana 70.000 lira kredi çekelimmi diyor nasıl ödeyeceğiz diyorum aylık 2500 lira en az geliri var diyor kendi kendine öder diyor eşimin maaşı arabaya gidiyor benim maaşla evi geçindiriyoruz ordan ek gelir gelse kötümü olur diyor iyi olurda korkuyorum siz olsanız ne derdiniz sizce int cafelerin günümüzde önemi nedir tamam gençler ordan çıkmıyorlarda bir yandanda her eve int alınmaya başlandı. kararsızım.

cafenin olduğu yer nasıl bi yer çevresi

bana mantıklı gelmedi ben olsam internet kafe için o kadar borcun altına girmem

Bir 6-7 sene önce düşünmeden bu işe girin derdim..
Ama artık eskisi gibi değil internet cafeler..
O sandığınız kadar getirisi olacağını sanmıyorum ben.

kimse altın yumurtlayan tavuğuna durup dururken ortak aramaz. bence eşinin patronu, o cafe kendi kendini döndürmediği için giderleri tek başına kaldıramıyor artı ve masraflara ortak arıyor. bir de şu var ortaklık riskli bi olay annem böyle sonradan ortak oldu. adam hesapları tek eline almıştı ve annem dolandırıldığını anlayana kadar 3 ay geçti.bence eşin hiç dertsiz başına dert almasın. bir dünya borcun altına girecek üstüne artık bitmek üzere olan bi sektöre girip patronunun masraflarına ortak olucak çok bi gelir olduğunu sanmıyorum.

Allaha sukur geliriniz iyi. Size rahat yeter maaslariniz araba borcu bitince daha rahat edersiniz. Esine bnce engel ol bu int kafeler eskiden is.yapardi simdi.dedigin gibi her evde in var. Benim 2 akrabam iflas etti. Oturdugum sokaktaki int kafe yirmi kere el degistirdi nihayetinde oda kaptti. Boyle daha fazla gelirimiz olsun derken banka borcu odersiniz elinizdekiyle yetinin. 70.bin cok para patronda kazik atacak adam ariyormus...sakina sakin derim.

bi den anlamadığım konu hazır iş için neden 70 bin lira kredi çekiliyor
hem eşin patronuyla birden ortak olmayı başarabilecekmi, yani personelken birden ortak olmak?? nasıl olacak işin bi de o boyutu var iki taraf içinde tuhaf olacak

70 binlira internet cafe icin cok yuksek bir rakam,ayrica internet cafe isletmek goruldugu gibi basit degil giderleri cok olur , cevremde eskiden 10 yakin internet cafe varken suan 2 tane kaldi onlarda zamanla kapanir,cunku artik herkesin evinde internet var yoksa bile telefondan giriyorlar internet cafe bundan 6 yil once cok para kazandiran bir sektordu ama artik iflasin esigindeler,esine mani ol cok kazanayim derken Allah korusun iflas edersiniz.

İnternet cafeye yatırım olsa olsa 25000 falan olur, yeni pc için ps lar icin falan ama 70000 nedir yahu?

internet cafe için 70 bin lira borca girmek mi?heleki bu zamanda..akıllı telefonlar,her yerde wifi,düşük ücretli tarifeler,kampanyalı bilgisayarlar...

İyi giden bir iş olsa adam ortak aramaz

70.000 TL internet cafe için çok büyük bir rakam, büyük ihtimalle borcunu harcını kapatacak bir finansör arıyor

Bence internete artık her yerden erişilebilen bir devirde, internet cafe doğru bir yatırım değil.

bence hiç gerek yok.....internet cafelerı bır bakın cogunda coluk cocuk oyun oynuyor....onda da parasını vermeyenler vs ler neler neler.....bence internet cafe işi öldü artık......oyun salonu olsaydı ok derdim ama artık nerdeyse 30 tl ye sınırsız internet kampanyaları var.....

ben kalkışmzdım az bi para değil 70.000 riske atmazdım artık herkesin evinde pc hatta ellerindeki tlfnda intrnet var... hayırlısı olsun

70 bin tl. gibi bir parayı internet cafe gibi doğru düzgün gelir getirmez bir alana yatırmasın sakın.
Yatırım düşünüyorsanız emlak piyasasını düşünün.
O para ile yeni bir eve girebilir;ilerde piyasası artacak bir yerden doğru bir girişimle daha akıllıca bir yatırım yapmış olursunuz.

Çoğu kişi evine zor yettiriyor ama bilgisayarı,interneti,akıllı telefonu mutlaka var.Adama bakıyorsun üstü başı dökülüyor ama elinde akıllı telefon :) İnternet cafe ölü bir yatırım bence artık.Ayrıca 70 bin de neyin nesi

canım dertsiz başınıza dertmi lazım 70000 az paramı zaten hayatınız borç ödemekle geçmiş tam rahatlayacakken bence gerek yok ama eşinize güzelce anlatın hatta burda yazılanları gösterin bence.

ben olsam böyle bir borcun altına girmezdim. ne güzel evinizi almışsınız arabanızı da ödüyorsunuz.

diyelim ortak oldunuz eşiniz o parayı verdi.ama işler iyi gitmedi ortaklık bitti vs. eşiniz şu andaki işindende olmasın. o zaman araba kredisini bile ödeyemezsiniz. bence keyfinizi bozmayın. 1buçuk sene sonra zaten rahata çıkacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…