yaklaşık 1 aydır bendede kasılmalar var.elimi karnıma koydummu avucuma top gibi bişey toplanıyo ağrı yapıyo sonra geçiyo yada karnımın tümü taş gibi oluyo son kontrolümde doktorum karnımı alle muayene etti karnın çok sert sancıların var dinlen demişti.düşün akşam yürüyüş yapmama bile izin vermedi.günlük hayatına devam et yorulma ağır iş yapma dedi zaten yapmıyorum dedim dedi yapmadığın halde böyle oluyosa yapsan daha kötü olur.yani anlıcan bende erken doğumdan çok korkuyorum dinlenmekten başka yapabileceğim bişey yok malesef.inşAllah zamanında sağlıklı gelir bebişlerimiz
bende hiçbişey yapmıyorum bide bu kasılma dediğin gibi top gibi bişey toplanmasımı yoksa karnın sertleşmesimi benim karnım sertleşiyor aslında genelde hep kasıklarım sert bide anlık bıçak saplantısı şeklinde ağrılar bunların hangisi tam olarak kasılma onu bile bilmiyorum inşallah zamanında gelirler bebişler ilaca başladı benim dr um ama muayne flan etmeden haftaya cuma gitcem kontrole bakalım ne dicek??
Top gibi elime geliyo dedigmde rahm kasiliyo demisti.genel sertliktede sancin var dedi sorun olmaz insallah dinlen bol bol
ya ne bileyimki artık bu dr napıyor ne demek istiyor beklemekten başkada çözüm yok görünen o cumada gitmiyecem kendini iyi hissediyosan ayın 1inde görüşelim dedi bende aramak için bile çekiniyodum aman zırt pırt aramıyım diye ama artık bende kendimi kasmıcam sanki bedava gidiyoruz ya bekliyorum şimdilik bakalım ayın 1inde ne dicek dr beyyy bide ben resmen karnıma odaklanmış durumdayım şuan her sertleşme kasılma olamaz ya bu arada çok merak ettim senin kasıkların sertmi?yani normaldede ya aslında hemşirenin dediği çok doğru kötü bişey yokken bile varmış gibi davranıyoruz ki ben resmen öyleyim bazen yapabiliyorum kendime mukayet olmayı bazende tık yok canım benim dr umda plesentanın bu tarihlerdeki yeri o kadar önemli değil demişti önemli olan ileri haftalar diye off biyerlere gitmek istiyorum kafa dinlemek için ama eşimin işleri varbide yine yatıya misafirim var eşimin kuzenin düğünü var burda onlar gelicekler ve ben napcağımı bilmiyorum yine tam dinlenmem gereken bi zaman
bende benim dr ilgili oyle dusunuyorum artik vucudumun kabul etmedigi ilaci "al mutlaka kasilma icin cok iyi"diyodu bu kalici agrilar ciktiktan sorada "hmm demekki yaramamis bagirsaklarina"dedi dalga geciyo sanki..neyse canm seninkide onemsiz biseydir umarim bosa endiseleniyorsundur...Allah yardimcimiz olsun[/QUOTE
aynen valla deneme tahtasına döndük bugün sabah ayağa kalkmamla altımda bi sıcaklık hissettim eyvah dedim kanama baktımki akıntılı sulu bişey aradım drumu oana rağmen önemli bişey değildir yok efendim kötü bişey olsa zaten devam eder dedi bu akşamda aynısı oldu anneme söyledim hemen acile gittik ordaki dr ultrasonda bebeğin suyu falan gayet iyi dedi ama ben öle düşündüm heralde suyu patladı dedim ilk defa başıma geliyor ona rağmen dr uma çok sinir oldum ya suyu olsaydı randevu tarihine kadar beklesem belkide iş işten çoktan geçmiş olcaktı kendini kötü hissedersen ara diyo arasam ne değişçektiki muayne etmesi gereken zamanda etmiyo iki dr a gidiyorum hatamı yapıyorum diyodum ama yapmıyomuşum demekki insanın en acil zamanında yanında olamayabiliyolar
Ben de bazen bişeyin aktığını hissediyorum bakıyorum korkarak ama kan değil akıntı.bazen çamaşırım hafif ıslanıyor ben de suyummu geldi acaba diyorum.çok yıpraticı bi dönemdeyiz ama geçecek sayılı zaman..ayrıca senin doktorundan etrafta o kadar çok varki umursamaz uyuzlar.senin başına kötü bişey gelmesi onların umurunda değil.seni insan olarak diil müsteri olarak görüyolar.ama söz konusu bi yakınları olsa ne biçim ilgilenirler.
