- 22 Kasım 2020
- 6.441
- 91.166
- 498
- 32
- Konu Sahibi girisimcii
-
Bu nezaket kuralidir ama.Misafir benim evime tatlı getirmiyor mu ? Kendisi yemek için mi satın alıp getiriyor ? Kendim tatlı yapmışım onu veririm onların getirdiği tatlıyı koymak zorunluymuş vay be sizin sayenizde öğrendimbundan sonra misafir gelip de tatlı getirirse kendim 2 çeşit de yapsam koyarım arkamdan tatlının üstüne çöktü demesinler bari.
Bu kadınla görüşme lütfen, hasta eder seni ...Bana yemek yapmayı da öğretmedi zaten bekarken de surekli dövuyordu genelde ayda bir kez döverdi sinirlenip
Gercekten cok yıkıcı.Bana yemek yapmayı da öğretmedi zaten bekarken de surekli dövuyordu genelde ayda bir kez döverdi sinirlenip
Buda başka bir görgüsüzlükAklıma geldi
Yıllar oldu. Gün yapıyorduk evlerde
Ev sahibi kaç kişi çay içer ona göre demlicem demişti hiç unutmam
12 kişi falandık herkes ben içerim bazısı ben 2-3 bardak içerim diye cevap vermişti, çok değişik bir ortamdı. Hala düşünürüm kişi sayısına göre çay nasıl demlenir. Misafire kafadan 2 çaydanlık demlerim, baktım azalıyor ve hala keyifle içiliyor tekrar taze demlerim ama kim kaç bardak içmiş, son çay ziyanmı olmuş hiç hesaplamam
Benim annem de bu huy varSiz unuttuysaniz kendisi hatirlatsaymis ya da koysaymis, bir gun sonra neden soyluyor ki
Bana yemek yapmayı da öğretmedi zaten bekarken de surekli dövuyordu genelde ayda bir kez döverdi sinirlenip
Ben yakınsa yardım isterim ama diğer türlü diyemem ya. Nezaketen siz oturun derim. Kalkmadılar diye de kimseye kurulmam.Bizim milletçe sorunumuz var ben çözdüm işi
Çay içer misin? Ay yok zahmet etme (kibarlık olsun diye dedim)
Yardım edeyim. Yok sen otur ben hallederim (ayıp olur diye dedim)
sonra böyke kavga dövüş
Dur anneye anca sıra geldi.Ya ama konu tatlı değil ki. Neden bu takıldınız hepiniz, bu nasıl anne el gibi
Öğren sen de bunları.En iyi sen misafir agirliyorsun abla anladım
Bende onu diyorum hiçbir şey söylemeyip diyorlar Bende insanım hata yapabilirim yapmadım da demiyorum zaten o tatlı koyma işini hata yaptım dedim keşke kizmadan bagirmadan düşman gibi değil de düzgün şekilde iletse valla yemin ediyorum ne zaman geldiğinde ertesi gün kusur bulcak mi diye korkuyorumBekar bir abim var, annemler bize geldiğinde kendisi gelmezse mutlaka arayıp yaptıklarından gönder der, bazen yemeği yer tatlıya kalmaz tatlısını muhakkak ister. Ola ki kalkma esnasında unuttum geriye arar,fırça atar.
Aile içinde bunun lafı olmaz. Anneniz abinizi düşündüyse kalan yemekleri de görüp kızım abine de biraz götüreyim diyebilirdi. Bana çok garip geldi el gibi onu yapmadın bunu koymadin demeler.
Geç kaldın iki gözüm.Bu konu nasıl 10 sayfalara geldi
Ben böyle annelere aşırı irrite oluyorum, ananem de teyzelerimin hicbirseyini beğenmez, oğullarına da tapar , ben böyle anneyi evime sokmaz kendime de hasret bırakırdımDur anneye anca sıra geldi.
yavrucum madem öyle o zaman çağırmayacaksın. hata filan da yapmadın onlar misafir değil ki annen baban yabancı olsalar neyse. ben bunu da anlamıyorum bahsettiğin kişiler ağır misafir de değiller bu derece detaya takılmalık birşey yok. bende annemler geldiğinde sorarım çerez cips ister misiniz yada başka birşey içer misiniz diye bunda ben ayıp birşey görmüyorum. başkası olsa evet sorulmaz ama bahsedilen kişiler annen baban abin. yabancı değil aileden bunlar.Bende onu diyorum hiçbir şey söylemeyip diyorlar Bende insanım hata yapabilirim yapmadım da demiyorum zaten o tatlı koyma işini hata yaptım dedim keşke kizmadan bagirmadan düşman gibi değil de düzgün şekilde iletse valla yemin ediyorum ne zaman geldiğinde ertesi gün kusur bulcak mi diye korkuyorum
İşte sizin ilişkinizde samimiyet var bunlarda o yok , anası dedikoducu Hayriye gibi...Bekar bir abim var, annemler bize geldiğinde kendisi gelmezse mutlaka arayıp yaptıklarından gönder der, bazen yemeği yer tatlıya kalmaz tatlısını muhakkak ister. Ola ki kalkma esnasında unuttum geriye arar,fırça atar.
Aile içinde bunun lafı olmaz. Anneniz abinizi düşündüyse kalan yemekleri de görüp kızım abine de biraz götüreyim diyebilirdi. Bana çok garip geldi el gibi onu yapmadın bunu koymadin demeler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?