Canım merhaba şu an köyceğizdeyim anca yazabiliyorum ben de seni merak ediyodum.hah şöyle sen de benim gibi rüzgarın akışına bırak biraz kendini.çünkü kendimize kotülük yapıyoruz düşündükçe.tabiki her sertleşme kasılma olamaz.benim de karnım bi sert bi yumuşak.ama bende geçen seneden kalan bi guöbek vardı onun üstüne gebe kaldığım için şu an sanki 4-5 aylık gibiyim.sen zayıf hMile kLdığın için göbeğinde yağ tabakası yok dolayısıyla karnının sert olması çok normal.sen zaten plasentayı. İye düşünüyosun? O seni bağlamaz sen düşünme öyle şeyleri.doktorun da naapsın sen zırt pırt arayinca o da paniklemek zorunda kaldı.bence sakin ol.sertlik normal olsa bile sen düşüne düşune kastırıcan rahmini.hamileliği düşünme.düşünceksen güzel yanlarını düşün.evet bu halde yatılı misafir çok sinir.keşke kabul etmeseydin.sakın iş miş yapma.gelen anlayışlı olsun.uyuz olurum böyle durumlarA.
bana fikrimi soran oldumu acaba ki kabul etmemekte pek mümkün değil valla gerçekten dr um muayne etmeden verdiği ilaç çok kafamı kurcalıyor keşke bi muayne etseydi ama belli de olmazdıki annemde tepemde içme o ilacı diye baskı yapıyo kafam allak bullak oldu kasık ve bel ağrım var şuanda fazlaca sayılabilir napcağımı şaşırdım dr u arasam telefonda diyeceği şeyler sınırlıohh sen tatile gittin yani sonunda iyi attiller iyi eğlenceler sana....
bana fikrimi soran oldumu acaba ki kabul etmemekte pek mümkün değil valla gerçekten dr um muayne etmeden verdiği ilaç çok kafamı kurcalıyor keşke bi muayne etseydi ama belli de olmazdıki annemde tepemde içme o ilacı diye baskı yapıyo kafam allak bullak oldu kasık ve bel ağrım var şuanda fazlaca sayılabilir napcağımı şaşırdım dr u arasam telefonda diyeceği şeyler sınırlıohh sen tatile gittin yani sonunda iyi attiller iyi eğlenceler sana....
Canim progestani bilememde hic vermedi burdaki drlar ama digeri siradan bi agri kesici kas gevseticiyce rahim icin kullan banada iki ayri dr uzun sureli kullanim icin vermisdi kasilma icin cok iyi diye...yinede sen bilirsin canim benimde iki gundur belim agrimaya basladi karnim agriyo adet agrisina benziyo bazen... artik akisina birakktim biraz sende cok dinlememeye calis kendini...
Haklısın fikrini soran olmadıysa yapacak bişey yok.ama yine de kusura bakmayın deyip durumunu izah et.anlayışlı olsunlar biraz.annen de yardımcı olur yorulmazsın.drun sana verdii ilaç neydi?heralde zararsız bi ilaçki senin anlattığın semptomlara göre verebildi.çok yan etkili bisey olsaydı vermezdi bence.
Ay burayı görsen cok güzel cennet.faceye resim yüklerim görürsün ordan.valla o kadar ihtiyacım vardıki burda hicbişey düşünmememye calışıyorum.huzurlu ve tasasız olmayı çok özlemisim.
tabi canım zaten fazla yorulmamam gerekiyo artık eşimde yarım gün evde izin mizin halletsin napalım dr bana progestan verdi tekrar bide nidilat diye bi ilaç aslında tansiyon ilacıymış bence de zararı olsa vermezdi de gelde anlat bakalım ...ayy inanki telaşsız günleri bende çok özledimm ama napalım böyle geçicekse günler ben razıyım ...
İki ilacı da biliyorum canım.zaten hamilelere verilen üç beş ilactan ikisi.hep aynıları veriliyor.ikisinin de bebeğe zararı yok hatta nidilatı ilerleyen zamanlarda bazen asırı dozda alanlar var serumla falan.ama burada onemli olan senin şu an bu ilaçları kullanman gereklimi bunu iyi ayırt edilmesi gerekiyor.yoksa zararı yok diye boşuna ilaç kullanmanın da mantığı yok.sonuçta az da olda yan etkileri olabiliyo hamile üzerinde.progestanın sersemlik ve keyifsizlik yaptıgInı duydum mesela.zaten hamileyken insan sersem ve keyifsi olabiliyor üstüne eklemenin ne manası var?
aynen benimde kasıklarım ve belim ağrıyo sen hergünmü içiyosun ilacını valla kendimi dinlemek istemiyorum bende artık bazı şeylere eskisi kadar bile tepki veremiyorum hayırlısı olsun hakkımızda...
Once hergun aliyodumda sonradan agri oldukca aldim drunun sana verdigini bilmiyorumda benimki spasfon die bi ilac rahim kasilmasini onlemek icin sadece agri kesici kas gevsetici oldugu icin cekinmiyorum almaktan oyle agir bi ilac deil yani hatta adet agrilari icinde kullaniliyor...sen kullaniomusun ilaci,faydasi oluyomu?
bende başlayalı daha bikaçgün oldu henüz faydasını gördümmü bilemiyorum artık kontrolde dr umla görüştüğüm zaman çıkçak herşey meydana bana sayısını soruyo dr kasılmanın da benim bazen yarım bazen tam gün süren kasık sertliğim var ama bütün hamilelerin kasıkları sert değilmi ya valla kafayı yicem telefonla anlaşamıyoruzki dr la şimdide şehir dışına çıkmış bekle bide gelsin...
Kasılmaların sayısını sen nerden bilcen.bu doktor da bi tuhaf sanki 10.hamileliğin.doktora gittiğinde seni ntsye bağlar.o zaman çıkar herşey heralde.bu doktorlara sinir oluyorum.çoğuna yani.
aynen valla hiçbişey bilmemek çok zor bu safer resmen kendime odaklı yaşıyorum ay acaba bu kasılmamı yoksa değilmi diye canım valla sanada soruyorum senin kasıkların hep yumuşakmı belki komik bi soru ama napayım ???
aynen valla hiçbişey bilmemek çok zor bu safer resmen kendime odaklı yaşıyorum ay acaba bu kasılmamı yoksa değilmi diye canım valla sanada soruyorum senin kasıkların hep yumuşakmı belki komik bi soru ama napayım ???
Canım merhaba şimdi gördüm sorunu yaa kusura bakma aradan da zaman geçmiş.köyceğizden gece döndüm.sayılı güzel günler çabuk geçti hiç donmek istemedim valla.güzel moral oldu,güç topladım daha iyiyim.sen nasılsın?kasılmaların ne alemde?benim karnım 5 aylık gibi büyüdü.yaRısı tombişlikten.çok şiśmesem bari.bide kabız oldum.tatilden kaynaklı sanırım.neyse onun dişında idare ediyorum.5 inde randevum var.senin randevun aybaśındYdı dimi?benim kasıklarım baktım da su an yumuşak gibi ama arada sancı giriyo sinir oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?